Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pozdrav,
Da li može preporuka za tv box, na kojem bi radio eon? Da ne kupujem novi tv koji ima tu mogućnost, odnosno televizizore koje je telemah preporučio na svojoj stranici.
Telemach je jedna velika šega. Priključio sam 60 Mbs da bi imo brži internet ali ni poslije četiri razgovora sa podrškom ne radi. Čak mi je sad i sporiji nego što sam imo. Ne mogu ni da mi kažu kada će tehničari izaći da pogledaju, prosto nevjerovatno. Čak mi je sad i sporiji čini mi se . Mislim kontaktirati nadležne u Telemachu jer je ovo nevjerovatno a do tada ne bih nikome preporučio Telemach. Nemoj sad samo da se javljaju trolovi i zaposleni u Telemachu i počnu da ih brane.
Dostavite nam podatke u inbox, provjerit ćemo.
Kakvi podatci vam trebaju? Ostavljo sam podatke već ČETIRI puta danas?
DearJohn wrote:Evo mali uppdate, Telemach mi je povećo brzinu za čitavih 0,20 i kusur.. Ako nisam pogrešno proračuno još uvijek su mi dužni 59,5 Mbs...
A zasto ne skines Speedtest (by Ookla) i izaberes Telemach server ?
To je test preko wifi-a, spoji modem direktno na racunar i testiraj, ako i tada bude ista situacija, onda prijavi da rijese.
DearJohn wrote:Evo mali uppdate, Telemach mi je povećo brzinu za čitavih 0,20 i kusur.. Ako nisam pogrešno proračuno još uvijek su mi dužni 59,5 Mbs...
A zasto ne skines Speedtest (by Ookla) i izaberes Telemach server ?
To je test preko wifi-a, spoji modem direktno na racunar i testiraj, ako i tada bude ista situacija, onda prijavi da rijese.
Ma probo sam i to preki wifi, nije nešto bolje pokazivalo, računar uglavnom više i ne koristim. Evo najsvježija, mislim da je po toj što ti predlažeš. Ovo je bruka i sramota i neka od institucija bi se trebala pozabaviti ovime jer vjerovatno nisam jedini.
Last edited by DearJohn on 02/07/2018 23:21, edited 1 time in total.
DearJohn wrote:
Ma probo sam i to preki wifi, nije nešto bolje pokazivalo, računar uglavnom više i ne koristim. Evo najsvježija, mislim da je po toj što ti predlažeš. Ovo je bruka i sramota i neka od institucija bi se trebala pozabaviti ovime jer vjerovatno nisam jedini.
Pokušaj fakat direktno preko modema i na Telemach server, ostalo ti oni ne pikaju a pogotovo wifi jer puno stvari utiče na te testove i ne mogu garantovati brzinu...
KOd mene uredno, da kucnem u drvo:
DearJohn wrote:
DearJohn wrote:
Šta sam sakrio, server prema kojem se testira je u Sarajevu. Nije se cijela slika pojavila kad sam je upploudo. Da ne radiš za Telemach pa ih braniš?
Dakle napad je opet najbolja odbrana.. Cim ti neko ukaze na neki propust, odmah radi za nekog, brani i td..
Iskreno, to sto ti radis sve vrijeme se smatra trolanjem, radis testove na neodgovarajuci nacin i prema neodgovarajucim serverima pritom optuzujuci druge... Mislio sam da si ozbiljan.
avaks wrote:Pokušaj fakat direktno preko modema i na Telemach server, ostalo ti oni ne pikaju a pogotovo wifi jer puno stvari utiče na te testove i ne mogu garantovati brzinu...
KOd mene uredno, da kucnem u drvo:
Lucky you Inače, potvrdio mi je čovjek koji je stručnjak za IT tehnologiju da oscilacija u mjerenju preko žice i preko wifi može biti u nekih 20 posto i to je to. Znači ako treba 60 da imam a ja imam 0,49 to je onda razlika u 59,5. Tolika odstupanja ipak ne mogu biti žica vs wifi mislim. U ovom trenutku ja bih bio presretan da imam i 10 Mb od obećanih 60. Ovo je BRUKA i SRAMOTA.
DearJohn wrote:
Šta sam sakrio, server prema kojem se testira je u Sarajevu. Nije se cijela slika pojavila kad sam je upploudo. Da ne radiš za Telemach pa ih braniš?
Dakle napad je opet najbolja odbrana.. Cim ti neko ukaze na neki propust, odmah radi za nekog, brani i td..
Iskreno, to sto ti radis sve vrijeme se smatra trolanjem, radis testove na neodgovarajuci nacin i prema neodgovarajucim serverima pritom optuzujuci druge... Mislio sam da si ozbiljan.
Brate nemam s tobom šta da raspravljam. Eto ti ih...
Pitanje za Telemahovce......ima li iko u zadnje vrijeme problema na TV Samsung aparatima na kojima je modul. Iz cista mira mi je pocela slika malo malo da ledi i vec dva puta su dolazili majstori i stvarno sve gledali i malo dodje sebi a onda iz cista mira pocne opet slika da ledi do tog nivoa da na vecini filmiskih kanala slije nema nikako. I signal su gledali i stimali i jutros mi je bio covjek iz TM......radilo citav dan i odjednom pocelo opet da smrzava.
Negdje sam nacuo da radi nekih promjena u TM moguce da ce neki televizori imati problema sa modulima upravo na ovaj nacin. Ne tvrdim da je tacno samo sam nacuo.
Interesuje me da li ima jos neko ovaj problem.
Inace imam Trio Grande Extra i internet mi je od mogucih 120 na LAN-u oko 95 Mb.
Evo upravo dok pisem ne mozes gledati FOX Movies
U stvari kad razmislim meni je upload 10 a download 120 tako da ni ovo nije zadovoljavajuce.
Last edited by hrasno38 on 02/07/2018 23:49, edited 1 time in total.