Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
leo karan

#67801 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by leo karan »

Suludo je očekivati leprsavu igru. To nema veze s trenerom nego s igračima. A ovo je izgleda prvi trener u posljednje dvije godine da je shvatio su ovi igrači krampe, te je igru postavio u skladu s tim.
Trebalo mu je par utakmica da se uvjeri.

Današnja utakmica je dokaz da se kod nas svako može pobijediti i bez kapitena, standardnog beka...i onda još ostavšis prvog strijelca lige na klupi i pobijedis.
Napokon smo dobili trenera kojeg smo prizivali, jebenog tipa kojem supljak i pickasta igra neće prolazit.

Jesic je ovim tekmom i potezima prije tekme pokazao da je mangup.
Igrači će napokon dobit šefa koji će ih postavit na svoje mjesto.

:thumbup:
Stroj-2

#67802 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Stroj-2 »

leo karan wrote:Suludo je očekivati leprsavu igru. To nema veze s trenerom nego s igračima. A ovo je izgleda prvi trener u posljednje dvije godine da je shvatio su ovi igrači krampe, te je igru postavio u skladu s tim.
Trebalo mu je par utakmica da se uvjeri.

Današnja utakmica je dokaz da se kod nas svako može pobijediti i bez kapitena, standardnog beka...i onda još ostavšis prvog strijelca lige na klupi i pobijedis.
Napokon smo dobili trenera kojeg smo prizivali, jebenog tipa kojem supljak i pickasta igra neće prolazit.

R2D2_SA

#67803 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by R2D2_SA »

Sve receno, samo da dodam...Al' kad mali Kadusic napravi piruetu :thumbup: i koliko-toliko pristojna posjeta.
jeza u ledja

#67804 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

Evo gledam, u prvih 7 kola ove sezone maksimum je bilo 4 ista igraca koja su pocela utakmicu kao danas, a recimo u 2 kolu protiv Travnika samo su Hebibovic i Velkoski iz danasnjeg sastava poceli utakmicu. :-)
nebitan lik

#67805 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nebitan lik »

Jesic je morao pocet sa dva defanzivna vezna jer nije imao opcija,krpi se sa ovim.sto ima! Kakav je ovaj movi akademac sto je usao?
mirza_15

#67806 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

Vala je Amer Bekic do gola bio kriminalan. Ne samo zbog zapucana dva zicera. Velkoski nije bio toliko los. Korneri jesu bili losi, ali je recimo imao i onu asistenciju Bekicu koji zapuca onu sansu.
emigrazione

#67807 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Bekic je osim gola bio najgori na terenu...ko muha bez glave, zalosno je bilo gledati kako se pati sa onom jadnom loptom :facepalm:
medvjed23

#67808 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by medvjed23 »

leo karan wrote: Napokon smo dobili trenera kojeg smo prizivali, jebenog tipa kojem supljak i pickasta igra neće prolazit.

Današnja pobjeda je jako bitna zato što daje treneru prostora da izgura sa uvođenjem discipline i postavljanjem stvari na pravo mjesto. Da je rezultat danas bio nepovoljan, došlo bi do nezadovoljstva navijača, pa možda i uprave i u takvim uslovima bi jako teško bilo praviti rezove i mijenjati filozofiju igre.
jeza u ledja

#67809 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

nebitan lik wrote:Jesic je morao pocet sa dva defanzivna vezna jer nije imao opcija,krpi se sa ovim.sto ima! Kakav je ovaj movi akademac sto je usao?
Ja se ne sjecam da sam ga vidio s loptom. :-?
mirza_15 wrote:Korneri jesu bili losi, ali je recimo imao i onu asistenciju Bekicu koji zapuca onu sansu.
Samo nesto....ovo mi pravo smeta a cesto i cujem u medijima. Asistencija je valjda kada padne gol. Ako nije bilo gola - nije bilo ni asistencije. Moze se reci ne znam "umalo asistencija" ili tako nesto, ali ne moze se reci da je neki igrac "imao asistenciju" ako nije pao gol.
Gusztav

#67810 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Gusztav »

Ako Ješića nazivaju Terminatorom, očekujem od njega da sa ovim hebenim kadrom radi cijeli dan na centaršutevima. Prije podne iz mjesta, poslije podne iz trka.....po 4 sata. Ja bih se upucao iz TT-jca u koljeno kada bih bio fudbaler, a onako centrirao :-(....fakat dokle više.
jeza u ledja

#67811 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

Meni je momenat utakmice bio...sam kraj utakmice, mi se branimo, neka nasa kontra, ne znam ko je gore otisao s loptom, mislim Kalesija. I odjednom stade blizu kornera, kao da krade vrijeme sta li. Reko haj dobro. Onda je doda Zvorniku, koji ko iz topa puce loptu negdje nebu pod oblake iza gola. Valjda pokusaj centarsuta sta li. A potpuno nerezonski. Minut i po do kraja. Sekund prije smo stali s kontrom u mnogo izglednijoj sansi. I sad ti kad su se svi vratili nazad odlucujes da centriras umjesto da zadrzis loptu. I to kakav centarsut. :-)
Prije toga mescini Kallasi centarsut negdje iza gola. Prije toga Kadusic isto.
Velkoski 5 puta izvodi korner, nijednom ne zna ubaciti ispred gola. Pa koji kurac jebote. :zid: :zid: :zid:

Jedini koji znaju ubaciti su Almir Bekic i Mario Baric, koji je vec bivsi. Mislim da zna i Hebibovic. I to je to. Ostali, iz pet ubacaja jedan ce valjati. Pa mislim votdfak.
Fauja Singh

#67812 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Fauja Singh »

Ja sam zadovoljan, nije to bila igra i pobjeda kao u Maju kad smo ih dobili za sampionsku titulu, ali s obzirom na sve okolnosti oko losih rezultata, suspenzije igraca, prodaje Cimirota i Stojceva, neigranje Benke... pa cak i pritiska koji su ovi momci imali kao i imperativ pobjede, a s druge strane je bila ekipa koja bi bila prezadovoljna i nerijesnim, a uz to su ekipa koja je do danas bila prvoplasirana... Na kraju ipak pobjedismo, da smo bili malo prisebniji mogli smo i 2-3 razlike dobiti.
Posebno mi je drago da Plakalo nije primio gol, imao je 2-3 dobra istrcavanja gdje je sigurno pokupio loptu, nesto sto Begovic nema ni dan danas, mozda glupo poredjenje ali je tako, drago mi je da je mladi Kadusic dobro odigrao, momak je ako se ne varam tek nedavno napunio 18 godina i na njega se u buducnosti mora ozbiljno racunati. Kovacevic isto odlicno odigrao, nista nismo izgubili suspenzijom Tatomirevica, cak naprotiv.
Drago mi je i da je Kallasi dobio priliku kao i mladi Osmanovic... sve u svemu teska utakmica ali 3 boda su tu i to je najvaznije, slijedece sta moramo popraviti jeste igra i rezultatati u gostima.
jeza u ledja

#67813 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

Ja kod Plakala nijednu losu stvar nisam vidio u ove 3 utakmice, osim mozda sto vidim da ne zna lijevom izbit. Kakve su se stvari pricale ja konto ne zna rukavice stavit.
Kovacevic isto odlican.
Barbaric po meni polako izrasta u mozda najboljeg stopera kojeg smo imali nakon rata.

I meni je drago sto se mladima daje sansa. To niko do sad nije imao muda da uradi.
Od ovog Osmankovica nisam puno vidio. Kadusic, pa eto, da se trudi i da je pozrtvovan, to je tacno. Ali da ispada i da nema centarsut, mislim da je i to tacno. Ali kako ces vidjet sta ima od igraca ako ne igra. Ima vremena, pred njim je buducnost.
Ne kontam bas zasto ga raja u ovih par utakmica ocjenjuje visoko, al dobro.
mirza_15

#67814 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

jeza u ledja wrote:
Samo nesto....ovo mi pravo smeta a cesto i cujem u medijima. Asistencija je valjda kada padne gol. Ako nije bilo gola - nije bilo ni asistencije. Moze se reci ne znam "umalo asistencija" ili tako nesto, ali ne moze se reci da je neki igrac "imao asistenciju" ako nije pao gol.
Cossack

#67815 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cossack »

Kod Ak47 se definitivno vidjelo da je željan igre... 8-)
nKrkan

#67816 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Moj sastav za Slaviju

Plakalo - Kallasi - Mihojević - Kadet - Kadet - Kadet- Ikande - Herić - Kadet - Bekić - Osmanović
Fauja Singh

#67817 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Fauja Singh »

Sto se Kadusica tice, daleko od toga da je ono sto je bio jedan Marinko Mackic na njegovoj poziciji, samo naravno s druge strane, ali od mene licno ima dobru ocjenu jer vjerovatno od njega ne ocekujem previse, bitno mi je da nema kikseva u odbrani tipa panicno predavanje lopte, bespotrebno peljanje gdje gubi loptu, pogresni pasovi u kojima stvara kontre suparnicima... Znaci nije ckapi, bori se, nudi se u napadu... a bolji centarsutevi ce doci, bolje postavljanje i zatvaranje strane ce takodjer doci, to dolazi uz iskustvo kroz igranje utakmica.
Sarajevski-Seljak

#67818 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Sarajevski-Seljak »

Fauja Singh wrote:Sto se Kadusica tice, daleko od toga da je ono sto je bio jedan Marinko Mackic na njegovoj poziciji, samo naravno s druge strane, ali od mene licno ima dobru ocjenu jer vjerovatno od njega ne ocekujem previse, bitno mi je da nema kikseva u odbrani tipa panicno predavanje lopte, bespotrebno peljanje gdje gubi loptu, pogresni pasovi u kojima stvara kontre suparnicima... Znaci nije ckapi, bori se, nudi se u napadu... a bolji centarsutevi ce doci, bolje postavljanje i zatvaranje strane ce takodjer doci, to dolazi uz iskustvo kroz igranje utakmica.

Posebno ako se uzme u obzir da je u juniorima igrao krilo, a ne beka...

Bar mi se cini, da sam ga gledao na toj poziciji par puta. neka me @Velkoski ispravi ako grijesim.
Stroj-2

#67819 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Stroj-2 »

Nema veze što je igro u juniorima krilo, mlad je on može se izbrusit kao bek, dobro mu ide, to što igra poziciju više, je još bolje...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#67820 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Zadnji vezni, eventualno stoper ponekad, na beku u Sarajevu nikad nije odigr'o, to je sigurno. :D

Osmanović je bio krilo. :D
Sarajevski-Seljak

#67821 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Velkoski wrote:Zadnji vezni, eventualno stoper ponekad, na beku u Sarajevu nikad nije odigr'o, to je sigurno. :D

Osmanović je bio krilo. :D

Jebi ga, pocorav sam... A necu da nosim cvike :mrgreen:

Zato i rekoh da me ispravis, ako grijesim :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#67822 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

:thumbup: :mrgreen:

I đe mu ba dobro ide? Ponekad se zapitam gledam li iste tekme kao forumaši... :mrgreen:
Stroj-2

#67823 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Stroj-2 »

Morel on špica igrat ba ? :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#67824 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Nekada u pionirima/kadetima je igrao špica, bio čak i prvi strijelac neke lige u Krajini. :D
Sarajevski-Seljak

#67825 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Ma trudi se momak, i to se primjeti i cijeni.

A draze mi je njega gedati, nego Barica... Bar nije konstantna prijetnja nasem golu :mrgreen:
Locked