Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
typeOnegative

#68001 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Koji paket koristis ?Ako ne koristis neki od premium ili extra paketa ne moze se ni pojavit na portalu
Benq

#68002 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

doktorrr wrote:Da li je moguce negdje upisati kod koji dobijete kad instalirate eon aplikaciju na Sony smart tv? Meni instalacija aplikacije uredno prosla i pojavio mi se na ekranu tv-a aktivacioni kod koji bi trebalo upisati negdje na mom nalogu Moj telemach da bi aplikacina na tv-u proradila. Ja to polje nigdje ne uspjevam pronaci niti mi se sta nudi. Zena iz podrske koju sam zvao kao da je pala sa Marsa. Nema pojma ni o cemu.
Polje za unos koda imaju samo korisnici Extra i Premium paketa.
zdruzdjo

#68003 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Telemach wrote:.....
Postovani.
dva pitanja.

Obzirom da sam se zezao sa internetom od 28.05.2018 do prije par dana(o cemu ste bili upoznati), interesuje me kako da mi se umanji racun jer nisam imao ono za sta sam placao.

Da li ja mogu kupiti sam ubee ruter pa ga koristiti, jer planiram na tom istom ugraditi externe antene. Nasao sam na pik-u pa da vidim.
doktorrr

#68004 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doktorrr »

Koristim extra paket ali Total tv extra paket.
Benq

#68005 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

zdruzdjo wrote: Da li ja mogu kupiti sam ubee ruter pa ga koristiti, jer planiram na tom istom ugraditi externe antene. Nasao sam na pik-u pa da vidim.
Ovo nazalost ne mozes, jer Ubee/Cisco modemi su trajno vlasnistvo operatera, korisnik samo dobija na koristenje. Kakav je fazon sa tim Ubee na pik-u ne znam, ali da je legalno - nije. Operater (u ovom slucaju Telemach) odgovara samo za opremu koju licno daju korisniku na koristenje, tako ti npr moze biti losa kvaliteta usluge (slab internet) i da je problem u tom Ubee modemu, los primjerak ili nesto drugo..
Benq

#68006 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

doktorrr wrote:Koristim extra paket ali Total tv extra paket.
EON za SmartTV se odnosi samo na Telemach.
Telemach

#68007 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zdruzdjo wrote:
Telemach wrote:.....
Postovani.
dva pitanja.

Obzirom da sam se zezao sa internetom od 28.05.2018 do prije par dana(o cemu ste bili upoznati), interesuje me kako da mi se umanji racun jer nisam imao ono za sta sam placao.

Da li ja mogu kupiti sam ubee ruter pa ga koristiti, jer planiram na tom istom ugraditi externe antene. Nasao sam na pik-u pa da vidim.
@zdruzdjo
Kada je u pitanju umanjenje računa, evidentirat ćemo financijsku reklamaciju, te Vas informisati o ishodu.
Opremu za Telemach usluge korisnici dobiju isključivo od nas, besplatno na korištenje.
Stojimo Vam na raspolaganju za dodatne informacije.
zdruzdjo

#68008 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Benq wrote:
zdruzdjo wrote: Da li ja mogu kupiti sam ubee ruter pa ga koristiti, jer planiram na tom istom ugraditi externe antene. Nasao sam na pik-u pa da vidim.
Ovo nazalost ne mozes, jer Ubee/Cisco modemi su trajno vlasnistvo operatera, korisnik samo dobija na koristenje. Kakav je fazon sa tim Ubee na pik-u ne znam, ali da je legalno - nije. Operater (u ovom slucaju Telemach) odgovara samo za opremu koju licno daju korisniku na koristenje, tako ti npr moze biti losa kvaliteta usluge (slab internet) i da je problem u tom Ubee modemu, los primjerak ili nesto drugo..
Znam da garantuju samo za svoju opremu.

https://www.olx.ba/pretraga?trazilica=ubee
Benq

#68009 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

zdruzdjo wrote: Znam da garantuju samo za svoju opremu.

Vidjeh ovo, ima ovaj jedan iz Sarajeva prodaje, moguce da mu je usluga ugasena zbog neplacanja pa je odlucio prodat modem..
zippoo87

#68010 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

moze li se kako preko >VPNa zaobici ogranicenje da na EONu ne rade svi kanali ,ako nismo na telemach internetu

u drugom objektu koristim wirac internet i nemam pola kanala...SK,arene sport i jos masu drugih

ima li kakvog rjesenja za ovo ?
evo ne mogu gledati kosarku a htio bi
zdruzdjo

#68011 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Telemach wrote:
@zdruzdjo
Kada je u pitanju umanjenje računa, evidentirat ćemo financijsku reklamaciju, te Vas informisati o ishodu.....
Monter koji mi je dosao zadnji na adresu je bilo 23.06.2018 i od tada je internet stabilan.
aladinosmic1

#68012 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aladinosmic1 »

aladinosmic1 wrote:Kako da ovo napravim, svi podatci su tačni, kod je dosao na mobitel, ukucao sam ga i onda se ovo pojavi ovo,

https://1drv.ms/u/s!ArNX0c2z2VMohtEkDSkPrXBTsum5kA
?
diablobih

#68013 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

aladinosmic1 wrote:
aladinosmic1 wrote:Kako da ovo napravim, svi podatci su tačni, kod je dosao na mobitel, ukucao sam ga i onda se ovo pojavi ovo,

https://1drv.ms/u/s!ArNX0c2z2VMohtEkDSkPrXBTsum5kA
?
Izbrisi preko portala, pa opet pokusaj.
vkmiro

#68014 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

zateznistub wrote:
Telemach wrote:
zateznistub wrote: Pitam koliko je do sistema da se fakturise nešto što nije korišteno kao i da nije prikazano nešto što jeste plaćeno?
Vaša uplata je uredno evidentirana.
Ukoliko želite dostavićemo Vam nazive koje ste pokretali, da li Vi ili neko od ukućana.
Evidentiraćemo Vašu reklamaciju i zamoliti kolege za detaljnu provjeru.
Prvi put je navodno "vraćana" praktična žena iako odgovorno tvrdim da nije... Mislim niđe veze...
Za ovaj drugi put ne znam ni ja šta je "vraćamo".
Eto molim vas da prenesete kolegama još jednom da tu uslugu na mom računu totalno deaktivirati da se ni pod tačkom razno ne može ponovo aktivirati...
Znaci,još se dešavaju takve stvari. Imao sam i ja isti slucaj,samo isprobao jedanminut vracanje i odmah mi stavili na racun 3 KM. Nakon toga mi punac presao na telemach,penzionerski paket i prvi mjesec mu odma stavili vracanje na 3KM,iako covjek samo pali i gasi televizor na jednom programu. Reklamisao sak oba slucaja i dobio odgovor da smo obojica u dva razlicita stana koristili vracanje na istoj emisiji i isto vrijeme, malo preko 5 minuta.
Normalno, od reklamacije ništa,niko se kasnije nije javljao ali su dobili 6KM za ništa.Mislim da tako hvataju svakog novog korisnika.
hipija

#68015 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Sutra, ako se ne varam idu pinkovi pod kljuc.
Izrotirase se jedni te isti filmovi na svim ponudjenim pink filmskim kanalima.
Onaj ko je malo pazljivije pratio ovaj paket, doslovno nema sta novo vidjeti nakon 1.7. 2018.
Benq

#68016 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

hipija wrote:Sutra, ako se ne varam idu pinkovi pod kljuc.
Onaj ko je malo pazljivije pratio ovaj paket, doslovno nema sta novo vidjeti nakon 1.7. 2018.
Promo period je do 31.07.
hipija

#68017 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

vkmiro wrote:
Znaci,još se dešavaju takve stvari. Imao sam i ja isti slucaj,samo isprobao jedanminut vracanje i odmah mi stavili na racun 3 KM. Nakon toga mi punac presao na telemach,penzionerski paket i prvi mjesec mu odma stavili vracanje na 3KM,iako covjek samo pali i gasi televizor na jednom programu. Reklamisao sak oba slucaja i dobio odgovor da smo obojica u dva razlicita stana koristili vracanje na istoj emisiji i isto vrijeme, malo preko 5 minuta.
Normalno, od reklamacije ništa,niko se kasnije nije javljao ali su dobili 6KM za ništa.Mislim da tako hvataju svakog novog korisnika.
Ma ovo vracanje unazad je trebalo omoguciti svim korisnicima duo i trio paketa a razliku u paketima praviti u ponudi kanala i brzini interneta.
hipija

#68018 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Benq wrote:
A do mene je onda :) Zahvaljujem na korekciji :thumbup:
DON_eARL

#68019 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

hipija wrote:
vkmiro wrote:
Ma ovo vracanje unazad je trebalo omoguciti svim korisnicima duo i trio paketa a razliku u paketima praviti u ponudi kanala i brzini interneta.
Pa ima preko EON-a omogućeno 7 dana na svim kanalima, svim korisnicima Duo Net i Trio Grande paketa. :D
fusion_ba

#68020 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Benq wrote:
I na Totalu je promo period bio do 31.03. pa su produzili na 31.05. a jos su otkljucani
hipija

#68021 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

DON_eARL wrote:
hipija wrote:
Pa ima preko EON-a omogućeno 7 dana na svim kanalima, svim korisnicima Duo Net i Trio Grande paketa. :D
Znam za EON, ali mislio sam na digitalu :)
beni-bu-man

#68022 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by beni-bu-man »

hipija wrote:
DON_eARL wrote:
hipija wrote:
Znam za EON, ali mislio sam na digitalu :)
kod mene na analognoj uredno radi vracanje unazad :D
hipija

#68023 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

@beni.
Izgleda da na LOL sve dobto sljaka :mrgreen:
j66o

#68024 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

A i dalje nisu napravili EPG od onoliko obecavanja :) :)
Telemach

#68025 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Benq wrote:
zdruzdjo wrote: Znam da garantuju samo za svoju opremu.

Vidjeh ovo, ima ovaj jedan iz Sarajeva prodaje, moguce da mu je usluga ugasena zbog neplacanja pa je odlucio prodat modem..
@all
Benq je prethodno dao odgovor, podsjećamo da modem neće raditi na drugoj mreži ili adresi dok se ne aktivira u sistemu.
Locked