Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sumirprimus

#6801 Re: Migranti u BiH

Post by sumirprimus »

pa to sto zavrsi kod babinih (mada znam da zvuci lose al hvala bihacu i okrugu sto postoje) prodje sve meni ispod prozora idi begaj i rat i migrante i merhametluk.is
insomnia78

#6802 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Blixen

#6803 Re: Migranti u BiH

Post by Blixen »

Dozer wrote:Ma ja bih to sve organizovao i prebacio redom u HR, a onda zatvorio granicu. I vozdra.
eto novih za 3 dana
a jebala bi nam Koljinda nanu naninu kad bi im prebacili migrante
napucala bi cijelu EU na nas
howdy

#6804 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

Ovi gdje god da odu ce pravit ista ovakva sranja. Ovo ne poznaje i ne priznaje zemaljske zakone. Ovo je rulja i to ce i ostat.
MarshalDodik

#6805 Re: Migranti u BiH

Post by MarshalDodik »

1 Okupiti sve migrante na jednu livadu
2 Pozvati sve nezavisne medije iz BiH, Evrope i Amerike
3 Napisati na mnogim svjetskim jezicima ogromne parole ( tipa za nase trenutno stanje i buducu smrt krivi su: pa nabrajati krivce od lokalnih tamosnjih talibana do raznih evropskih i americkih vlada, bla bla.. malo patetike itd...)
4 Dati im da drze te i slicne parole na ogradama i ceradama, strogo kontrolisati izlaze a sve pridosle obavezno usmjeravati u taj zatvoreni kamp (to ce biti lekcija ujedno i svakom novom da izbjegne BiH)
5. Pomagati svim osnovnim zivotnim potrebstinama iskljucivo i samo to podrucje.
It_is_a_Leclerc

#6806 Re: Migranti u BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Što bi rekao naš CPT - doktori mlate inžinjere zbog mimoilaženja u raspravi o gnosticizmu i eklektici duše. Treba pomoći koliko je ko u mogućnosti.
insomnia78

#6807 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

MarshalDodik wrote:1 Okupiti sve migrante na jednu livadu
3 Napisati na mnogim svjetskim jezicima ogromne parole ( tipa za nase trenutno stanje i buducu smrt krivi su: pa nabrajati krivce od lokalnih tamosnjih talibana do raznih evropskih i americkih vlada, bla bla.. malo patetike itd...)
4 Dati im da drze te i slicne parole na ogradama i ceradama, strogo kontrolisati izlaze a sve pridosle obavezno usmjeravati u taj zatvoreni kamp (to ce biti lekcija ujedno i svakom novom da izbjegne BiH)
Ako vas tacka 3 i 4 ne izvade nece nista
Edin H.

#6808 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

howdy wrote:Ovi gdje god da odu ce pravit ista ovakva sranja. Ovo ne poznaje i ne priznaje zemaljske zakone. Ovo je rulja i to ce i ostat.
Apsolutna budalastina, svi su ljudi isti, ovo je samo reakcija na nacin koji ih tretiraju u BiH, koja je dobro skrenula udesno na nacin koji tretira izbjeglice, pa uostalom sudeci i po stavovima pojedinih forumasa.

U Engleskoj ima slucajeva samoubistava nazalost ukoliko im odbiju zahtjev za azil, ali vrlo rijetko da prave neke probleme, zasigurno manje nego domicilno stanovnistvo. Gledaju da nadju nekog posla da mogu poslati pare familiji i to je to.
Korisničkoime

#6809 Re: Migranti u BiH

Post by Korisničkoime »

Thorgerson wrote:
Korisničkoime wrote: Pogotovo bi se osvrnuo na dobre bosnje muslimane vjernike u mjesecu ste Ramazana koji evo odmice i koji je pri kraji te nas ceka lijepi Bajram - neka vas je stid i sramota dunjaluka a strah Boga vecina tih migranata koje nazivate svakavim imenima su vasa braca i sestre koje su se se zatekli u najsvetijem mjesecu Ramazana pred vasim kucnim pragom a vi ste se iskazali bas u dobrom duhu, pa cak i da nisu muslimani ni jedan od njih nasa vjera nam ne nalaze takvo ponsanje ali ni blizu.
Neka nam je dragi Allah na pomoci i nama ni njima jer pored ovakvog naroda i mi i oni se samo mozemo u njega da uzdamo.
Ma neka ba ljudi to su nam braća i sestre.

Hajde šta i ako tutnjaju horde pred kućom sa željeznim šipkama.
Te price ostavi za likove ispred granapa s pivom u ruci.
Nisu svi isti, neki su losi, neki su dobri, neki su sjebani, neki bi da sjebu.
Za svakog ima lijeka, ovdje je nasa policija zakazala, prvo negdje ocito ima problem mozda da su se ti ljudi imali kome obratit da taj problem rjesi nebi morali smatrat da pravdu treba uzet u svoje ruke. Bog zna u kako mi uredjenoj drzavi zivimo mene cudi da takvih scena kod domacih cesce nema.
Znaci preventivno se taj problem trebao rjesiti od strane nase policije ali prevodioca nema, nasa policija azurna kao i uvijek i eto ti belaja.
Pored svega navedenog opet nasa policija treba da sprijeci ovako ponasenje i pored toga sto ti ljudi ocigledno imaju neki problem koji niko ne rjesava ne opravdava ovakvo ponasanje, policija je ta koja mora sprijeciti samovlasce pa makar i silom plus sankcije, zatvor, deportacija itd.
Znas li koje su probleme nasi pravili i sada prave po zapadnoj evropi pa niko od nas nebi volio da nas poistovjecuju s nama.
Jbt mi se nekad cudimo kako AfD, Orban, Le Pen, prolaze dobro evo da mi imamo svoj AfD ili Orbana ti bi mu bio prvi glasac.
insomnia78

#6810 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Cuj BiH skrenula udesno :lol:
Moglu ovako landarati po Engleskoj?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6811 Re: Migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Edin H. wrote:koja je dobro skrenula udesno na nacin koji tretira izbjeglice
Kako tretira izbjeglice?
Last edited by _BataZiv_0809 on 06/06/2019 20:05, edited 1 time in total.
Korisničkoime

#6812 Re: Migranti u BiH

Post by Korisničkoime »

Blixen wrote:
Dozer wrote:Ma ja bih to sve organizovao i prebacio redom u HR, a onda zatvorio granicu. I vozdra.
eto novih za 3 dana
a jebala bi nam Koljinda nanu naninu kad bi im prebacili migrante
napucala bi cijelu EU na nas
Sav se tresem od straha zbog Kokolinde.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6813 Re: Migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

It_is_a_Leclerc wrote:Što bi rekao naš CPT - doktori mlate inžinjere zbog mimoilaženja u raspravi o gnosticizmu i eklektici duše. Treba pomoći koliko je ko u mogućnosti.
Đe si ti?

Jesi dobar?

Što te nema?
Korisničkoime

#6814 Re: Migranti u BiH

Post by Korisničkoime »

insomnia78 wrote:Cuj BiH skrenula udesno :lol:
Dobro poredjenje posto je Bosna i Engleska tu negdje u pet deka.
choxnox

#6815 Re: Migranti u BiH

Post by choxnox »

Sta kaze lik "... vodi se nevidjena medijska haringa" :lol:
Maraschino

#6816 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

Ili izbjeglice ili poplave, mi se bavimo time tek kad se pojavi.
Edin H.

#6817 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/medjuna ... /190528086

Case closed
insomnia78

#6818 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Vau
insomnia78

#6819 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Edin H. wrote:

Case closed
Ja i? Dvropske vlade hladno sjebase onaj brod, sa dozvolama i kurcima, palcima, koji je spasavao imigrante po mediteranu
zrakomlat

#6820 Re: Migranti u BiH

Post by zrakomlat »

aerodinamika wrote:
problemnatravunu wrote:
insomnia78 wrote: Sve se to za par dana moze rjesiti. Udari ogradu sa strazarima i potrpaj unutra. Kad krene sranje samo ih zaspi suzavcem ili ko u onim starim americkim zatvorima iz filmova kad cujes pucanj u zrak svi na pod. Ko ostane na nogama zna se :D
Ovi nasi ako i zele da rade boje se takvoga postupanja ,kao sta ce reci Europa, a ja im velim da trebaju udarit sta god Europa rekla, svakako imamo 14 kriterija koje necemo skoro ispuniti, a dotle ce se i ovo smirit i zaboraviti!!!
Mislim, treba sada, odmah djelovati, stititi.stanovnistvo,kakvo sazaljenje i ljudska prava i pickematerine, jer ovaj olos pokazuje da ih to ne zanima i ne znaju sta je to...dakle puna podrska policijama
to sto vi, GOSPODO, yastupate zastupali su i neki drugi, isti metalni sklopkovi koji su devedesetih otvarali MANJACE i KERATERNE po bosansko hercegopvackim gorama i vrletima.\
Ono sto je cinjenica jeste da su napadi na domace stanovnistvo statistickiZANEMARLJIVI ILI IH NEMA, ono sto je indikativno jeste da se sukobi migranat odvijanu na relaciji istok yapad tj masrik margeb, unesreceni i protjerani ljudi, prije svega osobe iy alyira i maroka VS pakistanci,
ono sto je takode cinjenica jeste da je do sukoba doslo u isto vrijeme kada se vodi nevidena medijska haringa protiv muslimanskih verikodostonjika
ono sto je takode NEPOBITNO cinjenicno jeste da se sukobi odvijaju na teritoriji velike kladuse
ONO STO JE TAKODE cinjenicno jeste da nas narod gaji odredene simpatije prema pakistanu, prije svega ybog neiymjenre pomoci koju nam je taj isti narod uputio u najteyim trenucima AGRESIJE na nasu BIH
ono sto je takode cinjenica jeste da se sukob odvija na teritoriji VELIKE kladuse kojom vlada RATNI ZloCINAC
Ono sto je cinjenica jeste i to da francuska tajna sluyba im A VLIKE ulogu i y=znacaj na teritorijia ALZIRA I MAROKA.
nezelim reci niti iyvoditi nikakve zakljucke ali sve ove tacke su veoma INDIKATIVNE i upucuju na oprez, posebno u trenucima kada znamo ji imamo licno *kao narod,licno iskustvo sikaniranja, zakulisanih igara svjetskih mocnika i islamofasista
FASIYAM JE POBJEDEN 1945 ostaje nam da pobjedimo i fasiste medu nama, nesmijemo podleci sikaniranju jedne male grupqe ljudi koji rade to sto rade iy k0 yna kakvih interesa i razloga, instruirani od strane ko zna koga, budimo ljudi prije svega pa nam ni najljuci neprijatelji naseg naroda i dryave nece pomovcin nista
ova Zemlja je natopljena krvlju onih koji su se bo0rili protiv fasistickih ideja i ideologija kroz sva prosla stoljeca, nece i nisu uspjeli ni tad a ni sad da slome nas duh BOSANsKI
BOSNE IMA I BICE, PRSLO JE VRIJEME LOGORA NIKAD VISE !
:? :?

Image
howdy

#6821 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

Edin H. wrote:
howdy wrote:Ovi gdje god da odu ce pravit ista ovakva sranja. Ovo ne poznaje i ne priznaje zemaljske zakone. Ovo je rulja i to ce i ostat.
Apsolutna budalastina, svi su ljudi isti, ovo je samo reakcija na nacin koji ih tretiraju u BiH, koja je dobro skrenula udesno na nacin koji tretira izbjeglice, pa uostalom sudeci i po stavovima pojedinih forumasa.

U Engleskoj ima slucajeva samoubistava nazalost ukoliko im odbiju zahtjev za azil, ali vrlo rijetko da prave neke probleme, zasigurno manje nego domicilno stanovnistvo. Gledaju da nadju nekog posla da mogu poslati pare familiji i to je to.
Apsolutna budalastina je to sto ti sad tu naprdjujes. Radio sam 10 godina na teritorijama gdje ova marva zivi te mi je to bilo sasvim dovoljno da se upoznam sa njihovim navikama obicajima i nacinom zivota.
Uzivaj u UK dok te ne istjeraju :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6822 Re: Migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Jes jako kad francuz poleti da sto prije odgovori pa se onda naknadno sjeti jos necega :mrgreen:
MarshalDodik

#6823 Re: Migranti u BiH

Post by MarshalDodik »

insomnia78 wrote:
MarshalDodik wrote:1 Okupiti sve migrante na jednu livadu
Ako vas tacka 3 i 4 ne izvade nece nista
Te dvije tacke trebaju da izvade migrante, a nas ce izvaditi stroga kontrola tacke 1
Edin H.

#6824 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

howdy wrote:
Apsolutna budalastina je to sto ti sad tu naprdjujes. Radio sam 10 godina na teritorijama gdje ova marva zivi te mi je to bilo sasvim dovoljno da se upoznam sa njihovim navikama obicajima i nacinom zivota.
Uzivaj u UK dok te ne istjeraju :D
Arapski gastarbajter :D :D sada pljuje po ljudima koji su mu omogucili lagodan i bolji zivot :(

Slazem se, ja jesam za to da se vrate izbjegice iz bivse Jugoslavije kucama da se stvori prostor ljudima kojima treba zastita ili bih barem ukinuo socijalu, sto mu skoro pa dodje na isto :skoljka:
Edin H.

#6825 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

insomnia78 wrote:
Edin H. wrote:

Case closed
Ja i? Dvropske vlade hladno sjebase onaj brod, sa dozvolama i kurcima, palcima, koji je spasavao imigrante po mediteranu
Ja i? Je li ja rekoh da nema desnicarskih vlada ili poteza u Evropi?

Bili su i u Londonu uveli neke reklame da prepadaju izbjeglice, ali se narod digne, nalijepi drzavu, pa ih uklonise brze bolje.

Image
Locked