Upotreba barel bombi je zlocin. Tu se nema sta raapravljati. Dokaza je stotine. Stotine slika, video zapaisa itd.Opetja033 wrote: Ja sam kao svoj argument uzeo izvjestaje pomenutih organizacija. Ja ne moram nista vise dokazivati, pozvao sam se na one koji su dokazali.
Sada je na tebe red. Ti sa druge strane nemas ama bas nista. Nista. Osim svojih proizvoljnih konstrukcija za koje nemas nikakvih argumenata ili izvora.
Pametnom dosta.
Zasto to radi Asadova vojska? Zato sto se bori za vlast, za goli opstanak... Dilema je hoce li sacekati da budu porazeni ili ce udarati iz svega sto imaju. Izabrali su ovo drugo. I tako se desi da padne bomba na pijacu u Dumi, sto je strasan zlocin, kao i sama upotreba nepreciznih bombi. Da li su gadjali pijacu? Ne vjerujem! Te bombe su neprecizne, ofulaju po 200-300 metara... a pitanje je kako su posade obucene... I tako dodjemo do ovako strasnih tragedija, zlocina... za koje bi Asad morao odgovarati, ako ika pravde... On je zlocinac iz bez tvojih konstrukcija. Previse je puta pogodio civilne objekte, a on i dalje nastavlja rokati... jer mu je vaznija njegova guzica od civila. MEDJUTIM, nema dokaza da je njegova namjera ubijati civile. I Amerikanci sa svojim super preciznim oruzjem pobise hiljade civila u Iraku i Afganistanu... I Saudi pobise u Jemenu, ali ih ja opet ne bi optuzio da to namjerno rade... makar ne bez jasnih dokaza.
Postoji mali milion dokaza da su za VRS civili bili cilj. GDJE SU DOKAZI DA SU CIVLI CILJ ZA ASADA? Ima li igdje ista, ijedna presretnuta izjava, bilo sta...!?