nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#6801 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

drugi profil wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:ko pobaca vako dobre dvice??? mogle su jos koju stotinu hiljada voziti.... :D
Pa vozi ih na restauraciju i reparaciju. Za 15 dana na piku... nije udarana, fabricka boja...
[emoji38] [emoji38]
tempuser

#6802 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

quarterback wrote:raja sa bih.rec.automobili se tako okupljala na "autokafama" prije nekih 12/13 godina, nadjemo se na kafi, prica oko foruma, auta i slicno

nalazili smo se u babaloou, kasnije u onom dundee fast foodu na stadionu kosevo, jedno vrijeme, dok je postojao, i u karting klubu na zetri pa se popije kafa, potom obrne koji krug po stazi kartingom i tako

znalo se tu redovno i kakvih manjih kvarova otkloniti, ono neko zna nesto popraviti, nekome drugom to treba pa se ponese alat i na licu mjesta popravi, na parkingu...

divljanje bilo samo jednom, jedan koji je bio ljubitelj bmwa prodao tog kojeg je vozio pa se malo izivljavao po parkingu stadiona kosevo prije nego je predao auto kupcu, ali za shvatiti je - to je taj mentalni sklop, ili bolje reci sklop, nema puno mentalnog tu
Ima tome i 15 god, bilo je tu ljudi koji su jako puno znali, bilo je i respektabilnih automobila, ali niko ni "i" od incidenta nikad nije napravio. Snage su se odmjeravale na karting stazi, a ne na semaforima... Naravno od nekih 20-ak ljudi koji su cirkulirali izuzetak je pomenuti sa BMW-om...
klaki

#6803 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by klaki »

bitanga_sa_otesa wrote:jbga probaj ti da ne seres ,pa ces vidjet da boli stomak :)

ajde mi objasni samo bit tog skupljanja po parkinzima ...u cemu je fol? samo nemoj reci druzenje i to...moze se druziti na rostiljima,vikendicama,kaficima bez privlacenja paznje i papanluka.
ne prodje nijedan taj ''event'' bez paljenja guma,driftanja,nekog kurcenja,supljiranja :lomim 200-300,ocam.allaam i slicnih glupih prica...i objasni ko normalan moze tu doci i slusati lovacke ublehe debila koji ne znaju nabrojat taktove cetverotaktnog motora,a slove za ljubitelje i poznavaoce automobila...
pa u pravu si, znamo za ta nasa okupljanja lokalnih cunera jebat ih cesto u velikom broju TeDeJi dvičiva, tamo ni ne idem. hocu samo da kazem ne treba svako okupljanje na parkingu okarakterisati kao takvo, a pogotovo ne hapsiti :-D zna biti manjih privatnijih i na kraju normalnih okupljanja, pa neki cruise i kafa

na danjasnji vakat svako je "trkac" i "ljubitelj" auta, a u pravu si za to sto kazes ne znaju pokazat gdje im je turbina (ako je imaju uopste) a trkaci na drugoj krivini na igmanu bi izginuli :lol: gadi mi se kad ljudi vide da volim auto pa onda pomisljaju da sam jedan od uobicajenih TeDeJi trkaca
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#6804 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

klaki wrote:
pa u pravu si, znamo za ta nasa okupljanja lokalnih cunera jebat ih cesto u velikom broju TeDeJi dvičiva, tamo ni ne idem. hocu samo da kazem ne treba svako okupljanje na parkingu okarakterisati kao takvo, a pogotovo ne hapsiti :-D zna biti manjih privatnijih i na kraju normalnih okupljanja, pa neki cruise i kafa

na danjasnji vakat svako je "trkac" i "ljubitelj" auta, a u pravu si za to sto kazes ne znaju pokazat gdje im je turbina (ako je imaju uopste) a trkaci na drugoj krivini na igmanu bi izginuli :lol: gadi mi se kad ljudi vide da volim auto pa onda pomisljaju da sam jedan od uobicajenih TeDeJi trkaca
svi normalni ljudi i ljubitelji automobila su se makli od tih ''okupljanja'' odavno..to ti mogu posvjedociti i @bakir1 i @esso_sa.
takodjer ti mogu reci i ko se sad busa u prsa da su zacetnici auto tJuning i strit rejs - citaj Ćuning scene u sa...a mi im se neke 2006 smijali na forumu auto.ba kad su se snimali kako divljaju i ''driftaju'' po parkigu na vrbanji i kako im najbolji drifter muki opali u parkiran autobus :lol: :lol:
postoje i slike iz 2004. koji su ljudi iz sarajeva prvi isli u mostar da se trkaju na pisti i da jedu cevape.
Bakir1

#6805 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Nije do okupljanja nego do mentalnih sklopova...
Turbo folk i auti nikad nisu isli, dizeli kao perjanica isto tako nikad...
Skup bio u mene pred kucom, sem raje koju znam godinama i omege manje vise nista vrijedno paznje, odveo malog da vidim jel moj i skontao koliko sam sretan sto vremena za takve koride nemam.
Jadno je to sve i daleko su ti ljudi od onoga sto bi trebali biti, ljubomora, zavist, furaci, ne kokuzi kao takvi nego kokuzi u dusi...
Bitanga moze potvrditi kako su se ljudi ibretili kako se u nacionalnom parku raspuse rostilj i kako za svakoga ima barem petica cevapa a niko nikoga ne zna ;-)
bitanga_sa_otesa

#6806 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

citiram jednog sampiona iz hr:
''s mojim sluzbenim autom si isao po drva za rostilj u nacionalnom parku''?

a sjecas se smradova u ozlju kad nam pojedose sve cevape hahhahaha
p.s. ne bih rekao kokuzi vec fukare u dusi...
Bakir1

#6807 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

I ti to nekome objasni...
bitanga_sa_otesa

#6808 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Bakir1 wrote:I ti to nekome objasni...
pametnom je i isaret dosta,a ovi drugi sajsiga loma :D
klaki

#6809 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by klaki »

ne znam za vas al ja ogladnih

jedu mi se cevapi

:D
bitanga_sa_otesa

#6810 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

skokni do zmaja :D
amar1994

#6811 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

:D :D
zdruzdjo

#6812 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

quarterback wrote:raja sa bih.rec.automobili se tako okupljala na "autokafama" prije nekih 12/13 godina, nadjemo se na kafi, prica oko foruma, auta i slicno

nalazili smo se u babaloou, kasnije u onom dundee fast foodu na stadionu kosevo, jedno vrijeme, dok je postojao, i u karting klubu na zetri pa se popije kafa, potom obrne koji krug po stazi kartingom i tako

znalo se tu redovno i kakvih manjih kvarova otkloniti, ono neko zna nesto popraviti, nekome drugom to treba pa se ponese alat i na licu mjesta popravi, na parkingu...

divljanje bilo samo jednom, jedan koji je bio ljubitelj bmwa prodao tog kojeg je vozio pa se malo izivljavao po parkingu stadiona kosevo prije nego je predao auto kupcu, ali za shvatiti je - to je taj mentalni sklop, ili bolje reci sklop, nema puno mentalnog tu
Ooooooo
Memories
Sweet. Nedostaje mi nero sa golfom praaaavo.
quarterback

#6813 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

zdruzdjo wrote:

Ooooooo
Memories
:D :thumbup: on i njegov golf
vješalica

#6814 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

sorry ako je bilo

premotati pred sam kraj videa

amar1994

#6815 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Image
IcedFlame

#6816 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by IcedFlame »

quarterback wrote:
zdruzdjo wrote: Ooooooo
Memories
Nerolex aka Putujuca foto prica sa zelenim zmajem :D

A gdje je BosLink - Projekat farbanje 128-ice, kojem su pcele i behar na kraju upropastile sve :D
Tuzny i Mondeo, Mirza sa Hondom iz koje svira Cannibal Corpse, Sejo savjetnik i sakupljac kazni, Zuhdo i Kec 'nakoso', Muh@ - ljeti bmw, zimi yugo, naztee, Fikret, Faris D, em@c, Edis, pa onda neki sa dvicom ispod cekica :)
Nije sve raja iskljucivo sa autokafa, ali ko bi zaboravio n(l)ikove poput Cyrus the Virus, Sinner, Kazablanka, Alimen, klokan, Sleeps... hajd sto se sjecam nickova, nego sto i dosta 'potpisa' imam u glavi

Memories, sto rece komsija... news-i me odgojili na neki nacin. A mogao sam se drogirati k'o sva normalna raja iz ulice :D

Optimizam i samo naprijed! :D
quarterback

#6817 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

IcedFlame wrote: Memories, sto rece komsija... news-i me odgojili na neki nacin. A mogao sam se drogirati k'o sva normalna raja iz ulice :D
:lol: :lol: :lol:
tempuser

#6818 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

IcedFlame wrote:
quarterback wrote:
zdruzdjo wrote: Ooooooo
Memories
Nerolex aka Putujuca foto prica sa zelenim zmajem :D

A gdje je BosLink - Projekat farbanje 128-ice, kojem su pcele i behar na kraju upropastile sve :D
Tuzny i Mondeo, Mirza sa Hondom iz koje svira Cannibal Corpse, Sejo savjetnik i sakupljac kazni, Zuhdo i Kec 'nakoso', Muh@ - ljeti bmw, zimi yugo, naztee, Fikret, Faris D, em@c, Edis, pa onda neki sa dvicom ispod cekica :)
Nije sve raja iskljucivo sa autokafa, ali ko bi zaboravio n(l)ikove poput Cyrus the Virus, Sinner, Kazablanka, Alimen, klokan, Sleeps... hajd sto se sjecam nickova, nego sto i dosta 'potpisa' imam u glavi

Memories, sto rece komsija... news-i me odgojili na neki nacin. A mogao sam se drogirati k'o sva normalna raja iz ulice :D

Optimizam i samo naprijed! :D
Mislim da je Cyrus the Virus i ovdje prisutan i aktivan (predpostavljam iza kojeg nicka se krije), Fikret povremeno na temi o Alfama. Tu su bili jos Fruk sa 156-icom, Alen sa Astrom F karavan, Nina sa crvenom Feliciom, Ka5tan, Hasan sa 166-icom, moja malenkost... Iz autokafe su se izrodili i neki poslovni poduhvati...
IcedFlame

#6819 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by IcedFlame »

tempuser wrote: Mislim da je Cyrus the Virus i ovdje prisutan i aktivan (predpostavljam iza kojeg nicka se krije), Fikret povremeno na temi o Alfama. Tu su bili jos Fruk sa 156-icom, Alen sa Astrom F karavan, Nina sa crvenom Feliciom, Ka5tan, Hasan sa 166-icom, moja malenkost... Iz autokafe su se izrodili i neki poslovni poduhvati...
Tu je Cyrus, i ima ih jos dosta ovdje, nego necu da ofiram, a i odosmo u offtopic :)
quarterback

#6820 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

IcedFlame wrote:
tempuser wrote: Mislim da je Cyrus the Virus i ovdje prisutan i aktivan (predpostavljam iza kojeg nicka se krije), Fikret povremeno na temi o Alfama. Tu su bili jos Fruk sa 156-icom, Alen sa Astrom F karavan, Nina sa crvenom Feliciom, Ka5tan, Hasan sa 166-icom, moja malenkost... Iz autokafe su se izrodili i neki poslovni poduhvati...
Tu je Cyrus, i ima ih jos dosta ovdje, nego necu da ofiram, a i odosmo u offtopic :)
de na pp, ne mogu da poznam staru raju :D

zivio yugo :D
zdruzdjo

#6821 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

Pa ne krijem se ja. Cyrus_The_Virus c'est moi.

Ali nosim se onom od "pušenja" : "samo prava raja je znala u čemu je stvar"
quarterback

#6822 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

zdruzdjo wrote:Pa ne krijem se ja. Cyrus_The_Virus c'est moi.

Ali nosim se onom od "pušenja" : "samo prava raja je znala u čemu je stvar"
a yebo ga tea, sto ne kazes odmah :D
commendatore

#6823 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by commendatore »

Sefiću su od 2007. godine do počinjenja teške saobraćajne nesreće sa smrtnim posljedicama izrečeno ukupno 47 prekršajnih prijava:

Protiv sanjina Sanjina Sejfića ranije su podnesene sljedeće prekršajne prijave:

1. Upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola u 8 slučajeva;
2. Prekoračenje brzine u 3 slučaja
3. Neprilagođena brzina u 1 slučaju
4. Vršenje nedozvoljene radnje sa vozilom u saobraćaju u 3 slučaja;
5. Prolazak kroz crveno svjetlo u 1 slučaju
6. Preticanje vozila koje se približava pješačkom prijelazu u jednom slučaju;
7. Upravljanje vozilo bez naočala u 9 slučajeva
8. Upravljanje neregistrovanim automobilom u 9 slučajeva
9. Upravljanje vozilom bez vozačke dozvole u 6 slučajeva;
10. Upravljanje vozilom u vrijeme kada mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom u 4 slučaja
11. Nekorištenje pojasa u 5 slučajeva;
12. Korištenje mobitela u 2 slučaja,
13. Parkiranje na nedozvoljenom mjestu u 2 slučaja
14. Kretanje vozilom unazad u 1 slučaju
15. Upravljanje vozilom bez obavezne opreme u 1 slučaju
16. Upravljanje vozilom bez obaveznog znaka P u 2 slučaja
17. Nepravilno korištenje kacige tokom upravljanja motorom u 1 slučaju.

Što se tiče prekršaja protiv javnog reda i mira protiv Sefića su podnesene sljedeće prekršajne prijave:

1. Učestvovanje u tuči i fizički napad;
2. Prijetnje da će napasti fizički jednu osobu;
3. Ometanje i omalovažavanje državnih službenika.

Protiv Sanjina Sejfića podnesene su i sljedeće krivične prijave:

1. Nanošenje teške tjelesne povrede 2007. godine
2. Tokom 2008. godine 13 krivičnih djela razbojništva;
3. Tokom 2008. dva krivična djela razbojništvo u pokušaju;
4. Nanošenje teške tjelesne povrede 2008. godine:
5. Izazivanje opće opasnosti 2010. godine;
6. Napad na službenu osobu/policajca 2010. godine.

Sejfić je procesuiran jedino za napad na policajca ali je osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu.
commendatore

#6824 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by commendatore »

neko njega dooooooooooooobro pokriva - nije moglo ovako a da nije imao neke jake veze......
amar1994

#6825 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

:run:
Post Reply