HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
The Realist

#6801 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Da i slika i zvuk su tu.

Meni ovo sasvim dobro izgleda, a to što je u 4:3 formatu mi ne smeta, ionako razvučem sebi i navikao sam, pa mi ne smeta nešto (naravno da bi bilo bolje da je u 16:9 formatu, da ne bude zabune, ali podnijet ću i ovo).

Kakvi god da su filmovi, nemoguće da se baš nikada ništa neće moći naći za gledati.

Nadam se da će uvesti još kanala, pogotovo Pink Kids :D, mada neka još i ostale filmske uvedu (neka se ponavljaju filmovi, lakše ću uhvatiti neke).

Titlovi su "čitljivi", bilo žuti, ili bijeli (ružni su, ali nešto mi ne smeta - ovi žuti, ćirilicu ionako znam).

Bilo bi dobro da se negdje može pratiti program svih kanala i da je tačan (ako gdje ima, neka neko stavi, zahvaljujem unaprijed).

Kanali za sada izgledaju pristojno, ali, kao što rekoh, nadam se da će uvesti i ostale (doduše, ne moraju sve, jer me neki ne zanimaju, ni ovaj Reality me ne zanima, ali naravno da će to uvesti).

EDIT: Eh, moram se složiti za zvuk, jako je loš i to moraju popraviti (valjda to nije neki problem uštimati).

Kvalitet slike na nekim kanalima stvarno nije zadovoljavajući (znam šta sam gore napisao, ali nisam odmah sve uspio pogledati), mada vjerujem da je to do onoga šta puštaju, tako da će novije stvari biti vjerovatno bolje (Premium mi izgleda dobar).
tuitamo

#6802 Re: HS kablovska

Post by tuitamo »

The Realist wrote:Da i slika i zvuk su tu.

Meni ovo sasvim dobro izgleda, a to što je u 4:3 formatu mi ne smeta, ionako razvučem sebi i navikao sam, pa mi ne smeta nešto (naravno da bi bilo bolje da je u 16:9 formatu, da ne bude zabune, ali podnijet ću i ovo).

Kakvi god da su filmovi, nemoguće da se baš nikada ništa neće moći naći za gledati.

Nadam se da će uvesti još kanala, pogotovo Pink Kids :D, mada neka još i ostale filmske uvedu (neka se ponavljaju filmovi, lakše ću uhvatiti neke).

Titlovi su "čitljivi", bilo žuti, ili bijeli (ružni su, ali nešto mi ne smeta - ovi žuti, ćirilicu ionako znam).

Bilo bi dobro da se negdje može pratiti program svih kanala i da je tačan (ako gdje ima, neka neko stavi, zahvaljujem unaprijed).

Kanali za sada izgledaju pristojno, ali, kao što rekoh, nadam se da će uvesti i ostale (doduše, ne moraju sve, jer me neki ne zanimaju, ni ovaj Reality me ne zanima, ali naravno da će to uvesti).

EDIT: Eh, moram se složiti za zvuk, jako je loš i to moraju popraviti (valjda to nije neki problem uštimati).

Kvalitet slike na nekim kanalima stvarno nije zadovoljavajući (znam šta sam gore napisao, ali nisam odmah sve uspio pogledati), mada vjerujem da je to do onoga šta puštaju, tako da će novije stvari biti vjerovatno bolje (Premium mi izgleda dobar).
nadam se da će se već negdje pojaviti epg, Premium i Film su mi zanimljivi i slika je solidna, ovo ostalo je slabog sadržaja i slabe slike
gamer4ever

#6803 Re: HS kablovska

Post by gamer4ever »

Ni kod mene nema slike, samo zvuk.
Koristim hema receiver, nadam se da novi pink kanali nece raditi samo na ci modulu ili HD receiveru, kao sto je slucaj sa hayat music.
To nema nikakve logike, jer ovi pink sigurno nisu HD, nadam se da je nesto drugo u pitanju i da ce proraditi i na receiverima...
tuitamo

#6804 Re: HS kablovska

Post by tuitamo »

gamer4ever wrote:Ni kod mene nema slike, samo zvuk.
Koristim hema receiver, nadam se da novi pink kanali nece raditi samo na ci modulu ili HD receiveru, kao sto je slucaj sa hayat music.
To nema nikakve logike, jer ovi pink sigurno nisu HD, nadam se da je nesto drugo u pitanju i da ce proraditi i na receiverima...
slike nema zbog modulacije koja ide za HD kanale, valjda...
The Realist

#6805 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

gamer4ever wrote:Ni kod mene nema slike, samo zvuk.
Frekfencija je koja se koristi za HD kanale, zato ne vidite, ali pojavit će se kada ih puste.
The Realist

#6806 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

tuitamo wrote: nadam se da će se već negdje pojaviti epg, Premium i Film su mi zanimljivi i slika je solidna, ovo ostalo je slabog sadržaja i slabe slike
Da, Premium izgleda baš zanimljiv (ostalo nisam vidio dovoljno).
gamer4ever

#6807 Re: HS kablovska

Post by gamer4ever »

tuitamo wrote: slike nema zbog modulacije koja ide za HD kanale, valjda...
The Realist wrote:
Frekfencija je koja se koristi za HD kanale, zato ne vidite, ali pojavit će se kada ih puste.
Dosad sam uvijek bez problema gledao kanale na ovoj testnoj 466 frekvenciji, tako da sumnjam da to ima ikakve veze sa modulacijom ili frekvencijom.
Nadam se samo da nisu u mpeg4 formatu kao sto je hayat music jer onda se ne mogu gledati na hema ili dalvi receiveru ( tako su mi bar rekli na telefonu kada sam ih pitao zasto nema slike na hayat music iako nije HD kanal )
tuitamo

#6808 Re: HS kablovska

Post by tuitamo »

gamer4ever wrote:
tuitamo wrote: slike nema zbog modulacije koja ide za HD kanale, valjda...
The Realist wrote:
Dosad sam uvijek bez problema gledao kanale na ovoj testnoj 466 frekvenciji, tako da sumnjam da to ima ikakve veze sa modulacijom ili frekvencijom.
Nadam se samo da nisu u mpeg4 formatu kao sto je hayat music jer onda se ne mogu gledati na hema ili dalvi receiveru ( tako su mi bar rekli na telefonu kada sam ih pitao zasto nema slike na hayat music iako nije HD kanal )
kanali na satelitu idu u mpeg4 i to je sigurno razlog što ne ide slika na sd resiverima. što se tiče hayat music, nema slike ni na HD resiverima
gamer4ever

#6809 Re: HS kablovska

Post by gamer4ever »

tuitamo wrote:
gamer4ever wrote:
tuitamo wrote: kanali na satelitu idu u mpeg4 i to je sigurno razlog što ne ide slika na sd resiverima. što se tiče hayat music, nema slike ni na HD resiverima
Pa onda nije mozda uopste to do mpeg4 formata, ko zna da li taj sto se javio zna sta prica, jer mi je rekao da hayat music radi na HD receiveru.

Ako ne radi na HD receiverima, jel radi uopste taj kanal ? Samo na ci modulu ili sta li ?
I koji je razlog ?

Haj vidjet cemo nadam se da ce proradit ovi pink kad ih maknu sa testne frekvencije
The Realist

#6810 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Na CI modulu radi Hayat Music, a čudi me da ne radi na HD recieverima, tu nešto nije OK. Koja je onda svrha tog kanala?
chakany

#6811 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Pa nemojte mi reci da ce ovi kanali biti u onom formatu kao i Hayat Music :(
Ja ih toliko cekam, a necu ih moci gledati :sad:
Ajojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
gamer4ever

#6812 Re: HS kablovska

Post by gamer4ever »

chakany wrote:Pa nemojte mi reci da ce ovi kanali biti u onom formatu kao i Hayat Music :(
Pa i ja se nadam da nece inace je to veliki minus HS - istu cijeni placaju svi korisnici i oni koji imaju SD receivere i oni koji imaju drugu opremu.
Jedan kanal i nije toliki problem, ali ako ne budemo mogli gledati sve te nove pinkove, to je vec problem.
Ili nek upgrediraju nekako ove sd receivere ili nek ih zamjene BESPLATNO sa nekim koje podrzavaju mpeg4 ili sta vec treba da podrzavaju :)
The Realist

#6813 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Zar neće ubacivati dio u analognu šemu? Ako može tu, mora onda moći i ovdje.
kemox

#6814 Re: HS kablovska

Post by kemox »

Kakvi si ovo Hijeroglifi umjesto titlova :lol:

Image
The Realist

#6815 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ako ne znaš čitati ćirilicu, onda ćeš imati problem, mada mislim da većina ljudi kod nas zna čitati istu.
chakany

#6816 Re: HS kablovska

Post by chakany »

The Realist wrote:Ako ne znaš čitati ćirilicu, onda ćeš imati problem, mada mislim da većina ljudi kod nas zna čitati istu.
Ovi koji ne znaju čitati ćirilicu, njih razumijem, jer su sigurno bili u dijaspori za vrijeme rata.
Tako da znam taj problem oko ćirilice, jer imam dosta prijatelja koji je ne znaju čitati ni dan danas.
Ja sa ćirilicom nemam problema, naučio sam je u drugom razredu osnovne škole :D
extremebit

#6817 Re: HS kablovska

Post by extremebit »

gamer4ever wrote:
chakany wrote:Pa nemojte mi reci da ce ovi kanali biti u onom formatu kao i Hayat Music :(
Pa i ja se nadam da nece inace je to veliki minus HS - istu cijeni placaju svi korisnici i oni koji imaju SD receivere i oni koji imaju drugu opremu.
Jedan kanal i nije toliki problem, ali ako ne budemo mogli gledati sve te nove pinkove, to je vec problem.
Ili nek upgrediraju nekako ove sd receivere ili nek ih zamjene BESPLATNO sa nekim koje podrzavaju mpeg4 ili sta vec treba da podrzavaju :)
Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim HS-u sto nam je omogucio da SLUŠAMO Pink kanale!!!
Pa sad pola korisnika nece moci gledati jer imaju SD receivere? Za hayat music, K1, C&P i nije neka frka ali ako ni jedan pinkov kanal ne bude radio to ce vec biti problem. :run:
rizibizi

#6818 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Kod mene sa CI modulom radi normala, kod buraza koji ima receiver onu njihovu sd kantu umjesto pink tv kanala ima pink radio kanale, bar da puste neki screen saver pa da se sta vrti da nije monotono. Nije posteno uopste, sta sad treba zbog njih da mjenjam televizore po kuci i da kupujem tv koji ima CI modul, sto bi rekli ahhhhhhhaaaaaaa evo samo sto nisam. Stvarno ovi njihovi inzinjeri treba jos dosta pure da pokusaju da bi stigli na ozbiljan nivo, ovako im ni cisco tehnologije ne mogu pomoci. Skopcas risiver na pojacalo i ne treba ti tv sta radis slusam pink hahahahahhahahaa e moj hsu.

EDIT: A i ovo oko zamjene risivera su strasno odradili, buraz ima dva sd jedan kupljen, jedan na koristenje i zvao da zamjenim za HD kad je ono neka akcija bila kazu ovaj sto je na koristenje moze uz cini mi se 50 KM, a ovaj sto ste kupili ne moze nikako. Fino, fino ja u njih ulazem kao ozbiljan korisnik, kupim onu kinesku kantu i onda kaze nemamo mi nista s tim to je vase.
anonimnaosoba

#6819 Re: HS kablovska

Post by anonimnaosoba »

kemox wrote:Kakvi si ovo Hijeroglifi umjesto titlova :lol:

Image
to nisu hijeroglifi, nego ćirilica, jedno od 2 službena pisma u BiH, ako ti ne znaš da je čitaš, ne moraš nama soliti pamet s tim ;-)
The Realist

#6820 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Od jučerašnjih 7 testnih Pink kanala, trenutno su ostali Premium i Reality, a testiraju se mislim folk, music 3, rock'n'roll (ili kako već piše), Pink 3 i još jedan, isto muzički kanal.
matematicar_teski

#6821 Re: HS kablovska

Post by matematicar_teski »

jel i ovo samo na digitalu ?
The Realist

#6822 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Navodno je Pink tražio da određeni broj kanala 5-7 ide i na analognu.
tuitamo

#6823 Re: HS kablovska

Post by tuitamo »

ko na ovim kanalima nađe nešto za gledat, svaka mu dala

EDIT:
hayat music radi na hd resiveru
kemox

#6824 Re: HS kablovska

Post by kemox »

anonimnaosoba wrote:
kemox wrote:Kakvi si ovo Hijeroglifi umjesto titlova :lol:

Image
to nisu hijeroglifi, nego ćirilica, jedno od 2 službena pisma u BiH, ako ti ne znaš da je čitaš, ne moraš nama soliti pamet s tim ;-)
kad ti kažem 100% hijeroglifi
vjeruj mi :lol:
iceman2010

#6825 Re: HS kablovska

Post by iceman2010 »

tuitamo wrote:ko na ovim kanalima nađe nešto za gledat, svaka mu dala

EDIT:
hayat music radi na hd resiveru
Vala ima se sta za pogledati. Ja sam pozitivno iznenadjen. Filmova ima "na pasija preskakala" Muzike isto tako. Jedan djeciji. Sasvim solidan blok kanala.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Locked