Sirija

Locked
Kikibombona

#68176 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote: Ja sam kao svoj argument uzeo izvjestaje pomenutih organizacija. Ja ne moram nista vise dokazivati, pozvao sam se na one koji su dokazali.
Sada je na tebe red. Ti sa druge strane nemas ama bas nista. Nista. Osim svojih proizvoljnih konstrukcija za koje nemas nikakvih argumenata ili izvora.

Pametnom dosta.
Upotreba barel bombi je zlocin. Tu se nema sta raapravljati. Dokaza je stotine. Stotine slika, video zapaisa itd.

Zasto to radi Asadova vojska? Zato sto se bori za vlast, za goli opstanak... Dilema je hoce li sacekati da budu porazeni ili ce udarati iz svega sto imaju. Izabrali su ovo drugo. I tako se desi da padne bomba na pijacu u Dumi, sto je strasan zlocin, kao i sama upotreba nepreciznih bombi. Da li su gadjali pijacu? Ne vjerujem! Te bombe su neprecizne, ofulaju po 200-300 metara... a pitanje je kako su posade obucene... I tako dodjemo do ovako strasnih tragedija, zlocina... za koje bi Asad morao odgovarati, ako ika pravde... On je zlocinac iz bez tvojih konstrukcija. Previse je puta pogodio civilne objekte, a on i dalje nastavlja rokati... jer mu je vaznija njegova guzica od civila. MEDJUTIM, nema dokaza da je njegova namjera ubijati civile. I Amerikanci sa svojim super preciznim oruzjem pobise hiljade civila u Iraku i Afganistanu... I Saudi pobise u Jemenu, ali ih ja opet ne bi optuzio da to namjerno rade... makar ne bez jasnih dokaza.

Postoji mali milion dokaza da su za VRS civili bili cilj. GDJE SU DOKAZI DA SU CIVLI CILJ ZA ASADA? Ima li igdje ista, ijedna presretnuta izjava, bilo sta...!?
republikauzicka

#68177 Re: Sirija

Post by republikauzicka »

FSA Barbaric Massacres against 230+ Abducted Civilians in Homs (18+)

https://www.youtube.com/watch?v=lPKeKnYujDo
antonij1990

#68178 Re: Sirija

Post by antonij1990 »

republikauzicka wrote:Latakia pokolj nad civilima,Allahovi ratnici pobili 190 civila

18+
http://www.youtube.com/watch?v=5C4SqTehp_8
PRESSTV? Lavovi jedu sirijsku nejač?
Kikibombona

#68179 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:...
Nego, Opetja...

Odgovori ako zelis na prethodni komentar i da zavrsimo... ja necu odgovarati... sve smo rekli...

Ovo je zanimljivije i aktuelnije :D

Image

:D :D :D :D
republikauzicka

#68180 Re: Sirija

mozemo do sutra ovako?
FSA Terrorists Massacre Civilians in a Bus in Al Ramosi in the name of Jihad (18+)
https://www.youtube.com/watch?v=q7qDQ-ab8PI
republikauzicka

#68181 Re: Sirija

mozemo do sutra ovako?
FSA Terrorists Massacre Civilians in a Bus in Al Ramosi in the name of Jihad (18+)
https://www.youtube.com/watch?v=q7qDQ-ab8PI
Opetja033

#68182 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote: Ja sam kao svoj argument uzeo izvjestaje pomenutih organizacija. Ja ne moram nista vise dokazivati, pozvao sam se na one koji su dokazali.
Sada je na tebe red. Ti sa druge strane nemas ama bas nista. Nista. Osim svojih proizvoljnih konstrukcija za koje nemas nikakvih argumenata ili izvora.

Pametnom dosta.
Upotreba barel bombi je zlocin. Tu se nema sta raapravljati. Dokaza je stotine. Stotine slika, video zapaisa itd.

Zasto to radi Asadova vojska? Zato sto se bori za vlast, za goli opstanak... Dilema je hoce li sacekati da budu porazeni ili ce udarati iz svega sto imaju. Izabrali su ovo drugo. I tako se desi da padne bomba na pijacu u Dumi, sto je strasan zlocin, kao i sama upotreba nepreciznih bombi. Da li su gadjali pijacu? Ne vjerujem! Te bombe su neprecizne, ofulaju po 200-300 metara... a pitanje je kako su posade obucene... I tako dodjemo do ovako strasnih tragedija, zlocina... za koje bi Asad morao odgovarati, ako ika pravde... On je zlocinac iz bez tvojih konstrukcija. Previse je puta pogodio civilne objekte, a on i dalje nastavlja rokati... jer mu je vaznija njegova guzica od civila. MEDJUTIM, nema dokaza da je njegova namjera ubijati civile. I Amerikanci sa svojim super preciznim oruzjem pobise hiljade civila u Iraku i Afganistanu... I Saudi pobise u Jemenu, ali ih ja opet ne bi optuzio da to namjerno rade... makar ne bez jasnih dokaza.

Postoji mali milion dokaza da su za VRS civili bili cilj. GDJE SU DOKAZI DA SU CIVLI CILJ ZA ASADA? Ima li igdje ista, ijedna presretnuta izjava, bilo sta...!?
Vrtimo se u krug.
Na jednoj strani Amnesty, HRW i Ljekare bez granica koji zahvaljujuci svojim ljudima na licu mjesta u izvjestajima pisu da Assad CILJANO gadja civile i civilne objekte.

Sa druge strane imamo samo tvoje konstrukcije koje si napravio sa par hiljada km udaljenosti, bez ijednog izvjestaja, izvora, itd.

Tako stoje stvari i neka svako zakljuci ko je vjerodostojniji.
antonij1990

#68183 Re: Sirija

Post by antonij1990 »

republikauzicka wrote:FSA Barbaric Massacres against 230+ Abducted Civilians in Homs (18+)

https://www.youtube.com/watch?v=lPKeKnYujDo
Trude se mora im se priznat...al teško da će assada stić jer nemaju RuAF i air barel...
republikauzicka

#68184 Re: Sirija

18+
FSA Terrorists Massacre Imprisoned Syrian Army Soldiers in Quneitra, Golan Heights (18+)
https://www.youtube.com/watch?v=eegeqw92QB0
asurbanipal

#68185 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

antonij1990 wrote:
Ne čudi ni mene krmeča mržnja prema svemu muslimanskom i bošnjačkom a što se tiće originalnih ustaša nisam za njih al najmanje sam protiv njih jer su najmanje zla nanjeli muslimanima. Živio dr Ante Pavelić koji onomad reće "Ko kaže da ne može džamija u Zagrebu?"..nakon toga je Zagreb imao najbolju građevinu u svojoj istoriji, džamiju sa četri munare koje porušiše "antifašisti".

Odakle niču ovi Antini cvijetovi ? :lol: :lol: :lol:
antonij1990

#68186 Re: Sirija

Post by antonij1990 »

asurbanipal wrote:
antonij1990 wrote:
Ne čudi ni mene krmeča mržnja prema svemu muslimanskom i bošnjačkom a što se tiće originalnih ustaša nisam za njih al najmanje sam protiv njih jer su najmanje zla nanjeli muslimanima. Živio dr Ante Pavelić koji onomad reće "Ko kaže da ne može džamija u Zagrebu?"..nakon toga je Zagreb imao najbolju građevinu u svojoj istoriji, džamiju sa četri munare koje porušiše "antifašisti".

Odakle niču ovi Antini cvijetovi ? :lol: :lol: :lol:
Sarajevo, Novo Sarajevo :sax: jel držiš radovanovu sliku? Il njegoša?
republikauzicka

#68187 Re: Sirija

caca ti je ludjak,stice tebe pravda kad tad
republikauzicka

#68188 Re: Sirija

al-lazira,reddit,twitter i razni drugi HR forumi
radi punom parom,dobre para dobija
antonij1990

#68189 Re: Sirija

Post by antonij1990 »

republikauzicka wrote:caca ti je ludjak,stice tebe pravda kad tad
Zašto bi mene stizala pravda? Jer sam ko djete teško ranjen u vrat od srbo-četnika dok sam se igrao u parku? Volim dr Antu Pavelića jer je išo' u mekteb.. jel to znači da sam zločinac?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#68190 Re: Sirija

Post by Bobi »

antonijo smiri hormone...republikauzicka 30 dana out :D ...ja drugi put ne ponavljao :D
Challenger__

#68191 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

madner wrote:...
Madneru, pronašao sam pomenuti video. Odgledaj vrlo, vrlo pažljivo:

Slične govore sam vidio i novijeg datuma samo su titlovi na arapskom.
antonij1990

#68192 Re: Sirija

Post by antonij1990 »

Bobi wrote:antonijo smiri hormone...republikauzicka 30 dana out :D ...ja drugi put ne ponavljao :D
Izvinjavam se i da dodam, da ja Antu ideološki ne podržavam samo sam govorio da je manje zlo od ostalih ..u tom kontekstu. (svakako nemam potrebe da pravdam al eto da ne budem pogrešno protumačen).
Challenger__

#68193 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ovaj bolji dio SAA je po svojoj etici iznad svih vojski svijeta.
DuckZz

#68194 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Grad Raqqa i okolina proglašena vojnom zonom
klixlove

#68195 Re: Sirija

Post by klixlove »

antonij1990 wrote:
asurbanipal wrote:
klixlove wrote: Misliš komunisticko-ateisticka Jugoslavija koja je napravila temelje za genocid u Srebrenici, i u Vukovaru. S druge strane Hitler se borio za ukidanje bankarskog sistema, za ukidanje prostitucije, za ukidanje homoseksualnizma i svih nastranih stvari koje su donijeli cifuti. Lahko je zaključiti da je 90% ideala podudarnost sa serijatom. Hrvati i istinski muslimani bili su na strani Hitlera u borbi protiv ateistickog komunizma i cifuta. Sad se opet udružili rusi, Ameri i cifuti kao nekad. Potencijal njemačkog i hrvatskog naroda u borbi protiv istinskog zla je neupitan. Samo moramo svi izliječiti zastranjenost koju nam je indoktrinisao komunizam i zajedno postati otpor cifutima i njihovim pijunima Rusima i Amerima koji siju svoje nastrane ideje. Živio Ante Pavelić i muslimani zajedno.
Ovaj post od @klixlove samo dodatno potvrđuje tezu da se radi o bolesnoj ideologiji sličnoj fašizmu i nacizmu. Mislim da se i kroz prošlost to protezalo, samo je žalostno što se puno više taj koncept istražuje u susjednim zemljama, nego i kod nas. Naišao sam samo na jedan članak od Amera Tikveše o vezama pripadnika organizacije "Mladi muslimani" sa NDH i ustaškom ideologijom, tako da me zaljubljenost ideološki zastranjenih pojedinca na forumu u "Firerove metode" i "crne košulje" nimalo ne čudi...
Anto :thumbup:
Asur - Ono kad bolesni komunisti koji štite cifute i sve njihove nastranosti pričaju o nečijoj bolesti... :-)
Last edited by klixlove on 29/10/2015 18:52, edited 2 times in total.
insomnia78

#68196 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

least 35 Syrian patients and medical staff have been killed, and 72 wounded, in a significant increase of air strikes on hospitals in Northern Syria, according to health staff supported by Médecins Sans Frontières (MSF) inside Syria.

The escalation of attacks, which began in late September, have targeted twelve hospitals in Idlib, Aleppo, and Hama governorates throughout October, including six hospitals supported by MSF. Overall, six hospitals were forced to close, including three supported by MSF, and four ambulances destroyed. One hospital has since reopened yet access to emergency, maternity, paediatric and primary health care services remains severely disrupted.
Opetja033

#68197 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

insomnia78 wrote:
least 35 Syrian patients and medical staff have been killed, and 72 wounded, in a significant increase of air strikes on hospitals in Northern Syria, according to health staff supported by Médecins Sans Frontières (MSF) inside Syria.

The escalation of attacks, which began in late September, have targeted twelve hospitals in Idlib, Aleppo, and Hama governorates throughout October, including six hospitals supported by MSF. Overall, six hospitals were forced to close, including three supported by MSF, and four ambulances destroyed. One hospital has since reopened yet access to emergency, maternity, paediatric and primary health care services remains severely disrupted.
Omaklo mi se, pice me dotuklo
svasta pio sam, video sve duplo.
insomnia78

#68198 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Cekaj, vi to stvarno u Pavelicu i u NDH nalazite neke pozitivne stvari?
zrakomlat

#68199 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

insomnia78 wrote:Cekaj, vi to stvarno u Pavelicu i u NDH nalazite neke pozitivne stvari?
Išo čojk u mekteb, šta hoš više. Pozitiva žešća
antonij1990

#68200 Re: Sirija

Post by antonij1990 »

insomnia78 wrote:Cekaj, vi to stvarno u Pavelicu i u NDH nalazite neke pozitivne stvari?
Ne, rekao sam samo da je manje zlo. Manje zlo od komunista i sl.
Locked