Ja odem na istok na Gradskom kad Borac igra kući, sjedim sa strane one "centralne" skupine navijača, eventualno podviknem koju linijskom kad digne zastavu (na onoj "ljudsko-navijačkoj" osnoviLSD wrote:Idealiziraš stvari i postavljaš pogrešna pitanja svjesno...nemoj mi racionalizacijeRedBlueArmy wrote:vjerovatno zato što je to ljudima u krvi od ranije, kao što je u svim normalnim zemljama, vodiš sina na utkamicu kada igra Željo ili Borac. Najbolje da zbog majmuna jednog dana svome djetetu zabranim da ide na utakmice ili čak i da ih gleda preko TVa jer se jasno takvi ekscesi čuju... ono zabrana sporta, izolacija od okruženja do punoljetstva?LSD wrote: Ovo je sve tacno što si napisao - nema šta.
Ali meni nije jasno zašto ljudi vode djecu sa sobom na utakmice naše lige kad odlicno znaju šta se tamo uzvikuje (ne mislim sad samo na tebe vec opcenito).
Zna gdje ide, zna odlicno šta ce se skandirati i još i djete sa sobom povede pa ga svjesno izloži i onda se zgražava poslije toga![]()
![]()
Ako vec neko hoce da gleda utakmicu i ako ga zanima to, zašto mora i djete sa sobom voditi...što ne ide sam![]()
Nije samo oko skandiranja problem , vec to djete izlaže gužvi na ulazima,psovkama frustriranih navijaca itd.
Zašto to djeci raditeČuj zašto bi neko vodio svoje djete na utakmicu... pogrešno pitanje. Zašto bi neko morao da se LIŠI tog zadovoljstva da sa svojim djetetom ode gledati klub koji voli??? Al' svi i na to odgovor već znamo, tako da je izleda u ovoj ligi svako pitanje glupo... jbg...
![]()
![]()
Znaš vrlo dobro gdje živiš (u totalno nesređenoj državi gdje su svi isfrustrirani zbog svega i svacega ,gdje utakmica dođe kao ventil za frustracije) a zamišljaš da živiš u nekoj sređenoj zemlji gdje je normalno da otac vodi svoje dijete na utakmicu bez ikakve zebnje (npr. Njemacka ili Engleska ili neka druga zemlja na sređenom Zapadu).
Pa necemo sad glumiti engleze i švabe i praviti se svjesno budale i naivni , a znamo odlicno gdje živimo i šta nas okružuje.
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
RedBlueArmy
#6801 Re: FK Zeljeznicar
- JThomas
#6802 Re: FK Zeljeznicar
majke vam vaše, nemojte o onome o čemu pojma nemate. recimo, kad ste već spomenuli englesku, nađite malo po internetu šta igračima pjevaju u engleskoj, ovo kod nas je cvijeće i drveće.
- Lakat Jebić
#6803 Re: FK Zeljeznicar
Na kraju je Lazar Popović na insistiranje Amara Osima izdiktirao imena jedanaest igrača koji će prema njegovom mišljenju istrčati na teren, a šef stručnog štaba Željezničara obećao mu je platiti večeru ukoliko se njegova prognoza pokaže tačnom.
"Šehić, Šimić, Mešić, Bogičević, Radovanović, Ćulum, Bekrić, Svraka, Višća, M. Bešlija i Popović", kao iz topa ispalio je napadač Željezničara.

"Šehić, Šimić, Mešić, Bogičević, Radovanović, Ćulum, Bekrić, Svraka, Višća, M. Bešlija i Popović", kao iz topa ispalio je napadač Željezničara.
- Sarajevo89er
#6804 Re: FK Zeljeznicar
Nemanja,oooooooJThomas wrote:majke vam vaše, nemojte o onome o čemu pojma nemate. recimo, kad ste već spomenuli englesku, nađite malo po internetu šta igračima pjevaju u engleskoj, ovo kod nas je cvijeće i drveće.
Nemanja,ooooooo
He comes from Serbia
He´ll fucking murder ya!
Adebayor,Adebaaaaaayooor
Your dad washes elephants,
your mum is a whore.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6806 Re: FK Zeljeznicar
Jao likova,da ne povjerujes
Nece da cuje psovke na fudbalskom stadionu,a gdej to,sem mozda Irana i Kine,nema takvog necega??
Nacionalizam,pa ja koliko sam upucen,a mislim da jesam,nacionalisticke pjesme neces cuti ni na Grbavici ni na Kosevu,mozda u nekim incidentima ili od manjeg broja ljudi,ali da je to toliko WAUUU da se ne ide na utakmicu radi toga,to je smijesno.
Al' najjace mi je kada o takvim stvarima ,sto im sve zivo smeta i sto negoduju oko svake sitnice,pricaju ljudi koji i onako traze i najmanji razlog da ipak ostanu uz TV prenos (recimo) italijanske lige.
Pa ostanite kuci,gledajte Bolton-Chelsi i uzivajte,a kao alternativu imate latino plesove,ili tenis...sirok je izbor i mogucnost istoga
p.s komsije nije zlonamjerno off,al' sam fakat morao odgovoriti ovim sto "..i dlaka smeta.."

Nece da cuje psovke na fudbalskom stadionu,a gdej to,sem mozda Irana i Kine,nema takvog necega??
Nacionalizam,pa ja koliko sam upucen,a mislim da jesam,nacionalisticke pjesme neces cuti ni na Grbavici ni na Kosevu,mozda u nekim incidentima ili od manjeg broja ljudi,ali da je to toliko WAUUU da se ne ide na utakmicu radi toga,to je smijesno.
Al' najjace mi je kada o takvim stvarima ,sto im sve zivo smeta i sto negoduju oko svake sitnice,pricaju ljudi koji i onako traze i najmanji razlog da ipak ostanu uz TV prenos (recimo) italijanske lige.
Pa ostanite kuci,gledajte Bolton-Chelsi i uzivajte,a kao alternativu imate latino plesove,ili tenis...sirok je izbor i mogucnost istoga
p.s komsije nije zlonamjerno off,al' sam fakat morao odgovoriti ovim sto "..i dlaka smeta.."
- Sarajevo89er
#6807 Re: FK Zeljeznicar
Sjećam se zadnji put kad sam bio (istina, bilo je poodavno) na Grbavici (sjever), psovali su sudiji (ili igraču,ne znam više) krst a sudiji nerođeno dijete.I to onako puni ljutnje,gnjeva itd.To su bili ljudi srednjih godina što je vrlo zanimljivo. 
- odvijac
#6808 Re: FK Zeljeznicar
Hajde ba sarajevo89 ne seri vise majke ti...sta hoces da potenciras sa tim nacionalnim ispadima na grbavici..od juce si vidim navijac zelje,ne pricaj nesto kad nemas pojma 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6809 Re: FK Zeljeznicar
Sarajevo89er wrote:Sjećam se zadnji put kad sam bio (istina, bilo je poodavno) na Grbavici (sjever), psovali su sudiji (ili igraču,ne znam više) krst a sudiji nerođeno dijete.I to onako puni ljutnje,gnjeva itd.To su bili ljudi srednjih godina što je vrlo zanimljivo.
kakva je ta ljubav prema klubu ako se ne opsuje i ne živcira. što se tiče psovanja krsta, sve bojim da se Allah ne opsuje koji put. lično se ježim od toga, ali to je tako i gotovo.
- nellington
#6810 Re: FK Zeljeznicar
Jedna anegdota: bio sam na sjeveru, na utakmici Željezničar-Čelik, 3:0. Bio je penal za Želju pod sjeverom, ili nešto tako - generalno nepovoljno za Čelik, i sjetih se porodice sudiji, glasno - ali niko ništa
Što ti je demokratija 
EDIT: Zaboravih napomenuti da navijam za Čelik
EDIT: Zaboravih napomenuti da navijam za Čelik
Last edited by nellington on 16/04/2010 20:27, edited 1 time in total.
-
elSaik
#6811 Re: FK Zeljeznicar
Halo ba, kome je do kulture, pravac - pozorište! Hvala Bogu puno vas je takvih pa isto propada u svim gradovima naše divne i gizdave. Tvome djetetu ako je do psovanja psovke će pokupiti već negdje, a ako nije onda neće ni na stadionu.
Čuj, molim te, ne može na utakmicu jer psuju.
- silencepain
#6812 Re: FK Zeljeznicar
Pa nemojte da psujete vidite da smeta djetetu
Od vas moze pokupiti samo lose navike koje u ovom civilizovanom svijetu nebi mogao nikako steci 
- Sarajevo89er
#6813 Re: FK Zeljeznicar
Koliko-toliko,dovoljno.Nije to za svakog.elSaik wrote:Halo ba, kome je do kulture, pravac - pozorište! Hvala Bogu puno vas je takvih pa isto propada u svim gradovima naše divne i gizdave.
- BSn
#6814 Re: FK Zeljeznicar
Uredu, mozemo li sada o Klubu?
Valjda si iz prilozenog skont'o da fudbal nije za tebe (ne samo u BiH, nego bilo gdje u svijetu). Ako ti se ne svidja Evropa, Azija, Amerika... ti fino u Kinu, il' Iran, pa vodi dijete gdje ti je volja.
Smilovali se s +2 ulaza za Jug.

Negdje sam cuo da ce ih poslati na sjevernu tribinu. Steta, mirnije bi bilo na istoku prema sjeveru, al' ionako neki ovdje bespotrebno napumpavaju atmosferu. Nije vam ovo Zapadni Mostar.
Valjda si iz prilozenog skont'o da fudbal nije za tebe (ne samo u BiH, nego bilo gdje u svijetu). Ako ti se ne svidja Evropa, Azija, Amerika... ti fino u Kinu, il' Iran, pa vodi dijete gdje ti je volja.
Smilovali se s +2 ulaza za Jug.
Negdje sam cuo da ce ih poslati na sjevernu tribinu. Steta, mirnije bi bilo na istoku prema sjeveru, al' ionako neki ovdje bespotrebno napumpavaju atmosferu. Nije vam ovo Zapadni Mostar.
- ultima_palabra
#6815 Re: FK Zeljeznicar
Zna li neko gdje li su ti ulazi?
Garant Lazo neće početi, ako ništa da izgubi okladu
- Sarajevo89er
#6816 Re: FK Zeljeznicar
Ne,griješiš.Ja baš volim sport a nogomet mi je jedan od dražih.BSn wrote:Uredu, mozemo li sada o Klubu?
Valjda si iz prilozenog skont'o da fudbal nije za tebe (ne samo u BiH, nego bilo gdje u svijetu).
Sutra predviđam tešku utakmicu.Željo se neće prošetati kao većinu dosadašnjih utakmica jer je Borac mnogo bolji od svih ostalih.Borac sigurno daje gol i rezultat bi mogao biti 2-1.
-
samo_ovaj_put
#6817 Re: FK Zeljeznicar
vodim dijete u zenicu naravnoultima_palabra wrote: lolo, dijete? Ja sam mislio da imaš 20 godina plafonŠto ne ideš u Zenicu, tamo će kulturno biti, kazališna atmosfera
![]()
Manijaci nikad ne počinju prvi sa nacionalizmom, ako protivnički navijači počnu provocirati, zna se čuti, ali ne od cijele tribine...
treba biti imun na provociranje pojedinaca,a manijaci uzvracaju mnogo jace i bezobraznije
-
elSaik
#6818 Re: FK Zeljeznicar
Pa na istoku, gdje su i ona "stara" tri.ultima_palabra wrote:Zna li neko gdje li su ti ulazi?
- jufka developer
#6819 Re: FK Zeljeznicar
imas tu slikeultima_palabra wrote:Zna li neko gdje li su ti ulazi?
http://www.fkzeljeznicar.com/novosti/pr ... -borac.php
- ultima_palabra
#6820 Re: FK Zeljeznicar
Aha, extra
Konačno da se posluša i glas navijača, pa makar i sa zakašnjenjem
Sviđa mi se Lazin sastav, možda najbolji u ovom trenutku. Zanimljivo kako Bešlija nije puno pokazao u domaćim utakmicama, ali je u gostima daleko najkorisniji igrač
Sviđa mi se Lazin sastav, možda najbolji u ovom trenutku. Zanimljivo kako Bešlija nije puno pokazao u domaćim utakmicama, ali je u gostima daleko najkorisniji igrač
- agnostic_front
#6821 Re: FK Zeljeznicar
elSaik wrote:Halo ba, kome je do kulture, pravac - pozorište! Hvala Bogu puno vas je takvih pa isto propada u svim gradovima naše divne i gizdave. Tvome djetetu ako je do psovanja psovke će pokupiti već negdje, a ako nije onda neće ni na stadionu.
E bravo! Svaka cast!
Svi smo neka kultura, nesto Evropa, Engleska, ha hu, a pozorista nam propadose...Al' to nije bitno sto nam kultura propada, sto u pozoristu nikog nema, bitno je ispoljit' kulturu na fudbalskim tekmama...daj ba, budimo realni malo...
I to za djecu bravo! Ti ako neces da ti dijete pokupi psovku, onda nece do 15-e godine izac' vani. al' tad ce vec bit' geek sa svojih 23456789 kg, tako da, ko prosipa neku kulturu na stadionima, il' je previse naivan, il' glup, da izvinete...
- Djokej
#6822 Re: FK Zeljeznicar
Nego ljudi nek nam je sa srecom sutra, da docekamo i tu prednost od tri boda pa da šampionski privedemo sezonu kraju.. Ne dajte se isprovocirati, dostojanstveno do pobjede..
NAPRIJED PLAVI
NAPRIJED PLAVI
-
ponovofriendly
#6823 Re: FK Zeljeznicar
Necemo sada o Englezima jer ne moze niko biti kao oni sto se tice huliganstva...A za Nemanju pjesmu su napisali navijaci Liverpula pa je sada svi pjevaju po Engleskoj!!!Sarajevo89er wrote:Nemanja,oooooooJThomas wrote:majke vam vaše, nemojte o onome o čemu pojma nemate. recimo, kad ste već spomenuli englesku, nađite malo po internetu šta igračima pjevaju u engleskoj, ovo kod nas je cvijeće i drveće.
Nemanja,ooooooo
He comes from Serbia
He´ll fucking murder ya!
Adebayor,Adebaaaaaayooor
Your dad washes elephants,
your mum is a whore.
http://www.youtube.com/watch?v=Vv6A0p03tkk
-
jedan od mnogih
#6824 Re: FK Zeljeznicar
Stvarno odoste ba u nedogled sa tim psuje se na svim stadionima na svijetu i gotovo.
Hajmo mi večeras klepit Borca pa nek sve ide u lijepu .... Forza ŽELJO!
Hajmo mi večeras klepit Borca pa nek sve ide u lijepu .... Forza ŽELJO!
-
elSaik
#6825 Re: FK Zeljeznicar
Dobro jutro, braćo Manijaci! Kako ste ovog divnog jutra?!