Oni su sebi burazeru dobro ogradili onu sto su oslobodili od poslovnih prostora do parkinga i sl.Maharadza wrote:Debeli potpis na oba posta!zli_hordas wrote:I lopov do lopova, da im samo vidis imovinsko stanje.snaga_znanja wrote:Kolektivno u ovim borackim udruzenjima na prostorima ex yu sve budala do budale.![]()
Inače, za njih su čak oni u gras-u "amateri" kad' su u pitanju marifetluci svih vrsta i oblika!
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- zli_hordas
#6776 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- Maharadza
#6777 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Znam jaro, zato potvrđujem sve - na osnovu ličnog iskustva i svjedočenja tome i sl. "akcijama" istih! Imam ih čak i u familiji, tako da znam o čemu pričam!zli_hordas wrote:Oni su sebi burazeru dobro ogradili onu sto su oslobodili od poslovnih prostora do parkinga i sl.Maharadza wrote:Debeli potpis na oba posta!zli_hordas wrote: I lopov do lopova, da im samo vidis imovinsko stanje.![]()
Inače, za njih su čak oni u gras-u "amateri" kad' su u pitanju marifetluci svih vrsta i oblika!
- drndalo
#6778 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sjeca li se ko "buke" oko koncerta Gorana Bregovica ? Sve do momenta dok Zelenim beretkama, tj. Upravi istih nije isplacena "donacija" za pravednu borbu... Sve go lopov i kreten...relativno84 wrote: p.s. a sto se tice reakcije zelenih beretki sve je to ok ali koliko se sjecam i oni su debelo naplatili svoje reklamne bilborde koje su prodali Sanaderu a znamo sta su hrvati radili u Ahmicima, pa sad je zeleni odlucuju ko je dobar a ko los od krstasa ili zavisi idu li uplate njima
- Reglan
#6779 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Je li ono u zelenim beretkama bio onaj sto smo mu slike stavljali na drugu temu,auto mafija fazoni. 
- O'zone
- Globalni moderator
#6780 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
E taj ti je gazdaarshavin wrote:Je li ono u zelenim beretkama bio onaj sto smo mu slike stavljali na drugu temu,auto mafija fazoni.
-
mali_balon
#6781 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
O'zone wrote:Udruženje "Zelene beretke Novo Sarajevo" protiv prijevoznika iz RS-a
Do jučer su pucali po građanima Sarajeva, a sada ih voze
Boračko udruženje podržalo štrajk GRAS-a
Do jučer su pucali po građanima Sarajeva, a sada ih voze
Podršku radnicima preduzeća GRAS koji su već nekoliko dana u štrajku zbog neisplaćenih plaća i katastrofalnih uvjeta u kojima rade, dalo je Udruženje „Zelenih beretki Novo Sarajevo“.
Predsjednik ovog udruženja Muhamed Sukić kazao je kako je ogorčen time što je Vlada KS pozvala prijevoznike iz RS-a.
- To je sramota, i to baš na dan kada je počela opsada grada. Vlast koja je GRAS dovela do ovog stanja sad se pokušava izvući iz kriminala koji su počinili. Dovode vozila iz Banje Luke, Lukavice i sa Pala, na kojima piše „Obilići“ i kojima su možda naši građani odvoženi u logore. Neki od ljudi koji voze te autobuse možda su prije 20 godina pucali po Sarajevu i po građanima koje sad prevoze, a sve je to dozvolila naša vlast – kazao je Sukić.
Jesu li to oni ciji clan je ovaj

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6782 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
sad sam pričao s grasovcem zašto je ukinuta linija nedžarići aerodromsko naselje
nema buseva... ljudi dođu na poso i nemaju s čime izaći iz garaže
zaključak
apokalipsa
zaključak
apokalipsa
-
a.dis
#6783 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
linija nedžarići - dobrinja 4 je ukinuta davno. Samo povremeno (svako mjesec) dođe onaj turistički bus grasa i vozi par satiBlack swan wrote:sad sam pričao s grasovcem zašto je ukinuta linija nedžarići aerodromsko naselje
zaključak
![]()
apokalipsa
- Truba
#6784 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
mislim da si pobrko
turistički je za trnovo a zna stati na dobrinji ljudima
još jedan problem
odbiju pare za kredit uplate ostatak
a ne uplate banci
koja onda od onoga što je uplaćeno na račun uzme svoj dio
ma ovo je sada 20 godina nebrige došlo na naplatu
prestale donacije...fali dijelova, nafte, ne rade kočnice nemaju guma...
još jedan problem
a ne uplate banci
-
nok
#6785 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Znate li koliko je karta u ovih Hare tours kombijima ili i kod njih vazi mjesecna?
- Dr. Kuca
#6786 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I niko drugi nije kriv nego radnici. Radi, pa zaradi! neunistavaj ono sto ti hljeb daje
Ne moze niko uzet pare. Jednostavno nema para da se sve izmiri. Gras treba zaradjivat oko 2 miliona mjesecno plus 2 miliona od kantona da bi ta firma mogla funkcionisla sto bi se reklo knap! Gras ima prihode mjesecno 600.000 KM, uradi matematiku 
-
a.dis
#6787 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nisam. ovo je baš linija nedžarići-dobrinja 4. kad ih upitam zašto ne voze, kažu da nema buseva dovoljno pa čim neki bude slobodan, oni pošalju. sad ga nema nikako.Black swan wrote:mislim da si pobrko
još jedan problem
a ne uplate banci
- zateznistub
#6788 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Neko te je opasno slagao ta linija radi, samo je automus mlađi brat onoga iz filma ko to tamo peva.Black swan wrote:sad sam pričao s grasovcem zašto je ukinuta linija nedžarići aerodromsko naselje
zaključak
![]()
apokalipsa
A cuj ovoga, radnici krivi! e ko sve ima pristup internetu...
- respo
#6789 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
meni je samo zao postenih ljudi u grasu jer vjerujem da ih ima
ostalo bilo ko sto je krao od direktora do cistacice mars napolje i treba im kazne puci da otplacuju do kraja zivota
ostalo bilo ko sto je krao od direktora do cistacice mars napolje i treba im kazne puci da otplacuju do kraja zivota
- bach
#6790 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
a.dis wrote:nisam. ovo je baš linija nedžarići-dobrinja 4. kad ih upitam zašto ne voze, kažu da nema buseva dovoljno pa čim neki bude slobodan, oni pošalju. sad ga nema nikako.Black swan wrote:mislim da si pobrko
još jedan problem
a ne uplate banci

Koliko se sjećam, kada su Japanci donirali ove divne buseve, donirali su i brdo rezervnih dijelova za njih. Kasnije su čak obilazili GRAS da vide šta je sa donacijom, te opet nešto donirali za održavanje vozila.
Gdje je sve to nestalo?
- Truba
#6791 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa stojim dole svaki dan znam koji su busevi u pitanju
- O'zone
- Globalni moderator
#6792 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vezano za donacije i djelove
Vlada Japana GRAS-u donirala rezervne dijelove
Preduzeću GRAS je putem Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA) isporučeno rezervih dijelova u vrijednosti oko 155.000 KM namijenjenih za sanaciju autobusa javnog gradskog prijevoza koje je Japan donirao ovom preduzeću 1998. godine.
Direktor GRAS-a Hasan Bašić kazao je da su donirana vozila, oprema i alati koje je vlada Japana donirala GRAS-u visokog kvaliteta te da je nakon 12 godina intenzivne eksploatacije u funkciji 95 posto tih vozila. Među njima ima autobusa koji su prešli 1.200.000 km i još su pouzdani.
Vlada Japana je u aprilu '98. donirala GRAS-u 50 autobusa, 10 zglobnih autobusa, 15 minibusa i pet minibusa namijenjenih za prijevoz invalidnih osoba, te opremu, alat i rezervne dijelove. Ukupna vrijednost te donacije iznosila je 12,5 miliona dolara.
Iako je JICA zadovoljna stanjem u kojem se nalaze autobusi iz donacije, kako je istaknuto, odlučeno je da se odobri novac za nabavku rezervnih dijelova za donirane autobuse. Rezervni dijelovi će biti ugrađeni u sedam velikih autobusa i dva zglobna, a u pitanju su rezervni dijelovi za motore.
"Japan će i dalje nastaviti da osigurava donacije BiH, međutim potrebno je da se odrede prioritetni sektori i projekti koje bi vlada Japana podržala u skorijoj budućnosti“, kazao je šef Misije JICA Balkan Ureda Satoru Kurosawa.
-
sa_pingvin
-
hhaarree
#6794 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
hvala braci japancima 
- O'zone
- Globalni moderator
-
The Realist
- O'zone
- Globalni moderator
-
a.dis
#6798 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
U proteklih godinu dana sam skontao da ima i previše novih revizora. Čak i nekih koji nemaju isprintane iskaznice za rad. Vjerovatno jedan od sektora gdje se zapošljava ko stigne. Sjećam se kad sam jednom zaprijetio da ću pozvati policiju ako naplati kaznu od 25 eura turisti za kartu. Rekao sam mu da ću pozvati policiju da provjeri ima li radnu dozvolu, na što je on rekao: " daj bre, ko je tebi rekao da se mešaš?". 
- O'zone
- Globalni moderator
#6799 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Koliko je ovih tramvaja u upotrebi danas?
12.9.2008 16:25
Donacija GVB-a sarajevskom GRASU
Prema informaciji koju je Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine primilo od predstavnika Ambasade Bosne i Hercegovine u Kraljevini Nizozemskoj su 11. septembra 2008. godine u Amsterdamu, svečano je potpisan ugovor o donaciji osamnaest tramvaja, tipa G9/10 između GVB Amsterdam i KJKP GRAS Sarajevo. Adrie Bolier generalni direktor GVBa i Šaćir Boškailo generalni direktor KJKP GRAS su potpisnici ugovora. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i direktor logistike GVB Leo Schuit, Sekretar preduzeća gospođa Grootantik, Avdo Vatrić izvršni direktor tramvajskog i trolejbuskog saobraćaja, kao i direktor tramvajskog saobraćaja KJKP GRAS-a Senad Međedović.
Generalni direktor GRASa Boškailo se zahvalio na ovoj vrijednoj donaciji u ime Vlade kantona, premijera i gradonačelnice Kantona Sarajevo i u ime samog preduzeća KJKP GRAS. Generalni direktor GRASa Boškailo iskoristio je priliku i pozvao nizozemske donatore da posjete Sarajevo i sami se uvjere u primjereno korištenje donacije. Generalni direktor GVBa Bolier se zahvalio na pozivu koji je rado prihvatio.
Generalni direktor Boškailo je istakao da je ova donacija ujedno i promocija Nizozemske i GVB preduzeća iz Amsterdama. Donirani tramvaji bi u Sarajevu trebali biti u upotrebi do kraja 2009. godine.
- O'zone
- Globalni moderator
#6800 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Imaju bruku revizora a buljuk raje se švercaa.dis wrote:U proteklih godinu dana sam skontao da ima i previše novih revizora. Čak i nekih koji nemaju isprintane iskaznice za rad. Vjerovatno jedan od sektora gdje se zapošljava ko stigne. Sjećam se kad sam jednom zaprijetio da ću pozvati policiju ako naplati kaznu od 25 eura turisti za kartu. Rekao sam mu da ću pozvati policiju da provjeri ima li radnu dozvolu, na što je on rekao: " daj bre, ko je tebi rekao da se mešaš?".