Sirija
- insomnia78
#67951 Re: Sirija
Tema postaje sve gora, ovo treba zakljucati skroz
Ljudi koji su trajno banovani, banovani su s razlogom
Medjutim istima se dopusta registrovanje po stotinu puta, neki cak hladno nastave pisati bez problema
Pojedini forumasi imaju vise nickova
Dopusta se vrjedjanje, trolanje, djecije "spustanje"
Pojavio se pun kurac ocito, najblaze receno, psihicki neuravnotezenih likova (doduse neki su oduvjek tu)
Stvarno zalosno sta bi od onakvog foruma i onakve teme
PS: stvarno mislim da bi ovo trebalo kompletno ukinuti
Medjutim istima se dopusta registrovanje po stotinu puta, neki cak hladno nastave pisati bez problema
Pojavio se pun kurac ocito, najblaze receno, psihicki neuravnotezenih likova (doduse neki su oduvjek tu)
- Opetja033
#67952 Re: Sirija
Meni je interesantno kako konstantno, ali konstantno, moralne osude dolaze kada neko od simpatizera pobunjenika pocne pogrdno pisati o mrtvim Assadovcima. NIKADA nijedan od vas nece osuditi spominjanje "deratizacije", likovanje nad mrtvim pobunjenicima. Jucer banovani i bolesni klon direktno krsi pravila foruma postavljajuci slike mrtvih ljudi i spominje mrtve stakore a NIJEDAN od vas nije nasao za shodno da se tada javi.Rampage wrote:Boga mi kod mene ni pod razno ne bi moglo ići jedno s drugim.sumirprimus wrote:jedno ide uz drugo...lakse opravdat s moralne tacke gledista...Rampage wrote:Meni je posebno zanimljivo ovo drugo (nepoštivanje ljudskog života).
Ne znam šta bi mi čovjek morao uraditi pa da samo i pomislim na omalovažavanje izgubljenog ljudskog života, čak ni onda kada taj čovjek izgubi život zbog ideje koju mrzim iz dna duše.
Ljudski život nema cijenu i ničime se ne može opravdati uništenje istog.
Proassadovci koriste daleko gori rijecnik i mnogo cesce u ovakvim situacijama ali tada nema osuda.
Sada se odjednom probudi savjest?
Ma daj...
Ovo se ne odnosi @sumira, on fakat realno nastup u tim slucajevima jer nije ni na jednoj strani.
- Opetja033
#67953 Re: Sirija
insomnia78 wrote:Tema postaje sve gora, ovo treba zakljucati skroz
- ioannes
#67954 Re: Sirija
Vas dva ste krenuli o trolanju.... 
- Rampage
#67955 Re: Sirija
Ako si mene citirao, vjerujem da se ovo odnosi (i) na mene, jel' da?Opetja033 wrote:Meni je interesantno kako konstantno, ali konstantno, moralne osude dolaze kada neko od simpatizera pobunjenika pocne pogrdno pisati o mrtvim Assadovcima. NIKADA nijedan od vas nece osuditi spominjanje "deratizacije", likovanje nad mrtvim pobunjenicima. Jucer banovani i bolesni klon direktno krsi pravila foruma postavljajuci slike mrtvih ljudi i spominje mrtve stakore a NIJEDAN od vas nije nasao za shodno da se tada javi.Rampage wrote: Boga mi kod mene ni pod razno ne bi moglo ići jedno s drugim.
Ne znam šta bi mi čovjek morao uraditi pa da samo i pomislim na omalovažavanje izgubljenog ljudskog života, čak ni onda kada taj čovjek izgubi život zbog ideje koju mrzim iz dna duše.
Ljudski život nema cijenu i ničime se ne može opravdati uništenje istog.
Proassadovci koriste daleko gori rijecnik i mnogo cesce u ovakvim situacijama ali tada nema osuda.
Ma daj...
Ovo se ne odnosi @sumira, on fakat realno nastup u tim slucajevima jer nije ni na jednoj strani.
Ne znam za ostale, nisam ničiji glasnogovornik tako da mogu govoriti samo u SVOJE VLASTITO ime, isto kao što ti možeš tipkati u svoje ime. Ja ovim postom nisam imao namjeru da bilo koga na bilo kakav način osuđujem, čak ni "moralno". Ko sam to ja da bilo kome sudim? Što se tiče mene, nađi SAMO JEDAN jedini post u kojem sam likovao nad bilo čijim gubljenjem života...
S moralne strane, najteže što sam ikada otipkao je bilo "Ode zastava ode kozojeb" (i dan danas se sjećam toga) prilikom napada ISIL-a na Kobane.
A što se tiče te tvoje "vage" ko koristi daleko teži rječnik - pogledaj malo objektivni(j)im očima, ima svega i svačega i na "tvojoj" strani.
Znaš na kojoj sam ja "strani"? Ja samo želim da se napokon nađe neko mirno rješenje, milion puta do sada sam to ovdje napisao.
To što smatram glavnim krivcima za ovo prolijevanje krvi sve one koji su donijeli "demokratiju" i tzv. "Arapsko proljeće" sirijskom narodu ne znači da ne smatram Assada zločincem.
- Em2r
#67956 Re: Sirija
jadna majko na koga je ljudskost spala.
- Maystor
#67958 Re: Sirija
Mjesec dana nas pinokio laže da tamo neko selo Sukajk nije osvojeno od strane SAA. Ono lažirino piskaralo nam još potura neke mape da to dokaže. I onda juče dođu obojica da slave, jer je povraćeno
Svi koji učestvujemo na ovoj temi duže vremena smo napisali neke riječi koje nismo trebali. Ja ne mogu da se suzdržim nakon što vidim snimak kako isil gazi tenkom dijete od 19 godina koje su negdje zarobili, ili kad vidim kako pripadnici tzv. FSA u okolini Homsa neki dan kolju zarobljene vojnike, da ne kažem da takve zaista ne smatram ljudima i da priželjkujem da ih spali ruski napalm. To je ono što ja zovem deratizacijom. I ništa drugo.
Svi koji učestvujemo na ovoj temi duže vremena smo napisali neke riječi koje nismo trebali. Ja ne mogu da se suzdržim nakon što vidim snimak kako isil gazi tenkom dijete od 19 godina koje su negdje zarobili, ili kad vidim kako pripadnici tzv. FSA u okolini Homsa neki dan kolju zarobljene vojnike, da ne kažem da takve zaista ne smatram ljudima i da priželjkujem da ih spali ruski napalm. To je ono što ja zovem deratizacijom. I ništa drugo.
- Maystor
#67959 Re: Sirija
A ti si ono nakon zračnih udara cionističke države na Siriju salutirao sa "Udri Bibi, pozlatile ti se"Opetja033 wrote:Meni je interesantno kako konstantno, ali konstantno, moralne osude dolaze kada neko od simpatizera pobunjenika pocne pogrdno pisati o mrtvim Assadovcima. NIKADA nijedan od vas nece osuditi spominjanje "deratizacije", likovanje nad mrtvim pobunjenicima. Jucer banovani i bolesni klon direktno krsi pravila foruma postavljajuci slike mrtvih ljudi i spominje mrtve stakore a NIJEDAN od vas nije nasao za shodno da se tada javi.
Ma daj...
- Herr Flick
#67960 Re: Sirija
A evo i citav dokumentarac ko nije gledao
-
sarajevoxxxx
#67961 Re: Sirija
Do sada 9 građana Doume (naselje u okolini Damaska) poginulo i oko 50 ranjeno u masakru kojeg su jutros počinili Rusi.
- asurbanipal
#67962 Re: Sirija
Chisum wrote:klixlove wrote: Misliš komunisticko-ateisticka Jugoslavija koja je napravila temelje za genocid u Srebrenici, i u Vukovaru. S druge strane Hitler se borio za ukidanje bankarskog sistema, za ukidanje prostitucije, za ukidanje homoseksualnizma i svih nastranih stvari koje su donijeli cifuti. Lahko je zaključiti da je 90% ideala podudarnost sa serijatom. Hrvati i istinski muslimani bili su na strani Hitlera u borbi protiv ateistickog komunizma i cifuta. Sad se opet udružili rusi, Ameri i cifuti kao nekad. Potencijal njemačkog i hrvatskog naroda u borbi protiv istinskog zla je neupitan. Samo moramo svi izliječiti zastranjenost koju nam je indoktrinisao komunizam i zajedno postati otpor cifutima i njihovim pijunima Rusima i Amerima koji siju svoje nastrane ideje. Živio Ante Pavelić i muslimani zajedno.![]()
![]()
Ovaj je zajeb'o i Semira...![]()
Problem kod selefindzosa i kompletne te imbecilne paleolitske ideologije je taj sto ostatku svijeta sluze samo i iskljucivo za sprdnju, pa covjek nikada ne zna da li se neko samo dobro zajebava ili je ovo zaista isjecak iz nekog od onih vehabijskih "poucnih predavanja", jer i najveca zajebancija i sprdnja, i najozbiljnije "predavanje" - jednako smijesno zvuce.
Ovaj post od @klixlove samo dodatno potvrđuje tezu da se radi o bolesnoj ideologiji sličnoj fašizmu i nacizmu. Mislim da se i kroz prošlost to protezalo, samo je žalostno što se puno više taj koncept istražuje u susjednim zemljama, nego i kod nas. Naišao sam samo na jedan članak od Amera Tikveše o vezama pripadnika organizacije "Mladi muslimani" sa NDH i ustaškom ideologijom, tako da me zaljubljenost ideološki zastranjenih pojedinca na forumu u "Firerove metode" i "crne košulje" nimalo ne čudi...
http://www.tacno.net/kolumna/bosnjaci-i-fasizam/
http://behar.hr/veliki-muftija-el-husei ... ija-u-ndh/
http://www.ffzg.unizg.hr/pov/pov2/files ... tein38.pdf
- Opetja033
#67963 Re: Sirija
Naravno. Udarali su na vojne objekte tako da je ovo neuporedivo. Nije isto napisati "Udri Vlado ruke ti se pozlatile" i ono o cemu sam pisao u komentaru kojeg si citirao.Maystor wrote:A ti si ono nakon zračnih udara cionističke države na Siriju salutirao sa "Udri Bibi, pozlatile ti se"Opetja033 wrote:Meni je interesantno kako konstantno, ali konstantno, moralne osude dolaze kada neko od simpatizera pobunjenika pocne pogrdno pisati o mrtvim Assadovcima. NIKADA nijedan od vas nece osuditi spominjanje "deratizacije", likovanje nad mrtvim pobunjenicima. Jucer banovani i bolesni klon direktno krsi pravila foruma postavljajuci slike mrtvih ljudi i spominje mrtve stakore a NIJEDAN od vas nije nasao za shodno da se tada javi.
Ma daj...
Na kraju krajeva mozes naci mnogo bolje primjere ukoliko zelis ukazati na moje duple arsine.
Sada zajebanciju na stranu, svi smo mi imali momenata kojima se ne ponosimo na ovoj temi.
Ako nista daj da mi koji smo duze ovdje barem malo dignemo nivo diskusije kako bi olaksali i administraciji. Reagovati na neumjesne komentare sa koje god strane da dolaze. Makar pokusati pisati bez vrijedjanja. Drugo su neka standardna podjebavanja i prepucavanja.
Fakat je tema otisla u kurac, ali hajmo barem uraditi ono sto je u nasoj moci da se odrzi neki nivo. Vecina novih likova na ovoj temi su ili banovani trolovi ili ludjaci. Ima tu i dobih "novih" forumasa poput @RGarde ili @kurtza. @Fosna je od standardnog trola izrastao u kvalitetnog forumasa. Mozda sam nekoga promasio, ali ovo ostalo je Boze sacuvaj.
Apsolutno ne doprinose temi osim trolanjem i prepucavanjem. Presli su sve granice dobrog ukusa. Tu je administracija najvise odgovorna, ali ima i do nas. Jbg ne moze niko po citav dan visiti na temi i paziti sta ko pise. Ne opravdavam ih, smatram da nose glavnu odgovornost ali ima i do nas.
- Em2r
#67964 Re: Sirija
Pa prvog jarana savu moras eliminisati iz kombinacije. Mnogi neumjesni komentari su odraz revolta na njegovo vrijedjanje inteligencije i plasiranje lazi i izmisljotina, te njegove geopoliticke provale tipa iranski isil saudijski hezbolah. Sta hoces da to neko cita i akceptira kao nesto validno? Drugog jarana uciteljicinog, a na kraju nije ni tebi ni coolu mahane, cim vas neko satjera u cosak odma psovanje, manjak inteligencije, glup, seljak itd itd.Opetja033 wrote:Naravno. Udarali su na vojne objekte tako da je ovo neuporedivo. Nije isto napisati "Udri Vlado ruke ti se pozlatile" i ono o cemu sam pisao u komentaru kojeg si citirao.Maystor wrote:A ti si ono nakon zračnih udara cionističke države na Siriju salutirao sa "Udri Bibi, pozlatile ti se"Opetja033 wrote:Meni je interesantno kako konstantno, ali konstantno, moralne osude dolaze kada neko od simpatizera pobunjenika pocne pogrdno pisati o mrtvim Assadovcima. NIKADA nijedan od vas nece osuditi spominjanje "deratizacije", likovanje nad mrtvim pobunjenicima. Jucer banovani i bolesni klon direktno krsi pravila foruma postavljajuci slike mrtvih ljudi i spominje mrtve stakore a NIJEDAN od vas nije nasao za shodno da se tada javi.
Ma daj...
Na kraju krajeva mozes naci mnogo bolje primjere ukoliko zelis ukazati na moje duple arsine.![]()
Sada zajebanciju na stranu, svi smo mi imali momenata kojima se ne ponosimo na ovoj temi.
Ako nista daj da mi koji smo duze ovdje barem malo dignemo nivo diskusije kako bi olaksali i administraciji. Reagovati na neumjesne komentare sa koje god strane da dolaze. Makar pokusati pisati bez vrijedjanja. Drugo su neka standardna podjebavanja i prepucavanja.
Fakat je tema otisla u kurac, ali hajmo barem uraditi ono sto je u nasoj moci da se odrzi neki nivo. Vecina novih likova na ovoj temi su ili banovani trolovi ili ludjaci. Ima tu i dobih "novih" forumasa poput @RGarde ili @kurtza. @Fosna je od standardnog trola izrastao u kvalitetnog forumasa. Mozda sam nekoga promasio, ali ovo ostalo je Boze sacuvaj.
Apsolutno ne doprinose temi osim trolanjem i prepucavanjem. Presli su sve granice dobrog ukusa. Tu je administracija najvise odgovorna, ali ima i do nas. Jbg ne moze niko po citav dan visiti na temi i paziti sta ko pise. Ne opravdavam ih, smatram da nose glavnu odgovornost ali ima i do nas.
Sto kaze maystor ja ne mogu predurati i presutiti kad vidim djete pregazeno tenkom, dijete izbaceno na obalu mora, iscupano srce koje neki bradati gmaz zdere na ocigled ljudi u 21 vijeku. Forum je ionako banalan nacin trosenja vremena, ali i nacin da neko iskaze svoje misljenje pa makar ono bilo u suprotnosti sa tudjim.
Izgleda se blizi vrijeme kada ce se svoditi racuni. Apsurno je da ljudi koji zagovaraju propagiraju i navijaju za stranu koja je, htjeli to oni priznati ili ne, vizuelno, medijski i ko zna na kakav sve nacin, najvise exponirana u cinjenju zvjerstava, sada zagovaraju mir.
Ja sam par puta rekao, a to i danas tvrdim. Zao mi je svakoga u bilo kojoj zemlji ko trpi nepravdu, ali mene vise zabrinjavaju forumasi koji podrzavaju bilo koju frakciju opozicije.
- Opetja033
#67965 Re: Sirija
Mene vise zabrinjava fanatizam onih koji podrzavaju najveceg monstruma danasnjice Assada, Putina, Iran i ostale barbare. Uzimajuci u obzir rusku politiku prema BiH, takvi ljudi predstavljaju petu kolonu medju nama.Em2r wrote:ali mene vise zabrinjavaju forumasi koji podrzavaju bilo koju frakciju opozicije.
- insomnia78
#67966 Re: Sirija
A djecu ubijenu artiljerijom i avijacijom (jer takvih je ipak najvise)?
- Em2r
#67967 Re: Sirija
Medju kome/kime, sta je vec ispravno? Dobrim veselim Bosnjacima/Bosancima, ili Bosnjacima koji podrzavaju radikalne frakcije sukoba u Siriji?Opetja033 wrote:Mene vise zabrinjava fanatizam onih koji podrzavaju najveceg monstruma danasnjice Assada, Putina, Iran i ostale barbare. Uzimajuci u obzir rusku politiku prema BiH, takvi ljudi predstavljaju petu kolonu medju nama.Em2r wrote:ali mene vise zabrinjavaju forumasi koji podrzavaju bilo koju frakciju opozicije.
- Em2r
#67968 Re: Sirija
Znao sam da ce neko to spomenuti, napisao sam bio, pa sam i izbrisao namjerno. Jedno su ratna dejstva, gnusni zlocini jesu u svakom slucaju, i ja sam hiljadu puta napisao da je asad zlocinac i da mora otici, i da je rat izgubio onog dana kada je prvi civil ubijen od strane legalne vojske, nadji slobodno u mojim postovima ako ti nije mrsko trazziti, a drugo su gnusni cinovi egzekucija koje provode ljudi odvojeni od mozga.insomnia78 wrote:A djecu ubijenu artiljerijom i avijacijom (jer takvih je ipak najvise)?
Edit++
I nemoj ti ociju ti nesto pricati, ti koji vuces na izrael ko zaprezni vo, sjeti se nekad osuditi i kad posipaju palestinsku djecu bijelim fosforom.
Last edited by Em2r on 29/10/2015 11:40, edited 1 time in total.
- walter kurtz
#67969 Re: Sirija
Iran i Saudi po prvi put fejs tu fejs o siriji ovih dana
- Rampage
#67970 Re: Sirija
Pričaš o osuđivanju tih zločina?insomnia78 wrote:A djecu ubijenu artiljerijom i avijacijom (jer takvih je ipak najvise)?
Ako neko NE napiše ovdje da osuđuje te zločine (kao i sve druge zločine) da li to znači da ih ne osuđuje?
- insomnia78
#67971 Re: Sirija
Pa ne znam, pitamRampage wrote:Pričaš o osuđivanju tih zločina?insomnia78 wrote:A djecu ubijenu artiljerijom i avijacijom (jer takvih je ipak najvise)?
Ako neko NE napiše ovdje da osuđuje te zločine (kao i sve druge zločine) da li to znači da ih ne osuđuje?
Navode se samo zlocini, nad civilima, jedne strane a eto ovi drugi (kojih je puno vise) se nekako zaborave spomenuti
- Rampage
#67972 Re: Sirija
Svako normalan će na svoj način osuditi bilo kakav zločin i na SVOJ NAČIN odati počast nevinoj žrtvi. Neko će ovdje nešto otipkati, neko će vjerovatno glasno opsovati kad vidi takav zločin, a neko će možda i proučiti neku dovu, ako vjeruje u Boga...insomnia78 wrote:Pa ne znam, pitamRampage wrote:Pričaš o osuđivanju tih zločina?insomnia78 wrote:A djecu ubijenu artiljerijom i avijacijom (jer takvih je ipak najvise)?
Navode se samo zlocini, nad civilima, jedne strane a eto ovi drugi (kojih je puno vise) se nekako zaborave spomenuti
- walter kurtz
#67973 Re: Sirija
Gledam onu mapu interaktivnu sta se desilo sa saa oko palmyre povukli se ili su potuceni 
-
sumirprimus
#67974 Re: Sirija
tu su nadomak.tako barem kazu jelte ...walter kurtz wrote:Gledam onu mapu interaktivnu sta se desilo sa saa oko palmyre povukli se ili su potuceni
- walter kurtz
#67975 Re: Sirija
Ili je samo mapa sjebanasumirprimus wrote:tu su nadomak.tako barem kazu jelte ...walter kurtz wrote:Gledam onu mapu interaktivnu sta se desilo sa saa oko palmyre povukli se ili su potuceni