A jesi se raspisao, kako ti se da, a ne da ti se pročitati par listova o internet kupovini. Koji lik.PhilCou wrote:@puz_u_salati
Rekao sam da mi je ono pisanje stil trola, jer šta god da mu kažeš, on opet gura svoje pa svoje. A i priča mi djeluje totalno neuvjerljivo, al hajde, možda i ja budem pogriješio, pa me eto zanima kako će završiti taj slučaj. Volio bih da se javi opet kad sve provjeri, ali mislim da neće i da je ovo jedan u nizu padobranaca.
Ne znam zašto bi branio Telemach.. Da se razumijemo, i Telemach je imao lopovskih stvari, da se ne lažemo. Pogotovo prije šest-sedam godina kad su bile muljaže češće i zatupljenije, pa čak sam i ja odjavio u tom periodu, jer je bila neka frka oko par računa, koliko se dobro sjećam. Također, znam gdje i kako kačio svoje kablove, odnosno nelegalnim radnjama povezivali sa elektrostubovima. Bilo je tu još nekih stvari, ali da sad ne dužim. Sada je situacija mnogo bolja po pitanju same kompanije. Moje viđenje je da će samo budala pomisliti da je sve čisto u svakoj kompaniji u ovoj državi. Uvijek će te kompanije gledati da malo zavrnu, izmuljaju itd. Nismo mi u Njemačkoj ili nekoj uređenoj zemlji da se sve radi po zakonu.
Zato mi je i malo riječi smiješan taj argument da "nekog branim", "da ih gotivim posebno" i slične stvari.
Prije nekoliko mjeseci sam se ponovo vratio na Telemach. Razlozi su jednostavni.. I pored nekih svojih bubica koje imaju, jednostavno su najbolja kompanija u državi. Uzeo sam TGF paket i prezadovoljan sam, za sada. Imam odličan internet, imam široku ponudu kanala, posebno sam gledao i to je bio veliki plus što ima SK (naravno isti su vlasnici, ali nebitno). Imam toliko kanala u HD rezoluciji.. Imam EON koji je odlična stvar, jer mogu vraćati sedam dana unazad. EON je posebno dobar za onog ko ima Android TV, pa se može spojiti preko TV-a na EON. Pa imam mogućnost vraćanja sadržaja na velikom broju kanala. Također, tu je i UniFi, pa i odličan sajt "MojTelemach" gdje mogu sve fino provjeriti, gdje je sve pregledno i dobro odrađeno. Mogu i resivere resetovati preko sajta, gdje ćeš dalje.. Pa onda odlična usluga, svaki put su bili ljubazni, bilo preko telefona, maila, ovdje preko foruma ili uživo. Jeste da sam na promjenu dva PDS2 resivera čekao 10 dana, ali mi nije bilo o glavu, a i sasvim razumijem one momke, jer ukinuše se sa nogu od posla. Momak koji mi je to mijenjao je bio strašno ljubazan, Kenan se zove čini mi se, ljubaznijeg i vedrijeg "majstora" nisam imao vidio.
Za razliku od Telecoma i Moja TV.. Imao sam katastrofalan internet, gdje nisam čak dobijao ni 10 mb/s downloada, a o uploadu da ne pričam, mada mi je on nebitan. 15 metara udaljen od rutera i neće mi ebeni video da pokrene.. Imaš slab izbor kanala, a pola kanala čine one live kamere, koje su glupost čista. A tek kakvu podršku imaju, Bože sačuvaj.. Odvratni preko telefona, uživo hoće da te pojedu, ma katastrofa. Zvali me nekoliko dana nakon što sam ih odjavio i nude mi usluge, sve će oni pripremiti ponovo, samo da se vratim itd.
To je realnost. Trenutno su najbolji u BiH i to je sve. Ne znam zašto bi ih ja ili neko drugi branio, osim ako nema nekih njihovih zaposlenih ovdje, mada sumnjam.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- _Reds_
#67901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
PhilCou
#67902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Allahimanet._Reds_ wrote:A jesi se raspisao, kako ti se da, a ne da ti se pročitati par listova o internet kupovini. Koji lik.PhilCou wrote:@puz_u_salati
Rekao sam da mi je ono pisanje stil trola, jer šta god da mu kažeš, on opet gura svoje pa svoje. A i priča mi djeluje totalno neuvjerljivo, al hajde, možda i ja budem pogriješio, pa me eto zanima kako će završiti taj slučaj. Volio bih da se javi opet kad sve provjeri, ali mislim da neće i da je ovo jedan u nizu padobranaca.
Ne znam zašto bi branio Telemach.. Da se razumijemo, i Telemach je imao lopovskih stvari, da se ne lažemo. Pogotovo prije šest-sedam godina kad su bile muljaže češće i zatupljenije, pa čak sam i ja odjavio u tom periodu, jer je bila neka frka oko par računa, koliko se dobro sjećam. Također, znam gdje i kako kačio svoje kablove, odnosno nelegalnim radnjama povezivali sa elektrostubovima. Bilo je tu još nekih stvari, ali da sad ne dužim. Sada je situacija mnogo bolja po pitanju same kompanije. Moje viđenje je da će samo budala pomisliti da je sve čisto u svakoj kompaniji u ovoj državi. Uvijek će te kompanije gledati da malo zavrnu, izmuljaju itd. Nismo mi u Njemačkoj ili nekoj uređenoj zemlji da se sve radi po zakonu.
Zato mi je i malo riječi smiješan taj argument da "nekog branim", "da ih gotivim posebno" i slične stvari.
Prije nekoliko mjeseci sam se ponovo vratio na Telemach. Razlozi su jednostavni.. I pored nekih svojih bubica koje imaju, jednostavno su najbolja kompanija u državi. Uzeo sam TGF paket i prezadovoljan sam, za sada. Imam odličan internet, imam široku ponudu kanala, posebno sam gledao i to je bio veliki plus što ima SK (naravno isti su vlasnici, ali nebitno). Imam toliko kanala u HD rezoluciji.. Imam EON koji je odlična stvar, jer mogu vraćati sedam dana unazad. EON je posebno dobar za onog ko ima Android TV, pa se može spojiti preko TV-a na EON. Pa imam mogućnost vraćanja sadržaja na velikom broju kanala. Također, tu je i UniFi, pa i odličan sajt "MojTelemach" gdje mogu sve fino provjeriti, gdje je sve pregledno i dobro odrađeno. Mogu i resivere resetovati preko sajta, gdje ćeš dalje.. Pa onda odlična usluga, svaki put su bili ljubazni, bilo preko telefona, maila, ovdje preko foruma ili uživo. Jeste da sam na promjenu dva PDS2 resivera čekao 10 dana, ali mi nije bilo o glavu, a i sasvim razumijem one momke, jer ukinuše se sa nogu od posla. Momak koji mi je to mijenjao je bio strašno ljubazan, Kenan se zove čini mi se, ljubaznijeg i vedrijeg "majstora" nisam imao vidio.
Za razliku od Telecoma i Moja TV.. Imao sam katastrofalan internet, gdje nisam čak dobijao ni 10 mb/s downloada, a o uploadu da ne pričam, mada mi je on nebitan. 15 metara udaljen od rutera i neće mi ebeni video da pokrene.. Imaš slab izbor kanala, a pola kanala čine one live kamere, koje su glupost čista. A tek kakvu podršku imaju, Bože sačuvaj.. Odvratni preko telefona, uživo hoće da te pojedu, ma katastrofa. Zvali me nekoliko dana nakon što sam ih odjavio i nude mi usluge, sve će oni pripremiti ponovo, samo da se vratim itd.
To je realnost. Trenutno su najbolji u BiH i to je sve. Ne znam zašto bi ih ja ili neko drugi branio, osim ako nema nekih njihovih zaposlenih ovdje, mada sumnjam.
-
probook
#67903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naporan si postao i samo gonis jednu pricu, a nisi u pravu.Anjalaaa selaaa wrote:Vidis izgovore imate vi sto ih branite a ne ja.Za tvoju informaciju ja ih nazvao ljudi dosli kuci,nikakvi korisnicki centri i ostalo sto pricas u mom slucaju ne postoje.Ako su dali opciju da se to tako kuci radi njihov je propust sto te ne upoznaju sa uslovima ugovora prije potpisa jal usmeno jal pismeno.DON_eARL wrote:Odeš u korisnički centar i imaš tamo i uslove poslovanja da pročitaš, viđao sam i tablete sa strane, pa odeš na stranicu i vidiš šta te god zanima. Da ne govorimo o prijateljima, rodbini, komšijama koji imaju Internet, pa se možeš naći šta god hoćeš.Ko hoće neku informaciju, pronađe način da je dobije, sve ostalo je traženje izgovora.
1. Kada su ti dosli kuci zasto nisi rekao ne radite nista dok ugovor ne procitam? ('ebo te ugovor, nzm jesam li i za hipoteku procitao ugovor, a ne za' ebenu kablovsku).
2. Svaki ugovor se potpisuje na neodredjeno vrijeme, sa minimalnim periodom koristenja od godinu ili dvije.
3. Ne smaraj vise glupim pitanjima.
-
Anjalaaa selaaa
#67904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Molim moderatore da sankcionisu nekulturne ljude,ovakvu kulturu kuci provodi,mami i tati koji su te tako vaspitali!probook wrote:Naporan si postao i samo gonis jednu pricu, a nisi u pravu.Anjalaaa selaaa wrote:Vidis izgovore imate vi sto ih branite a ne ja.Za tvoju informaciju ja ih nazvao ljudi dosli kuci,nikakvi korisnicki centri i ostalo sto pricas u mom slucaju ne postoje.Ako su dali opciju da se to tako kuci radi njihov je propust sto te ne upoznaju sa uslovima ugovora prije potpisa jal usmeno jal pismeno.DON_eARL wrote:Odeš u korisnički centar i imaš tamo i uslove poslovanja da pročitaš, viđao sam i tablete sa strane, pa odeš na stranicu i vidiš šta te god zanima. Da ne govorimo o prijateljima, rodbini, komšijama koji imaju Internet, pa se možeš naći šta god hoćeš.Ko hoće neku informaciju, pronađe način da je dobije, sve ostalo je traženje izgovora.
1. Kada su ti dosli kuci zasto nisi rekao ne radite nista dok ugovor ne procitam? ('ebo te ugovor, nzm jesam li i za hipoteku procitao ugovor, a ne za' ebenu kablovsku).
2. Svaki ugovor se potpisuje na neodredjeno vrijeme, sa minimalnim periodom koristenja od godinu ili dvije.
3. Ne smaraj vise glupim pitanjima.
-
Anjalaaa selaaa
#67905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mozemo ako imamo internet a ako nemamo ne mozemo.Napisah vec,kuci ste mi dosli,nisam imao internet,nisam imao pristup vasem sajtu,tek nakon potpisa ugovora i pustanja usluga.Telemach wrote:Anjalaaa selaaa wrote:Vidis izgovore imate vi sto ih branite a ne ja.Za tvoju informaciju ja ih nazvao ljudi dosli kuci,nikakvi korisnicki centri i ostalo sto pricas u mom slucaju ne postoje.Ako su dali opciju da se to tako kuci radi njihov je propust sto te ne upoznaju sa uslovima ugovora prije potpisa jal usmeno jal pismeno.DON_eARL wrote:Odeš u korisnički centar i imaš tamo i uslove poslovanja da pročitaš, viđao sam i tablete sa strane, pa odeš na stranicu i vidiš šta te god zanima. Da ne govorimo o prijateljima, rodbini, komšijama koji imaju Internet, pa se možeš naći šta god hoćeš.Ko hoće neku informaciju, pronađe način da je dobije, sve ostalo je traženje izgovora.
Uslovi poslovanja su dostupni svim postojećim ili potencijalnim korisnicima.
Opće uslove poslovanja možete pročitati na stranici https://telemach.ba/Binary/10578/Opci-u ... lemach.pdf
Last edited by Anjalaaa selaaa on 26/06/2018 15:29, edited 1 time in total.
-
probook
#67906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sa trolom se ne moze drugacijeAnjalaaa selaaa wrote: Molim moderatore da sankcionisu nekulturne ljude,ovakvu kulturu kuci provodi,mami i tati koji su te tako vaspitali!
-
Anjalaaa selaaa
#67907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sta se ne moze drugacije,ko te tjera da mi se uopste obracas?Ko te sta pitao?Ako ti smetaju argumenti koji su tacni uvredama nista dobit neces,mozes samo biti banovan a post je prijavljen.probook wrote:Sa trolom se ne moze drugacijeAnjalaaa selaaa wrote: Molim moderatore da sankcionisu nekulturne ljude,ovakvu kulturu kuci provodi,mami i tati koji su te tako vaspitali!
Zaobiđi me nekulturni covjece.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#67908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Šta vas dvoje remetite sklad ovdje
?
- drug_profi
#67909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja ne kontam šta ti u stvari hoćeš sad?
Da ti se isključi usluga jer je ugovor istekao ili šta...?
Da ti se isključi usluga jer je ugovor istekao ili šta...?
- Radar71
#67910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znači potpisao si nešto prije nego si pročitao?
-
Anjalaaa selaaa
#67911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tacno ali opet ponavljam kao ranije ne zalim se ninasta samo je to cinjenica koja je fula telemahova a vjerovatno se mnogima desila pored mene.Radar71 wrote:Znači potpisao si nešto prije nego si pročitao?
- zateznistub
#67912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pogledaš datume prijave na forum ovih par smorova i sve ti bude jasno...
-
Anjalaaa selaaa
#67913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kakve veze sad ima datum prijave?Pa ako neko nesto ima da kaze sigurno nece reci nakon godinu da bi ti i tebi slicni rekli vidis,stari clan.zateznistub wrote:Pogledaš datume prijave na forum ovih par smorova i sve ti bude jasno...
U ostalom ne znas da li je taj neko ranije bio clan stariji od tebe pa sticajem okolnosti se morao ponovo registrovat.Ne trci pred rudu i ne pisi stvari koje nemaju veze sa temom jer tim navlacis druge da ti odgovaraju pa ih nazivas trolovima i primoravas moderatore da ih banuju.Jako lukavo.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#67914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jest vala smor
....kad me ne čita ban 30 dana, treba pročitati kad ja nešto napišem ovdje...lekcija broj 1. 
- zateznistub
#67915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na to sam aludirao, da je već imao i ima accaunt a to se zove kloniranje i to se banuje...Anjalaaa selaaa wrote:Kakve veze sad ima datum prijave?Pa ako neko nesto ima da kaze sigurno nece reci nakon godinu da bi ti i tebi slicni rekli vidis,stari clan.zateznistub wrote:Pogledaš datume prijave na forum ovih par smorova i sve ti bude jasno...
U ostalom ne znas da li je taj neko ranije bio clan stariji od tebe pa sticajem okolnosti se morao ponovo registrovat.Ne trci pred rudu i ne pisi stvari koje nemaju veze sa temom jer tim navlacis druge da ti odgovaraju pa ih nazivas trolovima i primoravas moderatore da ih banuju.Jako lukavo.
-
doff
#67916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li koja opcija da mi se mob ne spaja na kućni unifi? Od toliko slobodnih mreža on se prvo na unifi spaja, ccc
-
j66o
#67917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pozdrav svima,da li ima ko jos osim mene problema sa epg ne prikazuje sličice na Cinemax,Cinestar,Wild kanalima,ostali kanali su uredu !!!
- Benq
#67918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da, nema slicica ni na HBO kanalima.j66o wrote:Pozdrav svima,da li ima ko jos osim mene problema sa epg ne prikazuje sličice na Cinemax,Cinestar,Wild kanalima,ostali kanali su uredu !!!
- Benq
#67919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako je android, probaj sa nekom aplikacijom tipa WiFi Prioritizer.doff wrote:Ima li koja opcija da mi se mob ne spaja na kućni unifi? Od toliko slobodnih mreža on se prvo na unifi spaja, ccc
-
Kralj Tvrtko I.
#67920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Mogu li dobiti eon na smartu....plizzzz?

Mogu li dobiti eon na smartu....plizzzz?
-
caco372
#67921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sam sve objasnio u detalje,a što neko ne radi svoj posao to je druga priča.PhilCou wrote:@puz_u_salati
Dakle :
1.činjenica
validan ugovor od 24 mjeseca sam ja potpisao i danas raskinuo.Vratio opremu koju sam koristio.
Platio korištenje usluge do 26.06.2018.u iznosu od 51.00 km
2.činjenica
djevojka na blagajni i dalje tvrdi da ja imam neki drugi ugovor od 17.1.2018.i da mi on važi do 17.1.2019.
ako nisu u stanju da usklade činjenično stanje u korisničkom sistemu čiji je to problem?
i još mi kaže vi ne možete raskinuti ugovor!
3.činjenica
svaka riječ koju sam napisao o mom iskustvu je tačna; a ako nije niko imao ovakva iskustva ona su njegov problem i ne znači da nisu istinita.
Naravno da ću biti nervozan jer ne želim gubiti vrijeme oko običnih stvari tipa stajanja u redu na reklamaciju ili prepisku mailovima 7 dana da bi neko priznao svoju grešku :nesporazum dešava se itd....Moja namjera je bila komuniciram sa userom Telemach da se i ona uključi da vidi gdje je problem,i jedino od nje sam dobio odgovor na pitanje koje sam postavio skoro prije 10 tak dana.Svim korisnicima usluge Telemacha želim da im se ne događaju problemi kao meni i da imaju što bolji servis za koji izdvajaju priličnu sumu.A i Telemach da vidi gdje su problemi i da ih svede na najmanju moguću mjeru i unaprijedi svoj servis.Evo malo opet trolanja da se zadovolje svi oni dobronamjerni.
Pozdrav svima i svako dobro!
- Telemach
#67922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
TeškoKralj Tvrtko I. wrote:@Telemach
Mogu li dobiti eon na smartu....plizzzz?![]()
- Rugafet
#67923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@caco372
Zgrozeni smo
Zgrozeni smo
- Telemach
#67924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@caco,
Obzirom da je Vaša Ugovorna obaveza istekla danas, a opremu ste kako ste ranije naveli, ostaviili na Korisničkom servisu, ne bi bilo loše da svratite kada Vam bude zgodno i potpišete raskid Ugovora.
Obzirom da je Vaša Ugovorna obaveza istekla danas, a opremu ste kako ste ranije naveli, ostaviili na Korisničkom servisu, ne bi bilo loše da svratite kada Vam bude zgodno i potpišete raskid Ugovora.
-
caco372
#67925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Danas sa potpisao raskid ugovora u korisničkom centru na Stupu.