Slike starog Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#6801 Re: Slike starog Sarajeva

Post by bitanga_sa_otesa »

muha_sa wrote: iz Intesa banke :lol:
neko kredit dizao hahahah
orinoco

#6802 Re: Slike starog Sarajeva

Post by orinoco »

S krova kina 1. Maj
Filter

#6803 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Filter »

orinoco wrote:S krova kina 1. Maj
mislis sutjeska
orinoco

#6804 Re: Slike starog Sarajeva

Post by orinoco »

Filter wrote:
mislis sutjeska
Mislim Sutjeska, izvinjenje...

Evo i sjećanja na Kino 1. Maj

Filter

#6805 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Filter »

orinoco wrote:
Filter wrote:
mislis sutjeska
Mislim Sutjeska, izvinjenje...

Evo i sjećanja na Kino 1. Maj

:-D

valjalo bi pobrojati oficijelna kina, baska mijesne zajednice sa jednom sedmicnom predstavom, nedeljom u 11
black

#6806 Re: Slike starog Sarajeva

Post by black »

RJ57

#6807 Re: Slike starog Sarajeva

Post by RJ57 »

Filter wrote: valjalo bi pobrojati oficijelna kina, baska mijesne zajednice sa jednom sedmicnom predstavom, nedeljom u 11
ma ima to negdje sigurno kompletno. evo onako iz prve:

romanija
partizan
dubrovnik
radnik
tesla
sutjeska
prvi maj
arena
kumrovec
igman

onda naravno kinoteka

i onda dodaš ljetno kino kolobara,
dvoranu đuro đaković

sad još neko treba da doda kina po mjesnim zajednicama i domovima kulture tipa trase ili radničkog doma u hadžićima i imamo sve na kamari

p.s. mislim da ovo u stvari bolje paše u temu sarajevo koga više nema
__Phoenix__

#6808 Re: Slike starog Sarajeva

Post by __Phoenix__ »

Image
Ovi putokazi za BL i Ze, kuda, kako?
Better Man

#6809 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Better Man »

Putokazi pokazuju da ideš prema Stupu i onde se uključiš na sadašnju brzu cestu i ideš za navedene gradove ili produžiš pravo za Ilidžu i Mostar.
RJ57

#6810 Re: Slike starog Sarajeva

Post by RJ57 »

pade mi na pamet, dvorana đuro đaković se u stvari zvala dvorana ru đuro đaković gdje je RU mislim bilo "radnički univerzitet"
jel neko zna štagod više o tome. ja samo znam da je nekad poslije rata, vjerovatno u ranim pedesetim osnovan taj univerzitet, ali nemam pojma da li je stvarno u pitanju bio pravi univerzitet ili samo kakve škole kakvih je u to vrijeme bilo gomila .. trgovačke ili ekomske akademije su u to vrijeme imale nivo srednjih škola
RJ57

#6811 Re: Slike starog Sarajeva

Post by RJ57 »

__Phoenix__ wrote:

Image
Ovi putokazi za BL i Ze, kuda, kako?
glavnom cestom, nema kuda drugdje :D
KENJAC

#6812 Re: Slike starog Sarajeva

Post by KENJAC »

RJ57 wrote:pade mi na pamet, dvorana đuro đaković se u stvari zvala dvorana ru đuro đaković gdje je RU mislim bilo "radnički univerzitet"
jel neko zna štagod više o tome. ja samo znam da je nekad poslije rata, vjerovatno u ranim pedesetim osnovan taj univerzitet, ali nemam pojma da li je stvarno u pitanju bio pravi univerzitet ili samo kakve škole kakvih je u to vrijeme bilo gomila .. trgovačke ili ekomske akademije su u to vrijeme imale nivo srednjih škola
Mislim da nisu bili obuhvaceni fakulteti. Ili barem ja nikog ne poznajem. Ali , bilo je ono , radnik dobar i radnicki savjet ga predlozi za doskolovavanje za bolje radno mjesto. Tu su se cak mogle dobit i kategorije za autobus ili kamion sa prikolicom. Naravno sve je bilo besplatno. Moj je tetak poslije rata od cetiri osnovne dosao do VKV varioca i vozaca kamiona sa prikolicom :-D ! Do zadnjeg dana, a umro je sa vise od 90 , da si pred njim nesto reko protiv Juge , zubima bi te podero !
orinoco

#6813 Re: Slike starog Sarajeva

Post by orinoco »

KENJAC wrote:.... Do zadnjeg dana, a umro je sa vise od 90 , da si pred njim nesto reko protiv Juge , zubima bi te podero !
Jes', bi da je imao zube :D
RJ57

#6814 Re: Slike starog Sarajeva

Post by RJ57 »

KENJAC wrote:
RJ57 wrote:pade mi na pamet, dvorana đuro đaković se u stvari zvala dvorana ru đuro đaković gdje je RU mislim bilo "radnički univerzitet"
Mislim da nisu bili obuhvaceni fakulteti. Ili barem ja nikog ne poznajem. Ali , bilo je ono , radnik dobar i radnicki savjet ga predlozi za doskolovavanje za bolje radno mjesto. Tu su se cak mogle dobit i kategorije za autobus ili kamion sa prikolicom. Naravno sve je bilo besplatno. Moj je tetak poslije rata od cetiri osnovne dosao do VKV varioca i vozaca kamiona sa prikolicom :-D ! Do zadnjeg dana, a umro je sa vise od 90 , da si pred njim nesto reko protiv Juge , zubima bi te podero !
super hvala, sad kad to pročitam ima smisla!
pitaću za vikend mamu ili punicu, one bi to mogle znati, ko će znati ako neće generacija >80 :D
zgiba

#6815 Re: Slike starog Sarajeva

Post by zgiba »

To su u principu bili vise kursevi za doskolovavanje uz rad ili "vecernje skole"

RADNIČKI UNIVERZITET “ĐURO ĐAKOVIĆ” – MAŠINSKA TEHNIČKA ŠKOLA ZA ODRASLE – SARAJEVO
RADNIČKI UNIVERZITET “ĐURO ĐAKOVIĆ” UPRAVNA ŠKOLA ZA ODRASLE – SARAJEVO
RADNIČKI UNIVERZITET “ĐURO ĐAKOVIĆ” OSNOVNA ŠKOLA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH – SARAJEVO
dragma
Vozim: Pješe

#6816 Re: Slike starog Sarajeva

Post by dragma »

KENJAC wrote:Ali jedno je sigurno ! Slikano je u pet do četiri !
:lol: :lol: :thumbup:
KENJAC

#6817 Re: Slike starog Sarajeva

Post by KENJAC »

orinoco wrote:
KENJAC wrote:.... Do zadnjeg dana, a umro je sa vise od 90 , da si pred njim nesto reko protiv Juge , zubima bi te podero !
Jes', bi da je imao zube :D
:lol: sad si me zadevero! Imo je zube, al fakat nisam siguran jesu li njegovi. Mislim da su oni socijalni, al je bo komad od covjeka . Preko 190 a vise od sto kila.
Al nije to , kad se njega sjetim ,samo mi je u glavi to kako nista nisi smio rec na Tita i Jugu. Narocito kad popije malo. Kad je unuku udavo 2005 , nas nekoliko je moralo gostima objasnjavat da se slicajno ne igraju i da sta ne kazu sto ne bi trebalo.
...posljednji Mohikanac :lol: :lol: :lol:
Stari kenjac

#6818 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Stari kenjac »

Bile su i po gimnazijama Akscham Schule! :thumbup:
muha_sa

#6819 Re: Slike starog Sarajeva

Post by muha_sa »

Behka--žena koja je svaki dan golubove hranila--cim je ugledaju da ide caršijom odmah je salete

Image
Stari kenjac

#6820 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Stari kenjac »

muha_sa wrote:Behka--žena koja je svaki dan golubove hranila--cim je ugledaju da ide caršijom odmah je salete

Image

Ko da je sad gledam dok ulazim u kafanu "Tunel". :thumbup:
Innovation

#6821 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Innovation »

Stari kenjac wrote:
muha_sa wrote:Behka--žena koja je svaki dan golubove hranila--cim je ugledaju da ide caršijom odmah je salete

Image

:thumbup:

Image

Obavezno poslije nastave. :eh:
Stari kenjac

#6822 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Stari kenjac »

Innovation wrote:
Stari kenjac wrote:

Image

Image

Obavezno poslije nastave. :eh:
Stari kenjac

#6823 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Stari kenjac »

A nedavno nam je i Suljo umro! :(
muha_sa

#6824 Re: Slike starog Sarajeva

Post by muha_sa »

Stari kenjac wrote:A nedavno nam je i Suljo umro! :(
ujutro došo u radnju, novine cito i samo se prevrno :(

ja sam kod Ote inventar bio :D od sabaha do akšama :lol: uz pauze za klopu :D

znalo se ponekad uc na nogama izac na rukama :lol: u dzezvu ruma i fildžan se servira ko za pravu kaHvu--pa narucuj "kaHvu" za "kaHvom" dok ne crkneš :lol:
Stari kenjac

#6825 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Stari kenjac »

E moj Muha! Bezbrizno i lijepo djetinstvo i sazrijevanje u moncice i djevojke. Svi smo se znali, razumjeli. Nismo ni na kraju pameti imali da ce rat biti za nasih zivota, da cemo umjesto da odgajamo djecu da od njih pravimo Sarajlije ljude, morali smo braniti gole zivote. U tom , poratno vrijeme, kokuzluk, pljacke privatizacije i prodje zivot. Ostadose samo sjecanja na ta lijepa vremena.
Post Reply