Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
madner

#6776 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by madner »

Ma nije neki problem kucati i voziti, pravi skill je igrati dungeon keepera i voziti. :D
semirsar

#6777 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by semirsar »

Ja se ne javljam dok vozim, niti me zanima ko zove ni zasto zove, mada na displeju radija vidim ko zove, djaba, ne javljam se nikom.
mahalas505

#6778 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mahalas505 »

NediM17 wrote:Ja se iskreno divim ljudima koji uspiju voziti i kucati poruke na ovim tac skrin govnima (samo ne znam jesu li maheri kucanja, mozda voznje, ili ih jednostavno boli kita za sve). Hajde voziti i razgovarati na telefon nije toliki problem, zapravo nije nikakav ako vozis auto sa automatskim mjenjacem.

Samo ne znam da li su isti svjesni da samo jedna sekunda, ali bukvalno sekunda, pogleda skrentog sa ceste moze rezultirati velikim sranjem, da samo razbijes auto pri gradskoj brzini, ne treba ti vece od toga, a kamo li sta gore.
Covjekov mozak nije predvidjen za obavljanje vise radnji od jednom, tj. multitasking. Tako da razgovor moze itekako uticati na voznju. Da li je manje opasno nego kucati poruku, jeste, ali se ne bih slozio da nije nikakav problem.
autoskolee

#6779 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by autoskolee »

mahalas505 wrote:
NediM17 wrote:Ja se iskreno divim ljudima koji uspiju voziti i kucati poruke na ovim tac skrin govnima (samo ne znam jesu li maheri kucanja, mozda voznje, ili ih jednostavno boli kita za sve). Hajde voziti i razgovarati na telefon nije toliki problem, zapravo nije nikakav ako vozis auto sa automatskim mjenjacem.

Samo ne znam da li su isti svjesni da samo jedna sekunda, ali bukvalno sekunda, pogleda skrentog sa ceste moze rezultirati velikim sranjem, da samo razbijes auto pri gradskoj brzini, ne treba ti vece od toga, a kamo li sta gore.
Covjekov mozak nije predvidjen za obavljanje vise radnji od jednom, tj. multitasking. Tako da razgovor moze itekako uticati na voznju. Da li je manje opasno nego kucati poruku, jeste, ali se ne bih slozio da nije nikakav problem.
Sve je stvar iskustva. Na pocetku ti smeta i muzika u autu
semirsar

#6780 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by semirsar »

autoskolee wrote:
mahalas505 wrote:

Sve je stvar iskustva. Na pocetku ti smeta i muzika u autu
Ja ne znam upaliti aVto bez muzike, doktore, sta mi je, jesam li normalan :shock: :mrgreen:
kloniran

#6781 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

Nerviraju me kreteni sa razrokastim autima i podignutim kratkim svjetlima :twisted:
direstraits0078

#6782 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by direstraits0078 »

mahalas505 wrote: Covjekov mozak nije predvidjen za obavljanje vise radnji od jednom, tj. multitasking. Tako da razgovor moze itekako uticati na voznju. Da li je manje opasno nego kucati poruku, jeste, ali se ne bih slozio da nije nikakav problem.
Mislis mozak muskarca? :oops: Zene multitaksiraju bez problema. :oops:
insomnia78

#6783 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

Koja glupost
Naravno da moze
mahalas505

#6784 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mahalas505 »

autoskolee wrote:Sve je stvar iskustva. Na pocetku ti smeta i muzika u autu
Znaci sto vise razgovaras to je bolje :-D . Medjutim, ima i tu istine, neke radnje koje se dosta ponavljaju, mogu preci u "rutinu",i one su dosta brze izvrsavanju u mozgu. Ali, opet ima ono ali, razgovor, tj. semanticko znanje istog, se u veoma velikom broju slucajeva razlikuje, tako nek ti neko kaze haj pomnozi dva dvocifrena broja i u isto vrijeme prestroji se iz recimo lijeve trake u srednju u vrijeme spice, pa da vidimo jel tako jednostavno.
direstraits0078 wrote:Mislis mozak muskarca? :oops: Zene multitaksiraju bez problema. :oops:
Ne mogu ni one, samo se brze prebacuju sa jedne radnje na drugu :D , i to prividno daje utisak da mogu raditi stvari paralelno.
insomnia78

#6785 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

Jarane, to sto si ti nesposoban za voznju ili neiskusan u istoj ne znaci da smo svi takvi
Jesi posmatr'o nekad vozace autobusa, pgtv medjugradskih, koji je to multitasking :lol:
mahalas505

#6786 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mahalas505 »

insomnia78 wrote:Jarane, to sto si ti nesposoban za voznju ili neiskusan u istoj ne znaci da smo svi takvi
Jesi posmatr'o nekad vozace autobusa, pgtv medjugradskih, koji je to multitasking :lol:
Sta ces,ne mozemo svi biti isto sposobni, dobro pa je tako. A ovo u vezi vozaca autobusa, uredu je to, sve do jednom.
insomnia78

#6787 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

Pa normalno da ne mozemo, niti jesmo
Neko ne moze uopste drzati ravnotezu na biciklu, neko vozi normalno dok neki izvode trikove
Tako je i sa autom, matematikom, plivanjem...
insomnia78

#6788 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

I sve to fercera dok poznajes i priznajes svoje limite i ne precjenis svoje sposobnosti
tempuser

#6789 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Problem sa pricom na telefon nije samo radnja, nego sadrzaj razgovora. Supljirati ili slusati nekog kako melje nesot nevazno i razmjenjivati bitne info koje ti odvlace koncentraciju nisu iste stvari!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6790 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

mrzim kada na miru kontempliram o smislu ljudske egzistencije okružen cvrkutom ptica, patkom koja spaja, fontanom koja uspavljuje i odjednom ispred mene na metar autobus
dok sam se okrenuo ode :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Image
NediM17

#6791 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

mahalas505 wrote:

Slazem se da odvlaci koncentraciju, ali opet si u toku svega sto se desava oko tebe, dok kad kucas poruku nisi.
Truba

#6792 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

ja bome ne mogu nekoliko stvari odjednom
jednu po jednu što bi ćićolina rekla
ko može svaka mu čast ako nije imao udes nikad
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#6793 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

Sto se tice muzike ja mogu u nekim granicama normale, al kad dodje idiot suvozac i krene pojacavat, tacno bi ga jednom preko usta da vise mu to nikad ni kod koga ne radi :lol:

Imam drzac za mobitel, kad zvoni samo bacim pogled ko zove i to je to, ako je nesto hitno, skrenem na prvo stajaliste autobusko ili neki parking i onda nazovem :)
Truba

#6794 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

eh da i glazba je isto bitna
relaksirajuća glazba sa radiotunes nikako ne može biti ista kao agresivna metalika :D i narodnjaci :oops:
supercali

#6795 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

NediM17 wrote:
mahalas505 wrote:

Slazem se da odvlaci koncentraciju, ali opet si u toku svega sto se desava oko tebe, dok kad kucas poruku nisi.
Nauka kaze drugacije
To da si u toku svega sto se desava oko tebe je tvoje uvjerenje koje nije tacno
Svi mi mislimo mozemo mi to al to odvlaci paznju itekako
dobar osjecaj

#6796 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dobar osjecaj »

Multitasking je mit. Covjek, ili posebno zene mogu prividno obavljati vise radnji vremeno ali to je ili fuseraj ili nesto nebitno.
U voznji ne volim telefonirati ni uz koristenje bloototh mogucnosti prividno slobodnog telefoniranja. Mene svaki poziv dekocentrise od voznje i ako me neko zove necu se javiti dok ne stanem negdje na nekom prosirenju. Ne citam i ne pisem poruke tokom voznje niti mi pada na pamet. Muzika me u voznji uglavnom opusta mada mi nekad ide na zivce i vozim najugodnije samo u tisini. Obozavam voznju i malo sta me opusta kao voznja.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6797 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Udje lik u kruzni tok i na sljedecem ulazu stane i pusta nekog da se ukljuci....otkud da ja znam da ce on stati u kruznom toku :?
Jebo pravila, vozis po svom. I ja budala gledam ispravno da vozim, fol nesto u lijevu pa se onda poslije prebacujem u desnu.....ma samo lijevom raspali, ne mozes drugacije, jer onda kad hocu da se prebacim u desnu na iskljucenju, moram paziti na kamikaze koje se tek ukljucuju u kruzni. To ulijece punom brzinom, kakva prednost, kakvi bakraci, moras ti njega pustiti da prodje :-)
Pravo je cudo sto nema vecih udesa u kruznom, ali bice, polahko...
tempuser

#6798 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

WC i novine - mi smo dizajnirani za taj multitasking! :lol:
amar1994

#6799 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

:lol: :lol:
Laertes

#6800 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

tempuser wrote:WC i novine - mi smo dizajnirani za taj multitasking! :lol: