1) Odvratna, gnusna lazrepublikauzicka wrote:fina raja
f$a,nu$ra,i$il
FSA Rebels Massacre an Entire Christian Village in Syria
2) Ponovo krsis pravila foruma sa postavljanjem ovih slika.
1) Odvratna, gnusna lazrepublikauzicka wrote:fina raja
f$a,nu$ra,i$il
šbbkbb ... al fazon je što asadove falange ruše i pale sve redom, ne uzvraćaju vatru nego namjerno tuku civilesumirprimus wrote:Pa da pucaju na tebe iz zgrade sta bi ti????japin_mutapi wrote:stvarno moraš biti nula karakter da opravdavaš i negiraš asadove zločine
donekle razumijem da ga podržavaju i smatraju legitimnim ali pravdat ovoliko ubijanje i rušenje ne razumijem
Tudji fazon priznajem
..

Opetja033 wrote:republikauzicka wrote:fina raja
f$a,nu$ra,i$il
18+
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/imag ... B41y-_wNou
1) Odvratna, gnusna laz
2) Ponovo krsis pravila foruma sa postavljanjem ovih slika.
Tekbir?republikauzicka wrote:pripadnik al nusre
1. Ti si simpatizer genocidnog Sadamovog rezima. Dakle, nemas pravo moralisati.Opetja033 wrote:
Cuj "ruse cijelu pricu"![]()
![]()
1) o laznim navodima kako Assad "samo" uzvraca na paljbu iz civilnih objekata ne zelim da raspravljam jer se radi o laznoj konstrukciji i jer se genocidni cetnici na isti nacin brane i dan danas. Iz postovanja prema civilima Sirije i BIH uopce ne zelim da dajem legitimitet toj bezobraznoj, drskoj, imbecilnoj i zvjerskoj prici. Dadnem li tebi za pravo da raspravljamo o tome, dajem ga i Risti Djogi, Karadzicu i Mladicu jer pricate istu, identicnu pricu.
Drugi razlog je sto vec duze vremena (vrati malo film pa ces mozda i skontati da je tako) uopce ne raspravljam o konspirativnim teorijama. Shvatio sam da su osobe koje ih zastupaju mentalno ogranicene i da tu nema nikakve diskusije.
2) Vrlo rado mozemo raspraviti o ulozi SAD....... ali kada zavrsimo nasu diskusiju.
A kada smo vec kod nase diskusije onda da zakljucimo:
10-tak puta sam trazio od tebe da izneses izvore, izvjestaje, argumente kojima bi potkrijepio svoju tvrdnju - nisi bio u stanju iznijeti nijedan jedini.
Dakle zakljucak je:
Na jednoj strani imamo izvjestaje Amnestya, HRW i Ljekara bez granica da Assad ciljano gadja civilne objekte poput trgova, dzamija, bolnica, stambenih objekata sa ciljem da siri sto je moguce vise straha i terora medju civilnim stanovnistvom na teritoriju pod kontrolom pobunjenika.
Tvoj odgovor na sve to je "nije tacno". Nemas nijednog dokaza, nemas nijednog izvora, nemas nijednog izvjestaja kojim bi to potkrijepio.
Na jednoj strani imamo izvjestaje tri mjerodavne, respektabilne organizacije (koje su za istu stvar optuzile VRS tokom agresije na BiH), na drugoj strani imamo tvoje proizvoljno, bezobrazno, drsko i hladnokrvno pisanje po civilnim zrtvama. Bez ijednog dokaza, argumenta, bilo cega.
Hvala i prijatno.
DuckZz wrote:Slike pokazuju poginule civile, između ostalog u Banian masarku pripadnika NDF-a, prva slika su stradali od strane barel bombe 3 godine stara. Kako ovaj luđak tj. klon i dalje hara po forumu ?
Ja sam kao svoj argument uzeo izvjestaje pomenutih organizacija. Ja ne moram nista vise dokazivati, pozvao sam se na one koji su dokazali.Kikibombona wrote:1. Ti si simpatizer genocidnog Sadamovog rezima. Dakle, nemas pravo moralisati.Opetja033 wrote:
Cuj "ruse cijelu pricu"![]()
![]()
1) o laznim navodima kako Assad "samo" uzvraca na paljbu iz civilnih objekata ne zelim da raspravljam jer se radi o laznoj konstrukciji i jer se genocidni cetnici na isti nacin brane i dan danas. Iz postovanja prema civilima Sirije i BIH uopce ne zelim da dajem legitimitet toj bezobraznoj, drskoj, imbecilnoj i zvjerskoj prici. Dadnem li tebi za pravo da raspravljamo o tome, dajem ga i Risti Djogi, Karadzicu i Mladicu jer pricate istu, identicnu pricu.
Drugi razlog je sto vec duze vremena (vrati malo film pa ces mozda i skontati da je tako) uopce ne raspravljam o konspirativnim teorijama. Shvatio sam da su osobe koje ih zastupaju mentalno ogranicene i da tu nema nikakve diskusije.
2) Vrlo rado mozemo raspraviti o ulozi SAD....... ali kada zavrsimo nasu diskusiju.
A kada smo vec kod nase diskusije onda da zakljucimo:
10-tak puta sam trazio od tebe da izneses izvore, izvjestaje, argumente kojima bi potkrijepio svoju tvrdnju - nisi bio u stanju iznijeti nijedan jedini.
Dakle zakljucak je:
Na jednoj strani imamo izvjestaje Amnestya, HRW i Ljekara bez granica da Assad ciljano gadja civilne objekte poput trgova, dzamija, bolnica, stambenih objekata sa ciljem da siri sto je moguce vise straha i terora medju civilnim stanovnistvom na teritoriju pod kontrolom pobunjenika.
Tvoj odgovor na sve to je "nije tacno". Nemas nijednog dokaza, nemas nijednog izvora, nemas nijednog izvjestaja kojim bi to potkrijepio.
Na jednoj strani imamo izvjestaje tri mjerodavne, respektabilne organizacije (koje su za istu stvar optuzile VRS tokom agresije na BiH), na drugoj strani imamo tvoje proizvoljno, bezobrazno, drsko i hladnokrvno pisanje po civilnim zrtvama. Bez ijednog dokaza, argumenta, bilo cega.
Hvala i prijatno.
2. Niko nema moju bianco podrsku, pocevsi od moje mame pa sve do najmocnije drzave na svijetu. Politika je u sve upletena. Velike sile u sve imaju umijesane svoje prste. To ne znaci da se istina nekada ne poklopi sa polotikom. Poklopi, naravno. Dakle, da bi me uvjerio u nesto, potrebno je da izneses dokaze a ne ime neke organizacije ili drzave. Ime mi nista ne znaci.
Teret dokazivanja je na tebi stari moj. Daj neki dakaz da je SAA general izjavio 'tuci Dumu, tamo nema puno siitskog zivlja', daj dokaz da je neki general naredio da se gadjaju civili, pijace i sl...
Ti se ne mozes pomiriti sa cinjenicom da su na strani Asada u znacajnoj mjeri pripadnici svih etnija i konfesija, dok su na strani pobunjenika ugl suniti... i to ugl najardikalniji element... Pobunjenici su skupina vjerskih fanatika koji mrze siite iz dna duse.
Ja ovdje tvrdim da su Asad i pobunjenici zlo, dok ti drzis stranu jednima po religijskoj liniji. Cak nemas snage da podrzis iracku vojsku u borbi protiv ISILa. Klasicno sektastvo.
To bi bilo da je tako, a tako nije. Zašto? Evo odgovora: Na staroj temi sam postavio govor pukovnika sirijske armije koji kaže otprilike ovako (preuzimaju naselje od pobunjenika/terorista zovi ih kako hoćeš):madner wrote:Ne ne, da ti u zemlju grune desetine hiljada stranaca onda se nalozis pa ih izbacis. Ni u kom slucaju ne gruhnes medju Sirijce 122mm. Jer ako si vojnik Sirijske armije, onda stitis Siriju i Sirijce. Ako si Asadov vojnik onda stitis Asada i pijaca je legitiman cilj, jer oni su protiv Asada.
No ti patis od onog Americkog sindroma da John Wayne ne moze ubiti covjeka sa ledja. Mora biti crno bjelo.
Uvijek je tako, samo je problem sto ovih drugih ima jako puno. I pri vrhu.Challenger__ wrote:To bi bilo da je tako, a tako nije. Zašto? Evo odgovora: Na staroj temi sam postavio govor pukovnika sirijske armije koji kaže otprilike ovako (preuzimaju naselje od pobunjenika/terorista zovi ih kako hoćeš):madner wrote:Ne ne, da ti u zemlju grune desetine hiljada stranaca onda se nalozis pa ih izbacis. Ni u kom slucaju ne gruhnes medju Sirijce 122mm. Jer ako si vojnik Sirijske armije, onda stitis Siriju i Sirijce. Ako si Asadov vojnik onda stitis Asada i pijaca je legitiman cilj, jer oni su protiv Asada.
No ti patis od onog Americkog sindroma da John Wayne ne moze ubiti covjeka sa ledja. Mora biti crno bjelo.
"Kada vidite ženu, oborite pogled na zemlju. Svaka starica je vaša majka, svaka djevojka je vaša sestra. Ko ne obori pogled, iščupaću mu oči. Budite uspravni i ne ponižavajte slabe, tada ste sinovi moji, tada ste sinovi Sirije". Itd
Nikad ljepši govor jednog oficira nisam čuo ni u životu, ni na netu ni na filmu.
Dakle, imaš ljude (kao ovog pukovnika) i neljude (koji koriste neselektivnu, prekomjernu silu). SAA je sastavljena i od jednih i od drugih a ne samo od drugih.
I to raspuštenicajoe_black wrote:FSA im je starija sestrajapin_mutapi wrote:асад и исил су два брата
Bra'o. Uticaj sa strane (ubacivanje ekstremista, psihopata, naoružanih bandi) i oružja u ogromnim količinama uvijek ide u prilog gorima, nego boljima. A to upravo rade vanjski faktori o kojima govorim: "prepoznatljiv rukopis...ostavljanja zemalja u blatu građanskog rata".madner wrote:Uvijek je tako, samo je problem sto ovih drugih ima jako puno. I pri vrhu.
Mahir puca na demonstrante, to je drugi covjek u drzavi.
asurbanipal wrote:Chisum wrote:klixlove wrote: Misliš komunisticko-ateisticka Jugoslavija koja je napravila temelje za genocid u Srebrenici, i u Vukovaru. S druge strane Hitler se borio za ukidanje bankarskog sistema, za ukidanje prostitucije, za ukidanje homoseksualnizma i svih nastranih stvari koje su donijeli cifuti. Lahko je zaključiti da je 90% ideala podudarnost sa serijatom. Hrvati i istinski muslimani bili su na strani Hitlera u borbi protiv ateistickog komunizma i cifuta. Sad se opet udružili rusi, Ameri i cifuti kao nekad. Potencijal njemačkog i hrvatskog naroda u borbi protiv istinskog zla je neupitan. Samo moramo svi izliječiti zastranjenost koju nam je indoktrinisao komunizam i zajedno postati otpor cifutima i njihovim pijunima Rusima i Amerima koji siju svoje nastrane ideje. Živio Ante Pavelić i muslimani zajedno.![]()
![]()
Ovaj je zajeb'o i Semira...![]()
Problem kod selefindzosa i kompletne te imbecilne paleolitske ideologije je taj sto ostatku svijeta sluze samo i iskljucivo za sprdnju, pa covjek nikada ne zna da li se neko samo dobro zajebava ili je ovo zaista isjecak iz nekog od onih vehabijskih "poucnih predavanja", jer i najveca zajebancija i sprdnja, i najozbiljnije "predavanje" - jednako smijesno zvuce.
PRESSTV? Lavovi jedu sirijsku nejač?republikauzicka wrote:Latakia pokolj nad civilima,Allahovi ratnici pobili 190 civila
18+
http://www.youtube.com/watch?v=5C4SqTehp_8