"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
WildRedRose

#6801 Re: "Majstori" parkiranja

Post by WildRedRose »

johntra wrote:Evo me bona... :D
Jesi konačno došla tobe, po pitanju parkiranja i zvanja pauka? :)
I, je li nana dočekala sina?
jesam ono jednom, zvala ali se nisu javili :mrgreen: a nana i dalje postavlja gajbu.. neka joj je sa srecom, a meni sa sklanjanjem iste kada odem na to mjesto :D
Drvosjeca iz Dejcica

#6802 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

WildRedRose wrote:Sve slike koje si postavio, upravu si.. Ali za dostavna vozila zaista ne vidim razlog da se zalite. Upalio je sva 4, covjek mora da istovari/utovari robu. Sta je trebao ? Otici na neki parking pa paket po paket nositi 50-100m ? :-)
duspi wrote:tri nova majstora od mene:

već je odavno poznato da ga sva 4 čine magično nevidljivim i da ostali mogu nesmetano prolaziti kroz njega
Image
Za dostavna vozila se slažem da mogu ostati 3-5 minuta tako da ovo i nije baš za kritiku, pogotovo što nije zagradio ulaz kao ni ulicu.
WildRedRose

#6803 Re: "Majstori" parkiranja

Post by WildRedRose »

drvosjeca, pa ja sam tu i napisala da je za dostavna vozila iznimka,... bar meni.. njima se zaista treba tolerisati neke stvari, jer ljudi nose robu ... :)
JOINT_1921
Vozim: odlično

#6804 Re: "Majstori" parkiranja

Post by JOINT_1921 »

johntra wrote:Seljakluk je i da je stavila jednu gajbu, pa nekog čekala...Je li to nečija avlija ili javni parking? Da nije možda čistio snijeg sa tog mjesta, kad je bio onaj veliki, pa ga jamio zauvijek?

Naravno, druga je stvar kada neko tako zagradi mjesto, kad čeka neku isporuku putem kamiona ili dostavnog vozila, pa se to fino objasni...čuj, čekam sina...možete li mi locirati sina?
DA, ja dodjem sa svojim autom, hanuma pored i ugledam jedno mjesto, e de izadji i stani tu, samo da ja odem tu 200 m da uzmem nesto i eto me nazad... I onda dodjes ti, ma kome ti cuvas mjesto, daj da ja TUDE stanem... Bjezi ba, s kim ja raspravljam, nesto sto je sasvim normalno i podrazumijeva se, pravi filozofsku raspravu od toga...
WildRedRose

#6805 Re: "Majstori" parkiranja

Post by WildRedRose »

pa parkiraj pa idi tih 200m i uzimaj to 'nesto' ... cuj cuvaj mi mjesto.. :roll:
johntra

#6806 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

JOINT_1921 wrote: DA, ja dodjem sa svojim autom, hanuma pored i ugledam jedno mjesto, e de izadji i stani tu, samo da ja odem tu 200 m da uzmem nesto i eto me nazad... I onda dodjes ti, ma kome ti cuvas mjesto, daj da ja TUDE stanem... Bjezi ba, s kim ja raspravljam, nesto sto je sasvim normalno i podrazumijeva se, pravi filozofsku raspravu od toga...
te svoje TUDE fazone ostavi za trEbine...to je možda normalno na selu, ali u gradu nije, niti će ikada biti...kratko i jasno...
johntra

#6807 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

WildRedRose wrote:
johntra wrote:Evo me bona... :D
Jesi konačno došla tobe, po pitanju parkiranja i zvanja pauka? :)
I, je li nana dočekala sina?
jesam ono jednom, zvala ali se nisu javili :mrgreen: a nana i dalje postavlja gajbu.. neka joj je sa srecom, a meni sa sklanjanjem iste kada odem na to mjesto :D
zovi i dalje, više puta...nemoj da te iko prevari... :D
WildRedRose

#6808 Re: "Majstori" parkiranja

Post by WildRedRose »

johntra wrote:
zovi i dalje, više puta...nemoj da te iko prevari... :D
hvala gdje cuo i gdje ne cuo. necu ti zaboraviti pomoc u onim teskim trenucima :mrgreen:
JOINT_1921

#6809 Re: "Majstori" parkiranja

Post by JOINT_1921 »

WildRedRose wrote:pa parkiraj pa idi tih 200m i uzimaj to 'nesto' ... cuj cuvaj mi mjesto.. :roll:
Da, vrlo logicno i naprosto kulturno... Jedno mjesto ostalo, ti moras autom do obliznjeg granapa da dovuces ves masinu, moras autom, a parking ti ispred ulaza, kazes joj, de izadji samo stani tu, jedino mjesto ostalo, gdje ces, kud ces nego tu, eto te za 2 min... Dolazi jedno od vas dvoje, i preko hanume istjerate svoje, parkirate tu... Malo je reci kakav bi bijes u tom trenutku dobio kada bi se vratio kroz 3 minute sa ves masinom... Treba imati kulture i razumijevanja, ako je neko prije tebe dosao tu, i odlucio da saceka, ocigledno da mu treba mjesto i da ce brzo doci cim neko ceka, produzi dalje i trazi sebi, ko ti je kriv sto nisi dosao minutu ranije pa prvi "ugledao" mjesto...

U gradu se poznaju principi kulture, postovanja starijeg i sl.
WildRedRose

#6810 Re: "Majstori" parkiranja

Post by WildRedRose »

JOINT_1921 wrote:
Da, vrlo logicno i naprosto kulturno... Jedno mjesto ostalo, ti moras autom do obliznjeg granapa da dovuces ves masinu, moras autom, a parking ti ispred ulaza, kazes joj, de izadji samo stani tu, jedino mjesto ostalo, gdje ces, kud ces nego tu, eto te za 2 min... Dolazi jedno od vas dvoje, i preko hanume istjerate svoje, parkirate tu... Malo je reci kakav bi bijes u tom trenutku dobio kada bi se vratio kroz 3 minute sa ves masinom... Treba imati kulture i razumijevanja, ako je neko prije tebe dosao tu, i odlucio da saceka, ocigledno da mu treba mjesto i da ce brzo doci cim neko ceka, produzi dalje i trazi sebi, ko ti je kriv sto nisi dosao minutu ranije pa prvi "ugledao" mjesto...

U gradu se poznaju principi kulture, postovanja starijeg i sl.
dobro ba, jointe, smanji dozivljaje :mrgreen: ako ti dize pritisak prica, necemo vise ni pricati :D

1. nema smisla da kazes da je neko od nas nekulturan. Hiljadu puta sam se nasla u situaciji da hocu negdje parkirati, i da neko stoji i 'cuva' nekome mjesto.. i AKO mi lijepo kaze 'izvinite, cekam xy osobu, tu je za minut, bla bla, '' okrenuti cu se i otici.. sigurno necu 'istjerati' svoje i na silu parkirati.. Znaci razlika je u PRISTUPU. A pogotovo tvoj komentar da bi bijesno reagovao :-) pa ljudi smo, nismo zivotinje, majka mu stara.

Ali, nekulturno je i bezobrazno 'zapikati' sebi mjesto. Pogotovo u onom gore slucaju, zagraditi mjesto za nekoga dok je na poslu, u prodavnici ili bilo sta drugo jer eto zivi blizu pa se podrazumijeva da ima pravo tu da parkira.. a javni je parking .. tj javna povrsina. i na kraju krajeva, DRSKO braniti taj potez.
JOINT_1921

#6811 Re: "Majstori" parkiranja

Post by JOINT_1921 »

Pa o tome ja pricam, znaci ako ti dodjes i neko ti kaze izvinite ja cuvam mjesto muzu, sinu, snahi, itd. naravno da ces produziti a ne smatrati ga seljacinom jer nekome cuva mjesto...
Uopste ne govorim o slucaju ostavljanja cigli ujutro kad izlazis sa parkinga, pa da te iste cekaju kad dodjes sa posla... Govorim samo o ovom prvom slucaju, za koji si ti u prvoj prici ostala nedorecena, jer si rekla da zena ceka sina sa gajbom na parkingu, znaci zena je bila tu, i 1 mjesto je bilo u pitanju, pa si poslije rekla da to inace radi sa 3,4 gajbe...

Zavrsio, pozzz...
WildRedRose

#6812 Re: "Majstori" parkiranja

Post by WildRedRose »

eto onda se izvinjavam jer sam bila nedorecena :D iako je to rijeseno na prethodnoj stranici, al haj' ... :mrgreen:
Michun

#6813 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Michun »

ja bi primjetila da ako se nekome ne svidja nacin na koji razmisljas, argument je sljedeci: to je mozda kod VAS na selu, kod NAS u gradu bla bla.
opsta kultura a samim tim i u saobracaju nalaze neku vrstu ponasanja. to ako neko ceka ves masinu, aferim...mislim da niko ne bi rekao ni rijec. ali da zagradjues parking...pa ne moze brate, nije tvoje. sve i da ti dolaze tri sina a ne jedan.

kao sto sam vec pisala, ja posla u rikverc da se parkiram a lik uleti i kaze JA ovdje zivim. sta reci...peper sprej mi ostao kuci :D to je isto ko da je stavio gajbicu da ga ceka mejsto dok dodje s posla...jos gore u stvari.
johntra

#6814 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

pa jeste na selu argument, ja ovdje živim, radim, čekam sina, snahu...to je seljački argument, uvijek je bio...
niko ovdje ne poteže priču o podjelama na gradsku i raju sa sela, nego se mora znati kako šta funkcioniše...ja to i napisah u nekoliko postova ranije, da ako se fino objasni za šta se čuva mjesto i za koga, onda je ok produžiti dalje...mada i u tu ima varanja raznih, tipa donijet će mi dostava nešto, a ono se geljo uvali sa autom...u tim slučajevima ću mu se vrlo rado uvaliti, čak ga i zagraditi ako treba...
johntra

#6815 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

WildRedRose wrote: hvala gdje cuo i gdje ne cuo. necu ti zaboraviti pomoc u onim teskim trenucima :mrgreen:
sve za raju, ne sekiraj se...nemoj sad da zachatamo ovdje, da ne budem ko respo... :D
citroen xm

#6816 Re: "Majstori" parkiranja

Post by citroen xm »

Čuj ovoga sa veš mašinom. Kakvo bolan čuvanje mjesta sa gajbicama na javnom parkingu? Nisi ga kupio i platio kao garažu. Kupi sebi kuću pa ćeš imati uvijek mjesto koje nećeš morati gajbicama čuvati. Svašta vala čujem od današnjih građana.
dado_

#6817 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dado_ »

citroen xm wrote:Čuj ovoga sa veš mašinom. Kakvo bolan čuvanje mjesta sa gajbicama na javnom parkingu? Nisi ga kupio i platio kao garažu. Kupi sebi kuću pa ćeš imati uvijek mjesto koje nećeš morati gajbicama čuvati. Svašta vala čujem od današnjih građana.
Najjaci :D
smak

#6818 Re: "Majstori" parkiranja

Post by smak »

Image

pravi majstor :D
klixo

#6819 Re: "Majstori" parkiranja

Post by klixo »

respo wrote:samo sam normalan ;)
Pa s obzirom da je danas normalno biti nenormalan ,a nenormalno biti normalan slozio bih se sa tvojm konstatacijom o tebi :)
respo

#6820 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

to mozda u tvom svijetu kretena neobrazovanih bezobraznih i jos kojekakvih
kockica_kockica

#6821 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kockica_kockica »

Te "rezervacije" parkirnog mjesta vec mi idu na klinac... Nije problem ako su to radovi (a i tu radovi pa 6 mjesta rezervisano jer da se svi majstori plus kamion parkiraju), ali to cuvanje mjesta je fakat bezobrazluk...
goran16v

#6822 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Ja ta cuvanja mjesta i "rezervacije" ne *ebem 2% isto kao sto mi nikad ne bi palo napamet da ostavim nekog da mi cuva mjesto.
WildRedRose

#6823 Re: "Majstori" parkiranja

Post by WildRedRose »

ima li ko kakvih slika ? dosadila ova rasprava :D
johntra

#6824 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

Što ti nisi slikala svoj slučaj? :razz:
johntra

#6825 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

Image