Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drug_profi wrote:Jesi ti naporan lik.
Naravno da se odnosi.
I sta ces poduzeti po tom pitanju?
Znaci:
1. Upkrkos tvom strucnom elaboratu da taksista ima pravo da se ukupa u mjestu, taksisti je zakonom zabranjeno naglo zaustavljanje radi musterije.
2. Uz adekvatnog svjedoka traziti sudsko odlucivanje za obostranu krivicu.
Naravno da se odnosi.
Znaci:
1. Upkrkos tvom strucnom elaboratu da taksista ima pravo da se ukupa u mjestu, taksisti je zakonom zabranjeno naglo zaustavljanje radi musterije.
1. Nisi ti dovoljno bistar da shvatis sta sam ja tebi govorio.
2. Samo naprijed (wow obostrana! da obojica platite kaznu i popravak. Bravo majstore. Zasto bi ti kontao hoce li prazan taksi u desnoj traci mozda naglo zakociti, samo po gasu.)
Naravno da se odnosi.
Znaci:
1. Nisi ti dovoljno bistar da shvatis sta sam ja tebi govorio.
2. Samo naprijed (wow obostrana! da obojica platite kaznu i popravak. Bravo majstore. Zasto bi ti kontao hoce li prazan taksi u desnoj traci mozda naglo zakociti, samo po gasu.)
Pa eto hajd procitaj sta sam ti pisao. Gdje sam rekao to sto tvrdis?
Samo ti govorim da ces u svakom slucaju biti i ti kriv.
Jel previse tesko shvatiti sta radi prazan taksi koji kruza desnom trakom i sta mozes od njega ocekivati?
On nema pravo da se ukopa, ali ko ce to ocijeniti? Cak i da mu stopke ne rade, opet si ti kriv.
Zato ti kazem, "pravnici" najvise udesa isprovociraju, jer gledaju ko na sta ima pravo umjesto da gledaju saobracaj....
Po ko zna koji put Sarajevo Taksi na Z stanici neće da upali taksimetar nego unaprijed određuje cijenu koja je smiješna neću ni pisat sad. Ovaj put je problem sto sam imao bas dosta stvari i jako jaaaako sam frustriran jer sam se izmaltretirao max dok sam našao drugi.
Mogu li ga prijaviti ikome da snosi neke posljedice ili ću se samo džaba peglat?
Pryda wrote:Po ko zna koji put Sarajevo Taksi na Z stanici neće da upali taksimetar nego unaprijed određuje cijenu koja je smiješna neću ni pisat sad. Ovaj put je problem sto sam imao bas dosta stvari i jako jaaaako sam frustriran jer sam se izmaltretirao max dok sam našao drugi.
Mogu li ga prijaviti ikome da snosi neke posljedice ili ću se samo džaba peglat?
Pryda wrote:Po ko zna koji put Sarajevo Taksi na Z stanici neće da upali taksimetar nego unaprijed određuje cijenu koja je smiješna neću ni pisat sad. Ovaj put je problem sto sam imao bas dosta stvari i jako jaaaako sam frustriran jer sam se izmaltretirao max dok sam našao drugi.
ja sam sa aerodroma do cengic vile platio 10KM, rekao liku fino ne moras paliti evo ti ovako, cuo da sam nas..ocekivao sam 15-20KM, ali nije mi se dalo peglati...lik samo rece cenera
todd_smith wrote:ja sam sa aerodroma do cengic vile platio 10KM, rekao liku fino ne moras paliti evo ti ovako, cuo da sam nas..ocekivao sam 15-20KM, ali nije mi se dalo peglati...lik samo rece cenera
Pa tako i taksimetar otkuca, meni sa Grbavice kuca 10-11 KM svaki put. Jednom je bilo 13, kad smo upali u guzvu.
Kod nas je to jos dobro. Strašno je npr u Zagrebu gdje uzmu 250-450 kuna od aerodroma do centra Zagreba. Ali imaju jednu kompaniju koja vozi fiksno za 100 kuna. Medjutim nisu bas pouzdani. Npr 3x smo ih narucili ranije,sve je bilo ok, 4x se nije pojavio, umalo da propustimo let.
I uber ce da te kosta 300ak kuna u guzvi do grada... Aerodrom nije bas blizu Zagrebu a ljudi cesto nemaju osjecaja za udaljenost
Uber nece biti vise od 70 kuna.
Od aerodroma do centra nije vise od 15km, Pa sa Carsije do aerodroma imas 11-12 kilometara kao da je to neka udaljenost.
Da ne pricamo napamet
Znam ja sta pise tu, ali ove godine su ukinuli fiksne cijene s aerodroma, ako dolazis kad je guzva ili nema slobodnih auta u blizini znatno se mijenja ta cijena. Takodjer i ako je guzva u putu do tamo, upadnes u neki cep i jbga...
Da se razumijemo i ja koristim uber za sve moguce.
Ja sam vazda sa ZG aerodroma busem do zeljeznicke stanice i onda dalje gradskim saobracajem dokle sam naumio.
Barem u ZG je to povezano kako treba. Doduse nikad nisam teglio goleme kofere. Ruksak ili manja torba preko ramena.
sherbett wrote:
Ma ko uzima 250 do 450 kn u Zg?
Kod nas imas bolt i uber i do centra moze izac max 10 eura.
Inace, ima super bus do i od glavnog kolodvora, autobusnog.
Sto se tice sarajevskog ja sam ga na carsiji ganjala u 5 ujutro.. sjela u prvi koji je stao da ne zakasnim na let i bio je neki privatni. Skroz pristojna cijena bila al se ne sjecam koliko mozda 15, 17 KM
Ozbiljno, jedna dan gospodja taksista rekla oko 250 kuna, drugi kolegici rekao 450 kuna.
Sreca imamo kolegicu s posla u Zg koja nam je onda pozvala neku kompaniju koja fiksno vozi 100 kuna. To je bilo krajem maja.
drug_profi wrote:Ja sam vazda sa ZG aerodroma busem do zeljeznicke stanice i onda dalje gradskim saobracajem dokle sam naumio.
Barem u ZG je to povezano kako treba. Doduse nikad nisam teglio goleme kofere. Ruksak ili manja torba preko ramena.
Do koje zeljeznicke? Pa ne staje tamo
Trg kralja Tomislava čini mi se. Prekoputa Glavnog kolodvora.
Doduse zadnji put avionom bio prije 7-8 godina. Mozda i vise. Ali jedno vrijeme se islo 4-5 puta godisnje poslom. Otkako su se putevi izgradili, a i ja dosao do boljeg auta, ide se cestom. Evo bio sam prosle sedmice u ZG, u utorak cini mi se. Krenuo oko pola 6 odavde, bio tamo na sastanku vec u 13h. I vratio se kuci u 20:30.
zomri wrote:bus ide svakih pola sata sa autobusnog kolodvora, mislim 20 kuna karta.
30 je bila proljetos
I dalje je
Mogo si zvat ja bi dosla po tebe
ustvari 30 kuna je vec nekoliko zadnjih godina zato i znam a provjerio sam pred dolazak cjenu inace me je cekao brat...hvala za ponudjenu uslugu, imacu u vidu
Znaci jutros na zeljeznickoj. Na platou stojim i cekam havera. Par metara od mene su taksisti.
Iz zeljeznicke izlazi 7-8 turista. Pricaju engleski. Onako malo na australiju bacaju. Nekih 6-7 ih je.
Slusam taksiste prilaze im i nudi se voznja, pregovara......
Zove jedan nekog drugog i govori mu: haj evo do hotela "ovo malo duse" da znas, 25.
Izvadim telefon i bacim pogled na mapu i vidim da je to na bascarsiji.
Uglavnom od zeljeznicke do bascarsije 25 km.
Povrh svega toga vidim da je jedan par njih iz grupe usao u tamno-plavi bmw bez taxi oznaka ili taxi reg.tablica. Znaci da su na tom standu taldzije sa ilegalcima i da se kolje bas seljacki. Znaci za 3,5 - 4 kilometra je 25 km. Super.