Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
madner

#6801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Mizanfil_2 wrote:
Dasi wrote:
Mizanfil_2 wrote:Она је 6. глас (онај недостајући) јер је 1/3 од 17 није 5
Jedna trecina od NAZOCNIH :razz:

Један трећина Дома, друже, немаш појма
Jedna trecina verifikovanih od tog Doma. U ovom slucaju 6 :D
yugi

#6802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by yugi »

Simptomatično je to da OHR pokazuje mišice svima osim Dodiku :-) Kočijaš to ne hebe ni dva posto :?
Dasi

#6803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dasi »

Mizanfil_2 wrote:
Dasi wrote:

Један трећина Дома, друже, немаш појма
Nisam imao pojma, ali sam onda procitao temu od pocetka i nesto naucio od pametnijih od mene... sto i tebi preporucijem :)
da ponovim
Komrad

#6804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Zavisi da li je ili nije 6 glas... stvari stoje ovako

Ako svih 10 Kantona izaberu delegate u dom naroda Platformasi ce imati 6 delegata .. trenutno imaju 5 a prema izbornim rezultatima u livanjskom kantonu ce dobiti taj sesti glas...

1/3 od 17 nije 5 nego je 6 i to je valjda jasno svima ... medjutim 1/3 delegata se ne uzima od 17 nego od broja delegata kojima je verifikovan mandat u tekucem sazivu
Komrad

#6805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Mizanfil_2 wrote:
Komrad wrote:
Zavisi da li je ili nije 6 glas... stvari stoje ovako

Ako svih 10 Kantona izaberu delegate u dom naroda Platformasi ce imati 6 delegata .. trenutno imaju 5 a prema izbornim rezultatima u livanjskom kantonu ce dobiti taj sesti glas...

1/3 od 17 nije 5 nego je 6 i to je valjda jasno svima ... medjutim 1/3 delegata se ne uzima od 17 nego od broja delegata kojima je verifikovan mandat u tekucem sazivu

А то је оно сра...е што га је направио Петрич?
To su vazeci dijelovi ustava federacija i vazeci poslovnik o radu doma naroda...
Preporucujem da to dvoje dobro procitas...
Komrad

#6806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Mizanfil_2 wrote:
Али један трећина верификованих није гласала за формирање клуба Хрвата у Дому па тај клуб није ни могао гласати!
Tacno ... nijed jedna trecina glasala ... glasala je prosta vecina 5 od 9 verifikovanih
al_akhisari

#6807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by al_akhisari »

madner wrote:
Gleda se trecina prisutnih, njeno je bilo da ispuni kvorum :D
...kako vec rekoh, i izlazak sunca razlicito gledamo :sad: tako i ova sapunica iz raznoraznih razloga daje i nudi mnogima da je tumace ovako i onako ( ko je prekrsio zakon i ustav: oni koji ne izabrase delegate u dn, il oni koji bez zavrsenog procesa izbora delegata uspostavise vlast; je l formiran klub hrvata, da li je 1/3 od 17 - 5; je l to 1/3 od prisutnih; da li je cik mogao sprijeciti ovaj scenario; da li je cik pozvan da se bavi pitanjem zakonitosti izabrane vlasti; da li ohr svojim najnovijim potezima dokazuje srb i hrv da ovdje zeli nekakvu muslimaniju ili...); bojim se da cak ni nakon srijede i konacne odluke us-a :D ove gluposti nece stati

...kako god, ova zemlja je jos uvijek dalekooo od selameta
adnan_hz

#6808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by adnan_hz »

Ja ne znam sto se toliko ovi iz manjeg entiteta sikiraju kako cemo mi formirati vlast u FBIH?! Sta se mjesate u nasa unutrasnja pitanja? Sami ste rekli da vas samo zanima RS.
Last edited by adnan_hz on 28/03/2011 16:53, edited 2 times in total.
yugi

#6809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by yugi »

Mizanfil_2 wrote:
yugi wrote:Simptomatično je to da OHR pokazuje mišice svima osim Dodiku :-) Kočijaš to ne hebe ni dva posto :?

Чуј, слажем се да он није најсретније рјешење али... мора се имати респекта према подршци коју он има код српског народа па кад вријеђаш њега, мораш бити мало опрезнији јер то многи Срби неће баш доживјети са симпатијама!
Prije bih rekao da vrijeđam kočijaše :oops: Izvinjavam se svim kočijašima :oops:
junkers

#6810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by junkers »

Mizanfil_2 wrote:
yugi wrote:Simptomatično je to da OHR pokazuje mišice svima osim Dodiku :-) Kočijaš to ne hebe ni dva posto :?

да па кад вријеђаш њега, мораш бити мало опрезнији јер то многи Срби неће баш доживјети са симпатијама!
e vala nas i k...c zaboli
Dasi

#6811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dasi »

Mizanfil_2 wrote:Добро, ево претпоставимо да Платформаши буду задовољни одлуком Суда, то опет неће донијети никоме срећу у овој земљи! Размишља ли неко о томе???
Znaci da srecu ovoj zemlji moze donijeti zadovoljstvo HDZ-ova ili SNSD-a?
Komrad

#6812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Mizanfil_2 wrote:Добро, ево претпоставимо да Платформаши буду задовољни одлуком Суда, то опет неће донијети никоме срећу у овој земљи! Размишља ли неко о томе???
Platformasima svaka odluka suda odgovara... nista se promijenit nece.. ako oni ospore izbor ove vlade.. postupak ce se ponoviti i opet ce biti izabrani isti ljudi samo sto cemo izgubiti na vremenu

mene zanima da li su oni koji se sprijecavali izbor delegata u dom naroda mislili hoce li donijeti srecu penzionerima, doktorima, borcima i drugim ljudima koji zive od budzeta?
zavrzlama

#6813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zavrzlama »

grijesis...donijece politicki poraz onim koji sprecavaju nasu srecu...ovo je jedna mala pobjeda nad rusiteljima BIH...slijde jos mnoge pobjede,dok se ti koji namecu samo svoj eskluzivite(kao tvoj avatar npr.) ne primoraju da kapitulirajiu..rahat panja pa ko izdrzi :wink: :wink:
adnan_hz

#6814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by adnan_hz »

Mizanfil_2 wrote:
adnan_hz wrote:Ja ne znam sto se toliko ovi iz manjeg entiteta sikiraju kako cemo mi formirati vlast u FBIH?! Sta se mjesate u nasa unutrasnja pitanja? Sami ste rekli da vas samo zanima RS.

Ја никада нисам рекао да ме не занима шта се дешава у другој половици БиХ! Дакле, то ми даје право да и сада коментаришем.. А ако ти се не свиђа можеш ићи с овог форума као што би рекао фра Лука Маркешић :D :D :D
a jel? a kad mi spomenemo RS to je odmah udar na vjekovnu teznju srpskog naroda :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
al_akhisari

#6815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by al_akhisari »

Mizanfil_2 wrote:

Чуј, слажем се да он није најсретније рјешење али... мора се имати респекта према подршци коју он има код српског народа па кад вријеђаш њега, мораш бити мало опрезнији јер то многи Срби неће баш доживјети са симпатијама!
...dobro zapazanje o ohr i dodiku :? o razlozima bi se dalo nagadjati

...vezano za ovu kvalifikaciju "kocijas"; hm, uvazavajuci cinjenicu da je pomenuti zaista dobio veliku kolicinu glasova u rs, pitam se kako nazvati ono njegovo ponasanje i rjecnik koji doticni koristi...ne zaboravimo da je javna licnost, da govorimo o ponasanju i govoru pred kamerama :sad: iskreno, mene bi bilo stid da onakav lik bude personifikacija mene, moje porodice,...da ne pricam o plemenu ili ne dao, Bog narodu
AliceInChains

#6816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

Ned'o bog, da OHR koci prCednika manjeg blentiteta. :shock: Drzava BIH bi se raspala, jer je on jak ko beton....nazalost

Podrzavajmo Dodika i dalje zbog ocuvanja ekonomske stabilnosti PC-a i naravno, Dejtona :mrgreen: A i puno doprinosi Pederaciji u rjesavanju problema....samo da napomenem stabilnu koaliciju HDZ-SNSD-SDS-HDZ90 :mrgreen:
Last edited by AliceInChains on 28/03/2011 17:02, edited 1 time in total.
zavrzlama

#6817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zavrzlama »

al_akhisari wrote:
Mizanfil_2 wrote:

...dobro zapazanje o ohr i dodiku :? o razlozima bi se dalo nagadjati

...vezano za ovu kvalifikaciju "kocijas"; hm, uvazavajuci cinjenicu da je pomenuti zaista dobio veliku kolicinu glasova u rs, pitam se kako nazvati ono njegovo ponasanje i rjecnik koji doticni koristi...ne zaboravimo da je javna licnost, da govorimo o ponasanju i govoru pred kamerama :sad: iskreno, mene bi bilo stid da onakav lik bude personifikacija mene, moje porodice,...da ne pricam o plemenu ili ne dao, Bog narodu
tragedija je sto srbi trebaju dodika ovakav kakav je ,a ne dodk srbe..zasto je to tako,odavno se zakljucilo..
Dasi

#6818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dasi »

Mizanfil_2 wrote:
Komrad wrote:
Platformasima svaka odluka suda odgovara... nista se promijenit nece.. ako oni ospore izbor ove vlade.. postupak ce se ponoviti i opet ce biti izabrani isti ljudi samo sto cemo izgubiti na vremenu

mene zanima da li su oni koji se sprijecavali izbor delegata u dom naroda mislili hoce li donijeti srecu penzionerima, doktorima, borcima i drugim ljudima koji zive od budzeta?
Е видиш, ово неће донијети срећу хрватским пензионерима, хрватским докторима, хрватским борцима и другим хрватским људима!!!
Pa naravno da nece, kome je jos gubitnicki HDZ donio srecu? Zato je tu SDP :razz: :
zavrzlama

#6819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zavrzlama »

Mizanfil_2 wrote:
zavrzlama wrote:

grijesis...donijece politicki poraz onim koji sprecavaju nasu srecu...ovo je jedna mala pobjeda nad rusiteljima BIH...slijde jos mnoge pobjede,dok se ti koji namecu samo svoj eskluzivite(kao tvoj avatar npr.) ne primoraju da kapitulirajiu..rahat panja pa ko izdrzi :wink: :wink:

Могла би ово свима нама бити" рахат патња" али могла би РС боље проћи... не знам, тако сад изгледа...мада, ја се не радујем томе јер је неуспјех једног дијела БиХ и мој неуспјех!
ovdje se radi o uspjehu probosanskih snaga a poraza onih koji bi da BIH nema(kao ti npr.)....

napisi jos koji prije skidanja subare i poklanjanja pred publikom :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#6820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Mizanfile, po Ustavu ovog foruma kloniranje je zabranjeno
pa pisi brze dok nema moderatora :D
Dasi

#6821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dasi »

Mizanfil_2 wrote:
zavrzlama wrote:

Могла би ово свима нама бити" рахат патња" али могла би РС боље проћи... не знам, тако сад изгледа...мада, ја се не радујем томе јер је неуспјех једног дијела БиХ и мој неуспјех!
A bi li tvoj neuspjeh bio i neuspjeh drugog dijela BiH (Platformasa)? Da pogadjam?
Komrad

#6822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Mizanfil_2 wrote:
Komrad wrote:

Е видиш, ово неће донијети срећу хрватским пензионерима, хрватским докторима, хрватским борцима и другим хрватским људима!!!
a kao bili bi sretniji da nemaju penzija i plata od prvog aprila?
hajducka travica

#6823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hajducka travica »

adnan_hz wrote:Ja ne znam sto se toliko ovi iz manjeg entiteta sikiraju kako cemo mi formirati vlast u FBIH?! Sta se mjesate u nasa unutrasnja pitanja? Sami ste rekli da vas samo zanima RS.
Dobri neki ljudi,narocito pokazase svoj merhamet u Potocarima '95.godine.Pa,ko vele hajde da im priteknemo u pomoc tumaceci trecine, da se bolje snadjemo.
munchkin33

#6824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by munchkin33 »

zavrzlama wrote:

..sta s'to "zamki" ostariJo..sta ti smeta avatar..??..zar nev'dis "dobrijeg guzova"..rumene se rumom rumenijem..vi's da je c'oek mahsuzije dos'o da nam ig pokaze.. :lol: :lol:

Image
Last edited by munchkin33 on 28/03/2011 17:17, edited 1 time in total.
Komrad

#6825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

hajducka travica wrote:
Dobri neki ljudi,narocito pokazase svoj merhamet u Potocarima '95.godine.Pa,ko vele hajde da im priteknemo u pomoc tumaceci trecine, da se bolje snadjemo.
najgore je kada pocnu tumaciti trecine onako kako pisu mediji kojima oni vjeruju ... i naravno vise vjeruju svome mediju nego ustavu, zakonu i poslovniku
Locked