Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Fudo Bosna

#67851 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Fudo Bosna »

Nisam navijač ni "Sarajeva" ni "Slobode", čestitao bih i jednima i drugima na zalaganju i igri, ali nemojte , ni jedni ni drugi navijači ,smatrati, navijači Sarajeva da je ovo pravo mjerilo, snage Sarajeva jer su sa druge strane imali Musemića, koji je "Boga molio", da Sarajevo pobjedi, a to nije baš neka "prevelika"/nikakva motivacija bila za igrače Slobode, koji su toga , sigurno bili, duboko u sebi , svjesni ...Znači nije ovo , zbog Musemića, ni mjerilo forme/snage Sarajeva, ni forme/slabosti, Slobode, jer bi samo naivan mislio da Sloboda pod trenerom , koji, "moli Boga da ne pobjede",da je mogla učiniti više !!!
nKrkan

#67852 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Fino svako nek da otkaz pa da se u miru gleda :mrgreen:
Sarajevski-Seljak

#67853 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Sarajevski-Seljak »

Fudo Bosna wrote:Nisam navijač ni "Sarajeva" ni "Slobode", čestitao bih i jednima i drugima na zalaganju i igri, ali nemojte , ni jedni ni drugi navijači ,smatrati, navijači Sarajeva da je ovo pravo mjerilo, snage Sarajeva jer su sa druge strane imali Musemića, koji je "Boga molio", da Sarajevo pobjedi, a to nije baš neka "prevelika"/nikakva motivacija bila za igrače Slobode, koji su toga , sigurno bili, duboko u sebi , svjesni ...Znači nije ovo , zbog Musemića, ni mjerilo forme/snage Sarajeva, ni forme/slabosti, Slobode, jer bi samo naivan mislio da Sloboda pod trenerom , koji, "moli Boga da ne pobjede",da je mogla učiniti više !!!

Sta ba napisa :-) sta ba boli kurac Zebu sta Musemic duboko u sebi zeli?

I ko smara?!

Dijaspora ace najbolje zna, i ako vjerovatno utakmicu niai ni pogledo :roll:
north

#67854 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Protiv Slavije Ješić mora ogroman broj standardnih odmarati, jer mi na Koševu moramo izgubiti 4 razlike da bi ispali :D .....Znači od prve minute, novi golman taman prilika da ga vidimo, ova dva omladinca, Mihojević, Kalasi, Ikande..i neki koji nisu nezamjenljivi poput Okića, Hebibovića...

Utakmica protiv Olimpica jednako važna današnjoj, oni su trenutno na mjestu koju ih vodi u drugu ligu, a prvo kojeg ganjaju im bježi 3 boda :-) , nema sumnje da će zapeti...Mi moramo dobiti, i to je dobra prilika da se ovih -5 još malo smanji....

Na zimu nam treba luđački prelazni rok, ubjedljivo najjači do sada, ako mislimo do trofeja, s ovim kadrom neće ići..... takva imena dovesti koja smo do jučer mogli sanjati, a da nisu bolnica, da ih ne čekamo sa papirima, ili da nisu više od više od pola godine bez kluba...Zajeban posao, ali ako hoćemo biti ozbiljni, nema nam druge...Ali otom potom, ima vremena...
Fudo Bosna

#67855 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Fudo Bosna »

Sarajevski-Seljak wrote:
Fudo Bosna wrote:Nisam navijač ni "Sarajeva" ni "Slobode", čestitao bih i jednima i drugima na zalaganju i igri, ali nemojte , ni jedni ni drugi navijači ,smatrati, navijači Sarajeva da je ovo pravo mjerilo, snage Sarajeva jer su sa druge strane imali Musemića, koji je "Boga molio", da Sarajevo pobjedi, a to nije baš neka "prevelika"/nikakva motivacija bila za igrače Slobode, koji su toga , sigurno bili, duboko u sebi , svjesni ...Znači nije ovo , zbog Musemića, ni mjerilo forme/snage Sarajeva, ni forme/slabosti, Slobode, jer bi samo naivan mislio da Sloboda pod trenerom , koji, "moli Boga da ne pobjede",da je mogla učiniti više !!!

Sta ba napisa :-) sta ba boli kurac Zebu sta Musemic duboko u sebi zeli?

I ko smara?!

Dijaspora ace najbolje zna, i ako vjerovatno utakmicu niai ni pogledo :roll:
Ja sam svim svojim prijateljima rekao danas da "Sarajevo" 100 %, pobjeđuje, "što li", je li baš Sarajevo u "top" formi ovih zadnjih dana ili šta misliš "zbog čega"? Zamisli da Švabo ili Amar vode Čelika ili Slobodu protiv Želje, ne bi ,je li ,znao rezultat, ma "jok" nikako? :roll:

A Husrefa poprilično poznajem od ranije, i znam da je čovjek veliki trener i veliki zaljubljenik u svoj nekadašnji klub, "Sarajevo", a i veliki čovjek, znači nije ovo urnek,Sarajevo je igralo sasvim solidno/dobro, ali ako nisi motiviran, a nisi kada znaš da trener ekipe u kojoj igraš, svi osim valjda eto Zebe, znaju da trener neće "plakati" ako izgubiš, to je presudno !!!
nebitan lik

#67856 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nebitan lik »

-LIBERO- wrote:Pa i istina. Ja se ne sjecam da sam ikada gledao ovakvo Sarajevo. Pogibeljno borbeno i ostro.
Uvjek smo mi furali tu igru 'meksu', uz kombinatoriku i tu pricu.
Kod Jesica samo tako i moze,ako mu neko stane na put dvije su opcije da im podijeli otkaze sto je uradio,il da uprava pocne da mulja i da mu se petlja i da mu skrati ruke i on odma dize sidro
nKrkan

#67857 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Image

Igrači u opticaju za Slaviju ( izgleda ) treba to sve odmorit osim možda Bekića da dobije malo rutine , pa da ne fula ono :D

Pavlović - Kallasi - Mihojević - Mujakić - Rastoder - Vazda - Herić - Ikande - Osmanović - Veladžić - Bekić

Klupa : Plakalo ,Kovačević , Berberović , Benko , Hadžić , Čataković , Gljiva

:D

Ovo sam ja nahlup'o nako, ima ovdje ljudi što bolje prate mlađe kategorije oni bi to bolje posložili.
Logovan

#67858 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Fudo Bosna wrote: Ja sam svim svojim prijateljima rekao danas da "Sarajevo" 100 %, pobjeđuje, "što li", je li baš Sarajevo u "top" formi ovih zadnjih dana ili šta misliš "zbog čega"? Zamisli da Švabo ili Amar vode Čelika ili Slobodu protiv Želje, ne bi ,je li ,znao rezultat, ma "jok" nikako? :roll:

A Husrefa poprilično poznajem od ranije, i znam da je čovjek veliki trener i veliki zaljubljenik u svoj nekadašnji klub, "Sarajevo", a i veliki čovjek, znači nije ovo urnek,Sarajevo je igralo sasvim solidno/dobro, ali ako nisi motiviran, a nisi kada znaš da trener ekipe u kojoj igraš, svi osim valjda eto Zebe, znaju da trener neće "plakati" ako izgubiš, to je presudno !!!
Dobro te bolan Fudo. :-) Logika ti je dno dna.

Reci ti nama šta ti je sa zarezima i sa navodnicima? Ne misliš li da ih previše stavljaš? :D
emigrazione

#67859 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Al kad je Jesic primi petom citav stadion skocio na noge :thumbup:
jeza u ledja

#67860 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

taj novi golman nije jos regsitrovan :-?
Fudo Bosna

#67861 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Fudo Bosna »

Logovan wrote:
Fudo Bosna wrote: Ja sam svim svojim prijateljima rekao danas da "Sarajevo" 100 %, pobjeđuje, "što li", je li baš Sarajevo u "top" formi ovih zadnjih dana ili šta misliš "zbog čega"? Zamisli da Švabo ili Amar vode Čelika ili Slobodu protiv Želje, ne bi ,je li ,znao rezultat, ma "jok" nikako? :roll:

Reci ti nama šta ti je sa zarezima i sa navodnicima? Ne misliš li da ih previše stavljaš? :D[/quote

Ma , potpuno si u "pravu"druže, gdje će ba Musemić, da ne motivira igrače "Slobode", protiv "Sarajeva", baš je nelogično, garant ih je polomio, na pripremnim treninzima za ovu utakmicu i zaprijetio sankcijama ako ne otkinu jedan ili sva tri boda, daj ne glupiraj se kada znaš da nije tako ? :lol:

Ma jeste, pardon, on, kada je "Sarajevo" u pitanju , e tu je baš profesionalan? :roll:

Ovo samo pišem iz namjere, da ovo niko ne uzima kao urnek, jer ekipa/protivnik "Sarajeva", koju srcem ne motiviše trener nije realno mjerilo snage aktuelnog prvaka BiH !!!
Dr. Kuca

#67862 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dr. Kuca »

I jedni i drugi igrali da ne pobjede al zajeba ih bekic :lol: :D . Ocajan fudbal jucer, po 1 sut u okvir gola :shock: . Nama pobjeda dobro dosla radi mira u kuci sad osvojit jos 9 bodova do sirokog.
Fudo Bosna

#67863 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Fudo Bosna »

Sarajmen wrote:Nema smisla da se obezvrjeđuje pobjeda Sarajeva i Ješića nad Slobodom i Husrefom. Ti se @Fudo samo opredijeli na kojoj si strani, a ne da navodno objektivno naprđuješ. A eto, hahal ti bila interpunkcija :D
Nisam navijač ni jednog od ta dva kluba? Ne obezvrjeđujem pobjedu "Sarajeva", a ako ti misliš da je isto igrati sa dojučerašnjim liderom na tabeli, koga vodi Musemić, kome je, iza porodice, najdraža stvar u životu, FK "Sarajevo", i da to juče nije bio slučaj, svaka ti čast...

Ja sam juče sa kim sam god kontaktirao putem facebooka,ili lično, a imam mnogo prijatelja i on line i ličnih/osobnih , a navijača "Sarajeva" , govoprio , pisao da je "Sarajevo" 100%,pobjednik, mnogi su se vrpoljili, kao , ne zna se, a jutros mi mnogi kažu, ma dobro smo igrali ali ipak, ima ti i ona mjesta, a ti misli šta hočeš i živi na lovorikama, a ja tvome "Sarajevu" iskreno želim bolju igru i veču stabilnost u igri nego u dosadašnjem dijeli prvenstva, i ponavljam , lični stav,ovakav protivnik, nije dokaz , barem ja tako mislim a i mnogi moji prijatelji , čak hordaši, da ova priča ima logike !!!
U_kost

#67864 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by U_kost »

north wrote:Protiv Slavije Ješić mora ogroman broj standardnih odmarati, jer mi na Koševu moramo izgubiti 4 razlike da bi ispali :D .....Znači od prve minute, novi golman taman prilika da ga vidimo, ova dva omladinca, Mihojević, Kalasi, Ikande..i neki koji nisu nezamjenljivi poput Okića, Hebibovića...
Ja bih da mi uvalimo go do 20. minute, a onda lagano.

Taman je termin ni za doručka, ni za ručka, neko suho meso, sudžuka, frtalj hljeba i ko nekad' :D
wickerman

#67865 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by wickerman »

Njima iz dijaspora, sve klubovi probosanski su podjenako dragi.
Realno, meni da je stari na drugoj strani nebi ga pustio.
Fudo Bosna

#67866 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Fudo Bosna »

Logovan wrote:

Reci ti nama šta ti je sa zarezima i sa navodnicima? Ne misliš li da ih previše stavljaš? :D
Trebao si to naučiti u školi, nije moje da te učim,naravno nepismenim likovima poput tebe je svejedno da li naziv fudbalskog kluba pišeš velikim ili malim slovom, i da ti pojašnjavam kako se piše preneseno značenje neke riječi, ili ako je neka ustanova ili klub uzela,naziv nečijeg ličnog imena , ili imena nekog grada, odnosno termina koji ima drugo značenje... Uostalom najbolje je sve pisati malim slovima, zar ne ?

Zaboli me za tvoje mišljenje, i ja iznio svoje, ne moraš poentu prebacivati na pravopis a ako misliš da je Musemić, koga lično poznajem, "motivisao" svoje igrače protiv najdražeg mu kluba, niko ti ne brani da budeš naivan, ja sam izrazio svoje mišljenje a ti svoje, i ne znam šta je tu problem? A što se tiče vrijeđanja i rasprave o gramatici na forumu koja je," dno dna" po tom pitanju, vrijeđaj druge i razligu !!!
Logovan

#67867 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Fudo Bosna wrote: Ma , potpuno si u "pravu"druže, gdje će ba Musemić, da ne motivira igrače "Slobode", protiv "Sarajeva", baš je nelogično, garant ih je polomio, na pripremnim treninzima za ovu utakmicu i zaprijetio sankcijama ako ne otkinu jedan ili sva tri boda, daj ne glupiraj se kada znaš da nije tako ? :lol:

Ma jeste, pardon, on, kada je "Sarajevo" u pitanju , e tu je baš profesionalan? :roll:

Ovo samo pišem iz namjere, da ovo niko ne uzima kao urnek, jer ekipa/protivnik "Sarajeva", koju srcem ne motiviše trener nije realno mjerilo snage aktuelnog prvaka BiH !!!
Joj frajera. Ma niko ne kaže da jučerašnja pobjeda realno mjerilo snage, barem ja nisam vidio da je neko ovo napisao.

Tebi ako trener vodi ekipu koja igra protiv njegovog kluba, onda to automatski znači da će ih pustiti. Mislim nema dalje. :lol: Nebitno je l' to Musemić ili Osim ili Guardiola ili neki deseti trener, on će pustiti svoj klub da pobijedi. :-)
Fudo Bosna wrote: Trebao si to naučiti u školi nije moje da te učim,naravno nepismenim likovima poput tebe je svejedno da li naziv fudbalskog kluba pišeš velikim ili malim slovom, i da ti pojašnjavam kako se piše preneseno značenje neke riječi, ili ako je neka ustanova ili klub uzela,naziv nečijeg ličnog imena , ili imena nekog grada, odnosno termina koji ima drugo značenje... Uostalom najbolje je sve pisati malim slovima, zar ne ?

Zaboli me za tvoje mišljenje, i ja iznio svoje, ne moraš poentu prebacivati na pravopis a ako misliš da je Musemić, koga lično poznajem, "motivisao" svoje igrače protiv najdražeg mu kluba, niko ti ne brani da budeš naivan, ja sam izrazio svoje mišljenje a ti svoje, i ne znam šta je tu problem? A što se tiče vrijeđanja i rasprave o gramatici na forumu koja je," dno dna" po tom pitanju, vrijeđaj druge i razligu !!!
Lakše bi ti bilo da si editovao prvi post, odnosno da si ovo napisao u prvom citiranju. :D Ne znam čemu ovo boldirano, ali eto bitno je nešto napisati.

Ne vrijeđam te, samo sam se našalio. Stavljaš zarez poslije svake četvrte riječi i navodnike na svaku drugu riječ. :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#67868 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Dobro Fudo, shvatili smo. Musemic je rekao svojim igracima da lagano odigraju, jer svakako nije puno toga u igri, recimo prvo mjesto il Evropa barem.

Hvala Husrefu.

A sada, vratimo se temi.
Fudo Bosna

#67869 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Fudo Bosna »

Logovan wrote:
Fudo Bosna wrote: Ma , potpuno si u "pravu"druže, gdje će ba Musemić, da ne motivira igrače "Slobode", protiv "Sarajeva", baš je nelogično, garant ih je polomio, na pripremnim treninzima za ovu utakmicu i zaprijetio sankcijama ako ne otkinu jedan ili sva tri boda, daj ne glupiraj se kada znaš da nije tako ? :lol:

Joj frajera. Ma niko ne kaže da jučerašnja pobjeda realno mjerilo snage, barem ja nisam vidio da je neko ovo napisao.

Tebi ako trener vodi ekipu koja igra protiv njegovog kluba, onda to automatski znači da će ih pustiti. Mislim nema dalje. :lol: Nebitno je l' to Musemić ili Osim ili Guardiola ili neki deseti trener, on će pustiti svoj klub da pobijedi. :-)
Fudo Bosna wrote: Trebao si to naučiti u školi nije moje da te učim,naravno nepismenim likovima poput tebe je svejedno da li naziv fudbalskog kluba pišeš velikim ili malim slovom, i da ti pojašnjavam kako se piše preneseno značenje neke riječi, ili ako je neka ustanova ili klub uzela,naziv nečijeg ličnog imena , ili imena nekog grada, odnosno termina koji ima drugo značenje... Uostalom najbolje je sve pisati malim slovima, zar ne ?

Lakše bi ti bilo da si editovao prvi post, odnosno da si ovo napisao u prvom citiranju. :D Ne znam čemu ovo boldirano, ali eto bitno je nešto napisati.

Ne vrijeđam te, samo sam se našalio. Stavljaš zarez poslije svake četvrte riječi i navodnike na svaku drugu riječ. :D

Naravno da ne znači na međunarodnom nivou, ali kada su u pitanju Musemić, Osim i slični treneri, koji su po meni daleko više od običnih profića kada su u pitanju klubovi iz kojih su poniknuli, tvrdim, lično mišljenje, da pod Musemićem ili Amarom, nikada neki domaći klub, koga bi oni,teoretski vodili, neče pobijediti Sarajeva ili Želju, osim da se nađe neki Zeba ili XY lik, koji bi to "neplanski" odradio?

Evo, vidjećemo koliko će Musemić ostati na ovoj poziciji, pa da pratimo? Ponavljam, moj lični stav, koji možeš uvažiti ili ne, ali mnogi navijači Rajvosa ga dijela sa mojom malenkosti...
Stroj-2

#67870 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Stroj-2 »

Fudo Bosna wrote:
Sarajmen wrote:Nema smisla da se obezvrjeđuje pobjeda Sarajeva i Ješića nad Slobodom i Husrefom. Ti se @Fudo samo opredijeli na kojoj si strani, a ne da navodno objektivno naprđuješ. A eto, hahal ti bila interpunkcija :D
Nisam navijač ni jednog od ta dva kluba? Ne obezvrjeđujem pobjedu "Sarajeva", a ako ti misliš da je isto igrati sa dojučerašnjim liderom na tabeli, koga vodi Musemić, kome je, iza porodice, najdraža stvar u životu, FK "Sarajevo", i da to juče nije bio slučaj, svaka ti čast...

Ja sam juče sa kim sam god kontaktirao putem facebooka,ili lično, a imam mnogo prijatelja i on line i ličnih/osobnih , a navijača "Sarajeva" , govoprio , pisao da je "Sarajevo" 100%,pobjednik, mnogi su se vrpoljili, kao , ne zna se, a jutros mi mnogi kažu, ma dobro smo igrali ali ipak, ima ti i ona mjesta, a ti misli šta hočeš i živi na lovorikama, a ja tvome "Sarajevu" iskreno želim bolju igru i veču stabilnost u igri nego u dosadašnjem dijeli prvenstva, i ponavljam , lični stav,ovakav protivnik, nije dokaz , barem ja tako mislim a i mnogi moji prijatelji , čak hordaši, da ova priča ima logike !!!
Halo ba, poštovanje prema Slobodi, al taj klub se ne može niti se ikad mogo poredit sa FK Sarajevom, imali smo i u doba juge različite ambicije i različite puteve, i bezpotrebno je poređenje bilo kakvo. Pobjeda juče je plod borbenosti i htijenja kod naših igrača, što smo mi dugo preželjkivali, pobjeda je zaslužena, nama su bila bitna ta 3 boda, ostalo nas nije zanimalo, kolko vidim, navijači Slobode svašta pišu i uperiše prst u sudije, pa Musemiju i na kraju smo mi navijači FKS-a ispali po nekima gamad, traže nekog krivca, a sami su krivi, za njih juče se nije radilo samo o pobjedi, nego o nekom prestižu, apsurd, zna se ko je FKS. Što se tiče Musemije, on će vazda biti pitar u duši, al lik je profesionalac veliki i žalosno je juče bilo čitat kako ga pljuju isti oni što su ga slavili prije par kola, nije zaslužio, izgubili su od jačeg kluba i ćao, nije sramota izgubit od FKS-a :) I nemoj umanjivat pobjedu našu, nije nam igralo 4,5 igrača i haman smo ih dobili s drugim sastavom :thumbup:
Last edited by Stroj-2 on 02/11/2015 12:13, edited 2 times in total.
Fudo Bosna

#67871 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Fudo Bosna »

-LIBERO- wrote:Dobro Fudo, shvatili smo. Musemic je rekao svojim igracima da lagano odigraju, jer svakako nije puno toga u igri, recimo prvo mjesto il Evropa barem.

Hvala Husrefu.

A sada, vratimo se temi.

:thumbup:
nKrkan

#67872 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Novinar : Gospodine Ješiću možemol znat nešto više o ovim odstranjenim igračima ?
Ješić : Niko nije rekao da su oni odrastanjeni , ja samo na njih više ne računam , ne želim ih u svlačionci i to je to , nema više potrebe da se o tome piše , priča i špekuliše . 8) 8) 8) 8) 8)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#67873 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Ma zaHeban lik. A vidi se da konta sistem, i kako to funkcionise, i da ima puno iskustva u tome.
emigrazione

#67874 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

nKrkan wrote:Novinar : Gospodine Ješiću možemol znat nešto više o ovim odstranjenim igračima ?
Ješić : Niko nije rekao da su oni odrastanjeni , ja samo na njih više ne računam , ne želim ih u svlačionci i to je to , nema više potrebe da se o tome piše , priča i špekuliše . 8) 8) 8) 8) 8)
nKrkan

#67875 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

nKrkan wrote:Novinar : Gospodine Ješiću možemol znat nešto više o ovim odstranjenim igračima ?
Ješić : Niko nije rekao da su oni odstranjeni , ja samo na njih više ne računam , ne želim ih u svlačionci i to je to , nema više potrebe da se o tome piše , priča i špekuliše . 8) 8) 8) 8) 8)
Locked