Kako moćna dosjetka. Odavno nešto duhovitije nisam pročitao.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Zaitsev
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#68227 Re: Zeničani
Pa meni je zao sto u novom klubu svojih jarana ne vidis jos jedan "daj clanarine i drzavne pare za turnire" klub nego kao neki kvalitet.
Ja sam mozda malo sarkasticno htio da skrenem paznju na to kroz poentiranje na to koliko ih je.. Izvini sto sam ti povrijedio tvoje pro-odbojkaske , anti-papanske osjecaje
Takodje ne znam sto se vodi tolika rasprava o sportu koji je imao 2 min. pred kraj "ZeSport-a" na RTVZe i koji se igra u sali srednje skole.
-
belfy
#68228 Re: Zeničani
trebam li se ja u ovom podvucenom pronaci?Zaitsev wrote: ↑19/09/2024 18:02Ma ne srdim se fakat. Sport i jest tu gdje je zbog 800 nekakvih škola, akademija, klubova. Svi ubiru članarine, češu se o budžete, kmeče kako im vlast ne pomaže, prikupljaju donacije rekvizita i opreme, a proizvode nula sportista. Kvazi-stručnjaci u svakom sportu, pa i u odbojci, su pogubni za sport i sportiste. Neadekvatnim radom, slaboj posvećenosti talentima, maćehinskim pristupom i željom za brzom i lakom zaradom, uništili su do sad na stotine talenata, mladih ljudi koji su mogli nešto ostvariti kroz sport. Sreća pa neki nisu bejzbol školu otvorili... Amir Ćuran je očit primjer. Reprezentativac BiH, sa svim mogućim odbojkaškim kvalitetima nije mogao naći posao trenera u BiH, kod Hasanica i inih, ali može u nekoj austrijskoj pripizdini Purgstallu stvarati austrijske reprezentativke. I to je sva poenta moje ogorčenosti na Harisa i njemu slične, u svakom sportu.nauticamid wrote: ↑19/09/2024 15:38Nije tačno, iz Tetova je, jel tako Zai?kuglanje_ze wrote: ↑17/09/2024 19:42 Znam ja odakle je Haris. S Talića brda, odrasli skupa. Par generacija iza nas je i Amir Brakmić, njega znaš iz odbojke.
Ne vidim razloga da je Haris toliki problem. Ako je on najveći problem zeničke odbojke, hajde da ga svi zajedno riješimo. Uostalom, Haris vodi ženski klub, šta je s muškim klubom? Oko toga su se svi vrtili i ništa. Ugašen?
Izvinjavam se na quote-u. Ne znam ni što se upetljah u svu ovu priču. Toliko odbojkaša pa neka otvaraju male škole kad se već srde na ove što su ih otvorili.
Neko je spomenuo mušku odbojku. Od nedavno djeluje super projekat - OK Čelik-Volley. Treneri su Rijad Delić, Emir Bajramović, Ivan Čičak, Samed Efendić... Izguglajte malo i to pa iskreno recite gdje biste svoje dijete sutra poslali i platili da trenira.
- Zaitsev
#68229 Re: Zeničani
Baš si mi povrijedio osjećaje. Sav sam se sjebo. Nije klub mojiih jarana, nego klub reprezentativaca BiH, učesnika CEV LP, itd. itd. A za tebe kojem je mjerilo "bitnosti" sporta minutaža na RTVZe, zaista nemam šta reći ...gentoo wrote: ↑19/09/2024 20:32Pa meni je zao sto u novom klubu svojih jarana ne vidis jos jedan "daj clanarine i drzavne pare za turnire" klub nego kao neki kvalitet.
Ja sam mozda malo sarkasticno htio da skrenem paznju na to kroz poentiranje na to koliko ih je.. Izvini sto sam ti povrijedio tvoje pro-odbojkaske , anti-papanske osjecaje![]()
Takodje ne znam sto se vodi tolika rasprava o sportu koji je imao 2 min. pred kraj "ZeSport-a" na RTVZe i koji se igra u sali srednje skole.![]()
-
kuglanje_ze
#68230 Re: Zeničani
Pustimo ljude da rade i da vrate odbojku u Zenicu. Nadam se da će sala Gimnazije biti puna kao nekad u stara, dobra vremena.
- Distortion
#68231 Re: Zeničani
Da, kuglanje je upravu, Šestića put, zgrada iza Obdaništa Radost, iz te mahale je a otac mu je iz Tetova. Haris bar pokusava da vodi klub u ovoj besparici i uvim uslovima, nije ok pricati na taj nacin. Ko god bilo sta pokusa u Zenici na ispravan nacin, kroz edukaciju i znanje treba postovati i podrzavati.kuglanje_ze wrote: ↑19/09/2024 18:44Ja ga znam s Talića brda. Bar osnovnu školu, da li je 90-tih otišao ka Tetovo ne znam. Moguće je.nauticamid wrote: ↑19/09/2024 15:38Nije tačno, iz Tetova je, jel tako Zai?kuglanje_ze wrote: ↑17/09/2024 19:42 Znam ja odakle je Haris. S Talića brda, odrasli skupa. Par generacija iza nas je i Amir Brakmić, njega znaš iz odbojke.
Ne vidim razloga da je Haris toliki problem. Ako je on najveći problem zeničke odbojke, hajde da ga svi zajedno riješimo. Uostalom, Haris vodi ženski klub, šta je s muškim klubom? Oko toga su se svi vrtili i ništa. Ugašen?
Izvinjavam se na quote-u. Ne znam ni što se upetljah u svu ovu priču. Toliko odbojkaša pa neka otvaraju male škole kad se već srde na ove što su ih otvorili.
-
nauticamid
#68232 Re: Zeničani
Znam odakle je, samo je ono bila šala i odgovor na onaj post da je kako ono, nezeničanin ili tako nešto. A čovjek se godinama bori da ima stalna primanja, pa je tako bio i fotograf, snimatelj itd.. Ali izgleda da to mnogi ne razumiju. Čovjek se jednostavno bori, a to izgleda mnogima smeta. Ali ko ih j...Distortion wrote: ↑20/09/2024 18:10Da, kuglanje je upravu, Šestića put, zgrada iza Obdaništa Radost, iz te mahale je a otac mu je iz Tetova. Haris bar pokusava da vodi klub u ovoj besparici i uvim uslovima, nije ok pricati na taj nacin. Ko god bilo sta pokusa u Zenici na ispravan nacin, kroz edukaciju i znanje treba postovati i podrzavati.kuglanje_ze wrote: ↑19/09/2024 18:44Ja ga znam s Talića brda. Bar osnovnu školu, da li je 90-tih otišao ka Tetovo ne znam. Moguće je.nauticamid wrote: ↑19/09/2024 15:38
Nije tačno, iz Tetova je, jel tako Zai?
-
belfy
#68233 Re: Zeničani
pa mozda neki samo ne razumiju. ili ne zele da razumiju...nauticamid wrote: ↑20/09/2024 21:52Znam odakle je, samo je ono bila šala i odgovor na onaj post da je kako ono, nezeničanin ili tako nešto. A čovjek se godinama bori da ima stalna primanja, pa je tako bio i fotograf, snimatelj itd.. Ali izgleda da to mnogi ne razumiju. Čovjek se jednostavno bori, a to izgleda mnogima smeta. Ali ko ih j...Distortion wrote: ↑20/09/2024 18:10Da, kuglanje je upravu, Šestića put, zgrada iza Obdaništa Radost, iz te mahale je a otac mu je iz Tetova. Haris bar pokusava da vodi klub u ovoj besparici i uvim uslovima, nije ok pricati na taj nacin. Ko god bilo sta pokusa u Zenici na ispravan nacin, kroz edukaciju i znanje treba postovati i podrzavati.kuglanje_ze wrote: ↑19/09/2024 18:44
Ja ga znam s Talića brda. Bar osnovnu školu, da li je 90-tih otišao ka Tetovo ne znam. Moguće je.
-
belfy
#68234 Re: Zeničani
sada samo malo da se osvrnem na Dzonlica... ajde sto navija za onoga ko placa, to je razumljivo. tako je i za SDA, pa Fahru i Avaz, a sada ponovono za SDA... i ti bi bilo u redu i shodno njegovim "novinarskim" putevina ali sta zeli reci sa ovim:
https://www.zenicablog.com/video-lisica-na-odmutu/
gdje u uvodu kaze:"VIDEO: Lisica na Odmutu- Sve češća je pojava da divlje životinje s okolnih brda dolaze u gradska naselja u potrazi za hranom."
ko je to mjerio, pa zakljucio da se to sada desava cesce? sad me sve ovo podsjeti samo na onu oderanu kunu i vijesti koje su izlazile...
nezavisisni Dzonlic... takoreci - Obrazlic...
https://www.zenicablog.com/video-lisica-na-odmutu/
gdje u uvodu kaze:"VIDEO: Lisica na Odmutu- Sve češća je pojava da divlje životinje s okolnih brda dolaze u gradska naselja u potrazi za hranom."
ko je to mjerio, pa zakljucio da se to sada desava cesce? sad me sve ovo podsjeti samo na onu oderanu kunu i vijesti koje su izlazile...
nezavisisni Dzonlic... takoreci - Obrazlic...
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#68235 Re: Zeničani
Večinu tekstova piše sin Haris.
Adnan Džonlić je to prepustio njemu, naravno da ga nadgleda i prati ga ali ne piše on više ove zajebancije...pogotovo o lisicama na Odmutu.
Ne branim ga ali znam situaciju.
Adnan Džonlić je to prepustio njemu, naravno da ga nadgleda i prati ga ali ne piše on više ove zajebancije...pogotovo o lisicama na Odmutu.
Ne branim ga ali znam situaciju.
-
kuglanje_ze
#68236 Re: Zeničani
Fali u naslovu ŠOKANTNO. To je granica za prelazak u žutilo.
Sportsport.ba je to fascinantno uradio.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#68237 Re: Zeničani
E da ima pasa lutalica ne bi se ona šetkala tuda
. Ma taj dio Odmuta nema zive duse, po danu kad prolazis izmedju zgrada ni mačeta ni kučeta ni djece nikojeg vraga
. Zelenila ko u šumi zato je njoj tamo dobro.
- Hercegoviina
#68238 Re: Zeničani
ima li kakav kvalitetan autolimar u zenici?
- anex
- Nindža revizor
#68239 Re: Zeničani
Ima u Vraci. Baći...
- Zaitsev
#68240 Re: Zeničani
Čuj čovjek se bori. Pa bori se eto i Džonlić. Ja logike mati draga... Odoh ja biti pilot, jebiga borim se. Mnogi to ne razumiju, al' ko ih jebe...
- xPaco1337
-
Bobi
- Forum administrator
#68242 Re: Zeničani
Bilo vec, kasniš
.
-
Bobi
- Forum administrator
#68243 Re: Zeničani
Dvojica muškaraca su sa svojim automobilom pokušali omesti kolonu i ubaciti se na Trg, što je spriječila policijska patrola koja je bila u pratnji skupa.
Prilikom pokušaja hapšenja na samom Kamenom mostu, na raskrsnici Jevrejske, Trga Alije Izetbegovića i Titove, mlađi muškarac je napao policajce, koji su ga uspjeli savladati i privesti.
Stariji muškarac je pokušao omesti hapšenje vrijeđanjem, ali su na kraju obojica lišena slobode.
Kako saznaje Zenicablog, uhapšeni su Hakinen (sin Seada Mujčinovića) Jusić, rođen 1998. godine, nastanjen u Babinom polju, Banlozi i njegov očuh Alija (Sulje) Musić, rođen 1969. godine, nastanjen u Radakovu.
Nije poznato da li je prilikom intervencije povrijeđen neko od policajaca. nakon kraćeh prekida, program Oldtimer skupa je nastavljen po programu.
-
kuglanje_ze
#68244 Re: Zeničani
Šteta što se Coulthard nije odazvao pozivu da nazoči cijenjenom skupu...
- xPaco1337
#68245 Re: Zeničani
"nastanjen u Babinom polju, Banlozi"
Sve receno, ne mozes organizovat kod nas ništa od seljaka...i kažemo mi hocemo trg i neke manifestacije.
Sve receno, ne mozes organizovat kod nas ništa od seljaka...i kažemo mi hocemo trg i neke manifestacije.
- Rothmans
- Rothmans
#68247 Re: Zeničani
https://www.zenicablog.com/nakon-pola-v ... biskupiji/
Cuj dominikanci ? Nikad cuo, a vazda se pito otkud crkva u Klopcu ...
-
Throttle
- Sanjarko
#68249 Re: Zeničani
Svega u Bosani.Rothmans wrote: ↑22/09/2024 21:52 https://www.zenicablog.com/nakon-pola-v ... biskupiji/
- anex
- Nindža revizor
#68250 Re: Zeničani
Tare "nas" ko kako stigne...