neko kredit dizao hahahahmuha_sa wrote: iz Intesa banke
Slike starog Sarajeva
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#6801 Re: Slike starog Sarajeva
- orinoco
#6802 Re: Slike starog Sarajeva
S krova kina 1. Maj
- Filter
#6803 Re: Slike starog Sarajeva
mislis sutjeskaorinoco wrote:S krova kina 1. Maj
- orinoco
#6804 Re: Slike starog Sarajeva
Mislim Sutjeska, izvinjenje...Filter wrote:mislis sutjeskaorinoco wrote:S krova kina 1. Maj
Evo i sjećanja na Kino 1. Maj
- Filter
#6805 Re: Slike starog Sarajeva
orinoco wrote:Mislim Sutjeska, izvinjenje...Filter wrote:mislis sutjeskaorinoco wrote:S krova kina 1. Maj
Evo i sjećanja na Kino 1. Maj
valjalo bi pobrojati oficijelna kina, baska mijesne zajednice sa jednom sedmicnom predstavom, nedeljom u 11
- black
-
RJ57
#6807 Re: Slike starog Sarajeva
ma ima to negdje sigurno kompletno. evo onako iz prve:Filter wrote: valjalo bi pobrojati oficijelna kina, baska mijesne zajednice sa jednom sedmicnom predstavom, nedeljom u 11
romanija
partizan
dubrovnik
radnik
tesla
sutjeska
prvi maj
arena
kumrovec
igman
onda naravno kinoteka
i onda dodaš ljetno kino kolobara,
dvoranu đuro đaković
sad još neko treba da doda kina po mjesnim zajednicama i domovima kulture tipa trase ili radničkog doma u hadžićima i imamo sve na kamari
p.s. mislim da ovo u stvari bolje paše u temu sarajevo koga više nema
-
__Phoenix__
#6808 Re: Slike starog Sarajeva
Ovi putokazi za BL i Ze, kuda, kako?
- Better Man
#6809 Re: Slike starog Sarajeva
Putokazi pokazuju da ideš prema Stupu i onde se uključiš na sadašnju brzu cestu i ideš za navedene gradove ili produžiš pravo za Ilidžu i Mostar.
-
RJ57
#6810 Re: Slike starog Sarajeva
pade mi na pamet, dvorana đuro đaković se u stvari zvala dvorana ru đuro đaković gdje je RU mislim bilo "radnički univerzitet"
jel neko zna štagod više o tome. ja samo znam da je nekad poslije rata, vjerovatno u ranim pedesetim osnovan taj univerzitet, ali nemam pojma da li je stvarno u pitanju bio pravi univerzitet ili samo kakve škole kakvih je u to vrijeme bilo gomila .. trgovačke ili ekomske akademije su u to vrijeme imale nivo srednjih škola
jel neko zna štagod više o tome. ja samo znam da je nekad poslije rata, vjerovatno u ranim pedesetim osnovan taj univerzitet, ali nemam pojma da li je stvarno u pitanju bio pravi univerzitet ili samo kakve škole kakvih je u to vrijeme bilo gomila .. trgovačke ili ekomske akademije su u to vrijeme imale nivo srednjih škola
-
RJ57
#6811 Re: Slike starog Sarajeva
glavnom cestom, nema kuda drugdje__Phoenix__ wrote:Ovi putokazi za BL i Ze, kuda, kako?
-
KENJAC
#6812 Re: Slike starog Sarajeva
Mislim da nisu bili obuhvaceni fakulteti. Ili barem ja nikog ne poznajem. Ali , bilo je ono , radnik dobar i radnicki savjet ga predlozi za doskolovavanje za bolje radno mjesto. Tu su se cak mogle dobit i kategorije za autobus ili kamion sa prikolicom. Naravno sve je bilo besplatno. Moj je tetak poslije rata od cetiri osnovne dosao do VKV varioca i vozaca kamiona sa prikolicomRJ57 wrote:pade mi na pamet, dvorana đuro đaković se u stvari zvala dvorana ru đuro đaković gdje je RU mislim bilo "radnički univerzitet"
- orinoco
#6813 Re: Slike starog Sarajeva
Jes', bi da je imao zubeKENJAC wrote:.... Do zadnjeg dana, a umro je sa vise od 90 , da si pred njim nesto reko protiv Juge , zubima bi te podero !
-
RJ57
#6814 Re: Slike starog Sarajeva
super hvala, sad kad to pročitam ima smisla!KENJAC wrote:Mislim da nisu bili obuhvaceni fakulteti. Ili barem ja nikog ne poznajem. Ali , bilo je ono , radnik dobar i radnicki savjet ga predlozi za doskolovavanje za bolje radno mjesto. Tu su se cak mogle dobit i kategorije za autobus ili kamion sa prikolicom. Naravno sve je bilo besplatno. Moj je tetak poslije rata od cetiri osnovne dosao do VKV varioca i vozaca kamiona sa prikolicomRJ57 wrote:pade mi na pamet, dvorana đuro đaković se u stvari zvala dvorana ru đuro đaković gdje je RU mislim bilo "radnički univerzitet"
jel neko zna štagod više o tome. ja samo znam da je nekad poslije rata, vjerovatno u ranim pedesetim osnovan taj univerzitet, ali nemam pojma da li je stvarno u pitanju bio pravi univerzitet ili samo kakve škole kakvih je u to vrijeme bilo gomila .. trgovačke ili ekomske akademije su u to vrijeme imale nivo srednjih škola! Do zadnjeg dana, a umro je sa vise od 90 , da si pred njim nesto reko protiv Juge , zubima bi te podero !
pitaću za vikend mamu ili punicu, one bi to mogle znati, ko će znati ako neće generacija >80
- zgiba
#6815 Re: Slike starog Sarajeva
To su u principu bili vise kursevi za doskolovavanje uz rad ili "vecernje skole"RJ57 wrote:pade mi na pamet, dvorana đuro đaković se u stvari zvala dvorana ru đuro đaković gdje je RU mislim bilo "radnički univerzitet"
RADNIČKI UNIVERZITET “ĐURO ĐAKOVIĆ” – MAŠINSKA TEHNIČKA ŠKOLA ZA ODRASLE – SARAJEVO
RADNIČKI UNIVERZITET “ĐURO ĐAKOVIĆ” UPRAVNA ŠKOLA ZA ODRASLE – SARAJEVO
RADNIČKI UNIVERZITET “ĐURO ĐAKOVIĆ” OSNOVNA ŠKOLA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH – SARAJEVO
- dragma
- Vozim: Pješe
#6816 Re: Slike starog Sarajeva
KENJAC wrote:Ali jedno je sigurno ! Slikano je u pet do četiri !
-
KENJAC
#6817 Re: Slike starog Sarajeva
orinoco wrote:Jes', bi da je imao zubeKENJAC wrote:.... Do zadnjeg dana, a umro je sa vise od 90 , da si pred njim nesto reko protiv Juge , zubima bi te podero !
Al nije to , kad se njega sjetim ,samo mi je u glavi to kako nista nisi smio rec na Tita i Jugu. Narocito kad popije malo. Kad je unuku udavo 2005 , nas nekoliko je moralo gostima objasnjavat da se slicajno ne igraju i da sta ne kazu sto ne bi trebalo.
...posljednji Mohikanac
-
Stari kenjac
#6818 Re: Slike starog Sarajeva
Bile su i po gimnazijama Akscham Schule! 
- muha_sa
#6819 Re: Slike starog Sarajeva
Behka--žena koja je svaki dan golubove hranila--cim je ugledaju da ide caršijom odmah je salete

-
Stari kenjac
#6820 Re: Slike starog Sarajeva
muha_sa wrote:Behka--žena koja je svaki dan golubove hranila--cim je ugledaju da ide caršijom odmah je salete
Ko da je sad gledam dok ulazim u kafanu "Tunel".
-
Innovation
#6821 Re: Slike starog Sarajeva
Stari kenjac wrote:muha_sa wrote:Behka--žena koja je svaki dan golubove hranila--cim je ugledaju da ide caršijom odmah je salete
Ko da je sad gledam dok ulazim u kafanu "Tunel".

Obavezno poslije nastave.
-
Stari kenjac
#6822 Re: Slike starog Sarajeva
Innovation wrote:Stari kenjac wrote:muha_sa wrote:Behka--žena koja je svaki dan golubove hranila--cim je ugledaju da ide caršijom odmah je salete
Ko da je sad gledam dok ulazim u kafanu "Tunel".![]()
Obavezno poslije nastave.
-
Stari kenjac
#6823 Re: Slike starog Sarajeva
A nedavno nam je i Suljo umro! 
- muha_sa
#6824 Re: Slike starog Sarajeva
ujutro došo u radnju, novine cito i samo se prevrnoStari kenjac wrote:A nedavno nam je i Suljo umro!
ja sam kod Ote inventar bio
znalo se ponekad uc na nogama izac na rukama
-
Stari kenjac
#6825 Re: Slike starog Sarajeva
E moj Muha! Bezbrizno i lijepo djetinstvo i sazrijevanje u moncice i djevojke. Svi smo se znali, razumjeli. Nismo ni na kraju pameti imali da ce rat biti za nasih zivota, da cemo umjesto da odgajamo djecu da od njih pravimo Sarajlije ljude, morali smo braniti gole zivote. U tom , poratno vrijeme, kokuzluk, pljacke privatizacije i prodje zivot. Ostadose samo sjecanja na ta lijepa vremena.