Pa principi su postojali i prije i poslije izbora i po njima se išlo u sastavljanje koalicije. Druga stvar je taKatarinaKosaca wrote:Pa, to skontaš prije izbora, a ne 4 mjeseca poslijedale cooper wrote:
Pa nije problem koalirati sa bilo kojom od ovih stranaka, ali na osnovu čega i po kojim principima?
Kako već napisah, znalo se i zna se i ko je Čović i kakav je i ko je LJubić i kakav je. Zna se i ko je Jurišić . I sa Jurišićem se složilo i koaliralo samo na osnovu obećanja o mjestu predsjednika Federacije. Pa se zaboravio i fašistički predznak i baština njegove stranke.dale cooper wrote:Kažeš trebalo je političkog umijeća pridobiti Ljubića? Pridobiti čime? Jedino što i njega i Čovića zadovoljava
je podjela fotelja bez pitanja i bez nekih obaveza sa njihove strane, za to ti i ne treba neko posebno političko
umijeće. Daj im dio plijena i biće zadovoljni. Samo u tom slučaju će sljedeće 4 godine biti iste kao i prethodne
Pa, cijelo ti vrijeme i govorim da jeste mudrost i umijeće političke partije da to uradi i zna. A ne da sad lamentira kako ne može.dale cooper wrote:4. Ovdje se konačno političke partije moraju okupiti oko jasnog plana i programa rada na koje će
se sve obavezati da ga ispunjavaju. Ne mora to biti ni ta famozna SDP platforma, ali mora biti nešto što će
sačinjavati jasne prioritetne ciljeve BiH kao što je put u EU, zapošljavanje, borba protiv korupcije i kriminala itd.
Ali da se jasno sačini i potpiše takav dokument, a ne da se samo deklerativno podržavaju ove stvari.
Da ja tebi postavim pitanje:
Da li je SDP rekao da hoće i da ima experte i crvene knjižice?
Da li se pokazalo tako?
što HDZ ima isključive, maksimalističke zahtjeve oko kojih ne žele da pregovaraju.
Jurišić je pristao na principe odnosno platformu SDP-a i po tome mu je obećano to mjesto. Pitanje je zašto
Ljubić i Čović ne pristaju na to isto? Niko im ne osporava pravo na ministarska mjesta ukoliko se
obavežu da će raditi zadani posao na tim pozicijama.
Pa SDP i dalje planira to uraditi sa ili bez HDZ-ova, nema tu nikakvog lamentiranja sa njihove strane. Drugo
je ovo što mi simpatizeri SDP-a ovdje pričamo. Ali budi objektivna i reci da li postoji bilo ko, ko bi recimo
Milorada Dodika u ovom momentu mogao da pridobije za bilo šta što ide u prilog funkcionalnije BiH?
Po meni je bolja i nikakva vlada nego ovakva kakva je do sada bila, jer je rezultat isti.