Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hajd obradovaste me sa tim informacijama da je počelo dolazit. Ja imam nekoliko malih paketića iz Kine u putu a svi naručeni sredinom oktobra! Imam jedan sa TN takođe iz Kine naručen 01.dec i još ništa nije došlo.
Ja nikad kod Zeljeznicke otisao nisam, postar mi je donosnio i vece stvari, osim ako nisu bile teske.
Ako su prevelike, onda je bilo u mojoj lokalnoj pošti.
Naručujte u svoju loklanu poštu, a ne 71000 Sarajevo.
poštar mi je uvijek ostavljao obavijest da dođem na ž.stanicu ako me ne nađe u kući?
a koja je to lokala pošta?
Pa možda tvoj poštar pripada toj pošti, ili ti živiš tu blizu. Svaka pošta ima svoj poštanski broj. Ispod ti je neko dao linkove. I ja narucujem u svoju najblizu postu. Oni iz te poste na Zeljeznickoj prevlace autima postu, pa ako postar ne moze da donese, ostavi mi obavijest da odem u postu koju sam nznacio na posiljci, odnosno najblizoj meni.
nadžak wrote:Hajd obradovaste me sa tim informacijama da je počelo dolazit. Ja imam nekoliko malih paketića iz Kine u putu a svi naručeni sredinom oktobra! Imam jedan sa TN takođe iz Kine naručen 01.dec i još ništa nije došlo.
Jeli ikome ovoliko kasnila pošiljka?
Ovi bez TN ce ti doci, a ovaj sa TN da Bog da ikad.
promil wrote:dobio sam povrat novca, artikli su stigli nakon 60 dana...kako sad da ja vratim novac tj. platim?
otvori paypal i vidi kontakt od prodavca (treba ti njegov email koji je tu napisan) kada ti je vratio novac, klikni send money, stavi njegov email i to je to
napisi mu poruku (uz transakciju - u paypalu) da zna da mu placas i ne bi bilo lose obavijestiti i ebay sa porukom da si vratio pare + stavi tu brojeve transakcija kad ti je on vratio novac i kad si ti njemu ponovo platio
Ja nikad kod Zeljeznicke otisao nisam, postar mi je donosnio i vece stvari, osim ako nisu bile teske.
Ako su prevelike, onda je bilo u mojoj lokalnoj pošti.
Naručujte u svoju loklanu poštu, a ne 71000 Sarajevo.
znaci ja bih mogao staviti ovu svoju malu postu koja mi je ispod kuce i paket bi dosao kod njih ?
ali ne kontam, prvo oni nemaju postara, samo su tu salteri, ko bi mi donio paket na vrata?
ili bi mi postar samo donio obavijest da kod njih podignem?
E ne znam. Moja posta ima svoje postare. I uvijek narucujem na svoju postu, i kad mi nesto ne moze donijeti, postar ostavi da odem u lokalnu postu, ili kad me nema kuci, ostavi mi zuti papiric isto tako. Najbolje da pitas u tvojoj posti, preko koje najblize je da narucujes, Ali sigurno se ne mora ici samo u tu postu na Zeljezicnoj stanici.
Ili pitaj svog postara odakle on uopce kupi postu. Ne vjeruje da recimo postar na Dobrinji ide po postu na Z. Stanicu.
Ja nikad u tu postu nisam otisao,a imam 340 transakcija.
Last edited by _Reds_ on 15/01/2015 23:56, edited 1 time in total.
promil wrote:dobio sam povrat novca, artikli su stigli nakon 60 dana...kako sad da ja vratim novac tj. platim?
otvori paypal i vidi kontakt od prodavca (treba ti njegov email koji je tu napisan) kada ti je vratio novac, klikni send money, stavi njegov email i to je to
napisi mu poruku (uz transakciju - u paypalu) da zna da mu placas i ne bi bilo lose obavijestiti i ebay sa porukom da si vratio pare + stavi tu brojeve transakcija kad ti je on vratio novac i kad si ti njemu ponovo platio
hvala na pomoci...
odradio sam ovo preko paypal,sad ne znam kako da obavijestim ebay...
ne mogu ti sad bas precizno pomoci, to svakako nije obavezan korak ali ja sam to radio, na neki nacin da ebayu dam do znanja da sam posten, ali kako sam davno imao takve slucajeve sada se ne mogu sjetiti tacno gdje je bio link, uglavnom to je bio neki obicni kontakt, mozda i negdje u helpu tipa contact ebay i to
ebay mi se redovno zahvaljivao (i to ne genericki paypal mailovima, nego stvarno napisanim) sto platim item koji mi je kasno dosao i nakon toga su mi redovno slali survey o uslugama i proizvodima koje sam kupovao
Last edited by quarterback on 16/01/2015 01:12, edited 1 time in total.
iceman ze wrote:Narucio sam putem amazona proizvod iz USA u vrijednosti oko 250 dolara. Koliki troskovi carine mogu biti?
cca 140KM
Hvala na brzom odgovoru. Interesuje me da sam narucio iz Njemacke, da li bi troskovi carine bili isti?
bi, ako nije proizvedeno u EU. Carina je 10% na cijenu robe i postarine i na to sve ide jos 17% PDV-a. Onda jos neke takse od 15-ak KM.
Valjda je 250$ sa postarinom.
Uvijek racunas---- - Cijena i postarina x 1,3 pa pretvoris u KM i dodas 15KM.
Jel mislis na mailu ili na ebay profilu? Nisam sad za racunarom, pogledat cu kad budem.
Edit: Ne mogu nigdje da nadjem tu opciju
Znači, ne želim skroz blokirati mail od ebaya, nego samo informacije koje dobivam o aukcija na kojima učestvujem. Za svaku promjenu dobijem mail, tako da kad otvorim mail imam preko 100 novi poruka od kojih se barem 90 odnosi na te informacije.
muxa wrote:Jel mislis na mailu ili na ebay profilu? Nisam sad za racunarom, pogledat cu kad budem.
Edit: Ne mogu nigdje da nadjem tu opciju
Znači, ne želim skroz blokirati mail od ebaya, nego samo informacije koje dobivam o aukcija na kojima učestvujem. Za svaku promjenu dobijem mail, tako da kad otvorim mail imam preko 100 novi poruka od kojih se barem 90 odnosi na te informacije.
napravi na mailu filter za aukcije neka ih brise po primitku