Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
and

#6801 Re: Edin Džeko...

Post by and »

bilo je dosta prostora i dobrih lopti za kontre.šteta što nije igrao više.bilo bi golova.
BHF_Manijak

#6802 Re: Edin Džeko...

Post by BHF_Manijak »

Hoces li mi molim te ukratko objasniti zasto je jedan Balotelli kvalitetniji igrac od Dzeke, dobro za Mancinija znam, ali za tebe, po cemu?! jel dao mozda vise golova od Dzeke, jel ima vise asistencija, koji je parametar pa da se i mi malo prosvjetlimo? A Dzeko je dosad u xx utakmica protiv "velikih" pokazao da moze i da zna zabiti gol, tako da ti ta pridika ne stoji kako je igrac malih utakmica ili malih protivnika.

I sta ti majketi podrazumijeva to "platili ste gledajte"?! :-? :roll: Ne znam sta ocekujes da napravi sam za 6 minuta igre, kad ionako ona dva prculjka cuvaju loptu ko da je finale LP, sva se igra i svela na to da se sacuva ovih 1:0, a to sto je malo nanizo 4 igraca i 5 mu uzeo loptu, to je samo da pokaze onim supcima da zna lopte! 8-) :wink:
Acheron

#6803 Re: Edin Džeko...

Post by Acheron »

palermo wrote:
Acheron wrote:Kao sto rekoh prije utakmice s Bayernom, pa me spopadase nek gundelji, Dzeko ce nakon te tekme definitivno preselit na klupu, tj iskristalisace se kao treci napadac. (mada sam naveo jos neke razloge)

Takodjer, ne vidim razloga zasto Aguero ne bi pocinjao tekme? Aguerova jedina konkurencija je otisla put Ardjentine, pre neko vrijeme. Igrati s dva klasicna centarfora, ne ide.

Dakle, Dzeko je igrac koji ce Premiershipu, u jakim utakmicama, dobiti 5-10 minuta.

Ha bude neka utakmica mickey mouse kupa ili Evropa lige, krljanje sa Stokeom, ocekujem Dzeku u prvoj postavi. To sigurno raduje armiju navijaca i patriota u BiH...ili ne raduje?!

Platili ste gledajte. I Dzekin pristup poput ovog u ovih 5 min., nije bas cemu. Neces se vratit u prvu postavu tako sto ces uzeti loptu i pokusat preci 5 igraca. Nisi sposoban za to.

Promjena sredine? Ma jok. Pa tek mu je 20. Rotacija, ovo-ono...
I šta je na kraju poenta ove tvoje priče, osim što hoćeš da pokažeš da si pametan.
Davno sam nacrtao, ne bi da se ponavljam.

Ako je poenta da se treba isucdjavat potezima Mancinia, dizat kuku i motiku na njega, vikat help Baznia...bujrum, podijum je vas.

@Paso

Mogao je uposliti Aguera u situaciji kad se zabio u petoricu. Ali jasno da nece dodat loptu svom konkurentu, kojeg sigurno ne simpatise. Ako ti mislis da Dzeko jeste sposoban prdriblat petoricu, onda OK. To je tvoje pravo. Iskreno, ja ga nisam cesto gledao u takvoj ulozi. (protiv Livepoola je vec bio puno bolji)

Ma zaboravi tih 5 min. :-) nema tu materijal za bilo kakvu ocijenu....nego... :arrow:

ocekujem da SAF zabaci udicu i dovede Edina. :dance:
Acheron

#6804 Re: Edin Džeko...

Post by Acheron »

BHF_Manijak wrote:Hoces li mi molim te ukratko objasniti zasto je jedan Balotelli kvalitetniji igrac od Dzeke, dobro za Mancinija znam, ali za tebe, po cemu?!
:shock:

Ja to nigdje nisam rekao. Sav moj komentar (i neki prethodni) je pokusaj da se pronikne u Mancinievu logiku. Jebi ga, kontam da forum sluzi i za takve stvari. A moze se reci da tu nema neke specijalne logike, sto se tice Balo-Dzeko situacije...nego nepotizma, u najljepsem balkanskom maniru. :D

Jasno da je za mene Dzeko bolji igrac. Jedina stvar u kojoj je Balo, po meni, bolji, jeste explozivnost (koju svakako cesto ne materijalizuje u vidu golova) i jaci/bolji sut iz koljena.
skafiskafsnjak

#6805 Re: Edin Džeko...

Post by skafiskafsnjak »

Ma Edine lagano ti put pod noge i u Bayern ... Tamo ako nista cijene takve kao ti .
north

#6806 Re: Edin Džeko...

Post by north »

Nažalost ovaj žabar definitivno na Džeku ne računa kao na udanog napadača....5-10 minuta po utakmici je baš deprimirajuće i sad se postavlja pitanje kako će ovo psihički uticati na Edina i može li iz ovoga izaći još jači....Nije mu lako, jer se za 5 minuta se ne može nšta napraviti, tako da mi nije jasno o kakvom pristupu za 5 minuta igre govori @Acheron :?

Edin ne smije klonuti i pasti još više da ne bi na kraju sezone završio na transfer listi i posudbi u kakvom mrtvom Boltonu ili sl.....

Moramo biti objektivni i ne praviti od Edina vanzemaljca, ali isto tako stoji da je puno više imao dobrih nastupa od onih lošijih....Na kraju krajeva golovi i asistencije za ovu sezonu trebaju biti glavni argumenti za takvonešto...daleko je to od lošeg....

Nadam se da će ovo prevazići, ne klonuti duhom i u prvoj narednoj utakmici koju bude duže igrao natjerati igrom i ponašanjem žabara da shvati da griješi....
Edin H.

#6807 Re: Edin Džeko...

Post by Edin H. »

FreeSol2 wrote:Meni se cini da se Dzeko nesto zamjerio onom italijanskom glavonji... Ne znam kad je poceo utakmicu premiershipu od pocetka :-)
Ma nije se nista zamjerio, Balotelli daje golove i to je to. I ono danas je na jedan nacin njegov gol.

Dzeko igra bolje u polju, snazniji je, ali od centarfora se ocekuju golovi, a ovaj blento zabije u svakoj vaznijoj utakmici.

Ako njega stane, eto Dzeke opet od pocetka.
veljaca

#6808 Re: Edin Džeko...

Post by veljaca »

Edin treba sve ovo da izdrzi .... Da pokaze da je psihicki jak ....
IZDRZI Edine - makar i zbog onih € koje ti lijezu svake sedmice na konto ....
I Mancini :evil: ce proci ....

IZDRZI Dijamante :thumbup: .....
BHF_Manijak

#6809 Re: Edin Džeko...

Post by BHF_Manijak »

:lol: :roll: Pa Dzeko je i statistciki najjaci im napadaca! :roll:
pirmin

#6810 Re: Edin Džeko...

Post by pirmin »

FreeSol2 wrote:Meni se cini da se Dzeko nesto zamjerio onom italijanskom glavonji...
Ja sam ubjedjen da mu je rekao sta misli
http://www.youtube.com/watch?v=t5MmVgG5 ... re=related
palermo

#6811 Re: Edin Džeko...

Post by palermo »

Acheron wrote:
Davno sam nacrtao, ne bi da se ponavljam.

:
jebi ga jarane, ne možeš očekivati od nas da se prati opus svakog forumaša. Ovo je ok što si napisao,mislim za mene ok
nemam_ideje

#6812 Re: Edin Džeko...

Post by nemam_ideje »

Činjenica je da je Manćini trenirao strogoću na Tevezu i Džeki nakon poraza od Bayerna i faktički ispadanja iz LŠ.

Talijančuga je to pametno odradila. Krivicu za porez je svalila na Teveza i jednim manjim dijelom na Džeku. "Uplašio" je ostale moguće buntovnike(osim Balotelija koji očito ima neke debelo kompromitirajuće slike Manćinija i maloljetnika na Tajlandu) i pokazao da nije izgubio kontrolu nad timom. Dokaz ovome je da je Tevez završio u Sitiju dok je Džeko blago rečeno na ledu. I to zajebanom jer su ovi prvi + već se spominje kupovina Persija.

Iskreno, bilo bi pametno da promijeni sredinu. Talijančuga ne zna da iskoristi Džeku na pravi način, ne igra koliko treba i to svakako nije dobro. U klubu tipa Juventus bi vjerovatno bio glavni napadač a ovi bi ga sasvim sigurno istrpili dok ne proigra.

Instant klub hoće instant rezultate.

A ne bi bilo loše i za Želju da opet klepi 3,25 % od narednog transfera :D
LSD

#6813 Re: Edin Džeko...

Post by LSD »

nemam_ideje wrote:Činjenica je da je Manćini trenirao strogoću na Tevezu i Džeki nakon poraza od Bayerna i faktički ispadanja iz LŠ.

Talijančuga je to pametno odradila. Krivicu za porez je svalila na Teveza i jednim manjim dijelom na Džeku. "Uplašio" je ostale moguće buntovnike(osim Balotelija koji očito ima neke debelo kompromitirajuće slike Manćinija i maloljetnika na Tajlandu) i pokazao da nije izgubio kontrolu nad timom. Dokaz ovome je da je Tevez završio u Sitiju dok je Džeko blago rečeno na ledu. I to zajebanom jer su ovi prvi + već se spominje kupovina Persija.

Iskreno, bilo bi pametno da promijeni sredinu. Talijančuga ne zna da iskoristi Džeku na pravi način, ne igra koliko treba i to svakako nije dobro. U klubu tipa Juventus bi vjerovatno bio glavni napadač a ovi bi ga sasvim sigurno istrpili dok ne proigra.

:thumbup: to volim cuti ;-) bježi Edine od žabara vec sad na zimu...realno, nema njemu selameta pored zemljaka i argentinca, a Edin nije kalibar koji ce sakupljati mrvice ko golub.
Lakat Jebić

#6814 Re: Edin Džeko...

Post by Lakat Jebić »

sad na pisah na cityevoj temi, juventus extra igra ove godine, al naprosto placu za spicem k'o sto je dzeko...
shake69

#6815 Re: Edin Džeko...

Post by shake69 »

Lakat Jebić wrote:sad na pisah na cityevoj temi, juventus extra igra ove godine, al naprosto placu za spicem k'o sto je dzeko...
Slazem se. Eh taj odstetni zahtjev. Kao sto ga je drzao nepotrebno pola godine u Wolfsburgu i ovdje bi se moglo desiti slicno. Edin je vec milioner i ostali su sportski motivi a ne popravi li se sta za par mjeseci, vjerovatno ce buknuti nova svadja s trenerom iz kojeg nece biti povratka tako da bi mogla usliejditi vjerovatna pozajmica (kasnije i otkup ugovora), sto mi se cini najboljom opcijom za njega.
Baudelaire

#6816 Re: Edin Džeko...

Post by Baudelaire »

nemam_ideje wrote:Činjenica je da je Manćini trenirao strogoću na Tevezu i Džeki nakon poraza od Bayerna i faktički ispadanja iz LŠ.

:thumbup: ( osim ovog dijela za Želju i 3,25 % :x :D )

Treba biti pošten pa reći da ni Tevez nije odbio da uđe u igru za što ga je Mancini optužio. Ne branim ga apsolutno, ali Mancini je pametno iskoristio situaciju da mu se krvi napije.
samo_ti

#6817 Re: Edin Džeko...

Post by samo_ti »

Ako bude isao, to neka bude Bayern Munchen, klub po njegovoj mjeri...uvijek u vrhu, liga mu odgovara, ima mu ko "dodati" , jednostavno, svoj na svome :D

p.s. jaci je od Gomeza, tako da ne sumnjam da bi igrao u prvoj :bih:
libertyBiH

#6818 Re: Edin Džeko...

Post by libertyBiH »

Ako je istina da hoce da kupe Van Persia kao sto novine pisu onda defitivno neracunaju na njega vise i morace negdje na kaljenje kao Adebayer........

Nema Edin kvaliteta za Bayer Munich.......(ipak bi morao biti extra klasa sto on nije) tako da ti ta zelja pada u vodu...
convict

#6819 Re: Edin Džeko...

Post by convict »

libertyBiH wrote:Ako je istina da hoce da kupe Van Persia kao sto novine pisu onda defitivno neracunaju na njega vise i morace negdje na kaljenje kao Adebayer........

Nema Edin kvaliteta za Bayer Munich.......(ipak bi morao biti extra klasa sto on nije) tako da ti ta zelja pada u vodu...
ma ne da nije extra klasa, to je kloc pravi :run:
SundanceKid

#6820 Re: Edin Džeko...

Post by SundanceKid »

libertyBiH wrote:Ako je istina da hoce da kupe Van Persia kao sto novine pisu onda defitivno neracunaju na njega vise i morace negdje na kaljenje kao Adebayer........

Ovo neka sala il? :)
Comrad

#6821 Re: Edin Džeko...

Post by Comrad »

Steta...

Od igraca koji u nekoliko tekmi premiershipa zabije 10 (ponavljam DESET jebenih golova), dovesti ga do igraca koji ulazi u igru da se oduzme vrijeme...ne znam. Ne moze se ni Dzeko toliko promjeniti za mjesec dana. :-? :?

Manciniju svaka cast...sad sam vec 100% siguran da je drugi trener u pitanju Dzekson bi na kontu imao 20 golova. I danas po prvi put mu zelim da promjeni sredinu u neku zdraviju, gdje ce ga vise cjeniti. Hebo eure i sve, kad si na klupi u najboljim igrackim godinama.

p.s. Pricajte sta hocete, Aguero ovo ono, lik se u posljednjih nekoliko tekmi isfulao ko niko. Djaba mu driblinzi i ala messi slalomi...
Bordolini

#6822 Re: Edin Džeko...

Post by Bordolini »

Da se Dzeko isfulao ili nesto (a Balotelli u medjuvremenu nadavao golova) mozda bi i shvatio sve ovo ali sto je puno-puno je. Mancini bjednice zabarski, potrosio si dvije grcke da sastavis ekipu a i dalje je ne znas voditi. Mark Hughes je za tebe izmislio ovaj posao, otjerase covjeka ni krivog ni duznog.
todd_smith

#6823 Re: Edin Džeko...

Post by todd_smith »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Baudelaire

#6824 Re: Edin Džeko...

Post by Baudelaire »

Za Bayer Munich nema niko na svijetu kvaliteta, to je činjenica. Jbg, taj klub još nije oformljen.
missko

#6825 Re: Edin Džeko...

Post by missko »

Dok je Gomez tu nema mjesta za Dzeku. Oni su smisljeno doveli Gomeza i preplatili ga jer takve su Svabe oni zele da njihove domace zvijezde reprezentativci imaju bolji ili bar isti status sa stranim zvijezdama u Bayernu tj "Robery". Nikad ne bi drzali Dzeku i Gomeza skupa, Dzeko bi morao biti bar duplo bolji od Gomeza da bi imao mjesta isto kao sto sada mora biti duplo bolji od Bale da bi ga bilo igdje.
Post Reply