Aha, sad razumijem zasto imas stavove koje imas.Leverage wrote: ↑31/10/2021 14:47 To je ta priča, i da, traje od Alijinih najmlađih dana i njegovih panislamskih mahinacija.
Državu Bosnu i Hercegovinu stvorili su komunisti, gradili i razvijali su komunisti dok je Alija sanjao o panislamskoj megadržavi i šerijatu, odbranili sinovi komunista dok su četnički i ustaški fašisti i agresori pokušali da je unište, dok je Alija išao na hadž i potpisivao međunarodni ugovor kojim bi za 5 godina RS imala pravo otcjepljenja. E onda su komunisti i njihovi nasljednici, okupljeni oko SDP-a izgubili na značaju, čime je počelo prvo uništavanje multietničkog karaktera ARBiH, a nakon rata i potpuno rastakanje države, institucionalno, ekonomsko, demografsko, moralno i svako drugo.
Jedini garant za opstanak ove države jeste ideja koja je nastala u AVNOJ-u i ZAVNOBIH-u 1943. godine, na kojoj je uništen fašistički agresor u WW2, koja je živjela do 1992. godine, za koju se glasalo 1. marta iste godine i koju danas baštini isključivo SDP BiH.Ta ideja je protuteža tvom Aliji, tvom Bakiru i tvojoj SDA koji su dokazano u nekoliko navrata pokušali rastočiti Bosnu i Hercegovinu.
A ti i dalje misli da se država čuva i ujedinjuje zelenom bojicom.
SDP
-
zlajaBHF
#67776 Re: SDP
-
giannibelif
#67777 Re: SDP
Iz stranačke vojske i stranačkih uhljeba koji listom i odreda moraju glasati i imaju račun da glasaju. Sinoć sam ti napisao ko, zašto i kako i gdje je SDP sa Nikšićem u svemu tome. Vrati se i pročitaj opet. Oni ispodprosječnom kandidatu mogu roditi pobjedu, a SDP ne može. Mora biti dva puta najmanje kvalitetniji od kandidata SDA. I ne može se pobijediti tako što će pola stranačke operative ustati u deset sati na dan izbora. Sa ovakvim skorom i stanjem u Sarajevu, SDP ne može iznijeti pobjedu svog kandidata, još uz računicu da će druge stranke osigurati glasove za njihovog kandidata kojem polovina stranke nikakve šanse ne daje.Leverage wrote: ↑31/10/2021 14:49Iz čega je Šefik Džaferović crpio snagu za pobjedu na prošlim izborima? Iz poraza u svom rodnom gradu?giannibelif wrote: ↑31/10/2021 14:40 Slabi su ti argumenti do zla Boga. Jednostavno, očigledno se dugo baviš ovom rabotom, ali nisi uferčio nikako kako se dolazi do rezultata. Baza iz koje dolaziš pokazuje mišiće na terenu, pokazuje da iza potencijalnog kandidata stoji kompletna ekipa. Ekipa koja daje rezultate. Iz čega je Denis Bećirović crpio snagu za što jače pozicioniranje? Iz svoje baze, kantonalne organizacije koja jer jaka i onda dalje širio glasačku snagu. Iz čega je Željko Komšić krenuo ka svojim dobrim rezultatima na izborima? Iz tada nekoliko jakih opštinskih organizacija sa većinama u vijećima, načelnicima, gradonačelnikom na čelu grada. Tamo gdje imaš desetak kantonalnih zastupnika, dva ili tri federalna, najmanje jednog državnog, tu se rezultat pravi. Ne prave rezultate oni koji su trideset godina u opoziciji na kantonu. Pa barem birači SDP-a nisu mazge u velikoj mjeri. Zato SDP i dolazi teško do povjerenja i dobrih rezultata.
Ne, nego iz pobjede u rodnom gradu Nermina Nikšića.
-
Login7777
#67778 Re: SDP
Nije ni čudo što vas je nadmašila u KS i jedna jbena Naša Stranka.Leverage wrote: ↑31/10/2021 14:47 To je ta priča, i da, traje od Alijinih najmlađih dana i njegovih panislamskih mahinacija.
Državu Bosnu i Hercegovinu stvorili su komunisti, gradili i razvijali su komunisti dok je Alija sanjao o panislamskoj megadržavi i šerijatu, odbranili sinovi komunista dok su četnički i ustaški fašisti i agresori pokušali da je unište, dok je Alija išao na hadž i potpisivao međunarodni ugovor kojim bi za 5 godina RS imala pravo otcjepljenja. E onda su komunisti i njihovi nasljednici, okupljeni oko SDP-a izgubili na značaju, čime je počelo prvo uništavanje multietničkog karaktera ARBiH, a nakon rata i potpuno rastakanje države, institucionalno, ekonomsko, demografsko, moralno i svako drugo.
Jedini garant za opstanak ove države jeste ideja koja je nastala u AVNOJ-u i ZAVNOBIH-u 1943. godine, na kojoj je uništen fašistički agresor u WW2, koja je živjela do 1992. godine, za koju se glasalo 1. marta iste godine i koju danas baštini isključivo SDP BiH.Ta ideja je protuteža tvom Aliji, tvom Bakiru i tvojoj SDA koji su dokazano u nekoliko navrata pokušali rastočiti Bosnu i Hercegovinu.
A ti i dalje misli da se država čuva i ujedinjuje zelenom bojicom.
Za pobjedit SDP samo ovakve postove polijepiš na razne strane.
- drug_profi
#67779 Re: SDP
Lijepo drug Leverage pise i ja se slazem sa njim.
Samo mi niije jasno njegovo odusevljenje NN licem. Mogucim kandidatom SDPa za bosnjackog clana predsjednistva.
Pa nije valjda da je SDP spao na jednog NN?
Tvoja grcevita pa cak i uvredljiva pisanja koja osporavaju pravo da mi ne zelimo takvog kandidata upucuju samo na to da imas licni interes u tome.
I da znas, moj deda je bio vijecnik ZAVNOBiH, i jedan od ministara prve poslijeratne Vlade NR BiH.
Ako NN ovakvi ne trebaju, on definitivno ne treba nama.
Samo mi niije jasno njegovo odusevljenje NN licem. Mogucim kandidatom SDPa za bosnjackog clana predsjednistva.
Pa nije valjda da je SDP spao na jednog NN?
Tvoja grcevita pa cak i uvredljiva pisanja koja osporavaju pravo da mi ne zelimo takvog kandidata upucuju samo na to da imas licni interes u tome.
I da znas, moj deda je bio vijecnik ZAVNOBiH, i jedan od ministara prve poslijeratne Vlade NR BiH.
Ako NN ovakvi ne trebaju, on definitivno ne treba nama.
- Leverage
#67780 Re: SDP
Tvoj djed bi 100% glasao za Nikšića, još bi ti vjerovatno udijelio ćušku zbog toga što ti ne bi.
Nevjerovatno je da se neko smatra nekakvim simpatizerom SDP-a, a nije u stanju da podrži predsjednika, hej predsjednika te iste partije, jer... jer eto tako, nikom nije jasno zašto tačno. Nije harizmatičan, valjda.
Kakav bih ja imao interes od toga, mislim realno od toga da Nikšić postane član Predsjedništva ko uopšte može imati interes? Jedino da me zaposli u Predsjedništvo, što se naravno neće desiti jer me niti ne poznaje lično, a to ionako nije posao za mene jer volim da radim i volim svoj posao, ne bih mogao da se plazam osam sati po kancelariji i ne radim ništa.
Treba što prije, ali što prije, izabrati zajedničkog kandidata, pa ako to bude Nikšić da se ljudi polako počnu navikavati na tu ideju. Mislim, ovako se samo džaba baca hejt, par mjeseci nakon objave kandidature svi će ga već prihvatiti kao čovjeka koji može da pobijedi Bakira. A ti ćeš u proljeće ubjeđivat ljude po kafani da trebaju glasat za Nikšića.
Zato Dino i Nermine, riješite to do Nove Godine.
Nevjerovatno je da se neko smatra nekakvim simpatizerom SDP-a, a nije u stanju da podrži predsjednika, hej predsjednika te iste partije, jer... jer eto tako, nikom nije jasno zašto tačno. Nije harizmatičan, valjda.
Kakav bih ja imao interes od toga, mislim realno od toga da Nikšić postane član Predsjedništva ko uopšte može imati interes? Jedino da me zaposli u Predsjedništvo, što se naravno neće desiti jer me niti ne poznaje lično, a to ionako nije posao za mene jer volim da radim i volim svoj posao, ne bih mogao da se plazam osam sati po kancelariji i ne radim ništa.
Treba što prije, ali što prije, izabrati zajedničkog kandidata, pa ako to bude Nikšić da se ljudi polako počnu navikavati na tu ideju. Mislim, ovako se samo džaba baca hejt, par mjeseci nakon objave kandidature svi će ga već prihvatiti kao čovjeka koji može da pobijedi Bakira. A ti ćeš u proljeće ubjeđivat ljude po kafani da trebaju glasat za Nikšića.
Zato Dino i Nermine, riješite to do Nove Godine.
-
giannibelif
#67781 Re: SDP
Trećina stranačkog članstva ne može da vjeruje da je nekome naumpalo da Nermin ima i promil šanse u ovoj trci,a druga trećina čak i navija da se kandiduje pa da ga na Vanrednom kongresu napucaju nogom sa pozicije predsjednika. To je stanje trenutnog raspoloženja kod tebe u stranci.
- Leverage
#67782 Re: SDP
Ti si prič'o sa trećinom članstva pa znaš 
Pojma ti nemaš, lupetaš bezveze.
Pojma ti nemaš, lupetaš bezveze.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#67783 Re: SDP
ne razumijem sto si toliko navalio na niksica. bolje da nagovore becirovica da jos jednom pokusa. prosli put mu je malo falilo iako je bio kandidat samo sdpa. sada, uz podrsku nipa koji enormno raste i nase stranke, mislim da bi isao preko 250 tisuca glasova i usao u predsjednistvo.
iskreno, koliko sam pratio stanje u trojci, vec su ranije rekli da se predsjednici stranaka nece kandidirati i sumnjam da ce dino tek tako pristati na niksica.
-
giannibelif
#67784 Re: SDP
Kad su ti argumenti šuplji kao sir, prelaziš na predadolscentsko kreveljenje i manire bubuljičavog tinejdžera. Takvi kao ti toliko vole SDP da će ga u svojoj ljubavi uništiti samo zato što pojma nemaju gdje takvim kursom gone i gdje će završiti. Prestanite ga tako voljeti i spasite ga od nestajanja.
-
Škobo Habu
#67785 Re: SDP
Lik je ideološki okoštao. Ja to najbolje znam, jer već godinama lomim koplja oko stvari o kojima pišeš, al' njegovi stavovi ni za jotu da se pomjere.giannibelif wrote: ↑31/10/2021 16:49 Kad su ti argumenti šuplji kao sir, prelaziš na predadolscentsko kreveljenje i manire bubuljičavog tinejdžera. Takvi kao ti toliko vole SDP da će ga u svojoj ljubavi uništiti samo zato što pojma nemaju gdje takvim kursom gone i gdje će završiti. Prestanite ga tako voljeti i spasite ga od nestajanja.
Kao da raspravljaš sa kakvim udbašem, koji je ideološki koncipiran da vidi samo što želi da vidi.
Stvarno čovjek mora biti potkapacitiran da vjeruje kako Nikšić ima bilo kakvu političku budućnost. U to, bar po mom ličnom iskustvu, vjeruju još samo oni senilni SDP-ovci koji su stavili znak jednakosti između komunizma i socijaldemokratije.
Prvo i osnovno, ako stranačku tradiciju i političku ideologije baziraš na Titu i KP, pa nazovi stranku KP BiH, da ne dovodiš u zabludu birače. Oni sa ovakvom pričom samo udaljavaju sve one, pogotovo mlađe, koji veoma dobro razumiju razliku između komunizma i socijaldemokratiju.
SDP nije socijaldemokratski stranka, to je stranka totalitarnom tipa. Obilježje na Kazanima na najbolji mogući način pokazuje oportunizam nekadašnjeg komunističkog tipa.
Postoji jedna anegdota vezana za oca Danila Kiša, koji je skončao u Aušvicu. Odmah poslije rata su komunisti takve proglasili herojima koji su pali za slobodu naroda i narodnosti, te su Kiševoj majci dodjelili jeftinu plaketu u tu čast. Sa druge strane, njegova porodica je za uzvrat morala sakupiti gomilu dokumenata i dokazivati ko je i šta bio da bi ostvarili mizernu penzijicu.
- Leverage
#67786 Re: SDP
Koji je tvoj argument na temu "trećina članstva" osim najobičnijeg i ničim utemeljenog laprdanja? Kad ti se kaže da bezveze laprdaš, kao što i laprdaš, onda se upališ k'o kutnjak i pričaš o argumentima. Pojma ti nemaš šta misli pet članova SDP-a, a kamo li trećina.giannibelif wrote: ↑31/10/2021 16:49 Kad su ti argumenti šuplji kao sir, prelaziš na predadolscentsko kreveljenje i manire bubuljičavog tinejdžera. Takvi kao ti toliko vole SDP da će ga u svojoj ljubavi uništiti samo zato što pojma nemaju gdje takvim kursom gone i gdje će završiti. Prestanite ga tako voljeti i spasite ga od nestajanja.
-
giannibelif
#67787 Re: SDP
Znam više nego što možeš i zamisliti.Leverage wrote: ↑31/10/2021 17:27Koji je tvoj argument na temu "trećina članstva" osim najobičnijeg i ničim utemeljenog laprdanja? Kad ti se kaže da bezveze laprdaš, kao što i laprdaš, onda se upališ k'o kutnjak i pričaš o argumentima. Pojma ti nemaš šta misli pet članova SDP-a, a kamo li trećina.giannibelif wrote: ↑31/10/2021 16:49 Kad su ti argumenti šuplji kao sir, prelaziš na predadolscentsko kreveljenje i manire bubuljičavog tinejdžera. Takvi kao ti toliko vole SDP da će ga u svojoj ljubavi uništiti samo zato što pojma nemaju gdje takvim kursom gone i gdje će završiti. Prestanite ga tako voljeti i spasite ga od nestajanja.
- Leverage
#67788 Re: SDP
Na ovom forumu ne postoji osoba koja u postu nakuca 30-50 rečenica sa manje suštine, kao što si to ti u stanju. Bukvalno ništa nisi rekao osim što si zavrtio 2-3 jedne te iste floskule i ad hominem kvalifikacije.Škobo Habu wrote: ↑31/10/2021 17:17Lik je ideološki okoštao. Ja to najbolje znam, jer već godinama lomim koplja oko stvari o kojima pišeš, al' njegovi stavovi ni za jotu da se pomjere.giannibelif wrote: ↑31/10/2021 16:49 Kad su ti argumenti šuplji kao sir, prelaziš na predadolscentsko kreveljenje i manire bubuljičavog tinejdžera. Takvi kao ti toliko vole SDP da će ga u svojoj ljubavi uništiti samo zato što pojma nemaju gdje takvim kursom gone i gdje će završiti. Prestanite ga tako voljeti i spasite ga od nestajanja.
Kao da raspravljaš sa kakvim udbašem, koji je ideološki koncipiran da vidi samo što želi da vidi.
Stvarno čovjek mora biti potkapacitiran da vjeruje kako Nikšić ima bilo kakvu političku budućnost. U to, bar po mom ličnom iskustvu, vjeruju još samo oni senilni SDP-ovci koji su stavili znak jednakosti između komunizma i socijaldemokratije.
Prvo i osnovno, ako stranačku tradiciju i političku ideologije baziraš na Titu i KP, pa nazovi stranku KP BiH, da ne dovodiš u zabludu birače. Oni sa ovakvom pričom samo udaljavaju sve one, pogotovo mlađe, koji veoma dobro razumiju razliku između komunizma i socijaldemokratiju.
SDP nije socijaldemokratski stranka, to je stranka totalitarnom tipa. Obilježje na Kazanima na najbolji mogući način pokazuje oportunizam nekadašnjeg komunističkog tipa.
Postoji jedna anegdota vezana za oca Danila Kiša, koji je skončao u Aušvicu. Odmah poslije rata su komunisti takve proglasili herojima koji su pali za slobodu naroda i narodnosti, te su Kiševoj majci dodjelili jeftinu plaketu u tu čast. Sa druge strane, njegova porodica je za uzvrat morala sakupiti gomilu dokumenata i dokazivati ko je i šta bio da bi ostvarili mizernu penzijicu.
Ideologija SDP-a je socijaldemokratija, SDP se uspješno transformisao iz partije komunističkog tipa u partiju socijaldemokratskog tipa, pri tome se ne odrekavši svega dobrog što je u ranijem periodu bilo. Ovaj organski ideološki prijelaz učinile su mnoge partije komunističkog tipa, svaka od njih sa daleko rigidnijom političkom agendom nego SKBiH. Eh sad, što se ti tome čudiš k'o pura dreku puno više govori o tebi nego o tom prirodnom ideološkom prijelazu.
Ja sam ideološki okoštao? Za razliku od tebe, ja imam ideologiju. Ti si, s druge strane, ideološka lutalica, osoba bez ikakvog političkog sadržaja koja ad hoc, od situacije do situacije, formira mišljenje sa jednim jedinim ciljem, a to je da nekog ubijediš u svoju moralnu superiornost.
Reći da je obilježje na Kazanina, kakvo god da je, dokaz "oportunizma komunističkog tipa", može samo neko ko je ili polupismen ili zlonamjeran.
- Leverage
#67789 Re: SDP
Ma ja ba, samo argumentovano
- ultima_palabra
#67790 Re: SDP
Niksic meni djeluje kao da bi ovog trenutka posao za Bakirom, samo da to ne znaci raskol u stranci i kolaps na izborima. Konstantno lizanje sa Fahrom dodje kao bonus u toj prici.
Mislim da ce to i uraditi kad se ukaze povoljna prilika.
- Leverage
#67791 Re: SDP
Hoćeš li barem reć' pardon ako se ispostavi da nije tako?ultima_palabra wrote: ↑31/10/2021 17:58 Niksic meni djeluje kao da bi ovog trenutka posao za Bakirom, samo da to ne znaci raskol u stranci i kolaps na izborima. Konstantno lizanje sa Fahrom dodje kao bonus u toj prici.
-
giannibelif
#67792 Re: SDP
Lizanje sa Fahrom je posrijedi čistog finansijskog interesa. SDP je u ogromnim problemima, u posljednjih pet godina su raskućili sve što su mogli, izgubili dosta sudskih procesa u imovinskim sporovima. SDP je mogao politički zakucati SBB za patos prije tri godine i skinuti ih sa dnevnog reda za sve vremena, ali je Nikšić odabrao da ih sa sobom vuče cijeli ovaj mandat, a da nikakvu prostu korist mu stranka nije imala od toga, osim što im svako malo zatežu stanje većina tamo gdje mogu, skidaju vlade, izdaju na dnevnoj bazi. Neće ova ljubav dugo trajati, a jedini će SDP stradati i ti meni sad pričaš da je Nikšić zreo političar za zrele i jake funkcije. Hej čovječe, nemoj toliko da voliš svoju partiju, boli je to, umire!
- ultima_palabra
#67793 Re: SDP
Nije problem. Ali meni on stvarno djeluje da, i kad radi pravu stvar, ne radi je iz pravog razloga.Leverage wrote: ↑31/10/2021 18:02Hoćeš li barem reć' pardon ako se ispostavi da nije tako?ultima_palabra wrote: ↑31/10/2021 17:58 Niksic meni djeluje kao da bi ovog trenutka posao za Bakirom, samo da to ne znaci raskol u stranci i kolaps na izborima. Konstantno lizanje sa Fahrom dodje kao bonus u toj prici.
- drug_profi
#67794 Re: SDP
Ako će samo članovi SDP glasati za Nikšića, onda će biti gadna pušiona.
A ja recimo u užoj porodici imam 5 tradicionalnih glasača SDP/NS i niko nije zadovoljan idejom da Nišić bude taj kandidat.
Ali poštujem, možda smo mi samo čudaci koji odstupaju od opšteg stava.
- drug_profi
#67795 Re: SDP
I meni se to čini.ultima_palabra wrote: ↑31/10/2021 17:58 Niksic meni djeluje kao da bi ovog trenutka posao za Bakirom, samo da to ne znaci raskol u stranci i kolaps na izborima. Konstantno lizanje sa Fahrom dodje kao bonus u toj prici.
A nakon 2018. i iscekivanja hoce li opet izdati, sebi sam rekao da nikad vise necu dozvoliti da neko moj glas odnese u krilo SDA.
I šta sad? Kome glas dati?
Koketiranje sa Bakirom, sa Fahrom, pa i sa Zeljkom... ne dopada mi se.
Doveli su do toga da i o apstinenciji razmisljam. Hoce li NiP na kraju dobiti glasove ljevice? Ko zna, samo nek ovi lijevo nastave sa budalesanjem.
-
Škobo Habu
#67796 Re: SDP
Stvarno ne razumijem, kao prvo, zašto repliciraš nekome koga smatraš užasno površnim, i kao drugo, zašto to radiš u slučaju kada se tebi direktno ne obraća? Obratio sam se forumašu koji je svjestan, baš kao i ja, da si ti najobičniji SDP-ov agitator i doušnik na ovome forumu.Leverage wrote: ↑31/10/2021 17:42
Na ovom forumu ne postoji osoba koja u postu nakuca 30-50 rečenica sa manje suštine, kao što si to ti u stanju. Bukvalno ništa nisi rekao osim što si zavrtio 2-3 jedne te iste floskule i ad hominem kvalifikacije.
Ideologija SDP-a je socijaldemokratija, SDP se uspješno transformisao iz partije komunističkog tipa u partiju socijaldemokratskog tipa, pri tome se ne odrekavši svega dobrog što je u ranijem periodu bilo. Ovaj organski ideološki prijelaz učinile su mnoge partije komunističkog tipa, svaka od njih sa daleko rigidnijom političkom agendom nego SKBiH. Eh sad, što se ti tome čudiš k'o pura dreku puno više govori o tebi nego o tom prirodnom ideološkom prijelazu.
Ja sam ideološki okoštao? Za razliku od tebe, ja imam ideologiju. Ti si, s druge strane, ideološka lutalica, osoba bez ikakvog političkog sadržaja koja ad hoc, od situacije do situacije, formira mišljenje sa jednim jedinim ciljem, a to je da nekog ubijediš u svoju moralnu superiornost.
Reći da je obilježje na Kazanina, kakvo god da je, dokaz "oportunizma komunističkog tipa", može samo neko ko je ili polupismen ili zlonamjeran.
Stranački čovjek 1/1. Ne poznaješ ni osnove komunikacije, a često puta čak i ne razumiješ određene paralele koje se povlaće sa stranačkom ideologijom koja ti je prirasla srcu. Floskule tipa Tito, antifašizam, Jugoslavija su passe, i najmanje imaju veze sa transformacijom o kojoj govoriš.
Da je taj prelaz uspješno okončan mi bi danas od SDP-a imali modernu socijaldemokratsku stranku koja se bavi stvarnim potrebama građana u BiH, a ne da konstantno buče fašizam! naokolo, i živi od tog monopola u politici. SDP se nikada javno nije očitovao od totaliranoj komunističkoj politici, niti je napravio distancu od toga. Nađi mi bar jednu socijaldemokratsku stranku u EU, koja na ovakav, politički duboko konzervativan način, tetoši jednu totalitarnu ideologiju poput komunizma kao što to radi SDP?
To što ti imaš ideologiju, uopšte te ne čini niti plemenitim, niti pretjerano razboritim u odnosu na druge. Svaka ideologija je, u konačnici, velika zabluda. Tebe su i odgojili u toj formi kako je historija crno-bijela. To se da uvidjeti i iz tvojih stavova.
Obilježje na Kazanima je najočitiji primjer licemjerja SDP-a endemskog tipa. Forsiraju jedan neutralan stav zbog Kazana upravo zbog biračke baze da joj ne povrede osjećaje. U jednom slučaju, onom tipčno SDP-ovskom, na nivou političkog marketinga, ta stranka je spremna da sve i svakoga prozove za fašizam, međutim kada dobiju priliku da ukažu na njega, i to direktno, jer ono što je Caco radio i pripadnici 10. brdske brigade ABiH jeste čist fašizam, zauzima se jedan posve blijed i anemičan politički stav, potpuno odustvo hrabrosti da se stvari imenuju na jedini pravi način.
Toliko o vašem samozvanom "antifašizmu". Naša Stranka je bar imala muda da ne kalkuliše, za razliku od vas koji, u suštini, i živite od ublehaške biračke gomile iz Tuzlanskog kantona.
-
putokaz1
#67797 Re: SDP
SDP ovci su ipak izdali nakon 2020 PDA je kriminalni dio SDA, ići za Kukom je gore nego ići za Bakirom,DF je meni manje mrzak od SDPa saddrug_profi wrote: ↑31/10/2021 19:20I meni se to čini.ultima_palabra wrote: ↑31/10/2021 17:58 Niksic meni djeluje kao da bi ovog trenutka posao za Bakirom, samo da to ne znaci raskol u stranci i kolaps na izborima. Konstantno lizanje sa Fahrom dodje kao bonus u toj prici.
A nakon 2018. i iscekivanja hoce li opet izdati, sebi sam rekao da nikad vise necu dozvoliti da neko moj glas odnese u krilo SDA.
I šta sad? Kome glas dati?
Koketiranje sa Bakirom, sa Fahrom, pa i sa Zeljkom... ne dopada mi se.
Doveli su do toga da i o apstinenciji razmisljam. Hoce li NiP na kraju dobiti glasove ljevice? Ko zna, samo nek ovi lijevo nastave sa budalesanjem.
- drug_profi
#67798 Re: SDP
I zapadne sile su prihvatili komuniste kao saveznike kad je trebalo srusiti nacizam.
- Haris.ba
#67799 Re: SDP
I komunisti su imali pakt o nenapadanju sa Hitlerom dok su se zapadne sile borile protiv nacista.drug_profi wrote: ↑01/11/2021 08:26 I zapadne sile su prihvatili komuniste kao saveznike kad je trebalo srusiti nacizam.
-
putokaz1
#67800 Re: SDP
Sad treba opozicija u RS prihvatiti da im Dragan Lukač bude partner
Opozicija u Srbbiji da im Šešelj bude partner
Crveni da im Kuko i Kifla budu lidere
Ma Hajte Molim Vas nismo svi,simpatični,DF
Opozicija u Srbbiji da im Šešelj bude partner
Crveni da im Kuko i Kifla budu lidere
Ma Hajte Molim Vas nismo svi,simpatični,DF