Referendum(i) u RS-u
- bh.tornjak
#6801 Re: Referendum(i) u RS-u
Mir je bitniji nego ikada. Autoputevi se ne grade da njima idu tenkovi. Bitno je što će vas ova cesta povezati sa Sarajevom jer to znači posao. Moramo dobro znati šta nam je cilj, zato molim rukovodstvo RS-a da spuste tenzije jer u miru ćemo najbrže napredovati. Poštujmo prošlost, čuvajmo naša ognjišta, ali čuvajmo i druge od nas", rekao je premijer Srbije.
o cemu ova budaletina prica......kakvo Sarajevo....kakvi bakraci....????
Vucko naograjso pred Bajram....
-
oakville
#6802 Re: Referendum(i) u RS-u
Umjesto referenduma
Usein Bolt iz Srebrenice, aka Vučić, bi da beogradsku dijasporu s prebivalištem u BiH uvali Bošnjacima na izdržavanje, uposlenje i hranu dok se "ne steknu uslovi za ostvarivanje vječitiih ciljeva srpske politike". Za koji dan, Vučić će predložiti stvaranje dodtanih tzv "zajedničkih institucija" i "ubrzavanje EU integracija" pa da bude u BiH 28% srba a u zajedničkim institucijama zaposlenih 70% od ukupnog broja, i da sisajući novac preko nivoa BiH finansiraju srbovanje. Malo morgen. Treba povećati broj letova na liniji Banja Luka Beograd i poveznicu iz Banja Luke na autoput prema Beogradu.
Drugim riječima, "braćo, ne zakuhavajte sad, bez para smo i tanki, ako napravite belaj ima da vas nema. Nego se malo strpite, pa da isisamo koju marku od BiH dok se ne steknu uslovi da nastavimo po svom."Na otvorenju autoputa Prnjavor - Doboj kao poseban gost političkog vrha RS-a okupljenima se obratio premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić.
Vučić: Autoput će vas povezati sa Sarajevom, mir je bitniji nego ikada
Vučić je čestitao građanima Republike Srpske na prvih 36 kilometara autoputa Banja Luka - Doboj istaknuvši da je on važan za budućnost ovog bh. entiteta.
Također, Vučić je pozvao rukovodstvo RS-a da autoput shvati kao šansu za unapređenje života građana RS-a dodavši kako autoputevi ne smiju biti korišteni u druge svrhe kao što je remećenje mira.
"Mir je bitniji nego ikada. Autoputevi se ne grade da njima idu tenkovi. Bitno je što će vas ova cesta povezati sa Sarajevom jer to znači posao. Moramo dobro znati šta nam je cilj, zato molim rukovodstvo RS-a da spuste tenzije jer u miru ćemo najbrže napredovati. Poštujmo prošlost, čuvajmo naša ognjišta, ali čuvajmo i druge od nas", rekao je premijer Srbije.
On je na kraju dodao da rukovodstvo u Beogradu cijeni partnere iz Bosne i Hercegovine, ali da to ne znači da RS treba sumnjati u ljubav Srbije prema tom bh. enitetu.
Usein Bolt iz Srebrenice, aka Vučić, bi da beogradsku dijasporu s prebivalištem u BiH uvali Bošnjacima na izdržavanje, uposlenje i hranu dok se "ne steknu uslovi za ostvarivanje vječitiih ciljeva srpske politike". Za koji dan, Vučić će predložiti stvaranje dodtanih tzv "zajedničkih institucija" i "ubrzavanje EU integracija" pa da bude u BiH 28% srba a u zajedničkim institucijama zaposlenih 70% od ukupnog broja, i da sisajući novac preko nivoa BiH finansiraju srbovanje. Malo morgen. Treba povećati broj letova na liniji Banja Luka Beograd i poveznicu iz Banja Luke na autoput prema Beogradu.
Last edited by oakville on 11/09/2016 14:30, edited 1 time in total.
- moa
- tandmand
#6804 Re: Referendum(i) u RS-u
Htio je reći: "Autoputevi se ne grade da njima idu traktori."bh.tornjak wrote: Mir je bitniji nego ikada. Autoputevi se ne grade da njima idu tenkovi. Bitno je što će vas ova cesta povezati sa Sarajevom jer to znači posao. Moramo dobro znati šta nam je cilj, zato molim rukovodstvo RS-a da spuste tenzije jer u miru ćemo najbrže napredovati. Poštujmo prošlost, čuvajmo naša ognjišta, ali čuvajmo i druge od nas", rekao je premijer Srbije.
-
radostan dan
#6805 Re: Referendum(i) u RS-u
Dodaj i @155 mm na taj spisak - skontalih... 
-
radostan dan
#6806 Re: Referendum(i) u RS-u
Naravno, zasto da ne...brat brata pomaze, a svakako smo svi bosanci, zar ne?oakville wrote:
Usein Bolt iz Srebrenice, aka Vučić, bi da beogradsku dijasporu s prebivalištem u BiH uvali Bošnjacima na izdržavanje, uposlenje i hranu ...
Ne sekiraj se, imaj kesa za jos 3 rate kredita...od januara 2017. racunam na tebe, brate moj.
Treba povećati broj letova na liniji Banja Luka Beograd i poveznicu iz Banja Luke na autoput prema Beogradu
Dal si lud brate moj...pa da tom poveznicom krenu iz Mačve, Mitrovice, Šida, ovamo, u ovaj rahatluk, da nam prave konkurenciju. Nista to...
-
L u c i f e r
#6807 Re: Referendum(i) u RS-u
Podvala 11.09.2016 14:26 ODGOVORI
Ovo je samo izgovor jer smo svi znali da ćete odustati od referenduma. Nije li to Milova ustaljena praksa da se u finišu povuče? Taman posla da su pogrešno tumačila, pa u n jihovim kabinetima sjede intelektualne perjanice našeg društva kao Ž Dragičević imnogi drugi. Ali s obzirom na to da su glasači SNSD-a na tom nivou, proći će njima i ovo na izborima. Sretno im bilo.
zoka 11.09.2016 14:11 ODGOVORI
Mile je bio u Veneciji sa Kustom (masna itd), da osvoje Zlatnog lava pa da mu Kusta vrati pare koje je ulozio u "Mlijeko u prahu". Ostali su praznih saka jer je po Dodiku, komisija za dodjelu nagrada pod direktnim uticajem Bakira Izetbegovica.
Bravo
drago
11.09.2016 14:26
ant 11.09.2016 14:10 ODGOVORI
J..o vam pas mater primitivnu i nepismenu, lazovi kriminalci. Olosu sklonite se od Srpskog naroda, vi ste opako zlo i izdajnici. Sudice vam narod za lopovluk i kriminal, izdaju,preveru,laz,nepotizam i sto ste nas doveli do dna kao najomrazeniji narod Evrope i svjeta. Da li smo kao narod to zasluzili da nas ovakva bagra vodi. I ti Vucicu ti si obicni narcisodni lazov, podrzavas tu bagru jer si sa njima u kriminalu, o tebi je sve rekao Vuk Jovanovic.
Don Kihot 11.09.2016 14:01 ODGOVORI
Tako to rade" veliki i mudri političari"....sramota za sve i za sav naš rod...srbi se ne stide svojih praznika i dana u kojima su ginuli za svoju zemlju, ali vas smradovi treba da se stidi jer vi neznate za šta smo mi ginuli i za koga.....
mislim 11.09.2016 14:00 ODGOVORI
Ali da ima toliko glupog naroda da vjeruje tom sarlatanu polupismeni domacin bi bolje vodio ovu zemlju.
riberi 11.09.2016 13:59 ODGOVORI
ne kontam tri mjeseca, komisije , eksperti stručnjaci, prošlo skupštinu, i izgleda svi pogrešno tumačili i čitali strašno , i nedopustivo .
Mf 11.09.2016 13:44 ODGOVORI
Milorade i ti i Zeljka pod hitno dajte Ostavku da naroda SRPSKI Zivi
Kaoiuvjekdosadatvojmiki 11.09.2016 13:40 ODGOVORI
E sad cete sigurno pobjediti na izborima, do duse znali smo ishod ove i slicnih poteza-osta samo prasina,ali ipak za sve treba potvrda.
Karadoz 11.09.2016 13:35 ODGOVORI
Ovo je bolje od spanskih sapunica, predvivivo al uvijek do bola smijesno
Mila 11.09.2016 13:27 ODGOVORI
Tužno i žalosno. Zar nam je rukovodstvo toliko nepismeno da nezzna da pročita odluku, koju su pravnici napisali. Vjerujte da me sramota što živim u ovoj državi, sa nepismenim rukovodstvom. Užas
Za Milu: Mila u pravu si,ali ja bih pored rukovodstva koje je nepismeno dodao da nam je nepismena i opozicija. Ni oni nisu znali protumaciti Odluku cim su je napali i glasali u Skupstini za referendum. Sve je to isto i svi su isti. Sramota.
Poslednji kineski car
11.09.2016 13:41
Slobodan 11.09.2016 13:22 ODGOVORI
Iskreno, Mile je bolji frajer na ovoj slici.
Bruka 11.09.2016 13:19 ODGOVORI
Auuu pa ovi nisu znali procitat odluku ustavnog suda gotovo godinu dana sve dok nije dosao taj Han u Beograd i "procitao" im. Znaci kompletna vlada nepismena. Nazalost take mi biramo da nas vode, ee onda ovako stanje u Republici i zasluzili.
jadni mi 11.09.2016 13:16 ODGOVORI
Ovo je tako tužno čitati.
DA VEOMA TUŽNO. OVO JE IVANIĆ GOVORIO DVA TRI MJESECA.
SOKRAT
11.09.2016 13:22
Re SOKRAT: Pa sto su onda poslanici iz njegove partije glasali za referendum? Zasto nisu rekli sta znaci Odluka Suda i na sto se odnosi i tako objasnili o cemu se radi? Moj Sokrate ,nema u nasoj RS pametnog i postenog politicara. Svima im oci kolutaju kao pumpa na benzinskoj stanici koja pokazuje novac. Neznaju procitati i protumaciti sta pise.
Poslednji kineski car
11.09.2016 13:47
Znali ste vi sta piše u odluci Suda ali ste odluku tumacili da izazovete što veće tenzije pred lokalne izbore!!!
nik
11.09.2016 14:05
carlito 11.09.2016 13:16 ODGOVORI
Ovo su obicni lazovi i prevaranti. Niko nije lud pa da godinu dana pogresno tumaci odluku. Ako ostanu pri stavu da je odluka pogresno tumacena, ko ce snositi odgovornost za neznanje i pogresno tumacenje odluke koje je proizvelo ozbiljne posledice po Republiku Srpsku?
BiH SA 11.09.2016 13:14 ODGOVORI
Ne cudi me sto se odluka pogresno tumacila kad su je tumacili strucnjaci za veliki i mali.Mislim da ce na kraju dobiti veliki...
Pokojna Mileva 11.09.2016 13:08 ODGOVORI
Plavusa je dobila vazelin i ima zadatak svoje najodanije i najgluplje glasace da pripremi za Milinu zavrsnu igru u kojoj nece biti nista od referenduma.
Rs 11.09.2016 13:02 ODGOVORI
Vade se Mile i Zeljkica iz blata koji su upali nismo mi jaki da bi se borili. Republika Srpska opstaje od kredita sa zapada toga trebaju biti svjesni gradani RS a ne od referenduma i suplje price vladajucih
Abc 11.09.2016 12:57 ODGOVORI
Ne zna se koji je ljepsi od njih dvojice.
Nezna se koja je ruznija od njih dvije
Uvz
11.09.2016 13:09
Hahahah upravu si 100%..ova cvijanovicka ovako iz profila muskarac 1/1
ting
11.09.2016 13:16
Lep je dzigi ko u knjigi : D
Ovo je samo izgovor jer smo svi znali da ćete odustati od referenduma. Nije li to Milova ustaljena praksa da se u finišu povuče? Taman posla da su pogrešno tumačila, pa u n jihovim kabinetima sjede intelektualne perjanice našeg društva kao Ž Dragičević imnogi drugi. Ali s obzirom na to da su glasači SNSD-a na tom nivou, proći će njima i ovo na izborima. Sretno im bilo.
zoka 11.09.2016 14:11 ODGOVORI
Mile je bio u Veneciji sa Kustom (masna itd), da osvoje Zlatnog lava pa da mu Kusta vrati pare koje je ulozio u "Mlijeko u prahu". Ostali su praznih saka jer je po Dodiku, komisija za dodjelu nagrada pod direktnim uticajem Bakira Izetbegovica.
Bravo
drago
11.09.2016 14:26
ant 11.09.2016 14:10 ODGOVORI
J..o vam pas mater primitivnu i nepismenu, lazovi kriminalci. Olosu sklonite se od Srpskog naroda, vi ste opako zlo i izdajnici. Sudice vam narod za lopovluk i kriminal, izdaju,preveru,laz,nepotizam i sto ste nas doveli do dna kao najomrazeniji narod Evrope i svjeta. Da li smo kao narod to zasluzili da nas ovakva bagra vodi. I ti Vucicu ti si obicni narcisodni lazov, podrzavas tu bagru jer si sa njima u kriminalu, o tebi je sve rekao Vuk Jovanovic.
Don Kihot 11.09.2016 14:01 ODGOVORI
Tako to rade" veliki i mudri političari"....sramota za sve i za sav naš rod...srbi se ne stide svojih praznika i dana u kojima su ginuli za svoju zemlju, ali vas smradovi treba da se stidi jer vi neznate za šta smo mi ginuli i za koga.....
mislim 11.09.2016 14:00 ODGOVORI
Ali da ima toliko glupog naroda da vjeruje tom sarlatanu polupismeni domacin bi bolje vodio ovu zemlju.
riberi 11.09.2016 13:59 ODGOVORI
ne kontam tri mjeseca, komisije , eksperti stručnjaci, prošlo skupštinu, i izgleda svi pogrešno tumačili i čitali strašno , i nedopustivo .
Mf 11.09.2016 13:44 ODGOVORI
Milorade i ti i Zeljka pod hitno dajte Ostavku da naroda SRPSKI Zivi
Kaoiuvjekdosadatvojmiki 11.09.2016 13:40 ODGOVORI
E sad cete sigurno pobjediti na izborima, do duse znali smo ishod ove i slicnih poteza-osta samo prasina,ali ipak za sve treba potvrda.
Karadoz 11.09.2016 13:35 ODGOVORI
Ovo je bolje od spanskih sapunica, predvivivo al uvijek do bola smijesno
Mila 11.09.2016 13:27 ODGOVORI
Tužno i žalosno. Zar nam je rukovodstvo toliko nepismeno da nezzna da pročita odluku, koju su pravnici napisali. Vjerujte da me sramota što živim u ovoj državi, sa nepismenim rukovodstvom. Užas
Za Milu: Mila u pravu si,ali ja bih pored rukovodstva koje je nepismeno dodao da nam je nepismena i opozicija. Ni oni nisu znali protumaciti Odluku cim su je napali i glasali u Skupstini za referendum. Sve je to isto i svi su isti. Sramota.
Poslednji kineski car
11.09.2016 13:41
Bruka 11.09.2016 13:19 ODGOVORI
Auuu pa ovi nisu znali procitat odluku ustavnog suda gotovo godinu dana sve dok nije dosao taj Han u Beograd i "procitao" im. Znaci kompletna vlada nepismena. Nazalost take mi biramo da nas vode, ee onda ovako stanje u Republici i zasluzili.
jadni mi 11.09.2016 13:16 ODGOVORI
Ovo je tako tužno čitati.
DA VEOMA TUŽNO. OVO JE IVANIĆ GOVORIO DVA TRI MJESECA.
SOKRAT
11.09.2016 13:22
Re SOKRAT: Pa sto su onda poslanici iz njegove partije glasali za referendum? Zasto nisu rekli sta znaci Odluka Suda i na sto se odnosi i tako objasnili o cemu se radi? Moj Sokrate ,nema u nasoj RS pametnog i postenog politicara. Svima im oci kolutaju kao pumpa na benzinskoj stanici koja pokazuje novac. Neznaju procitati i protumaciti sta pise.
Poslednji kineski car
11.09.2016 13:47
Znali ste vi sta piše u odluci Suda ali ste odluku tumacili da izazovete što veće tenzije pred lokalne izbore!!!
nik
11.09.2016 14:05
carlito 11.09.2016 13:16 ODGOVORI
Ovo su obicni lazovi i prevaranti. Niko nije lud pa da godinu dana pogresno tumaci odluku. Ako ostanu pri stavu da je odluka pogresno tumacena, ko ce snositi odgovornost za neznanje i pogresno tumacenje odluke koje je proizvelo ozbiljne posledice po Republiku Srpsku?
BiH SA 11.09.2016 13:14 ODGOVORI
Ne cudi me sto se odluka pogresno tumacila kad su je tumacili strucnjaci za veliki i mali.Mislim da ce na kraju dobiti veliki...
Pokojna Mileva 11.09.2016 13:08 ODGOVORI
Plavusa je dobila vazelin i ima zadatak svoje najodanije i najgluplje glasace da pripremi za Milinu zavrsnu igru u kojoj nece biti nista od referenduma.
Rs 11.09.2016 13:02 ODGOVORI
Vade se Mile i Zeljkica iz blata koji su upali nismo mi jaki da bi se borili. Republika Srpska opstaje od kredita sa zapada toga trebaju biti svjesni gradani RS a ne od referenduma i suplje price vladajucih
Abc 11.09.2016 12:57 ODGOVORI
Ne zna se koji je ljepsi od njih dvojice.
Nezna se koja je ruznija od njih dvije
Uvz
11.09.2016 13:09
Hahahah upravu si 100%..ova cvijanovicka ovako iz profila muskarac 1/1
ting
11.09.2016 13:16
Lep je dzigi ko u knjigi : D
- arzuhal
#6808 Re: Referendum(i) u RS-u
...a ako bi te ljubavi čak i nestalo, uvijek će ostati sirova i neutaživa seksualna želja i požuda Srbije spram RS, svršio je svoje obraćanje premijer Vučić.On je na kraju dodao da rukovodstvo u Beogradu cijeni partnere iz Bosne i Hercegovine, ali da to ne znači da RS treba sumnjati u ljubav Srbije prema tom bh. entitetu.
-
channel10
#6809 Re: Referendum(i) u RS-u
Upitni su i dalje jer ovo sto oni misle uraditi nije rjesenje po zadatku od strane US.155_mm wrote:odluka ustavnog suda i njeno postivanju vise nisu upitni, barem tako srpske vodje javno najavljuju. pitanje je cemu sad referendum sa ovakvim pitanjem. ako je vec sve odluceno. jer kako rece portparol skupstine manjeg entiteta milorad dodik, skupstina ce donijeti zakon po kojem taj praznik 9. januara nece biti zakonski obavezan. u stvari nece ni biti zakona o praznicima nego zakon o slavama.radostan dan wrote:Jeei li ti siguran da si dobro razumio odluku ustavnog suda, i koje se korekcije tom odlukom traze?155_mm wrote:cak se i nazire i rijesenje a to je da ce taj praznik postati zakonski neobavezan. znaci spustit ce ga na nivo proslave tvog licnog rodjendana.
i ja sad pitam nekog ko ce izaci da glasa, zna li zbog cega on onda glasa. a posto on to ocogledno ne zna, mogao bi ti kao njegov iznenadni advokat na ovoj temi a i kao potencijalni glasac na pomenutom referendumu, dati odgovor na to pitaje.
Jebu i dalje MZ i US, ali dokle ce, to cemo vidjeti.
-
oakville
#6810 Re: Referendum(i) u RS-u
BiH krediti će služiti da srpsko-beogradska dijaspora s trenutnim prebivalištem u BiH za svoju djecu kupi stanove u BG i kuće u Novom Sadu. Rekli smo na početku "svi srbi u jednoj državi," nismo rekli kolika država i gdje, pa mogu svi zajedno konačno da budu u Beogradu. Za ove Mačve, Mitrovice i ostale se ne sekiram, neće dalje od Novog Beograda. Tu su kod kuće, kao i svi srbi cijelog svijeta. I hrvati i bosanci i albanci moraju dati svoj doprinos stvaranju te, nove, veće i ljepše srpske države u Beogradu - i to su dosad i radili i radit će dalje.radostan dan wrote:Naravno, zasto da ne...brat brata pomaze, a svakako smo svi bosanci, zar ne?oakville wrote:
Usein Bolt iz Srebrenice, aka Vučić, bi da beogradsku dijasporu s prebivalištem u BiH uvali Bošnjacima na izdržavanje, uposlenje i hranu ...
Ne sekiraj se, imaj kesa za jos 3 rate kredita...od januara 2017. racunam na tebe, brate moj.![]()
Treba povećati broj letova na liniji Banja Luka Beograd i poveznicu iz Banja Luke na autoput prema Beogradu
Dal si lud brate moj...pa da tom poveznicom krenu iz Mačve, Mitrovice, Šida, ovamo, u ovaj rahatluk, da nam prave konkurenciju. Nista to...
-
artime
#6811 Re: Referendum(i) u RS-u
Jao sapunice. Pa ovo je na nivou vrtica haha nisu jos slova naucili... Eto vam Dode i garniture iz RSa.... Ma niko ovdje ne gleda kako pbicni stanovnik ove drzave zivi. Niko!
-
channel10
#6812 Re: Referendum(i) u RS-u
Boga mi su ih dobro pritisli, dok iz mutavih prelaze u dooobro osvjestene. Ispitali su teren, a sad nazad na mrski kolosijek.
Last edited by channel10 on 11/09/2016 14:59, edited 1 time in total.
-
oakville
#6813 Re: Referendum(i) u RS-u
Neće se valjda sad povući, ako ne mogu organizovati bezveze "referendum o prazniku" već razvodnjavaju nekim izmjenama zakona, neće ko ne mora, itd. kako će organizovati nešto ozbiljnije?channel10 wrote:Boga mi su ih dobro pritisli, dok iz mutavih prelaze u dooo bro osvjestene. Ispitali su teren, a sad nazad na mrski kolosijek.
- arzuhal
#6814 Re: Referendum(i) u RS-u
To bi bilo dobro: Ustavni sud BiH prihvati žalbu, RS ne održi referendum i usvoji zakon po kojem 9. januar slavi ko hoće, a ko neće - nije u obavezi, opcionalno je, samo se 1. maj i Nova godina slave kao važni praznici
Može!
Može!
-
oakville
#6815 Re: Referendum(i) u RS-u
To onda kao neka Prvomajska - Novogodišnja Republika? Karadžić se u grobu okreće, jel se za ovo ratovalo, da tamo neki stranci i poturice primoravaju hrabro srpsko vođstvo da pišu i mijenjaju zakone bez da srpski narod demokratski izrazi svoju volju? Ccccc. Ovako će sutra dovesti u pitanje i zakon o slavama i svetkovinama.arzuhal wrote:To bi bilo dobro: Ustavni sud BiH prihvati žalbu, RS ne održi referendum i usvoji zakon po kojem 9. januar slavi ko hoće, a ko neće - nije u obavezi, opcionalno je, samo se 1. maj i Nova godina slave kao važni praznici![]()
Može!
-
radostan dan
#6816 Re: Referendum(i) u RS-u
Brate moj...slazem se.oakville wrote:
BiH krediti će služiti da srpsko-beogradska dijaspora s trenutnim prebivalištem u BiH za svoju djecu kupi stanove u BG i kuće u Novom Sadu. Rekli smo na početku "svi srbi u jednoj državi," nismo rekli kolika država i gdje, pa mogu svi zajedno konačno da budu u Beogradu. Za ove Mačve, Mitrovice i ostale se ne sekiram, neće dalje od Novog Beograda. Tu su kod kuće, kao i svi srbi cijelog svijeta. I hrvati i bosanci i albanci moraju dati svoj doprinos stvaranju te, nove, veće i ljepše srpske države u Beogradu - i to su dosad i radili i radit će dalje.
I ovi sto im je Bakir porucio da imaju turske krvi i gena, da idu isto, pa kad se ja i ti rasirimo...ljepota u boga.
Nego, i pored toga osta onih 12 rata od januara...gledam u tE ko u vasilija oszroskog, slava mu i milost.
- dobojlija81
#6817 Re: Referendum(i) u RS-u
Svelo se haman na ono što Šešelj reče sudijama o izmetu i jedenju istih
kom
Last edited by dobojlija81 on 11/09/2016 15:05, edited 1 time in total.
- spreca
#6818 Re: Referendum(i) u RS-u
neznam za tebe ali ih ja nabijem na kurac......a cesto i one koji ih podrzavaju samo zato sto im korijenje obecavajuradostan dan wrote:apsolutno...nek bog pozivi mila, bakira und dragana, sve dok uredno isplacuju svoje obaveze prema meni.spreca wrote: sikira ga jer smo jedna drzava......
A isplacuju....
Kao sto i ja isplacujem njima placanjem poreza, dadzbina, komunalija...necinjenjem krivicnih dijela, prekrsaja, nosenjem na grbaci dva penzionera ili vise (koje uzgred i ne poznajem, uplacivanjem u penziono) itd, itd.
Cist racun, duga ljubav...
Stoga je moja zelja spram njih i BiH uopste- iskrena i od srca.
-
channel10
#6819 Re: Referendum(i) u RS-u
Neka narodna skupstina izglasa da je popu zabranjen dolazak na proslavu tog dana i to je to.
Onda uputiti sljedecu apelaciju povodom krsne slave od skupstine do dzekijeve i puzeve kucice kao i do kucice i krsne slave malog mrava...
Onda sljedecu, pa sljedecu dok se ne dovedu u red kao entitet svih konstitutivnih naroda u BIH-a....
Oni samo batinu razumiju. Ne mozes sa njima na fin nacin.
Onda uputiti sljedecu apelaciju povodom krsne slave od skupstine do dzekijeve i puzeve kucice kao i do kucice i krsne slave malog mrava...
Onda sljedecu, pa sljedecu dok se ne dovedu u red kao entitet svih konstitutivnih naroda u BIH-a....
Oni samo batinu razumiju. Ne mozes sa njima na fin nacin.
- arzuhal
#6820 Re: Referendum(i) u RS-u
Nećemo sad u sitna crevca...oakville wrote:To onda kao neka Prvomajska - Novogodišnja Republika? Karadžić se u grobu okreće, jel se za ovo ratovalo, da tamo neki stranci i poturice primoravaju hrabro srpsko vođstvo da pišu i mijenjaju zakone bez da srpski narod demokratski izrazi svoju volju? Ccccc. Ovako će sutra dovesti u pitanje i zakon o slavama i svetkovinama.arzuhal wrote:To bi bilo dobro: Ustavni sud BiH prihvati žalbu, RS ne održi referendum i usvoji zakon po kojem 9. januar slavi ko hoće, a ko neće - nije u obavezi, opcionalno je, samo se 1. maj i Nova godina slave kao važni praznici![]()
Može!
- Drvosjeca iz Dejcica
#6821 Re: Referendum(i) u RS-u
Jebote kako ljudima u RS-u razvlače pamet pa to je strašno. Šaltaju ih k'o majmune, zato sam i pitao onog šta će jesti a on jadnik uporan da će biti referenduma. A lijepo sam mu rekao da ja na njegovom mjestu ne bih bio tako siguran u svoje (njegove) tvrdnje, isto kao i za to šta će jesti. Međutim bojim se da dok on to skonta osta prazna stomaka. Ja ne znam imali tamo iko hrabrosti da kaže halo pa koga vi jebete u zdrav mozak, sad referendum, sad prilagođavamo zakon, sad predlažu zakon o prazncima koji se i ne mora poštovati, sada pogrešno tumačili odluku...šta je iduće? Da kažu da je Bakir bio u pravu.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 11/09/2016 15:10, edited 1 time in total.
- moa
#6822 Re: Referendum(i) u RS-u
Ne, ne i ja slavim bajram ali to nije drzavni praznik i imam jedan dan fraj. Tako je i sa 9. januarom. To je neka slava ali nije drzavni praznik pa bujrum.arzuhal wrote:To bi bilo dobro: Ustavni sud BiH prihvati žalbu, RS ne održi referendum i usvoji zakon po kojem 9. januar slavi ko hoće, a ko neće - nije u obavezi, opcionalno je, samo se 1. maj i Nova godina slave kao važni praznici![]()
Može!
- kamberovica polje
#6823 Re: Referendum(i) u RS-u
Da, mada ni mi u FBiH ne zaostajemo puno, trezorski princ i Lepi u duetu nas jebu u mozak.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jebote kako ljudima u RS-u razvlače pamet pa to je strašno. Šaltaju ih k'o majmune, zato sam i pitao onog šta će jesti a on jadnik uporan da će biti referenduma. A lijepo sam mu rekao da ja na njegovom mjestu ne bih bio tako siguran u svoje (njegove) tvrdnje, isto kao i za to šta će jesti. Međutim bojim se da dok on to skonta osta prazna stomaka.
-
radostan dan
#6824 Re: Referendum(i) u RS-u
Ja to nisam tako razumio, ne sad nego od kako je donesena odluka ustavnog suda...zato sam i pitao haubicu jel on dobro skontao, ili ia nisam dobro skontao - odluku. A on misli da sam ironican.arzuhal wrote:To bi bilo dobro: Ustavni sud BiH prihvati žalbu, RS ne održi referendum i usvoji zakon po kojem 9. januar slavi ko hoće, a ko neće - nije u obavezi, opcionalno je, samo se 1. maj i Nova godina slave kao važni praznici![]()
Može!
Po meni, a svjedok mi je @general war (kada smo diskutovali dan nakon donosenja odluke)...sporna je vjerska komponenta dana republike, ili proslavljanje vjerske komponente dana republike.
A nakon odluke suda se nadovezao Bakir I., sa izjavom da nema nista protiv da r srpska ima svoj dan, ali ne 9.januar...i onda lupi neki datum (vjerovatno nenamjerno), anono ispade da ie taj datum krsna slava radovana karadjica...cini mi se da je arandjelovdan bio u pitanju.
- muha_sa
#6825 Re: Referendum(i) u RS-u
ne sahranjuj ga--neka poživi bar još 25 godinaoakville wrote:To onda kao neka Prvomajska - Novogodišnja Republika? Karadžić se u grobu okreće, jel se za ovo ratovalo, da tamo neki stranci i poturice primoravaju hrabro srpsko vođstvo da pišu i mijenjaju zakone bez da srpski narod demokratski izrazi svoju volju? Ccccc. Ovako će sutra dovesti u pitanje i zakon o slavama i svetkovinama.arzuhal wrote:To bi bilo dobro: Ustavni sud BiH prihvati žalbu, RS ne održi referendum i usvoji zakon po kojem 9. januar slavi ko hoće, a ko neće - nije u obavezi, opcionalno je, samo se 1. maj i Nova godina slave kao važni praznici![]()
Može!