Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
sarajlija_11

#6801 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by sarajlija_11 »

vješalica wrote: a koja je to lokala pošta?
evo vidi imas po opstinama...
http://posta.ba/stranica/1/23/36.html

ovaj sto kaze da salju na lokalnu valjda je mislio da stavimo broj te odredjene poste na ebay informacije npr. 71756...
nadžak

#6802 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by nadžak »

Hajd obradovaste me sa tim informacijama da je počelo dolazit. Ja imam nekoliko malih paketića iz Kine u putu a svi naručeni sredinom oktobra! Imam jedan sa TN takođe iz Kine naručen 01.dec i još ništa nije došlo.

Jeli ikome ovoliko kasnila pošiljka?
_Reds_

#6803 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by _Reds_ »

vješalica wrote:
_Reds_ wrote:KOd Zeljeznicke??

Ja nikad kod Zeljeznicke otisao nisam, postar mi je donosnio i vece stvari, osim ako nisu bile teske.

Ako su prevelike, onda je bilo u mojoj lokalnoj pošti.

Naručujte u svoju loklanu poštu, a ne 71000 Sarajevo.
poštar mi je uvijek ostavljao obavijest da dođem na ž.stanicu ako me ne nađe u kući?

a koja je to lokala pošta?
Pa možda tvoj poštar pripada toj pošti, ili ti živiš tu blizu. Svaka pošta ima svoj poštanski broj. Ispod ti je neko dao linkove. I ja narucujem u svoju najblizu postu. Oni iz te poste na Zeljeznickoj prevlace autima postu, pa ako postar ne moze da donese, ostavi mi obavijest da odem u postu koju sam nznacio na posiljci, odnosno najblizoj meni.
sarajlija_11

#6804 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by sarajlija_11 »

Imam ja kupio sam 2 vozica onih tomica i prijatelji 29.11, doduse krajnji rok je bio 5. januar
Eto 10-ak dana je proslo ocekujem uskoro da bude :D
_Reds_

#6805 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by _Reds_ »

nadžak wrote:Hajd obradovaste me sa tim informacijama da je počelo dolazit. Ja imam nekoliko malih paketića iz Kine u putu a svi naručeni sredinom oktobra! Imam jedan sa TN takođe iz Kine naručen 01.dec i još ništa nije došlo.

Jeli ikome ovoliko kasnila pošiljka?
Ovi bez TN ce ti doci, a ovaj sa TN da Bog da ikad.
quarterback

#6806 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

Ja nikad kod Zeljeznicke otisao nisam, postar mi je donosnio i vece stvari, osim ako nisu bile teske.

znaci ja bih mogao staviti ovu svoju malu postu koja mi je ispod kuce i paket bi dosao kod njih ?

ali ne kontam, prvo oni nemaju postara, samo su tu salteri, ko bi mi donio paket na vrata?

ili bi mi postar samo donio obavijest da kod njih podignem?
promil

#6807 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by promil »

dobio sam povrat novca, artikli su stigli nakon 60 dana...kako sad da ja vratim novac tj. platim?
quarterback

#6808 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

promil wrote:dobio sam povrat novca, artikli su stigli nakon 60 dana...kako sad da ja vratim novac tj. platim?
otvori paypal i vidi kontakt od prodavca (treba ti njegov email koji je tu napisan) kada ti je vratio novac, klikni send money, stavi njegov email i to je to

napisi mu poruku (uz transakciju - u paypalu) da zna da mu placas i ne bi bilo lose obavijestiti i ebay sa porukom da si vratio pare + stavi tu brojeve transakcija kad ti je on vratio novac i kad si ti njemu ponovo platio
_Reds_

#6809 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by _Reds_ »

quarterback wrote:

znaci ja bih mogao staviti ovu svoju malu postu koja mi je ispod kuce i paket bi dosao kod njih ?

ali ne kontam, prvo oni nemaju postara, samo su tu salteri, ko bi mi donio paket na vrata?

ili bi mi postar samo donio obavijest da kod njih podignem?
E ne znam. Moja posta ima svoje postare. I uvijek narucujem na svoju postu, i kad mi nesto ne moze donijeti, postar ostavi da odem u lokalnu postu, ili kad me nema kuci, ostavi mi zuti papiric isto tako. Najbolje da pitas u tvojoj posti, preko koje najblize je da narucujes, Ali sigurno se ne mora ici samo u tu postu na Zeljezicnoj stanici.

Ili pitaj svog postara odakle on uopce kupi postu. Ne vjeruje da recimo postar na Dobrinji ide po postu na Z. Stanicu.
Ja nikad u tu postu nisam otisao,a imam 340 transakcija.
Last edited by _Reds_ on 15/01/2015 23:56, edited 1 time in total.
_Reds_

#6810 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by _Reds_ »

promil wrote:dobio sam povrat novca, artikli su stigli nakon 60 dana...kako sad da ja vratim novac tj. platim?
Javis se prodavcu da ti posalje paypal user i posaljes mu novac preko paypala.
promil

#6811 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by promil »

quarterback wrote:
otvori paypal i vidi kontakt od prodavca (treba ti njegov email koji je tu napisan) kada ti je vratio novac, klikni send money, stavi njegov email i to je to

napisi mu poruku (uz transakciju - u paypalu) da zna da mu placas i ne bi bilo lose obavijestiti i ebay sa porukom da si vratio pare + stavi tu brojeve transakcija kad ti je on vratio novac i kad si ti njemu ponovo platio
hvala na pomoci...
odradio sam ovo preko paypal,sad ne znam kako da obavijestim ebay...
quarterback

#6812 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

nema na cemu drug, hvala tebi na postenju

ne mogu ti sad bas precizno pomoci, to svakako nije obavezan korak ali ja sam to radio, na neki nacin da ebayu dam do znanja da sam posten, ali kako sam davno imao takve slucajeve sada se ne mogu sjetiti tacno gdje je bio link, uglavnom to je bio neki obicni kontakt, mozda i negdje u helpu tipa contact ebay i to

ebay mi se redovno zahvaljivao (i to ne genericki paypal mailovima, nego stvarno napisanim) sto platim item koji mi je kasno dosao i nakon toga su mi redovno slali survey o uslugama i proizvodima koje sam kupovao
Last edited by quarterback on 16/01/2015 01:12, edited 1 time in total.
_Reds_

#6813 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by _Reds_ »

Ostavi poruku ne ebayu prodavcu, to je dovoljno. Ovi sa ebaya ionako uvijek mogu uci u tvoje poruke. A ti imas zapis da si posten.
promil

#6814 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by promil »

hvala obojici uradio sam kako ste rekli... :thumbup:
quarterback

#6815 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
iceman ze

#6816 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by iceman ze »

Narucio sam putem amazona proizvod iz USA u vrijednosti oko 250 dolara. Koliki troskovi carine mogu biti?
dinooh

#6817 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

iceman ze wrote:Narucio sam putem amazona proizvod iz USA u vrijednosti oko 250 dolara. Koliki troskovi carine mogu biti?
cca 140KM
iceman ze

#6818 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by iceman ze »

dinooh wrote:
iceman ze wrote:Narucio sam putem amazona proizvod iz USA u vrijednosti oko 250 dolara. Koliki troskovi carine mogu biti?
cca 140KM

Hvala na brzom odgovoru. Interesuje me da sam narucio iz Njemacke, da li bi troskovi carine bili isti?
dinooh

#6819 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

iceman ze wrote:
dinooh wrote:
cca 140KM

Hvala na brzom odgovoru. Interesuje me da sam narucio iz Njemacke, da li bi troskovi carine bili isti?
bi, ako nije proizvedeno u EU. Carina je 10% na cijenu robe i postarine i na to sve ide jos 17% PDV-a. Onda jos neke takse od 15-ak KM.
Valjda je 250$ sa postarinom.
Uvijek racunas---- - Cijena i postarina x 1,3 pa pretvoris u KM i dodas 15KM.
_Reds_

#6820 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by _Reds_ »

Evo sta paypal kaze:

Tako da nemojte se pouzdati u onih 180 dana. Nista od toga, samo do 45 dana.

Image
kloniran

#6821 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

_Reds_ wrote:Evo sta paypal kaze:

Tako da nemojte se pouzdati u onih 180 dana. Nista od toga, samo do 45 dana.

Image
koji lopinasi, a na transakciji napisu 180 dana :twisted:
muxa

#6822 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by muxa »

Ljudi, stalno mi zatrpan mail informacijama o aukcijama na kojima učestvujem. Kako isključiti tu opciju? Hvala!
shandrprcSA

#6823 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by shandrprcSA »

muxa wrote:Ljudi, stalno mi zatrpan mail informacijama o aukcijama na kojima učestvujem. Kako isključiti tu opciju? Hvala!
Image

pise li igdje unsubscribe?
muxa

#6824 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by muxa »

Jel mislis na mailu ili na ebay profilu? Nisam sad za racunarom, pogledat cu kad budem.

Edit: Ne mogu nigdje da nadjem tu opciju :sad:
Znači, ne želim skroz blokirati mail od ebaya, nego samo informacije koje dobivam o aukcija na kojima učestvujem. Za svaku promjenu dobijem mail, tako da kad otvorim mail imam preko 100 novi poruka od kojih se barem 90 odnosi na te informacije.
holowey

#6825 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by holowey »

muxa wrote:Jel mislis na mailu ili na ebay profilu? Nisam sad za racunarom, pogledat cu kad budem.

Edit: Ne mogu nigdje da nadjem tu opciju :sad:
Znači, ne želim skroz blokirati mail od ebaya, nego samo informacije koje dobivam o aukcija na kojima učestvujem. Za svaku promjenu dobijem mail, tako da kad otvorim mail imam preko 100 novi poruka od kojih se barem 90 odnosi na te informacije.
napravi na mailu filter za aukcije neka ih brise po primitku
Post Reply