The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Pandakonda

#6801 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Evo ime epizode i sinopsis :-)

07x01 "The Day Will Come When You Won’t Be"

"Last season ended with Rick and our group kneeling helplessly before Negan and his group. What Negan does will haunt those who survive forever."

http://www.amc.com/shows/the-walking-de ... ou-wont-be

Za ove što se ne sjećaju ime epizode je rečenica koju je doktor iz prve sezone rekao Ricku nakon što mu je ovaj rekao "I'm grateful" :-)
Evo te scene: https://giant.gfycat.com/ImprobableCluelessAngora.webm
Fajcion

#6802 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Fajcion »

Tipujem na Michonne. Jbg do sada sa svim elementima kada se saberu i oduzmu ona se najbolje uklapa :roll:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6803 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

znači, nema šanse, ni teoretske, da to bude Michonne...
Pandakonda

#6804 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Fajcion wrote:Tipujem na Michonne. Jbg do sada sa svim elementima kada se saberu i oduzmu ona se najbolje uklapa :roll:
Ne vjerujem da je Michonne jer nije više fazon ubijat Rickove žene :D
Fajcion

#6805 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Fajcion »

Sve zavisi iz kojeg ugla ko gleda, ali eto meni ona smrdi po svemu viđenom. Recimo o Glennu neću ni da pomišljam, toliko je zavrzlama oko njegove smrti i od ranije stvoreno da bi to na kraju bilo samo jedno veliko ništa.
Inače @Chmoljo koja bi to bila tvoja teorija ?
Daryl Dixon

#6806 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

Fajcion wrote:Tipujem na Michonne. Jbg do sada sa svim elementima kada se saberu i oduzmu ona se najbolje uklapa :roll:
na osnovu cega si zakljucio da ce nas gara napustiti?
Fajcion

#6807 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Fajcion »

Daryl Dixon wrote:na osnovu cega si zakljucio da ce nas gara napustiti?
Za Ricka i Carla znamo da nisu, ti(Daryle) si fan favourite a i viđen si na snimanju :) (ako je vjerovati takvim stvarima),za Glenna sam već rekao, Eugene,Rosita i Aaron definitivno nemaju takav impakt, Sasha već ima malo veći uticaj ali opet ne bi se reklo ni da je ona, Maggie se sa strane spominje po nekim teorijama (recimo njenim reakcijama sa comica)ali ja ne vjerujem jer morala bi se onda primjetiti strašna reakcija Glenna ali i ostalih. Abraham bi vrlo mogao da bude međutim ona Neganova "taking it like a champ" baš i neide iz njega. I na kraju Michonne koja je po meni prvi favorit zbog svega prethodno navedenog. Čisto da napomenem nisam upoznat sa stripovima (osim jedne stvari koja je i previše očigledna za razvoj situacije) nego jednostavno na svemu viđenom i pojedinim analizama sa interneta došao sam do ovog zaključka. :)
al-em

#6808 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by al-em »

Izgubio sam vise volju za twd. Pratim ispocetka redovno al ovo je vise dojadilo. Treba sacekati da sve snime pa pregledati.
Daryl Dixon

#6809 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

Fajcion wrote:
Za Ricka i Carla znamo da nisu, ti(Daryle) si fan favourite a i viđen si na snimanju :) (ako je vjerovati takvim stvarima),za Glenna sam već rekao, Eugene,Rosita i Aaron definitivno nemaju takav impakt, Sasha već ima malo veći uticaj ali opet ne bi se reklo ni da je ona, Maggie se sa strane spominje po nekim teorijama (recimo njenim reakcijama sa comica)ali ja ne vjerujem jer morala bi se onda primjetiti strašna reakcija Glenna ali i ostalih. Abraham bi vrlo mogao da bude međutim ona Neganova "taking it like a champ" baš i neide iz njega. I na kraju Michonne koja je po meni prvi favorit zbog svega prethodno navedenog. Čisto da napomenem nisam upoznat sa stripovima (osim jedne stvari koja je i previše očigledna za razvoj situacije) nego jednostavno na svemu viđenom i pojedinim analizama sa interneta došao sam do ovog zaključka. :)
mene ovo "taking it like a champ" prvo asocira na Eugene-a pa na Glenn-a i malog lava Carl-a, sumnjam da ce kakvu zensku ubiti jer bi im je*bali majku zbog mnogo toga. Ja da sam Negan ucmekao bih Carla da me Rick pamti za citav zivot i da znam da cu imati dusmana za zivota :mrgreen: a posto nisam ovako bih im utjerao strah u kosti (barem pokusao ali ko moze nasoj ekipi realno strah utjerati u kosti) i ubio brata sa frizuricom da se malo saberu i reketirao ih kao i one levate.. bit ce interesantno svakako, bas me interesuje kako ce predstaviti novi klan tzv. oklopnjake i brata sa dredovima Ezekial-a :) :thumbup:
Fajcion

#6810 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Fajcion »

Daryl Dixon wrote:mene ovo "taking it like a champ" prvo asocira na Eugene-a pa na Glenn-a i malog lava Carl-a, sumnjam da ce kakvu zensku ubiti jer bi im je*bali majku zbog mnogo toga. Ja da sam Negan ucmekao bih Carla da me Rick pamti za citav zivot i da znam da cu imati dusmana za zivota :mrgreen: a posto nisam ovako bih im utjerao strah u kosti (barem pokusao ali ko moze nasoj ekipi realno strah utjerati u kosti) i ubio brata sa frizuricom da se malo saberu i reketirao ih kao i one levate.. bit ce interesantno svakako, bas me interesuje kako ce predstaviti novi klan tzv. oklopnjake i brata sa dredovima Ezekial-a :) :thumbup:
Da svakako bit će vrlo interesantno (valjda ne useru odmah na početku premiere :-) ) A ovo sa Ezekielom mi nekako izgleda prenapuhano, ali opet sačekati prije ikakvih većih zaključaka.
__Phoenix__

#6811 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by __Phoenix__ »

Bila bi fora da mu u prikolici odsječe onom sjekirom dio tijela, npr ruku...
1Dante1

#6812 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by 1Dante1 »

Ili ce ga natjerat da mu iscijepa kakvog trijesca. Ne znas sta je brutalnije.
Pandakonda

#6813 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Tipujem da će epizoda početi sa onim klasičnim Previously on The Walking Dead i tu ćemo vidjet flashback Dr. Jennera iz prve sezone kada je na Rickovo "zahvalan sam" odgovorio sa "doći će dan kada nećeš biti" (jer se tako zove epizoda). Nakon toga će se vratit na ovaj segment što smo vidjeli u sneak peeku (u 90% slučajeva kad god su pustili sneak peek to je uvijek bila jedna od prvih scena) i na kraju tog segmenta će počet intro. Po onome što smo vidjeli u segmentu Negan nije uvjeren da je razbio Ricka (jer mu je ovaj govorio da će ga ubit iako je troduplo nadbrojan) tako da će ga u kamperu pitat nešto kao "jel' ti razumiješ šta se sad desilo ?", tad ćemo vidjet flashback koga je ubio. Uvijek sam govorio da će onaj lik što su ga objesili i markirali sa X na stomaku imati neku veću ulogu jer je dobio dosta vremena na ekranu, tako da će Negan vjerovatno odvest Ricka sa kamperom do tog mjesta. Tu će mu pokazat onaj put što je bio blokiran sa vatrenim balvanima i reći mu nešto kao "imaš izbor da ideš ovim putem i spasiš svoje ljude samo poštuj pravila (da mu mora dat pola stvari) i sve će bit ok, ili imaš drugi izbor da završite kao ovaj lik zato što nije poštovao pravila". Tu će Rick napokon biti slomljen kada vidi da nema izbora i da se ne kocka samo sa svojim životom (u onom segmentu Negan je rekao da će ubit Rickove ljude ako se ovaj na kraju ne vrati sa njim /"maybe Rick will be with me, if not, well we can turn these people inside out wont we?/). Vjerovatno ćemo između toga dobit nešto malo od Carol i Morgana u Kingdomu čisto da se popuni vrijeme jer će epizoda trajat 60 minuta :-)
Chmoljo

#6814 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

Fajcion wrote:Sve zavisi iz kojeg ugla ko gleda, ali eto meni ona smrdi po svemu viđenom. Recimo o Glennu neću ni da pomišljam, toliko je zavrzlama oko njegove smrti i od ranije stvoreno da bi to na kraju bilo samo jedno veliko ništa.
Najociglednije: ne bi zensku rekao "take it like a champ".

Fraza koja se obicno upucuje muskarcima slabije fizicke gradje. Dakle Aron, Carl ili Eugene. Ili Glen, jer je ipak sitan.

Aron je previse nebitan za medjusezonski cliffhanger. Carl previse bitan za nastavak radnje, da sad ne spojlam sta sam procitao da ce biti u stripovima, a za Glena je dosta toga receno.

Rekao sam vec: Eugene. Nije ni on nesto strasno bitan, ali kao, razvili su mu lik. Donedavno je bio neko ko ih je zavlacio i varao. Svi su njemu koristili jer je bio kukavica. Ipak, stisno je cojones, pa je uspio i ubiti kojeg walkera. I stavise, nasao je radionicu gdje mogu proizvoditi municiju. Nesto sto bi im dalo ogromnu prednost. Pred samo hvatanje ekipe, on je Ricku dao upute kako proizvoditi i gdje se nalazi radionica. On je svoju svrhu ispunio: sazrio je kao lik, dao doprinos ekipi. Prerastao svoju svrhu. Mozda je nekome postao i simpatican, jer je ipak podobar dio epizoda tu. Tako da, ako nije Glen, onda je on.
Logovan

#6815 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Fajcion wrote:
Čekaj, zar nije nešto bilo da je Negan rekao da ne ubija žene? Ili je to bilo za djecu ili za oboje? :D
Daryl Dixon

#6816 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

Logovan wrote:
Fajcion wrote:
Čekaj, zar nije nešto bilo da je Negan rekao da ne ubija žene? Ili je to bilo za djecu ili za oboje? :D
meščini da je to neko spojlao iz stripa kao da ne ubija žene :D
Logovan

#6817 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Daryl Dixon wrote: meščini da je to neko spojlao iz stripa kao da ne ubija žene :D
:-) Ja budale, biće da sam pobrkao.
dale cooper

#6818 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

Mislim da će ovaj put biti da je onaj najlakši i najlogičniji odgovor i najtačniji. Glenova glava
će postati pire. :mrgreen:
Pandakonda

#6819 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Chmoljo wrote:
Fajcion wrote:Sve zavisi iz kojeg ugla ko gleda, ali eto meni ona smrdi po svemu viđenom. Recimo o Glennu neću ni da pomišljam, toliko je zavrzlama oko njegove smrti i od ranije stvoreno da bi to na kraju bilo samo jedno veliko ništa.
Najociglednije: ne bi zensku rekao "take it like a champ".

Fraza koja se obicno upucuje muskarcima slabije fizicke gradje. Dakle Aron, Carl ili Eugene. Ili Glen, jer je ipak sitan.

Aron je previse nebitan za medjusezonski cliffhanger. Carl previse bitan za nastavak radnje, da sad ne spojlam sta sam procitao da ce biti u stripovima, a za Glena je dosta toga receno.

Rekao sam vec: Eugene. Nije ni on nesto strasno bitan, ali kao, razvili su mu lik. Donedavno je bio neko ko ih je zavlacio i varao. Svi su njemu koristili jer je bio kukavica. Ipak, stisno je cojones, pa je uspio i ubiti kojeg walkera. I stavise, nasao je radionicu gdje mogu proizvoditi municiju. Nesto sto bi im dalo ogromnu prednost. Pred samo hvatanje ekipe, on je Ricku dao upute kako proizvoditi i gdje se nalazi radionica. On je svoju svrhu ispunio: sazrio je kao lik, dao doprinos ekipi. Prerastao svoju svrhu. Mozda je nekome postao i simpatican, jer je ipak podobar dio epizoda tu. Tako da, ako nije Glen, onda je on.
To taking it like a champ su ubacili jer je poznata rečenica iz stripa, i vjeruj mi nema veze sa građom osobe :-)
Negan ima jako čudan moralni kompas. On ubija žene ali isto tako mu se gadi nasilje prema istima, pogotovo silovanje :-)
jalijas74

#6820 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by jalijas74 »

Hajdemo ovako ko stoji desno do Rika ?
Krv ga je prsnula po desnom obrazu i nosu znaci ubijen je neko ko je odmah do njega, kako ide eci-peci-pec ??
trudnjaca Meg je do njega pa zatim Ibro koliko sam ja zapamtio pa Micika , Dejl , lezba i Glen :evil: :evil:
Last edited by jalijas74 on 13/10/2016 00:58, edited 3 times in total.
annoy

#6821 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Kako vam se da više :D
Pandakonda

#6822 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Nemojte previše tražit konstantu u TWD. Ako se sjećate u mid season finale onaj mali se derao mama mama i u idućoj epizodi su to sve zaboravili. Pa onda Neganovo hodanje tokom pjesme je ne moguće jer ispade da skače sa jednog reda na drugi. Mislim da će uradit kao u stripu tako što će izvest žrtvu ispred tako da svi vide.
suspect_zero

#6823 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by suspect_zero »

Još maloooo :)
Chmoljo

#6824 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

jalijas74 wrote:Hajdemo ovako ko stoji desno do Rika ?
Krv ga je prsnula po desnom obrazu i nosu znaci ubijen je neko ko je odmah do njega, kako ide eci-peci-pec ??
trudnjaca Meg je do njega pa zatim Ibro koliko sam ja zapamtio pa Micika , Dejl , lezba i Glen :evil: :evil:
pod uslovom da je gledao pravo kada se to desilo. a vrlo moguće je da je Negan izveo nekoga ispred i da je Rick okrenuo glavu OD te scene i onda ga je zakačila krv. da je bio pored, bio bi okupan...
Pandakonda wrote:To taking it like a champ su ubacili jer je poznata rečenica iz stripa, i vjeruj mi nema veze sa građom osobe :-)
Negan ima jako čudan moralni kompas. On ubija žene ali isto tako mu se gadi nasilje prema istima, pogotovo silovanje :-)
pa zar neko nije već rekao da izbjegava ubijati žene? a inače, nije to toliko čudno za čovjeka takvog profila: da mu je ubistvo ok, ali da mu se silovanje gadi.
Fajcion

#6825 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Fajcion »

Napraviš onakav kraj, izbaciš samo takvog negativca i čekaš godinu dana da bi on klepnuo Eugenea, Aarona ili Rositu. :-) Mislim to bi bila najbezbolnija varijanta , ali i Rickova reakcija i komunikacija sa Neganom pokazuje da je neko veći .
Kako god zanimljivo je čitati sve šta ljudi misle i njihove viđenje razvoja situacije :) Biće tu svašta a možda se ostane i kratkih rukava :)
Post Reply