Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
allem_77

#68151 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by allem_77 »

Telemach wrote:
allem_77 » 43 minutes ago

Pozdrav,
Da li može preporuka za tv box, na kojem bi radio eon? Da ne kupujem novi tv koji ima tu mogućnost, odnosno televizizore koje je telemah preporučio na svojoj stranici.
Za EON aplikaciju na smart TV-u preporučeni uređaju su :
Televizori sa WebOS 4.0
UK6200 | UK6300 | UK6400 | UK6470 | UK6500 | UK6750 | UK6950 | UK7550 | SK7900 | SK8100 | SK8500 | UK6100 | SK9500 | B8 | C8 | E8 | W8

Televizori sa WebOS 3.5
UJ620V | UJ6307 | UJ634V | UJ635V | UJ6517 | UJ670V | UJ701V | UJ7507 | SJ810V | SJ850V | SJ950V | UJ675V | SJ955V | SJ957V | B7VQ | C7V | E7N | B7V | E7V | W7

Televizori sa WebOS 3.0
UH630V | UH603V | UH610V | UH6207 | UH620V | UH6507 | UH661V | UH664V | UH668V | UH7507 | UH7707 | UH8507 | UH635V | UH605V | UH6157 | UH615V | UH6257 | UH650V | UH950V | UH850V | UH700V | UH855V | UH955V | B6J | C6V | E6V

Više informacija možete potražiti i na sljedećem linku :

https://eon.telemach.ba/smart-tv
To već znam. Pitam za tv box
https://m.gearbest.com/tv-box/pp_759339 ... id=1527929
Telemach

#68152 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

damdam6 wrote:Dal u paketu DUO NET GRANDE dodju sve Arene ili samo Arenasport 1..???
Zdravo damdam6,
potpisom Ugovora na 24 mjeseca, svi novi korisnici Duo Net Grane paket dobiju sljedeće pakete besplatno, u trajanu od 2 godine: Pink paket, Cinestar paket i Arena Sport SD paket. Stojimo Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije.
Benq

#68153 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

allem_77 wrote: To već znam. Pitam za tv box
Ima tema i o tome android-tv-box-t141819.html
crnivrag

#68154 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Dragi moj i cijenjeni Telemach, evo upravo sam provjerio i Top Play katalog mi je deaktiviran i u okviru VOD usluge putem sva 3 resivera, kao i putem EON aplikacije.

Nadam se da ćete uskoro otkloniti taj problem, i ponovo mi aktivirati taj katalog, na koji vjerujem imam pravo korištenja kao Trio Grande Premium korisnik.
Telemach

#68155 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag » 5 minutes ago

Telemach wrote:

Dragi moj i cijenjeni Telemach, evo upravo sam provjerio i Top Play katalog mi je deaktiviran i u okviru VOD usluge putem sva 3 resivera, kao i putem EON aplikacije.

Nadam se da ćete uskoro otkloniti taj problem, i ponovo mi aktivirati taj katalog, na koji vjerujem imam pravo korištenja kao Trio Grande Premium korisnik.
Potrudit ćemo se da bude što prije riješeno :)
Telemach

#68156 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@allem_77

Izvinjavamo se zbog nesporazuma. Kolege su potvrdile da android boxovi, za sada, ne podržavaju EON aplikaciju.
Radar71

#68157 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Radar71 wrote:
Telemach wrote: @Radar71,
Provjerit ćemo s kolegama.
Sad nigdje ne radi Top Play :-)
24 Juni a vi i dalje provjeravate :)
Rugafet

#68158 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

kaj je ovo, vidim HRT 2 ima i u HD, slika bas razvaljvava. ima li čens da i u tm u skorije vrijeme nama danu da gledamo hrt u HD?
Telemach

#68159 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Rugafet » 19 minutes ago

kaj je ovo, vidim HRT 2 ima i u HD, slika bas razvaljvava. ima li čens da i u tm u skorije vrijeme nama danu da gledamo hrt u HD?
Obavijestit ćemo vas o novostima :)
kakavdanakneiskustvu

#68160 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

svako malo ga zatamne
beni-bu-man

#68161 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by beni-bu-man »

Telemach wrote:@allem_77

Izvinjavamo se zbog nesporazuma. Kolege su potvrdile da android boxovi, za sada, ne podržavaju EON aplikaciju.
jel ovo istina ?
Benq

#68162 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

beni-bu-man wrote:
Telemach wrote:@allem_77

jel ovo istina ?
Oficijelno i ne podrzavaju, a neoficijelno postoje odredjene modifikacije koje se naprave u softveru boxa da se EON moze gledati u punom kapacitetu.
sheilak

#68163 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sheilak »

Cestitamo tek sada se javljaju da li treba doci na adresu a ja prijavio kvar u petak cini mi se ima ovdje na temi
Srecom da je navece sve proradilo pa nije bilo problema iako je ovaj ponovo zvao da kaze da mi je slab signal pa ce doci sutra
Njima svaka cast i sve samo su spori sa intervencijama
Doduse ne znam kako bi se ponasali da sam svaki dan do sada zvao i dosadjivao za kvar (r)
PhilCou

#68164 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PhilCou »

Pa čekao si četiri dana ukupno, jer im nedjelja neradna. Nije to uopšte puno, jer uzmi u obzir da imaju bruku posla. Ja sam recimo na promjenu dva resivera čekao tačno 10 dana. Momak iz TM-a mi je prošli put pričao da ne znaju gdje udaraju, popadoše sa nogu.
Na primjer, kad mi je to mijenjao, zove ga neki lik kojem je prethodno sve namjestio i govori mu kako mu ne može daljinski i kako ni on ni kćerka ne znaju ukucati lozinku za Wi-Fi.. :-) I onda se opet morao vratiti da bi im sve namjestio i na takve banalnosti im ljudi oduzimaju vrijeme.

Možda je to tebi i nekom drugom puno, ali za mene je to mjera vrijeme. Ne možeš očekivati ni da te nazovu u roku od 24h, jer nisi jedini u gradu, logično. :bih:
sheilak

#68165 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sheilak »

PhilCou wrote:Pa čekao si četiri dana ukupno, jer im nedjelja neradna. Nije to uopšte puno, jer uzmi u obzir da imaju bruku posla. Ja sam recimo na promjenu dva resivera čekao tačno 10 dana. Momak iz TM-a mi je prošli put pričao da ne znaju gdje udaraju, popadoše sa nogu.
Na primjer, kad mi je to mijenjao, zove ga neki lik kojem je prethodno sve namjestio i govori mu kako mu ne može daljinski i kako ni on ni kćerka ne znaju ukucati lozinku za Wi-Fi.. :-) I onda se opet morao vratiti da bi im sve namjestio i na takve banalnosti im ljudi oduzimaju vrijeme.

Možda je to tebi i nekom drugom puno, ali za mene je to mjera vrijeme. Ne možeš očekivati ni da te nazovu u roku od 24h, jer nisi jedini u gradu, logično. :bih:
Pazi banalnosti tipa ne mogu preskenirati ne mogu namjestiti wifi i sl se ne mogu porediti sa problemom nemam neta nikako ili nemam signala na kanalima nikako zato na te probleme moraju ici u roku 24 sata
Eto i sada imam neki problem signal los i doci ce sutra al sto se mene tice ne moraju nikad jer imam net i to 130-140 na mjerenju preko one aplikacije speedtest (r)
Telemach

#68166 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@sheilak

Izvinjavamo se što ste čekali. Potrudit ćemo se da se slične situacije ne ponove. Vama hvala za informacije.
PhilCou

#68167 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PhilCou »

sheilak wrote:
PhilCou wrote:Pa čekao si četiri dana ukupno, jer im nedjelja neradna. Nije to uopšte puno, jer uzmi u obzir da imaju bruku posla. Ja sam recimo na promjenu dva resivera čekao tačno 10 dana. Momak iz TM-a mi je prošli put pričao da ne znaju gdje udaraju, popadoše sa nogu.

Pazi banalnosti tipa ne mogu preskenirati ne mogu namjestiti wifi i sl se ne mogu porediti sa problemom nemam neta nikako ili nemam signala na kanalima nikako zato na te probleme moraju ici u roku 24 sata
Eto i sada imam neki problem signal los i doci ce sutra al sto se mene tice ne moraju nikad jer imam net i to 130-140 na mjerenju preko one aplikacije speedtest (r)
Znam da nemaju, ali nije to poenta mog komentara. Naveo sam ti primjer gdje narod troši njihovo vrijeme, koje mi možda iskoristili da dođu tebi ili nekom desetom. Nadam se da će ti to ubrzo kako treba. Pozdrav. :bih:
probook

#68168 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Neka zaposle jos ljudi za teren :)
Hakiz

#68169 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

sheilak wrote:

Mene tako nazovu, kao i sve, da mi ponude nove usluge. A ja razmišljam, taj novac koji bih dao za nove njihove usluge bih prije trebao potrošiti da uzmem internet recimo od BH Telecoma. Pa kada mi nestane konekcije Telemacha, a to se dešava nekoliko puta sedmično, naveče pa nema do ujutro, da imam alternativu.

Juče pade kiša i odmah nestadoše i inernet i TV signal. A kada će ljudi koristiti TV i internet ako neće kada je kiša i ružno vrijeme, kada je lijepo idemo u šetnju, roštilj, planina, izlet itd.

A nagovaraju me da uzmem novi, naravno skuplji paket. Koji će raditi, naravno, samo ako ne padne kiša. Ili ne puhne vjetar. Ili ne proleti vrabac u blizini kablova. Itd.

Smiješni su.
Hakiz

#68170 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

probook wrote:

Upravo tako. Širiti posao, a ne zapošljavati ljude koji će pokrivati to proširenje je bezobrazno prema korisnicima.

To samo govori šta Telemach, u stvari, misli o svojim korisnicima.
sheilak

#68171 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sheilak »

Telemach wrote:@sheilak

Izvinjavamo se što ste čekali. Potrudit ćemo se da se slične situacije ne ponove. Vama hvala za informacije.
Ne morate se izvinjavati jer ja imam i net i tv programe al eto ovaj sto je zvao je vidio da je slab nekakav signal
Samo govorim da nisam imao da li bi isto cekao 4 dana ili nebitno
Po meni ako korisnik nema nikako tv kanala ili posebno neta da su oni prioriteti pa makar ja trazio dodatni resiver za drugu sobu ili sl
Ja bez resivera mogu jos koji dan dok onaj bez neta nacelno ne moze (r)
sheilak

#68172 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sheilak »

Da se vratim za ovo sto pomenu nedjelju neradnu
Znaci meni nestane interneta ili komplet usluge ja moram cekati ponedjeljak da dodju?
Sluzba za popravku odrzavanje i sl treba raditi svaki dan ako ne i noc ili bar po noci biti u pripravnosti jer nikad se ne zna sta se kad moze nesto desiti
Ne kazem da trebaju ukloniti kvar za 5 minuta al da dodju u roku od 12 sati
A ako imaju toliko posla fino su rekli iznad zaposli jos radnika
Kad moze dezurni na telefonu raditi 24 sata moze i jedan tehnicar biti dezurni po noci iako vjerujem da rijetko bi imali intervencija tada (r)
Reglan

#68173 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Sta je ovo sa zoomom, odjednom mi veceras umanjen interfejs
Benq

#68174 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Reglan wrote:Sta je ovo sa zoomom, odjednom mi veceras umanjen interfejs
Kako mislis umanjen ?
PhilCou

#68175 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PhilCou »

probook wrote:

Ehh jeste, malo morgen.. :-D
Živimo u Bosni, a ne u nekoj normalnoj i uređenoj zemlji.. Prije bi uzeli dušu radnicima, pogotovo privatnici, nego zaposlili nove ljude i olakšali drugima posao. Brzina, vremenski rok i sama efikasnost bi bila na jednom većem nivou, ali opet kažem, živimo u Bosni. Prije će ga olešiti od posla, nego plaćati još ljudi. Nažalost, ali tako je.
Locked