Modul nema veze sa problemom kočenja slike (ledi slika).hrasno38 wrote:Pitanje za Telemahovce......ima li iko u zadnje vrijeme problema na TV Samsung aparatima na kojima je modul. Iz cista mira mi je pocela slika malo malo da ledi i vec dva puta su dolazili majstori i stvarno sve gledali i malo dodje sebi a onda iz cista mira pocne opet slika da ledi do tog nivoa da na vecini filmiskih kanala slije nema nikako. I signal su gledali i stimali i jutros mi je bio covjek iz TM......radilo citav dan i odjednom pocelo opet da smrzava.
Negdje sam nacuo da radi nekih promjena u TM moguce da ce neki televizori imati problema sa modulima upravo na ovaj nacin. Ne tvrdim da je tacno samo sam nacuo.
Interesuje me da li ima jos neko ovaj problem.
Inace imam Trio Grande Extra i internet mi je od mogucih 120 na LAN-u oko 95 Mb.
Evo upravo dok pisem ne mozes gledati FOX Movies
Modul samo vrši dekodiranje kanala koje imaš u paketu i ništa drugo. Primanje, demodulacija i procesiranje slike vrši tv prijemnik. Ako su ti signali uredni a ledi ti slika, to može biti samo do tv prijemnika.
E sad, ako ti lede samo neki kanali i brzina interneta preko kabla nije ona koju bi trebao imati, vrlo vjerojatno je onda problem sa samim signalom. Pozovi 1360 ili se ovdje obrati Telemachu pa neka provjere.