Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
chakany

#68226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

RTS ima odličan filmski i serijski program.Šteta što je to sad sve zatamnjeno za korisnike u Bosni i Hercegovini.
DON_eARL

#68227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Liska wrote: To je ono o čemu ja stalno pričam. Povjerovaću da je RTS tražio zatamnjenje. Ali nemoj mi reći da za sve ostale serija RTS ima plaćena prava na emitiranje u BiH. Zato bi bilo pošteno ovo jednom riješiti plaćanjem autorskih prava od strane kabelskih kuća ili smanjenjem pretplate srazmjerno minutama ili satima koje mjesečno ne možemo pratiti jer RTS nije jedini kanal.
Pa probaj izračunati otprilike koliko bi ti se umanjio račun za nekoliko sati dnevno, ako je RTS u Start paketu koji košta 3KM, a u istom paketu imaš još 120+ kanala... :-)

Autorska prava su jasna, ako vlasnik prava proda prava za emitovanje npr. serije samo za državu u kojoj se nalazi TV kuća koja kupuje prava, ima pravo da traži da se kupljeni sadržaj emituje samo na teritoriji te države. Žele da maksimiziraju profit na način da će i TV kuća iz BiH da kupi prava za istu tu seriju i da je emituje u BiH.

Zašto neke serije nisu zatamnjene, a druge jesu vjerovatno zavisi od ugovora između vlasnika prava i TV kuća...
Liska

#68228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Liska »

Mene samo čudi da se to samo ovdje dešava. Nisam vidio npr. u Austriji da se serije zatamnjuju. Koliko sam pročitao agencija za autorska prava tvrdi da je dovoljno da kabelski operateri plate po 1 fening po korisniku i ništa se više neće zatamnjivati. Nelogično mi je npr. da se neki sport zatamnjuje a drugi ne. Čisto sumnjam da HRT za utakmice Lige prvaka u rukometu plaća prava za emitiranje u BiH a za druge sportove to ne radi. Prije bi bilo logično za nogomet.
Telemach

#68229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Liska » less than a minute ago

Mene samo čudi da se to samo ovdje dešava. Nisam vidio npr. u Austriji da se serije zatamnjuju. Koliko sam pročitao agencija za autorska prava tvrdi da je dovoljno da kabelski operateri plate po 1 fening po korisniku i ništa se više neće zatamnjivati. Nelogično mi je npr. da se neki sport zatamnjuje a drugi ne. Čisto sumnjam da HRT za utakmice Lige prvaka u rukometu plaća prava za emitiranje u BiH a za druge sportove to ne radi. Prije bi bilo logično za nogomet.
HRT nema pravo emitovanja Svjetskog prvenstva u fudbalu, na području BiH. Na zahtjev emitera dužni smo zatamniti sadržaj, dakle, nije naša odluka.
duffy_duck

#68230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Znam da tema nije za ovo ali da pokusam.

Zamolio bi vas, da mi ukoliko znate naravno date preporuku gdje i kako bi se mogao zaposliti. Zavrsio sam SSS smjer operatera za unos podataka, ukoliko znate neke firme kojima trebaju operateri molim vas javite mi.
Takodjer za sebe cu reci da sam jako komunikativan ljubazan i izuzetno lijepo odgojen, i imam dobro pozanstvo sa racunarom.
dembele

#68231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Hajde Telemach, zaposlite @Adru.
Ovakve komunikacijske i pregovaracke vjestine koje posjeduje nas Adro, ozbiljna kompanija kao sto je Telemach jednostavno mora prepoznati
PhilCou

#68232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PhilCou »

dembele wrote:Hajde Telemach, zaposlite @Adru.
Ovakve komunikacijske i pregovaracke vjestine koje posjeduje nas Adro, ozbiljna kompanija kao sto je Telemach jednostavno mora prepoznati
:-D

Što to nisi u prvoj postavi? :D
MTV

#68233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Lik hladno objavi isti post na 10 tema.
duffy_duck

#68234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

MTV wrote:Lik hladno objavi isti post na 10 tema.
Ja bar pokusavam na neki nacin naci posao i sebi za zivot. A ne da stalno moram od nekog traziti. I znam da kad si uporan uspijes u zadatom cilju.
tap3ah75

#68235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

crnivrag wrote:
tap3ah75 wrote:
Kakve navode?
Žele ti reći da kontaktiraš RTS i pitaš da li su poslali zahtjev za zatamnjenjem navedene serije.
Hehe
Znam ja to ali mu ne pada na pamet .... ja imam ugovor s telemahom ne s njima.

Budalaština žešća ... kao neke mogu serije neke ne mogu.
Zašto onda ne zatamne i na njemačkim i na rai film/seriju ... ima nekih u BiH koji znaju te jezike. Kakva je razlika.
probook

#68236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Kakav je ovaj PDS2 risiver? Vidim da njega daju uz ove osnovne duo pakete. Je li bolje od CAM kartice?
duffy_duck

#68237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

probook wrote:Kakav je ovaj PDS2 risiver? Vidim da njega daju uz ove osnovne duo pakete. Je li bolje od CAM kartice?
Dobar je ali ga moras spojiti sa modemom. Na port 4 da bi imao Epg (elektronski Programski vodic)
crnivrag

#68238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

probook wrote:Kakav je ovaj PDS2 risiver? Vidim da njega daju uz ove osnovne duo pakete. Je li bolje od CAM kartice?
PDS2 resiver je bolji od kartice u tome što putem njega imaš mogućnost detaljnog EPG-a sa sličicama na kanalima, Video on Demand uslugu i uslugu TV Unazad, ukoliko resiver spojiš UTP kablom na port 4 modema.

PDS2 resiver također posjeduje display koji pokazuje sat i broj kanala na koji trenutno prebacuješ.
probook

#68239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

crnivrag wrote:
PDS2 resiver je bolji od kartice u tome što putem njega imaš mogućnost detaljnog EPG-a sa sličicama na kanalima, Video on Demand uslugu i uslugu TV Unazad, ukoliko resiver spojiš UTP kablom na port 4 modema.

PDS2 resiver također posjeduje display koji pokazuje sat i broj kanala na koji trenutno prebacuješ.
A ko dobija pds3 risiver?
crnivrag

#68240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

probook wrote:
Zaista ne znam, možda možeš dobiti PDS3 resiver i na manjim paketima, ako iskažeš želju za tim.

Inače prije je bio slučaj da PDS2 resiver daju korisnicima samo D3 digitalne TV (bez paketa) i kao dodatni resiver u okviru usluge D3 Kuća, koja je dostupna u najvećim paketima.
zateznistub

#68241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

crnivrag wrote:
probook wrote:
Zaista ne znam, možda možeš dobiti PDS3 resiver i na manjim paketima, ako iskažeš želju za tim.

Inače prije je bio slučaj da PDS2 resiver daju korisnicima samo D3 digitalne TV (bez paketa) i kao dodatni resiver u okviru usluge D3 Kuća, koja je dostupna u najvećim paketima.
Nekad je bilo pravilo da se D3 mini daje u paketima d3, duo tel Granade i duo tel Granade senior te u paketima duo net duo net Granade kao i u trio Granade paketimu a svi ostali "jači" bi dobili pds2/3 u ovisnosti koji ima na stanju ili traži korisnik.
sheilak

#68242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sheilak »

Imaju li ovi kalendar u sluzbi odrzavanja
Rekose mi prekjuce sutra dolazimo jer sam im rekao sutra sam poslije 3 kuci tj juce oni zovu danas kad trebam izaci iz kuce :-)
Eto sutra su se najavili valjda ne preskoce opet za nedjelju (r)
Telemach

#68243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

sheilak » 1 minute ago

Imaju li ovi kalendar u sluzbi odrzavanja
Rekose mi prekjuce sutra dolazimo jer sam im rekao sutra sam poslije 3 kuci tj juce oni zovu danas kad trebam izaci iz kuce :-)
Eto sutra su se najavili valjda ne preskoce opet za nedjelju (r)
Kolege će se potruditi da ispoštuju dogovor :)
chakany

#68244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

16.7. na Total TV uvode SCI-FI HD, pa eto možda i nama zamjene SD verziju sa HD verzijom.
crnivrag

#68245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

chakany wrote:16.7. na Total TV uvode SCI-FI HD, pa eto možda i nama zamjene SD verziju sa HD verzijom.
Isto kao što su AMC SD verziju zamijenili sa HD verzijom kad ju je SBB ubacio u ponudu, ili kao što su Discovery ID SD zamijeni sa HD verzijom, kada je ista uvrštena u ponudu SBB-a :-) :-) :-)
vkmiro

#68246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

chakany wrote:RTS ima odličan filmski i serijski program.Šteta što je to sad sve zatamnjeno za korisnike u Bosni i Hercegovini.
RTS ima besplatnu platformu RTS PLANETA, nešto slicno kao EON, odeš tamo i gledaš njihovih 5 kanala. Neki bude rijetko nedostupan. Imaju i bazu svojih emisija, dokumentaraca itd, sve besplatno.

https://imgur.com/YXCmYD4
thekupus

#68247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by thekupus »

Je li i vama EPG ne radi na EON-u? Samo piše nema informacija, i poredano je po satima, recimo od 20-21, 21-22. Ako hoću da gledam ovaj film neki od početka, moram skontati u kojem je intervalu počeo i kad
avaks

#68248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

crnivrag wrote:
chakany wrote:16.7. na Total TV uvode SCI-FI HD, pa eto možda i nama zamjene SD verziju sa HD verzijom.
Isto kao što su AMC SD verziju zamijenili sa HD verzijom kad ju je SBB ubacio u ponudu, ili kao što su Discovery ID SD zamijeni sa HD verzijom, kada je ista uvrštena u ponudu SBB-a :-) :-) :-)
Sačekajte, pomalo, to će poslije sljedećeg poskupljenja :lol: :thumbup:
Mora se pravdati nekako :lol:
vkmiro

#68249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

Ljudi moji, kada ce Vam proraditi portal sa računima, nije vrag da je to toliki posao.
Telemach

#68250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

vkmiro » Today, 9:21 am

Ljudi moji, kada ce Vam proraditi portal sa računima, nije vrag da je to toliki posao.
Javite nam se u inbox, sa podacima, da provjerimo. Ne bi trebalo da se dešava da informacije nisu ažurirane. Hvala unaprijed.
Locked