Sirija

Locked
Avetinho

#6801 Re: Sirija

Post by Avetinho »

hneuron wrote:http://www.youtube.com/watch?v=DpP90rPie30
Znam da je nama ovdašnjim lako praviti zaključke o nečemu što se zbiva hiljadama kilometara daleko ali ponekad trebamo stati i zapitati se šta se može dogoditi da se ovi ovako ponašaju. I kakva je poruka ovoga?Ovaj rat će nekada sigurno proći ali će sigurno ostati pamćen po nezapamćenim zločinima sa obje strane. Ne samo ovo nego i svi ovakvi zločini moraju doživjeti međunarodno procesuiranje ma od koga dolazili ili čime bili motivirani.
Sta mozes. Asad Bashar zeli ostati na vlasti po svaku cijenu. Nije babo dzaba vladao i radjao djece. Sad valja tudje zene i dede i babe po Homsu i Aleppu tamanit. Nece valjda poslije njega neko drugi vladat. Ama gdje mi je onaj SKUD.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6802 Re: Sirija

Post by Truba »

pobjeđuju li teroristi i zašto ne?

laži se smjenjuju iz dana u dan tako da je više nemoguće pratiti vijesti ako se baš ne posvetiš analizi
ulazak u damask?
brana?
sumirprimus

#6803 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Alfons Kauders wrote:
Naravno - sta cu vam ja kad vidim da se palite na to. :D Prvo pravilo show businessa - kad nadjes nesto sto pali, mlati do besvijesti. :D

(btw. mozes li mi ti objasniti sta mi ovaj iznad pokusava reci... ne kontam njegov... vokabular... i analize... pa kontam da prevedes)
:lol: :lol: :lol:
svaka ti dala,za ovu debku,a fakt me podsjeca na nekog našeg političara,ono svašta nešto kaže,al ga ništa ne skontaš....debka.... :mrgreen:
hneuron

#6804 Re: Sirija

Post by hneuron »

Ja Sam Odavle wrote:
hneuron wrote:http://www.youtube.com/watch?v=DpP90rPie30
Znam da je nama ovdašnjim lako praviti zaključke o nečemu što se zbiva hiljadama kilometara daleko ali ponekad trebamo stati i zapitati se šta se može dogoditi da se ovi ovako ponašaju. I kakva je poruka ovoga?Ovaj rat će nekada sigurno proći ali će sigurno ostati pamćen po nezapamćenim zločinima sa obje strane. Ne samo ovo nego i svi ovakvi zločini moraju doživjeti međunarodno procesuiranje ma od koga dolazili ili čime bili motivirani.
Sta mozes. Asad Bashar zeli ostati na vlasti po svaku cijenu. Nije babo dzaba vladao i radjao djece. Sad valja tudje zene i dede i babe po Homsu i Aleppu tamanit. Nece valjda poslije njega neko drugi vladat. Ama gdje mi je onaj SKUD.
Jah.. cilj opravdava sredstva.. pa o ovo zvjersko odsijecanje glava ljudima. I to su "vrijednosti" na kojim se gradi nova sirija "tolerantna i demokratska" po mijeri svakoga (za neke malo skraćena -recimo za glavu)Opravdavati ove metode bilo čime je težak moralni teret koji ostavlja na razmišljanje.....
El_comadante

#6805 Re: Sirija

Post by El_comadante »

bogoljub wrote:Teroristi ranjeni u Siriji odlaze u izraelske bolnice na liječenje.

Dnevnik El Vatan, pozivajući se na sirijske vojne izvore, javlja da su teroristi ranjeni u sukobima na jugu zemlje, prebačeni u Izrael gdje su hospitalizirani. El Vatan ističe da su sirijski zvaničnici osudili ovaj čin, nazvavši ga direktnim uplitanjem u unutrašnja pitanja Sirije.
Svaka čast, lijepo od Izraela, baš ima dušu ovaj Izrael! :)
a ti se jeli zalažeš sa predstank rata i ubijanja? i šta sada da nisu otišli u Izrael na liječeni de mi reci gdje us trebali otiči? ako su več ranjeni na jugu države. možda u državne bolnice (sirijske) da ih ovi mogu dokrajčitit? nevlja ti to tako ako se več zalažeš za mir a vamo pobij što više ovih drugi
hneuron

#6806 Re: Sirija

Post by hneuron »

Black swan wrote:pobjeđuju li teroristi i zašto ne?

laži se smjenjuju iz dana u dan tako da je više nemoguće pratiti vijesti ako se baš ne posvetiš analizi
ulazak u damask?
brana?
Oduvijek su pobjednici pisali istoriju posvojoj mjeri.Iskreno se nadam da u siriji neće biti pobjednika i pobjeđenih već da će međunarodna zajednica naći snage i motiva da zaustavi ovaj pokolj i sve one koji čine ovakve ili bilo kakve zločine procesuira i kazni na primjeran način.
Truba

#6807 Re: Sirija

Post by Truba »

dakle što se tiče stranih ubačenih elemenata u siriji, barem što se ranjenih tiče možemo reći neka dugo živi izrael i njihov vojno - medicinski kompleks.

eto neki će konačno posjetiti svetu zemlju budući da im je to prije ranjavanja bilo onemoguće zbogporadi njihovih političkih aspiracija a bome i porijekla te vjerovatno posjedovanje pasoša koji nije priznat ili tome slično... nepostojanje direktnih aviolinija za tel aviv

nadam se da će doživjeti jeruzalemski sindrom i prestat praviti sranja i posvetit se humanitarnom radu sa svim ljudima a ne samo sa svojom bratijom :x
hneuron

#6808 Re: Sirija

Post by hneuron »

sumirprimus wrote:
Alfons Kauders wrote:
Naravno - sta cu vam ja kad vidim da se palite na to. :D Prvo pravilo show businessa - kad nadjes nesto sto pali, mlati do besvijesti. :D

(btw. mozes li mi ti objasniti sta mi ovaj iznad pokusava reci... ne kontam njegov... vokabular... i analize... pa kontam da prevedes)
:lol: :lol: :lol:
svaka ti dala,za ovu debku,a fakt me podsjeca na nekog našeg političara,ono svašta nešto kaže,al ga ništa ne skontaš....debka.... :mrgreen:
Dobro je da je plot stabilan i da drži..ali pijanstvo nikada proći neće( ja rek'o i napiso' al' nemerem znat dal' će me iko razumit)
amoninan

#6809 Re: Sirija

Post by amoninan »

Who just started arming Syria rebels?

https://mobile.mmedia.me/lb/en/commenta ... ria-rebels

samo ne znam koliko je baš Osa sofisticirano oružje u današnjem vaktu.. no eto.
amoninan

#6810 Re: Sirija

Post by amoninan »

micki125 wrote:
amoninan wrote:Who just started arming Syria rebels?

šta veliš na ovo liječenje pobunjenika u izraelu? puki altruizam?
haj odjebi
amoninan

#6811 Re: Sirija

Post by amoninan »

Ok,
sikter.
s poštovanjem.

-----

http://youtu.be/_-hW6fgVGuM

koji je ovo sukhoi? 17 ili 22, znal neko prepoznat?
udrch

#6812 Re: Sirija

Post by udrch »

Challenger__ wrote:
amoninan wrote:Kako Bogati činjenica kad se ne zna uopće ko su ljudi primljeni u bolnicu.
Sirijski, libanski i izraelski izvori govore da su rebelsi. Ne traži od mene da sada kopam izvore, Allaha ti.
rebelsi?
znači ipak se radi o bašarovcima..hvala na potvrdi..
El_comadante

#6813 Re: Sirija

Post by El_comadante »

micki125 wrote:

a šta bi ti uradio sa ranjenicima (sada nebitno čiji su)? da li bi ih pustio da umru jer je najbliža bolnica u Izraelu? neče se valjda lječiti u bolnici u Siriji pa da ih mogu dokrajčiti kad ih več nisu odmah poubijali?!
hneuron

#6814 Re: Sirija

Post by hneuron »

El_comadante wrote:
micki125 wrote:

a šta bi ti uradio sa ranjenicima (sada nebitno čiji su)? da li bi ih pustio da umru jer je najbliža bolnica u Izraelu? neče se valjda lječiti u bolnici u Siriji pa da ih mogu dokrajčiti kad ih več nisu odmah poubijali?!
Navidete mi samo jedan primjer da se ovakva situacija u istoriji izraela desila .Nije da prilika nisu imali, ne spasiti grubu bradatih bojovnika nego npr. pomoći porodilji kojoj je djete umrlo na chek-pointu zbog toga što joj nisu dozvolili prolaz u bolnicu nego je zaustavili dok se ovo nije desilo. Ne znam šta je istina ali ovdje mnogo zaudara na pokvareno-ako je istina...
matematicar_teski

#6815 Re: Sirija

Post by matematicar_teski »

Spaseni su sirijski rezervisti koji se povlace sa golanske visoravni, zasto se povlace ne znam 8-). Ali im cestitam :lol: :lol:
sarajevoxxxx

#6816 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Stravičan prizor nakon jučerašnjeg režimskog raketiranja Halepa, u kojem je preko 50 civila izgubilo život

Image
Avetinho

#6817 Re: Sirija

Post by Avetinho »

sarajevoxxxx wrote:Stravičan prizor nakon jučerašnjeg režimskog raketiranja Halepa, u kojem je preko 50 civila izgubilo život

Image
Cekaj kad dotrce dezurne rezimlije s vijestima iz advance.hr kako su ovo slike zemljotresa iz Haitija.
sarajevoxxxx

#6818 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Evo napokon da su opozicionari Homsa napravili pomaka. Palo je naselje el karabis, koje se nalazi u sjevernom dijelu Homsa. Homs se na početku revolucije smatrao glavnim gradom opozicionara, međutim, opozicija je u Homsu doživjela poraz, režimske snage su ovladale tim gradom, a opozicija je tek uspjela zadržati stari dio grada.

Ove vijesti o napredovanju opozicionara u Homsu su prve nakon nekoliko mjeseci.
sasamatic

#6819 Re: Sirija

Post by sasamatic »

Evo hvala Bogu napokon pristize pomoc naseg naroda, narodu Sirije :D

http://www.biscani.net/index.php?stream ... &vid=23325
sarajevoxxxx

#6820 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Danas je oboren avion u predgrađu Damaska. Opozicionari tragaju za pilotom.

Image
Opetja033

#6821 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

sarajevoxxxx wrote:Evo napokon da su opozicionari Homsa napravili pomaka. Palo je naselje el karabis, koje se nalazi u sjevernom dijelu Homsa. Homs se na početku revolucije smatrao glavnim gradom opozicionara, međutim, opozicija je u Homsu doživjela poraz, režimske snage su ovladale tim gradom, a opozicija je tek uspjela zadržati stari dio grada.

Ove vijesti o napredovanju opozicionara u Homsu su prve nakon nekoliko mjeseci.
Sta ti je ba, pa prije 4 dana likovi ovdje mrtvi-hladni kategoricno tvrde da su Basharove alevitske snage krenule na stari dio Homsa i da ce za par sati "ocistiti" kompletan taj dio grada i samim tim u potpunosti istjerati opozicionare iz Homsa. :lol: :lol:
Truba

#6822 Re: Sirija

Post by Truba »

joj kad počnete kukati na topiku o jadnim palestincima koje su zajebali braća sudi najviše... ima razaranje da doživite

nek dugo živi i postoji izrael
nadam se da će za naših života početi graditi hram

ps.
šta je ovo pao jedan stari aviončić
možda je maketa neka pa snimaju film i iskoristili materijal za propagandu
hneuron

#6823 Re: Sirija

Post by hneuron »

Bashar all Assad reorganizuje vladu nominirajući 7 novih ministara i izdaje naredbu o osnivanju nove vojne formacije pod nazivom-Vojska nacionalne odbrane- ovim želi regulisati dosadašnje komitete naroda- mnogi ih nazivaju shabbiha-Kako prenosi arapski kanal ruske nacionalne televizije Rusiya al Yawm snaga ovih jedinica broji 10000 efektivnih a od toga oko 500 žena. Operativni kapacitet ovij formacija trebao bi da kontrastira gerilski način ratovanja pobunjenika u ovom asimetričnom ratu. Po pisanju ovog emitenta operativno materijalna podrška ovih formacija dolazi iz irana. Ako sumiramo ovo sa sve češćim sukobima pobunjenika sa vojnim vormacijama Hezollaha imamo rezultat značajnog proširenja ovog sukoba koji prelazi iz lokalnog u regionalni. Na ovo sam upozoravao prije godinu dana ali nisam našao validne sagovornike po istom. Imajući u vidu ruski ambiguitet po ovom pitanju i evidentnu inertnost sirijska vlade u vojno strateškom smislu naslućujem još crnji scenario od aktuelnog... Vidjećemo.
AleksoMKD

#6824 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

amoninan wrote:
http://youtu.be/_-hW6fgVGuM

koji je ovo sukhoi? 17 ili 22, znal neko prepoznat?
22, mislim da ne koriste vise 17-ce.

Iako mi je vise licilo na afterburner kada daje forsaz da poveca brzinu (sto trosi mnogo goriva ali za bezanac je super) a nemam zvuk na kompu sad pa ne mogu cuti dali je lupnuo.
mmaar

#6825 Re: Sirija

Post by mmaar »

Zamjenik šefa turske opozicione stranke - Republikanske stranke, Faruq Logoglu, rekao je kako se žene izbjeglice iz Sirije unutar turskih kampova prodaju bogatim šeicima iz arapskih zemalja. Logoglu je iznio ove informacije pred parlamentom te kritizirao kršenja ljudskih prava u izbjegličkim kampovima u Turskoj. Ističe kako se žene i djevojčice za novac prodaju bogatašima iz zemalja regije.

Također je istaknuo kako se djecu iz Sirije uči korištenju oružja te ih se šalje natrag, kako bi se borili protiv sirijske vojske i vlasti.

U Turskoj se danas nalazi oko 180,000 izbjeglica iz Sirije. Prema izvještaju UNHCR-a, oko 75% izbjeglica iz Sirije su žene i djeca.

Turska Republikanska stranka je u mnogo navrata kritizirala stajalište turske Vlade prema krizi u Siriji te su pozvali na okončanje konflikta putem dijaloga i diplomacije.
:(

To je demokratska buducnost Sirije u kojoj ce se zene i djevojcice prodavati kao seksuano roblje debeloj saudijskoj i katarskoj krmadi, a djeca obucavati da postanu krvolocni psi rata. :(
Locked