A jeste komplikovano je a nije ni zanimljivo u pravu si. Ako je tema malo izvan ugla gledanja i crne boje odmah je problem sa razumjevanjem, ali nije problem nekom napisati da je mutavCooK wrote:Pitam ga fino koji TV ima a on spominje nekakvog mutanta od par tisuca(KM?). Mozda nemam smisla za humor ali mi nije smijesna a niti zanimljiva ta za*ebancija.![]()
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- Rugafet
#6801 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
-
CooK
#6802 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pa sto ti je problem napisati koji TV imas, stvarno ne razumijem?Rugafet wrote:A jeste komplikovano je a nije ni zanimljivo u pravu si. Ako je tema malo izvan ugla gledanja i crne boje odmah je problem sa razumjevanjem, ali nije problem nekom napisati da je mutavCooK wrote:Pitam ga fino koji TV ima a on spominje nekakvog mutanta od par tisuca(KM?). Mozda nemam smisla za humor ali mi nije smijesna a niti zanimljiva ta za*ebancija.![]()
- semirsar
#6803 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
ne sjecam se, neki naj full fullova tv odnekud iz okruzenja mu donijeli za lokalnu valutu
uglavnom, da je mrga, vec bi usprkos svojoj poslovicnoj skromnosti rekao... ma nije ni bitno, uzivo il jok njegov problem, dobro je da mu nije pomoc potrebna, tad bi bila uzivancija... zna tezak biti Sinan, sto jes' jes'
NHF
uglavnom, da je mrga, vec bi usprkos svojoj poslovicnoj skromnosti rekao... ma nije ni bitno, uzivo il jok njegov problem, dobro je da mu nije pomoc potrebna, tad bi bila uzivancija... zna tezak biti Sinan, sto jes' jes'
NHF
- amar1994
#6804 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma da , to je frame dimming , ma samo na low kad je standardni materijal , a 4K HDR meni se najbolje pokazalo na medium , mozes i iskljucitiklixoris wrote:
HvalaEvo naklikao sam tvoje postavke pa cu pratiti kako izgleda, za sada mi je OK.
Upratio sam da mi malo titra sa backlightom kada je neka mracna scena, npr prikaz necijeg lica a pozadina uglavnom mracna, tada se vidi da sliku prvo prikaze sa vise backlighta pa onda brzo smanji. Mozda je do ovog contrast/black enhancera jer sam ih stavio na medium, a kad sam spustio na low, kao da se ne desava vise
- N.N.
#6805 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Raja, da li je do TVa ili do cega vec, ali kada gledam film, sve mi cudno. Kako da objasnim, ali film mi nije kao prije...ahahahahha
Nekako isto da je kamera snimka drugacija, nekada scena zabrza, haman kao nesto losiji 3 D...isto kao da je prvi snimak filma, nemontitarani, amaterski

Da mi nije kakav klinac ukljucen, neki mod, sta vec..
Tv je Samsung UE43M5672AUXXH
Nekako isto da je kamera snimka drugacija, nekada scena zabrza, haman kao nesto losiji 3 D...isto kao da je prvi snimak filma, nemontitarani, amaterski
- semirsar
#6806 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
preko cega gledas film?
hocu reci kablovska, usb, ili koji vec klinac
- N.N.
#6807 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kablovska, CI modul...semirsar wrote:preko cega gledas film?
Mislim oke je, samo ja nisam navikao na to tako...
- semirsar
#6808 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
znaci Telemach, jos i neki pimkac kanal, ne sekiraj se sve OK, normala kod njiha anamotamo

- N.N.
#6809 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jest jest 
Kontam koji mu je qurac, film dobar a ja ga gledam kao da je SKLJ produkcija, haman pa bas prvi snimak filma...ahahahah
Hvala u svakom slucaju
Kontam koji mu je qurac, film dobar a ja ga gledam kao da je SKLJ produkcija, haman pa bas prvi snimak filma...ahahahah
Hvala u svakom slucaju
- Rugafet
#6810 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Je li Hustler HD mozda u pitanju? Tamo neke scene zabrzaju, posebno one prsa u prsaN.N. wrote:
Mislim oke je, samo ja nisam navikao na to tako...
-
majstor.yoda
#6811 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
ja sam to odavno primjetio na nekim kanalima. pogotovo fox movies. kad puste prince of persia, kao da su ga kamkoderom snimali :S nekad zna biti i na nekim drugim kanalima takav snimak. nikad nisam skontao u cemu je fazon :SN.N. wrote:Raja, da li je do TVa ili do cega vec, ali kada gledam film, sve mi cudno. Kako da objasnim, ali film mi nije kao prije...ahahahahha
Nekako isto da je kamera snimka drugacija, nekada scena zabrza, haman kao nesto losiji 3 D...isto kao da je prvi snimak filma, nemontitarani, amaterski![]()
- shalla
#6812 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Da je Sony Tv znao bih da je sigurno do motionflowa
- MTV
#6813 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Na Samsungu je to izgleda "Auto Motion Plus" i imas mogucnost da odaberes Iskljuceno, Standardno, Zagladjeno i prilagodjen gdje sam sebi stimas sta hoces. Naci ces ga tako sto ides Slika
Mogucnosti slike
Auto Motion Plus
Sto se tice FOX Moviesa on ubrzava filmove tako da bi ustedili vrijeme za reklame koje bi potrosili na reklame.
Sto se tice FOX Moviesa on ubrzava filmove tako da bi ustedili vrijeme za reklame koje bi potrosili na reklame.
- N.N.
#6814 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Hvala druze, to je bilo ukljuceno... Sada sam iskljucio i sve je kao 'nekada'MTV wrote:Na Samsungu je to izgleda "Auto Motion Plus" i imas mogucnost da odaberes Iskljuceno, Standardno, Zagladjeno i prilagodjen gdje sam sebi stimas sta hoces. Naci ces ga tako sto ides SlikaMogucnosti slike
Auto Motion Plus
Goni u pm ono ubrzavanje i zabrzavanje sto je bilo
- MTV
#6815 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nema na cemu.N.N. wrote: Hvala druze, to je bilo ukljuceno... Sada sam iskljucio i sve je kao 'nekada'
Goni u pm ono ubrzavanje i zabrzavanje sto je bilo![]()
Uzivaj
-
aktivacija
#6816 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Isplati li se ovaj LG, LG55UH7707, par puta upaljen za hiljadu?
- typeOnegative
#6817 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ima garanciju kakvu ?
- Rugafet
#6818 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Isplati, kupuj ako je tako
- typeOnegative
#6819 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ako je sve tako i nemaš problem sto je 2016 model i IPS po meni se isplati.
Imam UH8507 i koliko sam upratio jedina bitna razlika kod 7707 je u zvuku i sto nema 3D, ostalo je manje više slicno,ali nisam dublje istraživao.
TV je fakat dobar i dosta opremljen. podržava sve HDR standarde, odlicna povezivost i iskustvo korištenja, a slika se uz malo truda i par promjena moze ustimat da dosta dobro izgleda . mislim da bi mogao biti jako zadovoljan dobivenim .
Ali mozda neko od kolega ima neku bolju opciju,ili zna za neku akciju, pa vidi jos
Imam UH8507 i koliko sam upratio jedina bitna razlika kod 7707 je u zvuku i sto nema 3D, ostalo je manje više slicno,ali nisam dublje istraživao.
TV je fakat dobar i dosta opremljen. podržava sve HDR standarde, odlicna povezivost i iskustvo korištenja, a slika se uz malo truda i par promjena moze ustimat da dosta dobro izgleda . mislim da bi mogao biti jako zadovoljan dobivenim .
Ali mozda neko od kolega ima neku bolju opciju,ili zna za neku akciju, pa vidi jos
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#6820 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
FYI
Evo ima nekih Sony-a na e-kupi sa akcijskom cijenom + poklon (PS4 ili soundbar).
https://www.ekupi.ba/Content/Search.asp ... #sort(asc)
Evo ima nekih Sony-a na e-kupi sa akcijskom cijenom + poklon (PS4 ili soundbar).
-
mrslon
#6821 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kakva akcija? U odnosu na sta?Pitar sa Kariba wrote:FYI![]()
-
probook
#6822 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Svaki taj “poklon” je vec uracunat u cijenu televizoramrslon wrote:Kakva akcija? U odnosu na sta?Pitar sa Kariba wrote:FYI![]()
-
mrslon
#6823 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Mislio sam kupiti 49SK8500 ali u Tecno SHopu Zenica kazu ima samo 1. u Sa i 1. u Mostaru. 
- Qler
#6824 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Qler wrote:https://printex.ba/tesla-smart-32t319sh ... ready.html
evo ga
jos ga mogu dobiti bas povoljnodobro ispod ove cijene. Za spavace mislim da je OK
U glavnom, white bleeding na sve strane
- diablobih
#6825 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jbg, govorili su ti svi, ne treba kupovati sklj marke.