Hvala maracana
Sad odgledah cijelu utakmicu. Bili smo bolji cijelo vrijeme i kontrolisali igru.
Ne znam kog bi izdvojio od mladih igraca, i Catakovic i Osmanovic su pokazali odredjeni kvalitet (trebalo mi je vremena da skontam koji je koji, po kopackama

). Kadusic moram reci poboljsava igru i danas mozda najbolji od ovih mladjih. Heric, nako. Vazda, nije se vidio. Mali Veladzic, pokazao je kvalitet odmah.
Okic po meni najbolji igrac utakmice, uz Kovacevica, koji fakat igra fantasticno ovih par zadnjih utakmica.
Ikande, e za njega, i dalje ostajem pri tvrdnji od ranije - nece daleko dogurati. Mene tacno podsjeca ponasanjem na mnoge Afrikance s kojima sam igrao. Ono , ho-ruk sistem. Sjecam se jednog, isto defanzivnog veznog, hoce frajer svaku iz zraka da zaustavi ramenom. I tako svaki put, nebitno hoce li uspjeti ili ne. Pa covjece stavi je na prsa.

Isto jedan, cim primi loptu odmah aaaaan-aaaan, trci frajer s njom, daje neke nerozonske pasove koji su svakako mala sansa da prodju. I tako. Eto takav mi je Ikande. Hoce frajer vanjskim da dodaje i to ti je. Neko napisao sjoo pasa vanjskim (onaj jedan sto je uspio), a to sto su druga 3 vanjska otisla u noge Slavije to nista. U stvari, Ikande je imao barem 12 pasova dijagonalnih, sa vrlo malim postotkom sanse da ce proci, i mislim da je samo jedan prosao - i to onaj koji je poslije pretvoren u gol. Da li je to dovoljno - ne znam. Za razliku od njega Berberovic fino smireno ili prvom do sebe ili kracu dijagonalu, bez greske. Takodje u odbrani ne znam da je Ikande uzeo i jednu loptu. MIslim nije bila bas utakmica za "uzimanje lopti" al opet. I na kraju, imao je 2 vrlo nerezonska suta nebu pod oblake. Znaci ugao jedno 75 stepeni. A pored njih imao je 2 stopostotne sanse (obje od Okica) gdje je bilo teze promasiti. Ona druga, krkanski je napucao umjesto lagano plasiranje. Ne znam, meni ne obecava. Ima on kontrolu lopte i odredjenu smirenost kad se gradi igra, ali previse ih trosi.
Na kraju Hebibovic. Vidim isto pise se kao najgori igrac. Pogledati malo bolje, prvih 20 minuta on je imao 4 ubacaja u 16 od kojih su bar 2 bile velike sanse. U stvari u svakoj sansi u prvih 20-25 minuta on je ucestvovao. Poslije toga se nije puno vidio. Imao par bljeskova u drugom, gdje je imao jednu dobru sansu (opet na dodavanje Okica). Definitivno se ne slazem sa misljenjima vecine o njemu, al eto.
Kallasi isto po meni bolji nego kako se predstavilo.
Plakalo, ne znam sta da kazem. Jedinu reakciju je imao kod onog gola. Ne moze se drukcije opisati nego na njegovu dusu, ali onakvi golovi stvarno ulaze jednom u sto godina, pogotovo sto nije bilo iz izgradjene akcije vec iz otete lopte (sto znaci da golman nije bio spreman na liniji). Ne znam, ja licno nisam jos nacisto s tim da on kurcu ne valja, kakvim ga ostali predstavljaju.