TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Rugafet

#6801 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Rugafet »

CooK wrote:Pitam ga fino koji TV ima a on spominje nekakvog mutanta od par tisuca(KM?). Mozda nemam smisla za humor ali mi nije smijesna a niti zanimljiva ta za*ebancija. :-? :?
A jeste komplikovano je a nije ni zanimljivo u pravu si. Ako je tema malo izvan ugla gledanja i crne boje odmah je problem sa razumjevanjem, ali nije problem nekom napisati da je mutav :thumbup:
CooK

#6802 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Rugafet wrote:
CooK wrote:Pitam ga fino koji TV ima a on spominje nekakvog mutanta od par tisuca(KM?). Mozda nemam smisla za humor ali mi nije smijesna a niti zanimljiva ta za*ebancija. :-? :?
A jeste komplikovano je a nije ni zanimljivo u pravu si. Ako je tema malo izvan ugla gledanja i crne boje odmah je problem sa razumjevanjem, ali nije problem nekom napisati da je mutav :thumbup:
Pa sto ti je problem napisati koji TV imas, stvarno ne razumijem?
semirsar

#6803 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

ne sjecam se, neki naj full fullova tv odnekud iz okruzenja mu donijeli za lokalnu valutu :mrgreen:
uglavnom, da je mrga, vec bi usprkos svojoj poslovicnoj skromnosti rekao... ma nije ni bitno, uzivo il jok njegov problem, dobro je da mu nije pomoc potrebna, tad bi bila uzivancija... zna tezak biti Sinan, sto jes' jes' :lol:
NHF
amar1994

#6804 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

klixoris wrote:
Hvala :thumbup: Evo naklikao sam tvoje postavke pa cu pratiti kako izgleda, za sada mi je OK.
Upratio sam da mi malo titra sa backlightom kada je neka mracna scena, npr prikaz necijeg lica a pozadina uglavnom mracna, tada se vidi da sliku prvo prikaze sa vise backlighta pa onda brzo smanji. Mozda je do ovog contrast/black enhancera jer sam ih stavio na medium, a kad sam spustio na low, kao da se ne desava vise
Ma da , to je frame dimming , ma samo na low kad je standardni materijal , a 4K HDR meni se najbolje pokazalo na medium , mozes i iskljuciti :thumbup:
N.N.

#6805 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by N.N. »

Raja, da li je do TVa ili do cega vec, ali kada gledam film, sve mi cudno. Kako da objasnim, ali film mi nije kao prije...ahahahahha
Nekako isto da je kamera snimka drugacija, nekada scena zabrza, haman kao nesto losiji 3 D...isto kao da je prvi snimak filma, nemontitarani, amaterski :skoljka: :D
Da mi nije kakav klinac ukljucen, neki mod, sta vec..

Tv je Samsung UE43M5672AUXXH
semirsar

#6806 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

preko cega gledas film?
hocu reci kablovska, usb, ili koji vec klinac
N.N.

#6807 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by N.N. »

semirsar wrote:preko cega gledas film?
hocu reci kablovska, usb, ili koji vec klinac
Kablovska, CI modul...

Mislim oke je, samo ja nisam navikao na to tako...
:D
semirsar

#6808 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

znaci Telemach, jos i neki pimkac kanal, ne sekiraj se sve OK, normala kod njiha anamotamo :thumbup: :pisnuo: :pisnuo:
N.N.

#6809 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by N.N. »

Jest jest :mrgreen:

Kontam koji mu je qurac, film dobar a ja ga gledam kao da je SKLJ produkcija, haman pa bas prvi snimak filma...ahahahah

Hvala u svakom slucaju :thumbup:
Rugafet

#6810 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Rugafet »

N.N. wrote:
Mislim oke je, samo ja nisam navikao na to tako...
:D
Je li Hustler HD mozda u pitanju? Tamo neke scene zabrzaju, posebno one prsa u prsa
majstor.yoda

#6811 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by majstor.yoda »

N.N. wrote:Raja, da li je do TVa ili do cega vec, ali kada gledam film, sve mi cudno. Kako da objasnim, ali film mi nije kao prije...ahahahahha
Nekako isto da je kamera snimka drugacija, nekada scena zabrza, haman kao nesto losiji 3 D...isto kao da je prvi snimak filma, nemontitarani, amaterski :skoljka: :D
Da mi nije kakav klinac ukljucen, neki mod, sta vec..

Tv je Samsung UE43M5672AUXXH
ja sam to odavno primjetio na nekim kanalima. pogotovo fox movies. kad puste prince of persia, kao da su ga kamkoderom snimali :S nekad zna biti i na nekim drugim kanalima takav snimak. nikad nisam skontao u cemu je fazon :S
shalla

#6812 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

Da je Sony Tv znao bih da je sigurno do motionflowa
MTV

#6813 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Na Samsungu je to izgleda "Auto Motion Plus" i imas mogucnost da odaberes Iskljuceno, Standardno, Zagladjeno i prilagodjen gdje sam sebi stimas sta hoces. Naci ces ga tako sto ides Slika :arrow: Mogucnosti slike :arrow: Auto Motion Plus

Sto se tice FOX Moviesa on ubrzava filmove tako da bi ustedili vrijeme za reklame koje bi potrosili na reklame.
N.N.

#6814 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by N.N. »

MTV wrote:Na Samsungu je to izgleda "Auto Motion Plus" i imas mogucnost da odaberes Iskljuceno, Standardno, Zagladjeno i prilagodjen gdje sam sebi stimas sta hoces. Naci ces ga tako sto ides Slika :arrow: Mogucnosti slike :arrow: Auto Motion Plus

Sto se tice FOX Moviesa on ubrzava filmove tako da bi ustedili vrijeme za reklame koje bi potrosili na reklame.
Hvala druze, to je bilo ukljuceno... Sada sam iskljucio i sve je kao 'nekada' :D
Goni u pm ono ubrzavanje i zabrzavanje sto je bilo :-) :lol:
MTV

#6815 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

N.N. wrote: Hvala druze, to je bilo ukljuceno... Sada sam iskljucio i sve je kao 'nekada' :D
Goni u pm ono ubrzavanje i zabrzavanje sto je bilo :-) :lol:
Nema na cemu.
Uzivaj :thumbup:
aktivacija

#6816 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by aktivacija »

Isplati li se ovaj LG, LG55UH7707, par puta upaljen za hiljadu?
typeOnegative

#6817 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Ima garanciju kakvu ?
Rugafet

#6818 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Rugafet »

Isplati, kupuj ako je tako
typeOnegative

#6819 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Ako je sve tako i nemaš problem sto je 2016 model i IPS po meni se isplati.
Imam UH8507 i koliko sam upratio jedina bitna razlika kod 7707 je u zvuku i sto nema 3D, ostalo je manje više slicno,ali nisam dublje istraživao.
TV je fakat dobar i dosta opremljen. podržava sve HDR standarde, odlicna povezivost i iskustvo korištenja, a slika se uz malo truda i par promjena moze ustimat da dosta dobro izgleda . mislim da bi mogao biti jako zadovoljan dobivenim .
Ali mozda neko od kolega ima neku bolju opciju,ili zna za neku akciju, pa vidi jos :thumbup:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#6820 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Pitar sa Kariba »

FYI :D

Evo ima nekih Sony-a na e-kupi sa akcijskom cijenom + poklon (PS4 ili soundbar).

https://www.ekupi.ba/Content/Search.asp ... #sort(asc)
mrslon

#6821 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mrslon »

Pitar sa Kariba wrote:FYI :D

Evo ima nekih Sony-a na e-kupi sa akcijskom cijenom + poklon (PS4 ili soundbar).

Kakva akcija? U odnosu na sta?
probook

#6822 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by probook »

mrslon wrote:
Pitar sa Kariba wrote:FYI :D

Kakva akcija? U odnosu na sta?
Svaki taj “poklon” je vec uracunat u cijenu televizora
mrslon

#6823 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mrslon »

Mislio sam kupiti 49SK8500 ali u Tecno SHopu Zenica kazu ima samo 1. u Sa i 1. u Mostaru. :-)
Qler

#6824 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Qler »

Qler wrote:https://printex.ba/tesla-smart-32t319sh ... ready.html
evo ga :)

jos ga mogu dobiti bas povoljno :) dobro ispod ove cijene. Za spavace mislim da je OK :)

U glavnom, white bleeding na sve strane :) VA panel, a u spavacoj gledam bas iz ugla pa slika je sva poremecena :) sreca pa nije andorid pa ovaj SW nekako radi :) ali sluzi svrsi :) Netlifx i YouTube rade, cak na daljinskom ima dedicated button za oboje. Tako da sam zadovoljan :) samo treba očekivanja spustiti :)
diablobih

#6825 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Jbg, govorili su ti svi, ne treba kupovati sklj marke.
Post Reply