Problem pasa lutalica
-
stranacc
#6801 Re: Problem pasa lutalica
Da jos dodam
Ovdje ima dzukela koliko hoces ali su na kanapu i u kucama. Pusti cuku i nek nekoga zajuri , eh taj neko pretpi dusevnu bol i na sudu ti lagano uzme sve para sto imas, ako nemas para moze i kuca.
O hranjenju pasa ..posto ovdje nema slobodnih pasa( svi u sretnim vezama)
Ostaju nam ptice , ..
Vidis ovdje se ni ptice ne smiju hraniti... Pise ti ako tu i tu budes hranio ptice , kazna je tolika i tolika... Zadto? Pa zakon prirode ako se ne mogu same izdrzavati odna je potreba za njima nestala ...
Hranjenje divljih zivotinja u urbanim sredinama donosi zarazu stanovnistva
Ovdje ima dzukela koliko hoces ali su na kanapu i u kucama. Pusti cuku i nek nekoga zajuri , eh taj neko pretpi dusevnu bol i na sudu ti lagano uzme sve para sto imas, ako nemas para moze i kuca.
Ostaju nam ptice , ..
Vidis ovdje se ni ptice ne smiju hraniti... Pise ti ako tu i tu budes hranio ptice , kazna je tolika i tolika... Zadto? Pa zakon prirode ako se ne mogu same izdrzavati odna je potreba za njima nestala ...
- piupiu
#6802 Re: Problem pasa lutalica
stranacc,
.
To je to. Skupi se 100 ljudi i da po 100 maraka da se podnese kolektivna tužba protiv jedne opštine. Nema za šta ih se ne može tužiti, a nije jedna osoba da im neko može reći 'hu iz ju', zastrašivati, itd ... nego 100. Svaki dan neko ispriča najnoviju situaciju o napadu ili susretu 'treće vrste' sa cukama, ljudi ne mogu spavati (mentalna tortura), djeca ne mogu u park i u školu, itd ... sigurno ima 100 ljudi koji imaju različite i dokazive razloge da tuže. 100 ljudi može i finansirati i dokazati opštinski nemar. I dobiti tužbu i povrat svog novca, a i odštetu. Tako bar filmovi kažu.
To je to. Skupi se 100 ljudi i da po 100 maraka da se podnese kolektivna tužba protiv jedne opštine. Nema za šta ih se ne može tužiti, a nije jedna osoba da im neko može reći 'hu iz ju', zastrašivati, itd ... nego 100. Svaki dan neko ispriča najnoviju situaciju o napadu ili susretu 'treće vrste' sa cukama, ljudi ne mogu spavati (mentalna tortura), djeca ne mogu u park i u školu, itd ... sigurno ima 100 ljudi koji imaju različite i dokazive razloge da tuže. 100 ljudi može i finansirati i dokazati opštinski nemar. I dobiti tužbu i povrat svog novca, a i odštetu. Tako bar filmovi kažu.
-
Zastozato
#6803 Re: Problem pasa lutalica
Podrzavam!piupiu wrote:stranacc,.
To je to. Skupi se 100 ljudi i da po 100 maraka da se podnese kolektivna tužba protiv jedne opštine. Nema za šta ih se ne može tužiti, a nije jedna osoba da im neko može reći 'hu iz ju', zastrašivati, itd ... nego 100. Svaki dan neko ispriča najnoviju situaciju o napadu ili susretu 'treće vrste' sa cukama, ljudi ne mogu spavati (mentalna tortura), djeca ne mogu u park i u školu, itd ... sigurno ima 100 ljudi koji imaju različite i dokazljive razloge da tuže. 100 ljudi može i finansirati i dokazati opštinski nemar. I dobiti tužbu i povrat svog novca, a i odštetu. Tako bar filmovi kažu.
-
Zastozato
#6804 Re: Problem pasa lutalica
Dzaba ti je pricati ljudima koji imaju svoj neki interes sto su psi na ulicama. Drzava ne radi nista, ali ovaj prijedlog da se tuze opcine bi mogao natjerati vlastodrzce da dodju sebi i konacno zastite gradjane. U bivsoj drzavi nikad ovakav problem nismo imali jer su sintori radili svoj posao. Samo bolestan covjek moze vise voljeti psa lutalicu, vrane, pa i golubove od covjeka.stranacc wrote:Da jos dodam
Ostaju nam ptice , ..
- MJAU - da
#6805 Re: Problem pasa lutalica
ma jok ba, atak na mene, nego mačke. nemaju svi para, a ni kmomšije voljne da zagrade zajedničko dvorište. Nejse, ti psi neće dugo, ako možeš pomoći, pomozi im, ako ne, zanemari što sam pisala i mirna i ti i ja.pakica_ wrote:Oprosti, nisam znala sa oko ekonomije ima kuca sa avlijama po kojima mace setajuMJAU - da wrote:
pa dobro, šta se dereš, idi ladi gola dupeta. Ne lupetaj, nije niko pustio macu da landara, a i da jeste, valjda i maca ima pravo na šetnju po svojoj aviliji gdje oni dođu po noći. Jbt paypal, ko ti je rekao da si paypalovac, ja nisam. nego ako znaš koga prenesi, meni vala nije svejedno, pa i štzo će na tuđu dušu ih potrovati.
Meni cuke ne mogu u avliju jer je ogradjena pa sta god pustim da seta po dvoristu, nece biti rascupano od strane copora.. Copor kod ekonomije me 100 puta zaganj'o kad sam s mojim kerovima, ja koja ne zivim tu sam vise navikla da ce iskociti, kamoli neko ko je tu..
Enocionalne ucjene bilo koje vrste vise kod mene ne piju vode. Zao mi je ako si ovaj moj prethodni post dozivjela kao atak na tebe, jer to nije bio.. Nego vise k... ne mrdam ako neko kaze potrovat ce, pobit ce.. Ako hoce, bujrum,jer ja stvarno nemam nacina da nesto uradim da to sprijecim... Mogu ponuditi da sklonim leseve jer bi na plus 40 bili izvor zaraze... Ostalo je van moje moci...
-
sizifinho
#6806 Re: Problem pasa lutalica
Jebi ga, seljani ko seljani, šta ćeš, malo je Sarajevo za tamo neke Američke gradove.
Pogotovo ako uzmemo u obzir da čovjek živi 10 godina u americi, poredi ubijanje kokoški i krava sa ubijanjem pasa. Volio bih te čuti tako u Houstonu, LA itd gdje su aktivna SPCA društva. Kod vas nema psa na ulici jer čim se primjeti, zovu se ljudi koji ga uzmu, odvezu u sklonište, okupaju ga, namirišu ga, donesu mu odrezak sa crnim vinom i navečer bace masažu.
Ta neprofitne organizacije za prevenciju okrutnosti prema životinjama omogućavaju životinjama u Americi bolji zdravstveni sistem i više sigurnosti nego što naši ljudi imaju, i onda jedan bosanski mentalitet koji živi 10 godina tamo na Bosanskohercegovačkom forumu govori da se pobije to sve, i da nije nehumano jer haman svaki dan ubijamo kokoške i krave. Naravno, to su samo one unutrašnje misli koje skriva dok je tamo, a ovdje se naravno može izjasniti.
Pogotovo ako uzmemo u obzir da čovjek živi 10 godina u americi, poredi ubijanje kokoški i krava sa ubijanjem pasa. Volio bih te čuti tako u Houstonu, LA itd gdje su aktivna SPCA društva. Kod vas nema psa na ulici jer čim se primjeti, zovu se ljudi koji ga uzmu, odvezu u sklonište, okupaju ga, namirišu ga, donesu mu odrezak sa crnim vinom i navečer bace masažu.
Ta neprofitne organizacije za prevenciju okrutnosti prema životinjama omogućavaju životinjama u Americi bolji zdravstveni sistem i više sigurnosti nego što naši ljudi imaju, i onda jedan bosanski mentalitet koji živi 10 godina tamo na Bosanskohercegovačkom forumu govori da se pobije to sve, i da nije nehumano jer haman svaki dan ubijamo kokoške i krave. Naravno, to su samo one unutrašnje misli koje skriva dok je tamo, a ovdje se naravno može izjasniti.
- seoBIH
#6807 Re: Problem pasa lutalica
Sinoc pasce u naselju zadavi malog mačića. Sve ove lutalice treba pobiti! Samo su štetočine!
- sunceKOtepsija
#6808 Re: Problem pasa lutalica
nide vezesizifinho wrote:Jebi ga, seljani ko seljani, šta ćeš, malo je Sarajevo za tamo neke Američke gradove.
-
sizifinho
#6809 Re: Problem pasa lutalica
<3sunceKOtepsija wrote: nide veze
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
L u c i f e r
#6810 Re: Problem pasa lutalica
On average if you combined LA County Shelters, almost 200 Dogs are euthanized every day.

Cca 2 miliona godisnje.
- piupiu
#6811 Re: Problem pasa lutalica
Nije problem ko voli pse, a ko ih ne voli; evo, meni sjedi jedan u krilu dok pišem; niti je problem šta je u Americi, a šta nije - problem je - psi na ulici i nadležni koji ne rješavaju problem.
-
L u c i f e r
#6812 Re: Problem pasa lutalica
Tako je.piupiu wrote:Nije problem ko voli pse, a ko ih ne voli; evo, meni sjedi jedan u krilu dok pišem; niti je problem šta je u Americi, a šta nije - problem je - psi na ulici i nadležni koji ne rješavaju problem.
-
sizifinho
#6813 Re: Problem pasa lutalica
Pa shvatam koncept, i teška srca se slažem da je možda to rješenje. Ali nije rješenje da sad bubam Lucifer izađe i ubije psa. Zašto to mislim?
Pa recimo da ima azil. I u tom azilu nek vlada pravilo 7-10 dana -> eutanazija.
Znači uzme se pas, drži u azilu 7-10 dana, ako ga niko ne pokupi -> uspava se.
To je nešto što meni lično ne odgovara, ali beneficira po društvo, i samim tim je bolje nego da su psi na ulici. Ali pošto tog nema zar ne bismo MI trebali napravit inicijativu protiv vlasti da se to rješi?
Jok, inicijativa koja se prihvata je da se pobiju psi, lovci unajme, baci im se mišomor, ubije se pseto petardom.
Užasno mi idu na živce ovi što se hvale kako su oni se riješili lutalica, kao eto, uzeli su inicijativu.
Hajd super, sad kad ste inicijativni i počeli ste sklanjati pse, znači želite dobro po društvo, idemo dalje. Hajde da skupimo onda vas, i ja ću se pridružiti, pa da i druge stvari rješavamo. Počet ćemo s livadama. Smeće pokupiti.
Onda otići onoj ženi na vrata, što mi svako jutro istrese kilu hljeba na livadu gdje bih ja htio sjesti i pročitati knjigu, pa joj reći koju pametnu.
Onda prohodati po naselju i svakom autu koje je parkirano kabadahijski gume izbušiti.
Ako sretnemo kakve siledžije, narkiće, pedofile, njih ćemo pretući.
Sutra ćemo tražiti da se zatvori Milja pa da očistimo korito.
I tu isto tako možemo uzeti inicijativu u svoje ruke, ali to se ne radi. Lakše je psa ubiti bacivši mu komad mesa i stakla.
Pa recimo da ima azil. I u tom azilu nek vlada pravilo 7-10 dana -> eutanazija.
Znači uzme se pas, drži u azilu 7-10 dana, ako ga niko ne pokupi -> uspava se.
To je nešto što meni lično ne odgovara, ali beneficira po društvo, i samim tim je bolje nego da su psi na ulici. Ali pošto tog nema zar ne bismo MI trebali napravit inicijativu protiv vlasti da se to rješi?
Jok, inicijativa koja se prihvata je da se pobiju psi, lovci unajme, baci im se mišomor, ubije se pseto petardom.
Užasno mi idu na živce ovi što se hvale kako su oni se riješili lutalica, kao eto, uzeli su inicijativu.
Hajd super, sad kad ste inicijativni i počeli ste sklanjati pse, znači želite dobro po društvo, idemo dalje. Hajde da skupimo onda vas, i ja ću se pridružiti, pa da i druge stvari rješavamo. Počet ćemo s livadama. Smeće pokupiti.
Onda otići onoj ženi na vrata, što mi svako jutro istrese kilu hljeba na livadu gdje bih ja htio sjesti i pročitati knjigu, pa joj reći koju pametnu.
Onda prohodati po naselju i svakom autu koje je parkirano kabadahijski gume izbušiti.
Ako sretnemo kakve siledžije, narkiće, pedofile, njih ćemo pretući.
Sutra ćemo tražiti da se zatvori Milja pa da očistimo korito.
I tu isto tako možemo uzeti inicijativu u svoje ruke, ali to se ne radi. Lakše je psa ubiti bacivši mu komad mesa i stakla.
-
L u c i f e r
#6814 Re: Problem pasa lutalica
E moj sizife, bog me ubio ako ti sam znas sta hos da kaes...
Al haj, bitno je nek se nesta naprduje i ko biva kontrira...
-
sizifinho
#6815 Re: Problem pasa lutalica
Ili ti i ne želiš razumjeti nekog ko ne razmišlja kao i ti, al haj bitno je da se nešto napiše.L u c i f e r wrote:E moj sizife, bog me ubio ako ti sam znas sta hos da kaes...
Ignoriš me brate, šta se smaraš s mnom. Imaš onu opciju da sakriješ - i svima dobro. Bio si zanimljiv par puta, sad si samo dosadan.
-
L u c i f e r
#6816 Re: Problem pasa lutalica
Ma i to vala sto kaes.
Pa te budalastine o mljevenom staklu imputiraj drugima, ja to ne bi nikad uradio, cak ni tebi.
Husta ga vista, baby...add foe...
Pa te budalastine o mljevenom staklu imputiraj drugima, ja to ne bi nikad uradio, cak ni tebi.
Husta ga vista, baby...add foe...
- uglavnomja
#6817 Re: Problem pasa lutalica
da se prebrojimo, ko razumije sizifinja
ja jok
ja jok
-
sizifinho
#6818 Re: Problem pasa lutalica
Ljudi ubijaju pse i tu kao uzimaju stvar u svoje ruke i rješavaju društvo zla.uglavnomja wrote:da se prebrojimo, ko razumije sizifinja![]()
ja jok
A kad treba ustati otići na proteste, ili mijenjati stvari tu svi po kafama sjede i piju.
Što takvu inicijativu ne preuzmu kad je pitanje drugih stvari a ne samo kerova? Možda bi manje kriminalaca ulicama hodalo.
Je li jednostavno dovoljno? Treba li još?
De ja sam gluplji što trošim svoje vrijeme na ovoj temi, vozdrica, radite šta hoćete svakako ste najpametniji. Blago nama s ovakvim narodom.
- forest gump
#6819 Re: Problem pasa lutalica
Haj ne prdi sizifinjo tita ti u prahu.
- piupiu
#6820 Re: Problem pasa lutalica
Ma, ja razumijem šta on priča. On je mlad čovjek, deprimiran letargijom, osjećajem da se ništa ne mijenja i da je ljudima toliko sve dodijalo da se sve svodi na ekstremna prepucavanja oko ekstremnih rješenja; da nema sredine; da nema volje ... I da je ovaj problem s psima sada toliko van kontrole da ljudi vide samo ekstremne solucije. Nije on problem - on je dijete-idealista koji bi u nešto da se uključi, ali kako treba, i da čita knjige u parku k'o sav normalan svijet ...uglavnomja wrote:da se prebrojimo, ko razumije sizifinja![]()
ja jok
- MJAU - da
#6821 Re: Problem pasa lutalica
ne bih se složila. Student medicine, prvo nije dijete, osim ako nisi ovog uvriježenog mišljenja da je i s 25 godina u nas i dalje dijete. Drugo, ima veoma naprednu svijet, izuzetnu moć empatije i nastoji odraditi sizifov posao, a to objasiti vama (pa i meni) da se može poštovati zakon i druga bića. Ja sam ipak malo "starija", pa vas i kontam bolje, ali se u potpunosti slažem sa njegovim pristupom. Svaka čast momku, drago mi je da su mi sugrađani takvi, letargični, ili ne, irelevantno u potpunosti.piupiu wrote:Ma, ja razumijem šta on priča. On je mlad čovjek, deprimiran letargijom, osjećajem da se ništa ne mijenja i da je ljudima toliko sve dodijalo da se sve svodi na ekstremna prepucavanja oko ekstremnih rješenja; da nema sredine; da nema volje ... I da je ovaj problem s psima sada toliko van kontrole da ljudi vide samo ekstremne solucije. Nije on problem - on je dijete-idealista koji bi u nešto da se uključi, ali kako treba, i da čita knjige u parku k'o sav normalan svijet ...uglavnomja wrote:da se prebrojimo, ko razumije sizifinja![]()
ja jok
-
5 0 5
#6822 Re: Problem pasa lutalica
al' je morao popiti dva bana da bi zasluzio respekt.MJAU - da wrote:ne bih se složila. Student medicine, prvo nije dijete, osim ako nisi ovog uvriježenog mišljenja da je i s 25 godina u nas i dalje dijete. Drugo, ima veoma naprednu svijet, izuzetnu moć empatije i nastoji odraditi sizifov posao, a to objasiti vama (pa i meni) da se može poštovati zakon i druga bića. Ja sam ipak malo "starija", pa vas i kontam bolje, ali se u potpunosti slažem sa njegovim pristupom. Svaka čast momku, drago mi je da su mi sugrađani takvi, letargični, ili ne, irelevantno u potpunosti.piupiu wrote: Ma, ja razumijem šta on priča. On je mlad čovjek, deprimiran letargijom, osjećajem da se ništa ne mijenja i da je ljudima toliko sve dodijalo da se sve svodi na ekstremna prepucavanja oko ekstremnih rješenja; da nema sredine; da nema volje ... I da je ovaj problem s psima sada toliko van kontrole da ljudi vide samo ekstremne solucije. Nije on problem - on je dijete-idealista koji bi u nešto da se uključi, ali kako treba, i da čita knjige u parku k'o sav normalan svijet ...
- MJAU - da
#6823 Re: Problem pasa lutalica
ja sam jedan, pa sam i dalje frustrurana neudavača s mačkama...5 0 5 wrote:al' je morao popiti dva bana da bi zasluzio respekt.MJAU - da wrote:ne bih se složila. Student medicine, prvo nije dijete, osim ako nisi ovog uvriježenog mišljenja da je i s 25 godina u nas i dalje dijete. Drugo, ima veoma naprednu svijet, izuzetnu moć empatije i nastoji odraditi sizifov posao, a to objasiti vama (pa i meni) da se može poštovati zakon i druga bića. Ja sam ipak malo "starija", pa vas i kontam bolje, ali se u potpunosti slažem sa njegovim pristupom. Svaka čast momku, drago mi je da su mi sugrađani takvi, letargični, ili ne, irelevantno u potpunosti.piupiu wrote: Ma, ja razumijem šta on priča. On je mlad čovjek, deprimiran letargijom, osjećajem da se ništa ne mijenja i da je ljudima toliko sve dodijalo da se sve svodi na ekstremna prepucavanja oko ekstremnih rješenja; da nema sredine; da nema volje ... I da je ovaj problem s psima sada toliko van kontrole da ljudi vide samo ekstremne solucije. Nije on problem - on je dijete-idealista koji bi u nešto da se uključi, ali kako treba, i da čita knjige u parku k'o sav normalan svijet ...
- piupiu
#6824 Re: Problem pasa lutalica
E, a, ja se slažem s tobom. Ne znam koliko ima godina, s 25 je još uvijek je mlad, i idealističan i pun empatije i ... očajan zato što drugi ljudi iz očaja samo žele riješiti problem, pa i na načine koji njega bacaju u očaj. Čak ga i poljubih zbog čitanja knjige u parku ... S, druge strane, takodje nije normalno da ljudi vode djecu u školu sa štapom za rastjerivanje agresivnih pasa, da djeca imaju traume, umjesto da se igraju sa životinjama, da ljudi ne mogu spavati, itd ... i za to treba imati empatije. Dakle, potrebna je ... solucija.MJAU - da wrote:ne bih se složila. Student medicine, prvo nije dijete, osim ako nisi ovog uvriježenog mišljenja da je i s 25 godina u nas i dalje dijete. Drugo, ima veoma naprednu svijet, izuzetnu moć empatije i nastoji odraditi sizifov posao, a to objasiti vama (pa i meni) da se može poštovati zakon i druga bića. Ja sam ipak malo "starija", pa vas i kontam bolje, ali se u potpunosti slažem sa njegovim pristupom. Svaka čast momku, drago mi je da su mi sugrađani takvi, letargični, ili ne, irelevantno u potpunosti.piupiu wrote:Ma, ja razumijem šta on priča. On je mlad čovjek, deprimiran letargijom, osjećajem da se ništa ne mijenja i da je ljudima toliko sve dodijalo da se sve svodi na ekstremna prepucavanja oko ekstremnih rješenja; da nema sredine; da nema volje ... I da je ovaj problem s psima sada toliko van kontrole da ljudi vide samo ekstremne solucije. Nije on problem - on je dijete-idealista koji bi u nešto da se uključi, ali kako treba, i da čita knjige u parku k'o sav normalan svijet ...uglavnomja wrote:da se prebrojimo, ko razumije sizifinja![]()
ja jok
- vješalica
#6825 Re: Problem pasa lutalica
http://www.avaz.ba/clanak/190312/nakon- ... -na-terenu
jesu li paščofilke spremne da spašavaju svoje štićenike?
jesu li paščofilke spremne da spašavaju svoje štićenike?