Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
caco372
#67801 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ili je sve ovo osveta zbog raskida ugovora????
Katastrofa od usluge:
PREVARA
1.Kod nas je sve uredu provjerite instalaciju....nakona nekog vremena kad podignu signal iz centrale bude sve ok
NEODGOVORNOST
2.Žao nam je ali ne odgovaramo za vaš TV on je privatna oprema(crko hdmi port,risiver d3 i hdmi kabl izgorio....
donesu drugi risiver on crkne i tv ovaj put crkne ...razlog grmljavina naponski udar kroz d3 risiver.....nema veze
DISKRIMINACIJA
3.zatamnjenih kanala ko u priči istu uslugu plaćamo i mi u Sarajevu i oni dole u kamenjaru i u srednjoj Bosni
oni gledaju mi ne gledamo a isto para plaćamo
PREVARA
4.Brzina interneta žao nam je morate mjeriti po portu 4 a ne WIFI ili mobitelom ili laptopom
5. za ove 2 godine platio sam vašu uslugu 1260 km i šteta na televizoru od 1200 km moj gubitak 2260 km
a niste se ni počešali da kažete bilo šta kao mušteriji koja plaća uredno račune ; evo ponudićemo popravku do sto km ali ne to nije vaša odgovornost)
8 sati spavam 8 sati radim od tih preostalih 8 sati 3-4 sata gledao sam tv i surfao internet,ovo je ipak previše za ovako lošu uslugu.
Sve ovo nabrojano nije vrijedno LAŽI i petljavina,LOPOVLUKA TELEMACH d.o.o...a o ubjeđivanju da ne prekidam ugovor da i ne pričam.
Evo imate broj ugovora i javno diskutujte bez PP ovo ovome DA LI SAM IŠTA SLAGAO????
Katastrofa od usluge:
PREVARA
1.Kod nas je sve uredu provjerite instalaciju....nakona nekog vremena kad podignu signal iz centrale bude sve ok
NEODGOVORNOST
2.Žao nam je ali ne odgovaramo za vaš TV on je privatna oprema(crko hdmi port,risiver d3 i hdmi kabl izgorio....
donesu drugi risiver on crkne i tv ovaj put crkne ...razlog grmljavina naponski udar kroz d3 risiver.....nema veze
DISKRIMINACIJA
3.zatamnjenih kanala ko u priči istu uslugu plaćamo i mi u Sarajevu i oni dole u kamenjaru i u srednjoj Bosni
PREVARA
4.Brzina interneta žao nam je morate mjeriti po portu 4 a ne WIFI ili mobitelom ili laptopom
5. za ove 2 godine platio sam vašu uslugu 1260 km i šteta na televizoru od 1200 km moj gubitak 2260 km
a niste se ni počešali da kažete bilo šta kao mušteriji koja plaća uredno račune ; evo ponudićemo popravku do sto km ali ne to nije vaša odgovornost)
8 sati spavam 8 sati radim od tih preostalih 8 sati 3-4 sata gledao sam tv i surfao internet,ovo je ipak previše za ovako lošu uslugu.
Sve ovo nabrojano nije vrijedno LAŽI i petljavina,LOPOVLUKA TELEMACH d.o.o...a o ubjeđivanju da ne prekidam ugovor da i ne pričam.
Evo imate broj ugovora i javno diskutujte bez PP ovo ovome DA LI SAM IŠTA SLAGAO????
- dječak sa šibicama
#67802 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa jesi ti od njih trazio kopiju tog zadnjeg ugovora? ako je na ugovoru tvoj potpis, u cemu je onda problem, oni imaju potpis a ti imas samo rijec da ga nisi stavio.
Ne kontam.
Ne kontam.
- avaks
#67803 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da ovo Adra nije potpisivao ugovore pa se roditelji žale?!
- Benq
#67804 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni je ova prica sumnjiva skroz, mnoge stvari se ne poklapaju, ali vidjecemo dalje..
- dječak sa šibicama
#67805 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Fakat, moze li neko recimo ovaj konkretan slucaj mada uzimam sa rezervom tvrdnje, falsifikovat tvoj potpis i ako se to desi, sta lice koje je osteceno moze poduzeti.
Tuziti, grafolog, sta?
Tuziti, grafolog, sta?
- MTV
#67806 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
avaks wrote:Da ovo Adra nije potpisivao ugovore pa se roditelji žale?!
-
Kralj Tvrtko I.
#67807 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dajte mi frekvencije i ona sranja za pretraživanje i postavljanje kanala...
Novi tv pa moram postaviti...a ne znam te frekvencije
- Benq
#67808 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
1. Frekvencija: 666000Kralj Tvrtko I. wrote:Dajte mi frekvencije i ona sranja za pretraživanje i postavljanje kanala...
2. Modulacija: 256QAM
3. Symbol rate: 6956 KS/s
- Radar71
#67809 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
avaks wrote:Da ovo Adra nije potpisivao ugovore pa se roditelji žale?!
- crnivrag
#67810 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako ne uspije, imaš ovdje sve frekvencije za ručni unos: https://bit.ly/2ru9ciaBenq wrote:1. Frekvencija: 666000Kralj Tvrtko I. wrote:Dajte mi frekvencije i ona sranja za pretraživanje i postavljanje kanala...
2. Modulacija: 256QAM
3. Symbol rate: 6956 KS/s
Mada bi trebalo uspjeti ovo automatsko pretraživanje sa ciljanom frekvencijom na kojoj se nalazi spašena tabela kanala od strane operatera, koja se zatim prepoznaje od strane TV-a i spašava na isti.
- zateznistub
#67811 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ugovor si mogao potpisati ti ili neko od tvojih ukućana. Ne bi bio prvi put da neko od ukućana potpise u ime vlasnika ovo 640 je hkb hscaco372 wrote:Ili je sve ovo osveta zbog raskida ugovora????
Katastrofa od usluge:
PREVARA
NEODGOVORNOST
DISKRIMINACIJA
PREVARA
-
caco372
#67812 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne nije niko mogao potpisati živim sam.
Uostalom da je iko potpisao imao bih kopiju istog ugovora koa što imam ovu kopiju jedinog ugovora.
Uostalom da je iko potpisao imao bih kopiju istog ugovora koa što imam ovu kopiju jedinog ugovora.
- Telemach
#67813 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo caco,
Uvidom u prepiske koje ste imali s kolegicama, obaviješteni ste da se je evidentiran nalog za provjeru Vašeg Ugovora kao i informacija na portalu.
Uvidom u sistem 17.01. ste imali tehničku reklamaciju koći se slika, stoga infrmacije koje ste dobili ćemo svakako provjeriti s kolegama.
U jednom od mailova koji ste dostavili naveli ste slijedeće:
Ovo je prilog da vam osvježim memoriju ako ste je izbrisali!!!
I naravno datum aktivacije paketa....a ko vam je potpisao aktivaciju za 13.06.2018.????
KO JE POTPISAO AKTIVACIJU NOVOG UGOVORA!!!????????? ( U prilogu Prt Sc s portala) u prilogu koji ste dostavili se jasno vidi datum aktivacije 26.06.2016. godine.
Podsjetimo da ste isti dan (13.06.) imali reklamaciju tehničke prirode, odnosno poruku na kanalima (Pretplati se), moguće da je reset Vaših paketa rezultirao da na portalu dobijete navedenu poruku.
Budući da su radovi na portalu vršeni u proteklom periodu, a kao učesnik na temi, vjerujemo da ste upoznati da sve informacije nisu ažurirane.
Ukoliko se desio propust prilikom importa odnosno ažuriranja Vaših podataka, svakako da će se isti ukloniti u najkraćem roku.
Uvidom u prepiske koje ste imali s kolegicama, obaviješteni ste da se je evidentiran nalog za provjeru Vašeg Ugovora kao i informacija na portalu.
Uvidom u sistem 17.01. ste imali tehničku reklamaciju koći se slika, stoga infrmacije koje ste dobili ćemo svakako provjeriti s kolegama.
I naravno datum aktivacije paketa....a ko vam je potpisao aktivaciju za 13.06.2018.????
KO JE POTPISAO AKTIVACIJU NOVOG UGOVORA!!!????????? ( U prilogu Prt Sc s portala) u prilogu koji ste dostavili se jasno vidi datum aktivacije 26.06.2016. godine.
Podsjetimo da ste isti dan (13.06.) imali reklamaciju tehničke prirode, odnosno poruku na kanalima (Pretplati se), moguće da je reset Vaših paketa rezultirao da na portalu dobijete navedenu poruku.
Budući da su radovi na portalu vršeni u proteklom periodu, a kao učesnik na temi, vjerujemo da ste upoznati da sve informacije nisu ažurirane.
Ukoliko se desio propust prilikom importa odnosno ažuriranja Vaših podataka, svakako da će se isti ukloniti u najkraćem roku.
-
caco372
#67814 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Šta ti ima tu biti sumnjivo :ugovor istekao hoću da ga raskinem oni trabunjaju i ništa ne objašnjavaju 6 dana i ondaBenq wrote:Meni je ova prica sumnjiva skroz, mnoge stvari se ne poklapaju, ali vidjecemo dalje..
kad plaćam račun za juni oni spominju neški novi ugovor koji nema blage veze sa istinom.
I još nešto na portalu moj telemach datum aktivacije prije 8 dana stoji 26.06.2016. a zatim 13.6.2018. znači nešto muljaju
;kad pitam šta je ovo jedna kaže upgrade portala druga kaže ne znam proverićemo treća kaže izvinjavamo se zbog neugodnosti četvrta pošaljite nam kopiju ugovora....itdili nemaju kopiju važećeg ugovora ili namještaju novi koji me obavezuje na još pola godine....eto kako stvari stoje
- Telemach
#67815 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zamolićemo Vas da nam dostavite Prt Sc sa portala gdje stoji obnova Ugovora 13.06.2018. godine.caco372 wrote:Šta ti ima tu biti sumnjivo :ugovor istekao hoću da ga raskinem oni trabunjaju i ništa ne objašnjavaju 6 dana i ondaBenq wrote:Meni je ova prica sumnjiva skroz, mnoge stvari se ne poklapaju, ali vidjecemo dalje..
kad plaćam račun za juni oni spominju neški novi ugovor koji nema blage veze sa istinom.
I još nešto na portalu moj telemach datum aktivacije prije 8 dana stoji 26.06.2016. a zatim 13.6.2018. znači nešto muljaju
;kad pitam šta je ovo jedna kaže upgrade portala druga kaže ne znam proverićemo treća kaže izvinjavamo se zbog neugodnosti četvrta pošaljite nam kopiju ugovora....itdili nemaju kopiju važećeg ugovora ili namještaju novi koji me obavezuje na još pola godine....eto kako stvari stoje
Podsjetimo da svaki zahtjev od korisnika, kada se radi o Ugovoru zahtjeva određenu provjeru, stoga je sasvim opravdano što smo insistirali da dostavite sve što je potrebno kako bismo provjerili i odgovorili na adekvatan način, evidentirali nalog za provjeru portala te se izvinuli zbog eventualnih neugodnosti.
Last edited by Telemach on 25/06/2018 23:02, edited 1 time in total.
-
caco372
#67816 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da tako stvari stoje ,i ja želim prekinuti ugovor jer je završio i ne želim isti produžiti.Uredno sam vratio opremu vaša kolegica neće da je primiTelemach wrote:Zdravo caco,
a ja sam joj istu ostavio i tražio njen mail da joj pošaljem kopiju računa internet bankarstva gdje se vidi uplata od 51,00km za dosadašnje korištenje
vaše opreme.i ostavio joj opremu na pultu.A kolegica od jutros koja mi je rekla koliko da uplatim rekla je da nema problema i da ću još doplatiti račun fiksne telefonije i to je sve.
- Benq
#67817 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisam od juce korisnik, zato kazem da mi je sumnjiva prica, a ti nas, naravno, uvjeri da je drugacije. Nemoj ovo pogresno da shvatis, ali ovo je javni forum i svako moze doci i napisati sta mu volja. Mogu isto tako i ja otici na Telecom, Logosoft ili neku trecu temu i napisati svega i svacega, ali bez konkretnih dokaza to sve pada u vodu.caco372 wrote: Šta ti ima tu biti sumnjivo :ugovor istekao hoću da ga raskinem oni trabunjaju i ništa ne objašnjavaju 6 dana i onda
Uradi screenshot mojtelemach portala, samo sakrij ime i prezime u desnom gornjem dijelu i postavi da vidimo da li je to taj datum aktivacije kao sto tvrdis.
-
caco372
#67818 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I da ,ovo je jedino objašnjenje koje sam dobio za datum 13.06.2018. koje mi nije niko saopštio,ali svakako to je manje bitno jer
sa vašom uslugom završavam.Hvala.
sa vašom uslugom završavam.Hvala.
-
caco372
#67819 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako si agent Telemacha proslijediće ti kolegica Telemach,koja ima isti.
- Benq
#67820 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisam, mozemo se i licno naci da se uvjeris, nije nikakav problem ni na biro oticicaco372 wrote:Ako si agent Telemacha proslijediće ti kolegica Telemach,koja ima isti.
Ocito ni oni nemaju takav podatak kao sto ti tvrdis jer bi u suprotnom postavili na forum da svi vidimo, kao sto si i zahtijevao.
- Telemach
#67821 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da biste raskinuli Ugovor potrebno je da nosilac Ugovora potpiše zahtjev za raskid u našem Korisničkom servisu, izmiri obaveze sa danom podnošenja zahtjeva kako bi se mogao uvažiti zahtjev za raskid, kao i da se izvrši povrat zadužene opreme. Vjerujemo da je procedura ispoštovana te da ste dobili svoj primjerak raskida i reversa, obzirom da navodite da ste ostavili opremu na pultu.caco372 wrote:
Da tako stvari stoje ,i ja želim prekinuti ugovor jer je završio i ne želim isti produžiti.Uredno sam vratio opremu vaša kolegica neće da je primi
a ja sam joj istu ostavio i tražio njen mail da joj pošaljem kopiju računa internet bankarstva gdje se vidi uplata od 51,00km za dosadašnje korištenje
vaše opreme.i ostavio joj opremu na pultu.A kolegica od jutros koja mi je rekla koliko da uplatim rekla je da nema problema i da ću još doplatiti račun fiksne telefonije i to je sve.
U svakom slučaju zahvaljujemo se na dosadašnjoj saradnji.
- seoBIH
#67822 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne kontam sta ce prtscr dokazati? Pa sa inspectelementom edituje datum na sta zeli 
Btw, nemoj tersati na radnice. Ako vec zelis nesto, kontaktiraj sefa i njemu se istresi! To sto si htio poslati fotografiju bankarskog naloga je apsurdno. BIH nema zakon koji validira bankarske naloge, odnosno isti se ne mogu koristiti kao zvanicna potvrda palacanja.
Btw, nemoj tersati na radnice. Ako vec zelis nesto, kontaktiraj sefa i njemu se istresi! To sto si htio poslati fotografiju bankarskog naloga je apsurdno. BIH nema zakon koji validira bankarske naloge, odnosno isti se ne mogu koristiti kao zvanicna potvrda palacanja.
-
caco372
#67823 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Šta oni meni tersaju sa lažnim ugovorima!Uostalom uplatni nalog je već proveden,a što to ne reklamiraju kad im platim isti dan kad mi stigne račun??seoBIH wrote:Ne kontam sta ce prtscr dokazati? Pa sa inspectelementom edituje datum na sta zeli
I nisam slao fotografiju nego uplatu sa mobitela,na mail.
-
caco372
#67824 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da ostavio sam opremu i nisam ništa potpisao,isto kao u slučaju tog lažnog ugovora koji nisam ni vidio ni potpisao.Telemach wrote:Da biste raskinuli Ugovor potrebno je da nosilac Ugovora potpiše zahtjev za raskid u našem Korisničkom servisu, izmiri obaveze sa danom podnošenja zahtjeva kako bi se mogao uvažiti zahtjev za raskid, kao i da se izvrši povrat zadužene opreme. Vjerujemo da je procedura ispoštovana te da ste dobili svoj primjerak raskida i reversa, obzirom da navodite da ste ostavili opremu na pultu.caco372 wrote:
Da tako stvari stoje ,i ja želim prekinuti ugovor jer je završio i ne želim isti produžiti.Uredno sam vratio opremu vaša kolegica neće da je primi
U svakom slučaju zahvaljujemo se na dosadašnjoj saradnji.
Jer ona kaže da imam drugi ugovor a ne onaj koja ja posjedujem,eto zašto sam ostavio opremu.
a nisam ništa ni potpisao jer ona nije ni ponudila da raskid ugovora potpišem.
- seoBIH
#67825 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Joj sto komplikujes @caco372.
Posaljes e-mail i navedes da ces tog i tog datuma biti u toj i toj poslovnici. Navedes da je ugovor istekao i da zelis isti raskinuti. Poneses uplatnice kao i svu opremu. Pored toga navedes da ukoliko postoji neki ugovor koji si ti mozda potpisao, da ti ga u toj poslovnici dostave na uvid. Ako ne dostave, raskidas ugovor. Ako dostave, mozda se sjetis da si potpisao, ili uocis da potpis nije tvoj, pa tuzis Telemach.
Je li moze jednostavnije?
Posaljes e-mail i navedes da ces tog i tog datuma biti u toj i toj poslovnici. Navedes da je ugovor istekao i da zelis isti raskinuti. Poneses uplatnice kao i svu opremu. Pored toga navedes da ukoliko postoji neki ugovor koji si ti mozda potpisao, da ti ga u toj poslovnici dostave na uvid. Ako ne dostave, raskidas ugovor. Ako dostave, mozda se sjetis da si potpisao, ili uocis da potpis nije tvoj, pa tuzis Telemach.
Je li moze jednostavnije?