Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
BaileyS

#6801 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Moramo biti zadovoljni ako pogledamo unazad, vidimo gdje smo bili nekad a gdje smo danas.

Posljednja dva selektora su napravila pomak, svaki na svoj nacin. Ne spadam u grupu ciroljubaca ali ipak moram reci da ono sto je on napravio svakako spada u napredak, prije svega u poredjenju sa vremenom Sliskovica kad nismo imali ni glavu ni rep, kad smo lutali u formacijama i igri, kad su se anonimusi prodavali preko reprezentacije, vrijeme kad je Pasalic vedrio i oblacio reprezentacijom.

Cirin najveci napredak je bio sto smo s njim napokon prestali primati jeftine golove, sto je ucvrstio odbranu, sto je digao atmosferu. Ono sto se meni nije svidjalo je da smo igrali u birvaktile formaciji, igrali smo na iznenadjenje. Sa jakim reprezentacijama na polubunker i kontranapade obicno uz totalnu dominaciju protivnika a sa slabijim reprezentacijama na visoki presing, presijecanje njihovih napada i polukontre. Bez obzira radilo se o slabom ili jakom protivniku posjed lopte je bio na strani protivnika.
Ipak, najveca zamjerka na Cirin rad je neprofesionalizam koji je vladao na okupljanjima, bitnije mu je bilo da zadovoljni budu novinari, politicari, njegovi prijatelji i postovaoci nego da igraci dobiju normalne uslove za rad.

Sto se Susica tice svako ko imalo prati fudbal mora prepoznati napredak u igri koji je Pape donio sa sobom. Igramo sa puno kreativaca na sredini terena, ide se na brz protok lopte, izgradjene akcije, posjed lopte je obicno na nasoj strani ili smo ako nista drugo bare sa protivnikom.
Susic mora dobiti kredit i za to sto na ovaj posao gleda ozbiljno, fokusiran je na uspjeh i svoju karijeru a samim tim i na uspjeh reprezentacije.
Ne ide mu u prilog sto se slabo snalazi sa medijima i ponekad svojim izjavama napravi vise stete nego koristi. Nije karizmatican i nije ga lako voliti ali on i ne pati od toga vec samo zeli da radi svoj posao.
Brine me i to sto je cesto cijena lijepe igre promaha pozada a odbrane su te koje dobijaju utakmice. Ne svidja mi se njegova filozofija da se ne znamo braniti, da moramo dati dva gola za pobjedu jer unaprijed prihvaca da cemo primiti najmanje jedan. Morao bi poraditi na tom ako zeli uspjeh. Zamjeram mu i sto ne prati dovoljno nove igrace, kojih ruku na srce nema puno ali ipak ne moze se tako lako otpisati neko ko igra u solidnoj grckoj ligi (Cocalic npr) a istovremeno redovno zvati igrace iz Belgije.

Ipak, kako god okrenes Susic je za mene najbolji selektor kojeg smo imali i jedan od rijetkih koji zna balansirati izmedju ovakvog saveza i interesa reprezentacije.
Obuca9

#6802 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Poprilicno dobra analiza :thumbup:

S tim sto bih ja u Cirine aferime dodao jos i vracanje kulta reprezentacije, te u Papetove što je odjeb.ao one lešinare od novina što dalje od igrača. ;)
extraordinary

#6803 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

Ćiro je vjerovatno bio najbolje moguće rješenje u onom momentu, isto tako, ne vidim da sad postoji ijedno bolje rješenje za poziciju selekora od Papeta. Ćiro je napravio kostur ove ekipe, i jeste malo rano govoriti, ali Pape je na najboljem putu da to nadogradi.
jeza u ledja

#6804 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

extraordinary wrote:Ćiro je vjerovatno bio najbolje moguće rješenje u onom momentu, isto tako, ne vidim da sad postoji ijedno bolje rješenje za poziciju selekora od Papeta. Ćiro je napravio kostur ove ekipe, i jeste malo rano govoriti, ali Pape je na najboljem putu da to nadogradi.
Sta znaci "najbolje rjesenje"? Najbolje rjesenje je Jose Mourinho.
extraordinary

#6805 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

Pa makar citiraj kako sam napisao. Najbolje moguće rješenje, a ne najbolje rješenje.
jeza u ledja

#6806 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Onda ispada da nije bilo vise od 2-3 rjesenja?
Jer niko dokazan ne zeli da radi sa lopovskim savezom koji bi radije trosio na avionske karte zaova i svekrva, te kojekakvih placenih novinarcica, umjesto na selektorsku platu.
Edin H.

#6807 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Je li iko racunao koliko je najbolje rjesenje dosad zijanio utakmica?
5 0 5

#6808 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 5 0 5 »

@Edin H:

Jednu dobio, jednu izgubio i jednu neriješeno.
Gandalf

#6809 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Gandalf »

jeza u ledja wrote:
extraordinary wrote:Ćiro je vjerovatno bio najbolje moguće rješenje u onom momentu, isto tako, ne vidim da sad postoji ijedno bolje rješenje za poziciju selekora od Papeta. Ćiro je napravio kostur ove ekipe, i jeste malo rano govoriti, ali Pape je na najboljem putu da to nadogradi.
Najbolje rješenje je Pepe Guardiola :D a ne taj Realov umišljenko
Šalu na stranu Pape dobro radi, ova ekipa može 'ladno do baraža
Tarik19

#6810 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Licno mislim da neki igraci znaju da Susic nije bas odlican trener pa se zato i ne trude previse kada dodu da igraju za reprezentaciju misleci unaprijed da s njim nemoze nista postici. :-?

Zbog toga je cijela ona medijska kampanja protiv Susic poprilicno glupa i nepotrebna. Da se razumijemo, imao sam i ja par kritika na njegov racun ali nema smisla otpustiti trenera zato sto je u 3 utakmica kvalifikacija uzeo 4 boda. Utakmica protiv Francuska je bila katastrofalna ali ekipa je odigrala dobro protiv Albanije u Tirani i na kraju je nedostatak sportske srece unio svoje i ostalo je 1-1. U svakom slucaju, sada trebamo pruziti Susic maksimalnu podrsku protiv Rumunije u martu. Ako to neuradimo, onda sami sebe unistavamo. Ako ga otjeramo poslje toga, sami sebi pravimo probleme. Zamislite malo na sta bi reprezentacija izgleda kad bi se selektori mjenjali svaki put kada bi neki novinari ili igraci trazili paznju od ostalih ljudi. Pogledajte samo sta se desilo Srbiji protiv Estonaca i sve ce vam biti jasno.
Last edited by Tarik19 on 11/02/2011 19:29, edited 1 time in total.
emigrazione

#6811 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by emigrazione »

Tarik19 wrote:Licno mislim da neki igraci znaju da Susic nije bas odlican trener pa se zato i ne trude previse kada dodu da igraju za reprezentaciju misleci unaprijed da s njim nemoze nista postici. :-?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Obuca9

#6812 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Edin H. wrote:Je li iko racunao koliko je najbolje rjesenje dosad zijanio utakmica?
Svih deset.

Učinak:
10 - 0 - 0 - 10 - 5:150
Obuca9

#6813 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Zanimljiva analiza avazovog Sporta utakmice u Meksiku. Analizirali su svakog igrača ponaosob, te selektora, a evo i šta kažu za našeg najvećeg igrača svih vremena:

Šta kazati za našeg selektora, osim da smo ponosni na njega i njegove saradnike. Pobjeđivali smo sa Muzurovićem, Mušovićem, Hadžibegićem, pa i Blaževićem, ali naše je mišljenje da najljepše igramo sa Sušićem na kormilu. Pape mnogo ne priča, ali je za godinu stvorio respektabilan tim, afirmirao dosta mladih igrača i na najboljem je putu da bude prvi selektor koji je odveo BiH na veliko takmičenje. Svi se nadamo da će to i ostvariti.

:thumbup: :thumbup:
Šibicar

#6814 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

hz__semir wrote:Zanimljiva analiza avazovog Sporta utakmice u Meksiku. Analizirali su svakog igrača ponaosob, te selektora, a evo i šta kažu za našeg najvećeg igrača svih vremena:

Šta kazati za našeg selektora, osim da smo ponosni na njega i njegove saradnike. Pobjeđivali smo sa Muzurovićem, Mušovićem, Hadžibegićem, pa i Blaževićem, ali naše je mišljenje da najljepše igramo sa Sušićem na kormilu. Pape mnogo ne priča, ali je za godinu stvorio respektabilan tim, afirmirao dosta mladih igrača i na najboljem je putu da bude prvi selektor koji je odveo BiH na veliko takmičenje. Svi se nadamo da će to i ostvariti.

Ko ovo do sada nije primjetio taj ili veze nema o fudbalu,ili ima nešto lično protiv Papeta,ili je kvazi novinarski pakaš,ili jednostavno provokator koji je namjerno slijep pored očiju i samo mu je bit da ide u kontru i provocira.
Mobile_Disco

#6815 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mobile_Disco »

Šibicar wrote:
hz__semir wrote:Zanimljiva analiza avazovog Sporta utakmice u Meksiku. Analizirali su svakog igrača ponaosob, te selektora, a evo i šta kažu za našeg najvećeg igrača svih vremena:

Ko ovo do sada nije primjetio taj ili veze nema o fudbalu,ili ima nešto lično protiv Papeta,ili je kvazi novinarski pakaš,ili jednostavno provokator koji je namjerno slijep pored očiju i samo mu je bit da ide u kontru i provocira.
Sta znaci igramo najljepse? Jel i Arsenal igra najljepse od skoro svih ekipa pa ni oni se vise ne sjecaju kad su nesto osvojili... Meni su mjerilo pobjede, a njih ima vrlo malo, pa makar i Murinjo bio na klupi..
Šibicar

#6816 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

Mobile_Disco wrote:
Šibicar wrote:

Sta znaci igramo najljepse? Jel i Arsenal igra najljepse od skoro svih ekipa pa ni oni se vise ne sjecaju kad su nesto osvojili... Meni su mjerilo pobjede, a njih ima vrlo malo, pa makar i Murinjo bio na klupi..
Haveru,meni je toliko nedostajalo da u tekmama reprezentacije konačno vidim smislene akcije,pasove,igru od noge do noge,nešto zbog čega se ovaj sport voli i prati,a polako doći će i pobjede.Meni je,kao što sam i prije naglašavao,uspjeh samo odlazak na prvenstvo,sve ostalo je neuspjeh,pa taman u baražu na penale izgubili od Italije,ali mi se svidja naša igra koja ima neku koncepciju i stil,koja nije samo izbij-nabij,na silu pa ako šta bude,kao što smo igrali od postanka.
zeleni xy

#6817 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zeleni xy »

Gandalf wrote:
jeza u ledja wrote:
Najbolje rješenje je Pepe Guardiola :D a ne taj Realov umišljenko
Šalu na stranu Pape dobro radi, ova ekipa može 'ladno do baraža
Pepe Pape jako slično ;-) , i naravno da i ja mislim da je Pape na dobrom putu za baraž. :bih:
veljaca

#6818 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

hz__semir wrote:Poprilicno dobra analiza :thumbup:

S tim sto bih ja u Cirine aferime dodao jos i vracanje kulta reprezentacije, te u Papetove što je odjeb.ao one lešinare od novina što dalje od igrača. ;)

Poprilicno dobra analiza analize :thumbup:

Mrzio ili volio jednog ili drugog - ti si rekao ovdje pravu stvar .... Ciro :thumbup: je vratio je kult reprezentacije a Pape :thumbup: odjeb.ao lesinare od novinara .... ( ovo izmedju ostalog za obojicu ) ...

:sax:
Murat Sabanovic

#6819 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Murat Sabanovic »

najznacajniji nas selektor je muzurovic !!! jbg,on nas je vodio kad je najteze bilo, kada nismo imali dovoljno lopti,a dresove nismo smjeli razmjenjivati sa protivnickim igracima.cini mi se da je onj jedini selektor koji je docekivao nase igrace kada su sletili na butmir.odmah poslije njega dolazi blazevic.vratio je igrace nazad u reprezentaciju,doveo pjanica,begovica,medunjanine.pod njegovm palicom dzeko je zablistao. odveo nas u baraz i postavio temelje bh fudbala.
zatim dolazi susic.. ozbiljan,odlicno balansira izmedju truhlog saveza i igraca ...jest da je malo traljav,al doci ce to na svoje mjesto ...

dok ostale ne treba ni spominjati ...
LSD

#6820 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Vezano za sadašnju igru naše selekcije...jesmo kiksali u Tirani (prije svega zbog standardnih gluposti Mravca :x ) ali samo fakat igrali, natjerao ih je Pape da se dodaju, da non stop kombinuju (zato što je i sam bio takav igrac) zabranio je nabijanje lopte od strane stopera prema napadacima preskacuci vezni red totalno (što se godinama radilo u našoj selekciji)...pa mi smo albance potpuno potisli u drugom poluvremenu na njihovu polovicu, napadali smo ih konstantno sa 5 igraca mininalno - to dosad nismo radili nikad...šteta što nismo imali raspoloženog Džeku jer bi im zabili 2-3 komada IZ IGRE (one precke iz slobodnjaka ne racunam)...plus, što ih je natjerao da trce, da se ne oslanjaju samo na Misketa i njegov neki lucidan potez, pas ili šta vec....samo je problem kondicija i fitnes, tu vazda imamo problema tradicionalno...ispušemo negdje oko 70 minute.
Što se tice znaci igre, Sušić je najviše unaprijedio našu selekciju....i treba pustiti covjeka da odradi posao do kraja kvalifikacija.
north

#6821 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by north »

Slažem se sa većinom koja misli da igramo lijepo otkad je Pape preuzeo kormilo i fakat se može vidjeti njegov rukopis u samoj igri, imamo tu kombinatoriku koju nikada nismo imali, pa čak ni sa Ćirom iako je on dosad realno najviše uradio kada su ostvareni rezultati u pitanju.

Slijedeća dobra stvar koju je odmah napravio (za razliku od svog prethodnika kome je uglavnom bilo bitno da je u
centru pažnje pa makar to bilo i u emislji talenata na komercijalnoj televiziji ili snimanje čokolade za Mikado :-) ) je što više ne gledamo guzove kvazinovinara i Selme Bajram koje se motaju u hotelu gdje se odmara reprezentacija.

E sad ono drugo, sve je ovo lijepo i još uvijek puna podrška Papetu :thumbup: , ALI, jedino što je bitno to su rezultati.....Dakle, sve pada u vodu i disciplina i lijepa igra za gledat, ako mi u naredne dvije utakmice sa Rumunima ne uzmemo najmanje 4 boda, a isto tako i sa Bjelorusijom...tako da daj bože da grozno budemo igrali sa Rumunijom ali da pobijedimo 1-0, izluđuju me više naše dobre igre u kojima utakmica završava neriješeno ili nekim minimalnim porazom....

Zato Pape daj nam pobjede, odvuci nas na to prvenstvo i uđi u istoriju :bih:
pirmin

#6822 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by pirmin »

north wrote:tako da daj bože da grozno budemo igrali sa Rumunijom ali da pobijedimo 1-0, izluđuju me više naše dobre igre u kojima utakmica završava neriješeno ili nekim minimalnim porazom....

Zato Pape daj nam pobjede, odvuci nas na to prvenstvo i uđi u istoriju :bih:
Slazem se! :thumbup:
Makar igrali antifudbalski kao smrdljiva Grcka, vrijeme je za rezultate. :bih:
zecko_kupuz

#6823 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

"Lijepa" (čitaj, uvezana igra) daje veće šanse za postizanje gola, a mi smo se prije koju noć nakupili takvih šansi. Sad se više ne igra samo na pojedinačni kvalitet, timski rad nam je sve. Druga stvar je to što nam pola igrača visi na klupi, mijenja klubove ili je van normalnog trenažnog procesa. Budimo objektivni i priznajmo da je većina njih vrhunac svojih klupskih nastupa doživjela tokom prošlih kvalifikacija. Poslije toga jedini put je bio prema dole. :sad:

Mene je prijatno iznenadila fizička sprema momaka, mislim da je nemoć u zadnjih 20 minuta bila psihološke prirode (ipak smo gubili 2-0), a ne rezultat umora. Nismo imali sreće u napadu, golove smo primili zbog individualnih gluposti i gotovo. Možemo se nadati nečemu. :bih:
splend

#6824 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

ovo sad postaje nevjerovatno. i samo je jos jedan dokaz koliko smo MI realno glup narod :dance:
sta god da se u novinama ili portalima napise, MI naravno vjerujemo. a to sto imamo oci, to nikog ne zanima. jer lakse je vjerovat portalima, novinama, dnevniku, nego sam sebi. ne mislim na VAS gore, sto sada hvalite safeta, nego opcenito. kada smo "KIKSALI" u albaniji, svi su bili i protiv papeta i protiv svega, jer pobogu, mi smo sila a samo 1:1 dole. ili kad smo izgubili od nikad losijih francuza :mrgreen: ( tad su se odmah ostavke trazile), jer pobogu, pa francuzi nikad losiji a nas pobjedise. a niko nije uzimao realne cinjenice, da su francuzi jednostavno bolji(evo i brazila(nikad losijeg :mrgreen: ) pobjedise). al ' ne, tad je pape bio seljak, idiot koji veze nema s taktikom(jer pobogu, ovdje ima "selektora" koji to sve 100 puta bolje znaju.
a kad novinari napisu da mi trenutno igramo najljepsi fudbal od kad postojimo, onda se svi zapitamo, i svi konstatujemo da i jeste tako.

da nebude da ja pripadam ovim drugima(koji ne vole safeta), slobodno procitajte moje postove koje sam ostavio dva-tri dana ranije. ja vjerujem u ovo sada sto imamo, prvi put realno vjerujem da imamo neke sanse za plasman, jer imamo OZBILJNOG covjeka na klupi i ako se nastavi ovakvim igrama, mislim da je vrijeme da i MI konacno gledamo repku na evropskom :bih:
jeza u ledja

#6825 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

splend wrote:ovo sad postaje nevjerovatno. i samo je jos jedan dokaz koliko smo MI realno glup narod :dance:
sta god da se u novinama ili portalima napise, MI naravno vjerujemo. a to sto imamo oci, to nikog ne zanima. jer lakse je vjerovat portalima, novinama, dnevniku, nego sam sebi. ne mislim na VAS gore, sto sada hvalite safeta, nego opcenito. kada smo "KIKSALI" u albaniji, svi su bili i protiv papeta i protiv svega, jer pobogu, mi smo sila a samo 1:1 dole. ili kad smo izgubili od nikad losijih francuza :mrgreen: ( tad su se odmah ostavke trazile), jer pobogu, pa francuzi nikad losiji a nas pobjedise. a niko nije uzimao realne cinjenice, da su francuzi jednostavno bolji(evo i brazila(nikad losijeg :mrgreen: ) pobjedise). al ' ne, tad je pape bio seljak, idiot koji veze nema s taktikom(jer pobogu, ovdje ima "selektora" koji to sve 100 puta bolje znaju.
a kad novinari napisu da mi trenutno igramo najljepsi fudbal od kad postojimo, onda se svi zapitamo, i svi konstatujemo da i jeste tako.

da nebude da ja pripadam ovim drugima(koji ne vole safeta), slobodno procitajte moje postove koje sam ostavio dva-tri dana ranije. ja vjerujem u ovo sada sto imamo, prvi put realno vjerujem da imamo neke sanse za plasman, jer imamo OZBILJNOG covjeka na klupi i ako se nastavi ovakvim igrama, mislim da je vrijeme da i MI konacno gledamo repku na evropskom :bih:
:thumbup:

Fakat, ne znam cemu euforija? Poslije Francuza i Albanaca se kukalo, a sad smo kao pokazali nesto vise? Samo rezultati u kvalifikacijama su pokazatelj, nista drugo.
Locked