Sirija

Locked
Opetja033

#68151 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

republikauzicka wrote:fina raja
f$a,nu$ra,i$il
FSA Rebels Massacre an Entire Christian Village in Syria

Image

Image
1) Odvratna, gnusna laz
2) Ponovo krsis pravila foruma sa postavljanjem ovih slika.
sumirprimus

#68152 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Damn nemojte ovo jeboga zivot jedmo je prepucavanje i zajebancije...ovo je katastrofa
republikauzicka

#68153 Re: Sirija

Post by republikauzicka »

Tekbir
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#68154 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

sumirprimus wrote:
japin_mutapi wrote:stvarno moraš biti nula karakter da opravdavaš i negiraš asadove zločine
donekle razumijem da ga podržavaju i smatraju legitimnim ali pravdat ovoliko ubijanje i rušenje ne razumijem
Pa da pucaju na tebe iz zgrade sta bi ti????

Tudji fazon priznajem
..
šbbkbb ... al fazon je što asadove falange ruše i pale sve redom, ne uzvraćaju vatru nego namjerno tuku civile
drugo na vatru se ne uzvraća barel bombama i baražnom paljbom iz teške artiljerije po civilnim metama daleko iza fronta

stvarno čojstvo ispod nule
republikauzicka

#68155 Re: Sirija

pripadnik fsa

ogladnio

Image
republikauzicka

#68156 Re: Sirija

Opetja033 wrote:
republikauzicka wrote:fina raja
f$a,nu$ra,i$il
FSA Rebels Massacre an Entire Christian Village in Syria

Image
18+
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/imag ... B41y-_wNou

1) Odvratna, gnusna laz
2) Ponovo krsis pravila foruma sa postavljanjem ovih slika.
walter kurtz

#68157 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Bez slika molim i jednu i drugu stranu
republikauzicka

#68158 Re: Sirija

pripadnik al nusre
DuckZz

#68159 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Slike pokazuju poginule civile, između ostalog u Banian masarku pripadnika NDF-a, prva slika su stradali od strane barel bombe 3 godine stara. Kako ovaj luđak tj. klon i dalje hara po forumu ?
republikauzicka

#68160 Re: Sirija

republikauzicka wrote:pripadnik al nusre
Tekbir?
Kikibombona

#68161 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
Cuj "ruse cijelu pricu" :lol: :lol:

1) o laznim navodima kako Assad "samo" uzvraca na paljbu iz civilnih objekata ne zelim da raspravljam jer se radi o laznoj konstrukciji i jer se genocidni cetnici na isti nacin brane i dan danas. Iz postovanja prema civilima Sirije i BIH uopce ne zelim da dajem legitimitet toj bezobraznoj, drskoj, imbecilnoj i zvjerskoj prici. Dadnem li tebi za pravo da raspravljamo o tome, dajem ga i Risti Djogi, Karadzicu i Mladicu jer pricate istu, identicnu pricu.
Drugi razlog je sto vec duze vremena (vrati malo film pa ces mozda i skontati da je tako) uopce ne raspravljam o konspirativnim teorijama. Shvatio sam da su osobe koje ih zastupaju mentalno ogranicene i da tu nema nikakve diskusije.
2) Vrlo rado mozemo raspraviti o ulozi SAD....... ali kada zavrsimo nasu diskusiju.

A kada smo vec kod nase diskusije onda da zakljucimo:
10-tak puta sam trazio od tebe da izneses izvore, izvjestaje, argumente kojima bi potkrijepio svoju tvrdnju - nisi bio u stanju iznijeti nijedan jedini.
Dakle zakljucak je:
Na jednoj strani imamo izvjestaje Amnestya, HRW i Ljekara bez granica da Assad ciljano gadja civilne objekte poput trgova, dzamija, bolnica, stambenih objekata sa ciljem da siri sto je moguce vise straha i terora medju civilnim stanovnistvom na teritoriju pod kontrolom pobunjenika.
Tvoj odgovor na sve to je "nije tacno". Nemas nijednog dokaza, nemas nijednog izvora, nemas nijednog izvjestaja kojim bi to potkrijepio.

Na jednoj strani imamo izvjestaje tri mjerodavne, respektabilne organizacije (koje su za istu stvar optuzile VRS tokom agresije na BiH), na drugoj strani imamo tvoje proizvoljno, bezobrazno, drsko i hladnokrvno pisanje po civilnim zrtvama. Bez ijednog dokaza, argumenta, bilo cega.

Hvala i prijatno.
1. Ti si simpatizer genocidnog Sadamovog rezima. Dakle, nemas pravo moralisati.

2. Niko nema moju bianco podrsku, pocevsi od moje mame pa sve do najmocnije drzave na svijetu. Politika je u sve upletena. Velike sile u sve imaju umijesane svoje prste. To ne znaci da se istina nekada ne poklopi sa polotikom. Poklopi, naravno. Dakle, da bi me uvjerio u nesto, potrebno je da izneses dokaze a ne ime neke organizacije ili drzave. Ime mi nista ne znaci.

Teret dokazivanja je na tebi stari moj. Daj neki dakaz da je SAA general izjavio 'tuci Dumu, tamo nema puno siitskog zivlja', daj dokaz da je neki general naredio da se gadjaju civili, pijace i sl...

Ti se ne mozes pomiriti sa cinjenicom da su na strani Asada u znacajnoj mjeri pripadnici svih etnija i konfesija, dok su na strani pobunjenika ugl suniti... i to ugl najardikalniji element... Pobunjenici su skupina vjerskih fanatika koji mrze siite iz dna duse.

Ja ovdje tvrdim da su Asad i pobunjenici zlo, dok ti drzis stranu jednima po religijskoj liniji. Cak nemas snage da podrzis iracku vojsku u borbi protiv ISILa. Klasicno sektastvo.
republikauzicka

#68162 Re: Sirija

Ode Dzamija by Nusra
Challenger__

#68163 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

.
Last edited by Challenger__ on 29/10/2015 17:46, edited 2 times in total.
Opetja033

#68164 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Proassadcad pocne kmecati i optuzivati za propagandu kada se postavr informacije o ubijenoj djeci ili kada se skrene paznja ko je odgovoran za ubjedljivo najvise ubijenih civila u Siriji.

Ove slike su iz Banyana, prikazuje zrtve Assadovih hordi. Ovaj masakr se desio kada su shebihe i lokalni aleviti pobili sunnitske civile. Ima tome 2,5-3 godine.

Da vidimo da li ce osuditi ovo brutalno laganje i iskoristavanje te izmisljanje dogadjaja.
Naravno da nece. Za takav korak ne smijes biti licemjer. Za takav korak ne smijes biti moralna gnjida.
republikauzicka

#68165 Re: Sirija

DuckZz wrote:Slike pokazuju poginule civile, između ostalog u Banian masarku pripadnika NDF-a, prva slika su stradali od strane barel bombe 3 godine stara. Kako ovaj luđak tj. klon i dalje hara po forumu ?

odakle je ova?

Opetja033

#68166 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:
Cuj "ruse cijelu pricu" :lol: :lol:

1) o laznim navodima kako Assad "samo" uzvraca na paljbu iz civilnih objekata ne zelim da raspravljam jer se radi o laznoj konstrukciji i jer se genocidni cetnici na isti nacin brane i dan danas. Iz postovanja prema civilima Sirije i BIH uopce ne zelim da dajem legitimitet toj bezobraznoj, drskoj, imbecilnoj i zvjerskoj prici. Dadnem li tebi za pravo da raspravljamo o tome, dajem ga i Risti Djogi, Karadzicu i Mladicu jer pricate istu, identicnu pricu.
Drugi razlog je sto vec duze vremena (vrati malo film pa ces mozda i skontati da je tako) uopce ne raspravljam o konspirativnim teorijama. Shvatio sam da su osobe koje ih zastupaju mentalno ogranicene i da tu nema nikakve diskusije.
2) Vrlo rado mozemo raspraviti o ulozi SAD....... ali kada zavrsimo nasu diskusiju.

A kada smo vec kod nase diskusije onda da zakljucimo:
10-tak puta sam trazio od tebe da izneses izvore, izvjestaje, argumente kojima bi potkrijepio svoju tvrdnju - nisi bio u stanju iznijeti nijedan jedini.
Dakle zakljucak je:
Na jednoj strani imamo izvjestaje Amnestya, HRW i Ljekara bez granica da Assad ciljano gadja civilne objekte poput trgova, dzamija, bolnica, stambenih objekata sa ciljem da siri sto je moguce vise straha i terora medju civilnim stanovnistvom na teritoriju pod kontrolom pobunjenika.
Tvoj odgovor na sve to je "nije tacno". Nemas nijednog dokaza, nemas nijednog izvora, nemas nijednog izvjestaja kojim bi to potkrijepio.

Na jednoj strani imamo izvjestaje tri mjerodavne, respektabilne organizacije (koje su za istu stvar optuzile VRS tokom agresije na BiH), na drugoj strani imamo tvoje proizvoljno, bezobrazno, drsko i hladnokrvno pisanje po civilnim zrtvama. Bez ijednog dokaza, argumenta, bilo cega.

Hvala i prijatno.
1. Ti si simpatizer genocidnog Sadamovog rezima. Dakle, nemas pravo moralisati.

2. Niko nema moju bianco podrsku, pocevsi od moje mame pa sve do najmocnije drzave na svijetu. Politika je u sve upletena. Velike sile u sve imaju umijesane svoje prste. To ne znaci da se istina nekada ne poklopi sa polotikom. Poklopi, naravno. Dakle, da bi me uvjerio u nesto, potrebno je da izneses dokaze a ne ime neke organizacije ili drzave. Ime mi nista ne znaci.

Teret dokazivanja je na tebi stari moj. Daj neki dakaz da je SAA general izjavio 'tuci Dumu, tamo nema puno siitskog zivlja', daj dokaz da je neki general naredio da se gadjaju civili, pijace i sl...

Ti se ne mozes pomiriti sa cinjenicom da su na strani Asada u znacajnoj mjeri pripadnici svih etnija i konfesija, dok su na strani pobunjenika ugl suniti... i to ugl najardikalniji element... Pobunjenici su skupina vjerskih fanatika koji mrze siite iz dna duse.

Ja ovdje tvrdim da su Asad i pobunjenici zlo, dok ti drzis stranu jednima po religijskoj liniji. Cak nemas snage da podrzis iracku vojsku u borbi protiv ISILa. Klasicno sektastvo.
Ja sam kao svoj argument uzeo izvjestaje pomenutih organizacija. Ja ne moram nista vise dokazivati, pozvao sam se na one koji su dokazali.
Sada je na tebe red. Ti sa druge strane nemas ama bas nista. Nista. Osim svojih proizvoljnih konstrukcija za koje nemas nikakvih argumenata ili izvora.

Pametnom dosta.
Last edited by Opetja033 on 29/10/2015 17:46, edited 1 time in total.
Challenger__

#68167 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

madner wrote:Ne ne, da ti u zemlju grune desetine hiljada stranaca onda se nalozis pa ih izbacis. Ni u kom slucaju ne gruhnes medju Sirijce 122mm. Jer ako si vojnik Sirijske armije, onda stitis Siriju i Sirijce. Ako si Asadov vojnik onda stitis Asada i pijaca je legitiman cilj, jer oni su protiv Asada.

No ti patis od onog Americkog sindroma da John Wayne ne moze ubiti covjeka sa ledja. Mora biti crno bjelo.
To bi bilo da je tako, a tako nije. Zašto? Evo odgovora: Na staroj temi sam postavio govor pukovnika sirijske armije koji kaže otprilike ovako (preuzimaju naselje od pobunjenika/terorista zovi ih kako hoćeš):

"Kada vidite ženu, oborite pogled na zemlju. Svaka starica je vaša majka, svaka djevojka je vaša sestra. Ko ne obori pogled, iščupaću mu oči. Budite uspravni i ne ponižavajte slabe, tada ste sinovi moji, tada ste sinovi Sirije". Itd

Nikad ljepši govor jednog oficira nisam čuo ni u životu, ni na netu ni na filmu.

Dakle, imaš ljude (kao ovog pukovnika) i neljude (koji koriste neselektivnu, prekomjernu silu). SAA je sastavljena i od jednih i od drugih a ne samo od drugih.
madner

#68168 Re: Sirija

Post by madner »

Challenger__ wrote:
madner wrote:Ne ne, da ti u zemlju grune desetine hiljada stranaca onda se nalozis pa ih izbacis. Ni u kom slucaju ne gruhnes medju Sirijce 122mm. Jer ako si vojnik Sirijske armije, onda stitis Siriju i Sirijce. Ako si Asadov vojnik onda stitis Asada i pijaca je legitiman cilj, jer oni su protiv Asada.

No ti patis od onog Americkog sindroma da John Wayne ne moze ubiti covjeka sa ledja. Mora biti crno bjelo.
To bi bilo da je tako, a tako nije. Zašto? Evo odgovora: Na staroj temi sam postavio govor pukovnika sirijske armije koji kaže otprilike ovako (preuzimaju naselje od pobunjenika/terorista zovi ih kako hoćeš):

"Kada vidite ženu, oborite pogled na zemlju. Svaka starica je vaša majka, svaka djevojka je vaša sestra. Ko ne obori pogled, iščupaću mu oči. Budite uspravni i ne ponižavajte slabe, tada ste sinovi moji, tada ste sinovi Sirije". Itd

Nikad ljepši govor jednog oficira nisam čuo ni u životu, ni na netu ni na filmu.

Dakle, imaš ljude (kao ovog pukovnika) i neljude (koji koriste neselektivnu, prekomjernu silu). SAA je sastavljena i od jednih i od drugih a ne samo od drugih.
Uvijek je tako, samo je problem sto ovih drugih ima jako puno. I pri vrhu.

Mahir puca na demonstrante, to je drugi covjek u drzavi.
sumirprimus

#68169 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Slicne sam ja govore sluso o moralu i casti oficira vrs...a uzivo dozivljavo upravo ovo o cemu pricamo sto se kiki pita...sta bi ti...sbb kbb jebo sbb kbb kad ga dozivis na svojoj guzici.
zrakomlat

#68170 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

joe_black wrote:
japin_mutapi wrote:асад и исил су два брата
FSA im je starija sestra :lol:
I to raspuštenica :D
republikauzicka

#68171 Re: Sirija

Latakia pokolj nad civilima,Allahovi ratnici pobili 190 civila

18+
http://www.youtube.com/watch?v=5C4SqTehp_8
Challenger__

#68172 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

madner wrote:Uvijek je tako, samo je problem sto ovih drugih ima jako puno. I pri vrhu.

Mahir puca na demonstrante, to je drugi covjek u drzavi.
Bra'o. Uticaj sa strane (ubacivanje ekstremista, psihopata, naoružanih bandi) i oružja u ogromnim količinama uvijek ide u prilog gorima, nego boljima. A to upravo rade vanjski faktori o kojima govorim: "prepoznatljiv rukopis...ostavljanja zemalja u blatu građanskog rata".

Mislim da smo iscrpili stvar.

______
Herr Flick

#68173 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

antonij1990

#68174 Re: Sirija

Post by antonij1990 »

asurbanipal wrote:
Chisum wrote:
klixlove wrote: Misliš komunisticko-ateisticka Jugoslavija koja je napravila temelje za genocid u Srebrenici, i u Vukovaru. S druge strane Hitler se borio za ukidanje bankarskog sistema, za ukidanje prostitucije, za ukidanje homoseksualnizma i svih nastranih stvari koje su donijeli cifuti. Lahko je zaključiti da je 90% ideala podudarnost sa serijatom. Hrvati i istinski muslimani bili su na strani Hitlera u borbi protiv ateistickog komunizma i cifuta. Sad se opet udružili rusi, Ameri i cifuti kao nekad. Potencijal njemačkog i hrvatskog naroda u borbi protiv istinskog zla je neupitan. Samo moramo svi izliječiti zastranjenost koju nam je indoktrinisao komunizam i zajedno postati otpor cifutima i njihovim pijunima Rusima i Amerima koji siju svoje nastrane ideje. Živio Ante Pavelić i muslimani zajedno.
:lol: :lol:

Ovaj je zajeb'o i Semira... :lol:

Problem kod selefindzosa i kompletne te imbecilne paleolitske ideologije je taj sto ostatku svijeta sluze samo i iskljucivo za sprdnju, pa covjek nikada ne zna da li se neko samo dobro zajebava ili je ovo zaista isjecak iz nekog od onih vehabijskih "poucnih predavanja", jer i najveca zajebancija i sprdnja, i najozbiljnije "predavanje" - jednako smijesno zvuce.

Ovaj post od @klixlove samo dodatno potvrđuje tezu da se radi o bolesnoj ideologiji sličnoj fašizmu i nacizmu. Mislim da se i kroz prošlost to protezalo, samo je žalostno što se puno više taj koncept istražuje u susjednim zemljama, nego i kod nas. Naišao sam samo na jedan članak od Amera Tikveše o vezama pripadnika organizacije "Mladi muslimani" sa NDH i ustaškom ideologijom, tako da me zaljubljenost ideološki zastranjenih pojedinca na forumu u "Firerove metode" i "crne košulje" nimalo ne čudi...

Ne čudi ni mene krmeča mržnja prema svemu muslimanskom i bošnjačkom a što se tiće originalnih ustaša nisam za njih al najmanje sam protiv njih jer su najmanje zla nanjeli muslimanima. Živio dr Ante Pavelić koji onomad reće "Ko kaže da ne može džamija u Zagrebu?"..nakon toga je Zagreb imao najbolju građevinu u svojoj istoriji, džamiju sa četri munare koje porušiše "antifašisti".
antonij1990

#68175 Re: Sirija

Post by antonij1990 »

republikauzicka wrote:Latakia pokolj nad civilima,Allahovi ratnici pobili 190 civila

18+
http://www.youtube.com/watch?v=5C4SqTehp_8
PRESSTV? Lavovi jedu sirijsku nejač?
Locked