Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
annoy

#6776 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Znala sam da će nalijepit njezinu glavu na nečije tijelo :D
Al ova ima bolje sise :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6777 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

makar znamo da je prirodna plavka a ne farbana :mrgreen:
Riddle

#6778 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

Capajebo wrote:
Riddle wrote:
Capajebo wrote:Jos par epizoda i brat Lancel glavna uloga :mrgreen: :lol:
Puno ce napredovati od momcica koji je jednom otrcao traziti the brestplate stretcher. :lol:
Kako sam se ismijao dok sam to cit'o, u seriji nisam bas ni skont'o :lol:
Kako bolan nisi?

:lol: :lol: :lol:
DON_eARL

#6779 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by DON_eARL »

Arja je baš zajebala stvar izgleda. :D Sansin bijeg je baš :lol: ... Što bi rekli naši novinari, zbadanje Džona su mi već spojlali, ali nije bilo neočekivano, obzirom na sve odluke koje je donio. Starkovi izvukoše deblji kraj opet. :D

Definitivno ću do narednog aprila pročitati knjige, jasno je da ekranizacija ode u qrac. :P Previše zanimljivih informacija propuštaju. :D
Teufik

#6780 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Teufik »

Image
annoy

#6781 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Ne smije se imat omiljenog lika u ovoj seriji/knjigama, it is known :D

Srećom pa ovdje nemamo klasičnu podjelu na dobro i zlo, nego hrpu moralno sivih ličnosti, pa nije teško ne vezat se za nekog posebno.
Juliuscezar

#6782 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

I sta sada vise nema spojelra, ni ko je citao knjige ne zna sta je bilo dalje ?

Mozda Sansa i Theon skocili a dole ih doceka vojska iz Valleya sa VBaelishom :D
Za Stannisa bolje da ga ona ubije :D.
duboka_misao

#6783 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by duboka_misao »

imamo vremena za kladionicu ljudi.
sizifinho

#6784 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Riddle wrote:Paljenje Shireen je bas pomoglo. :lol:

I Melisandre samo onako ode, eto, i pojavi se tamo gdje je zapravo trebala biti sve vrijeme. :lol:

Martin nije napisao jednu jedinu rijec u ovoj sezoni, zauzet Vjetrovima. Osjeti se.
ok, zvanično priznajem svima koji su pljuvali seriju da sam pogriješio što sam je branio!

Mislim, pored svojih očiju i mozga, ja branim seriju, kontam Martin će uskočiti, nešto napisati. Tačno se vidi genijalnost njegova i manjak iste kod D/D
Što je neko primjetio, očito im je jedini cilj šokirat svijet, slomiti internet itd... ali fazon je što kad to uradiš 5 puta, u istom trenutku...više nije šokantno kao prva tri recimo...
Mislim, čim je Olly ušao, znalo se.

Ok, prvo ću pozitivne stvari:
1. Sad znamo da je Azor Ahai Jon.
Kao što Riddle reče, Vještica se vratila tamo gdje je trebala i biti. Kad je otišla s Stannisom, mislio sam da je upravo spoilana 6. knjiga i da je Jon zapravo mrtav. Ali kad se vratila, skontao sam da je očito vidjela u jednoj od svojih vizija ubistvo Jonovo i da je došla da intervenira.
Činjenica je da je mala Sheeren žrtvovana u ime Azor Ahaia, za što je Melissandra smatrala da je Stannis. Ali onda je dobila otkrovljenje i "misteriozno" napustila Stannisa da bi pomogla Jonu.
2. Aryino ubistvo Merryna.
Ovo ne znam dal da svrstam u dobre ili loše stvari. Sad kad se desilo, očito je da će Arya morati zaboraviti ko je, nešto ko Reek. Mislio sam da će izmanipulisati Jaqena i da će do kraja glumiti NIkoga, ali eto...
3. Reek postaje Theon
Odlična scena.

A sad loše stvari... gdje da krenem...
1 Borba za Winterfell?
Može li se tako nazvati? Sumnjam. Ništa nije prikazano, u jednom trenutku vidimo lafo hrpu boraca, u drugoj Stannis poražen, i lafo povrijeđen dvojicu likova savlada... Onda dođe Brianna i eto lafo, kosmička sudbina, u ime Renly-a... al onda otrcan cliffhanger na jebenih 15 minuta epizode... jel mrtav ili nije? Možda ga je poštedjela? Wow, originalno, ma nema.

2. Scena sa Jonom i Samom.
Kao da doo sad nismo uvidjeli šablon da kad god imamo neku toplu scenu, jedna osoba iz te scene umire.
Odmah se moglo znati, bez obzira što je u knjigama Jon isto zboden, očekivao sam da će se možda u seriji nešto drugo desiti, ili će se desiti na malo šokantniji način. Da će baš tako rano najavit, nisam vjerovao. Otrcano

3. Theon i Sansa skaču
Ma daj please, skočiše s zidina od 20 metara u snijeg, i onda bace cliffhanger? U polovici epizode još jedan otrcan cliffhanger. Garant će neko noge polomit.

4. Scena sa Jamieom i malom Mircellom.
Ma daj, eto šablon. "Drago mi je da si mi otac..." bum mrtva. WOOOW kako neočekivano. Jedna topla, intimna, obiteljska scena priznanja.. i smrt, eh da. Nije da onaj poljubac zmije nije nagovjestio. Daaa, neočekivano totalno.

5. Scena sa Cersei...
Ljudi se žale na loš CGI sa zmajevima. Meni je Drogon bio odličan, savršeno prikazan, al glava Lena hadley na tijelu dublerice... daj ba isto ko da sam google otvorio pa ukucao Lena Hadley naked, pa mi izbacilo fotošopirane i to loše fotošopirane slike xD

6. Cliffhanger s Khaleese
Ok, snesena u zemlje Dorhtrakija, to je i u knjizi bilo... ali šta sad ja trebam da godinu dana razmišljam jesu li se namjerili da je bace u okove ili proglase svojim vođom. Wtf... može li otrcanije.

7. Olly
Ma daj, cijelu sezonu mali preispituje Jonove odluke, uđe mu u sobu i spomene Benjena.
SIRIUSLI... najgori način da se obratiš fanzoni, je da spomeneš Benjena...
I onda lafo plače kad ga bode... ma mrš.
Naravno dolazak Melissandre je također bio otrcan... onog trenutka kad ej ušla znao sam da će Jon zaginut, i znao sam da će u idućoj sezoni da ga oživi baš kao što je Thoros Of Myr oživljavao Beric Dondariona.

Sve u svemu, fuj, Martine, usraše ti djelo, bolje ti je da ovo rješavaš.
howdy

#6785 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by howdy »

za zadnju epizodu

:D
racionalista

#6786 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by racionalista »

Ona scena sa Khaleese daje naznake da će joj se Dothrakijci podčiniti. Mislim da je negdje u knjizi spomenuto kako poštuju znakove prirode, posebno zvijezde i ostala nebeska tijela i prema tome ono ciklično kretanje oko nje bi trebalo predstavljati da je ona u "žiži"
sizifinho

#6787 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

racionalista wrote:Ona scena sa Khaleese daje naznake da će joj se Dothrakijci podčiniti. Mislim da je negdje u knjizi spomenuto kako poštuju znakove prirode, posebno zvijezde i ostala nebeska tijela i prema tome ono ciklično kretanje oko nje bi trebalo predstavljati da je ona u "žiži"
ima logike, ali kod njih se sve mora steci, sumnjam da ce je tek tako uzet za vodju, mislim da ce daenerys morat proci neka sranja, ubit neke khalove, bacit zmaja da se koprca ali bas ima logike u tom da ce joj se podciniti...taman joj fali vojske
cassius

#6788 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cassius »

ovaj vodja dothrakija je onaj neki sto je ona imala problema s njim kad je drogo umro :D
IcedMFEarth

#6789 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by IcedMFEarth »

Joj sizifa sto mu smeta kad ne zna sta ce se desiti :D
sizifinho

#6790 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

IcedMFEarth wrote:Joj sizifa sto mu smeta kad ne zna sta ce se desiti :D
mrf :P ne smeta mi fkt, pa više volim kad ne znam šta će se desiti.
Čitanje Asoiaf je najbolje iskustvo književno koje sam imao.
Ali Martin to radi daleko bolje od ovih režisera. Tačno se vidi šablon kako će šta biti.

P.S. samo da kažem
The Walking Dead mi je bila među najdražim serijama.
Dok nisu počeli svake sezone bacati cliffhanger koji mi je samo kvario ugođaj. Nemam osjećaj rezolucije, nemam osjećaj konkluzije...shvatam da GOT nije TWD, i da tu priča ne može biti gotova, ali bar poglavlje... na neki način. Ja to ovdje nisam imao. Jbg, očekivao sam bolje da će izvesti sve.
Blek Stena

#6791 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Blek Stena »

Serija je izgubila smisao, barem meni.Najgori efekat koji su na meni kao gledaocu mogli postic je da postanem ravnodusan prema svemu sto ce se desavati u nastavku. Ipak, nastavicu da gledam, ali vjerovatno sa istim zarom sa kojima sam poceo pa prestao gledati 2 i po muskarca nakon sto je otisao Carli Sin.
seln

#6792 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

Cemu nas uci GOT?
Da zlo uvijek pobjedjuje...
pici

#6793 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

ode Khaleese na redaljku... znamo sta rade zarobljenim zenama :izet:
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#6794 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by I am Happy »

WOW! Koje sranje od finala....

Cersei nam reklamirala svoje tijelo nekih 5-10 minuta i na kraju ubise onog levata... Pa 8. i 9. epizoda su deset puta bolje od ovoga.

Dobra stvar je sto me nisu ostavili u nekoj neizvjesnosti, svejedno mi je hoce li sesta sezona poceti sutra ili za godinu dana.
pici

#6795 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

znaci ayra slijepa za kaznu...sansa skocila su zida...jona izbusise...khaleese okruzena silovateljima...pozitivna stvar...kraj sezone.

Last edited by pici on 15/06/2015 15:38, edited 1 time in total.
shmizlica

#6796 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by shmizlica »

šta hoćete, planina se vratio kao frankenštajn :D
R9..

#6797 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by R9.. »

RIP John Snow :sad: :sad:
So What!

#6798 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by So What! »

Činjenica da je sa izuzetkom osme epizode, ove sezona bila poprilično tanka. Starkove je u jednom potezu riješio osim preostale dvojice kojima je status nepoznat. Čim ga je mali Olly pozvao znao sam šta je u pitanju, a ja Benjena iščekujem evo ima i duže i kažem vam biće tu nešto, Benjen će biti povezan ili sa White Walkersima ili bude povezan sa Branom, ali vjerujem da je tu.

Malo nervira ta nejasnoća oko smrti Theona, Arye, Sanse, ali i samog Jona jer nam prvo prikaže kako se djevojka razlijepi k'o muha sa relativno niže visine da bi onda njih dvoje skočili sa veće visine, a da ništa ne prikažu.

Arya je znala u šta ulazi kada se prijavila se facelessa, ustvari duša bez lica i ono joj je bio trening, a poslije toga postala je full member, a moguće da postoji način da se izađe.

Isto tako ne znamo šta očekivati od Stannisove pogibije jer nije prikazano do kraja, možda se Brienne stvarno sažalila jer njegovom smrću Baratheoni nestaju, a smrću Tommena Baratheoni nestaju i teoretski. Kakogod totalni debakl Stannisa personalni i karakterni.

Dolazak Melissandre u zamak sigurno govori o mogućnosti uskrsavanja Jona jer joj je i prije bio zanimljiv, na kraju krajeva mogao bi biti dobra kompenzacija u seriji za Lady Stoneheart koja je bila iskasapljena pa oživljena, dok je Jon "samo" isprobadan pa bi ga mogli oživjeti u normalnu jedinku. Melissandre je izgledala kao da je dobila novu viziju pa je odjahala sjeverno.

Thoros of Myr mislim da nije u potpunosti zanemaren u ovoj sezoni jer ga je spomenuo Tyrion u Volantisu.

Mislim da je Drogon odveo Khalessi u The Dothraki Sea kako bi joj pokazao gdje je njen narod i da se vrati korijenima. Prvi idejni plan prije zmajeva je bio da se nabave brodovi i da se Dothrakiji prebace u Westeros, sada bi ponovo ta opcija mogla doći u opticaj + zmajevi.

Kings Landing postao anarhija i mislim da će se tamo voditi jak sukob, Martelli i Tyrelli ostaju neprijatelji Lannistera i ako Cersei uspostavi kontrolu nastavlja se borba na tom potezu.

Lično ne znam šta je očekivati od iduće kada su pretodne dvije sezone relativno bile dosadne, ali meni je lično ova bila bolja jer se nešto dešavalo, objašnjene su neke stvari, negdje došlo do raspleta. Debakl Starkova izgleda i porodica za koju je većina navijala je izgleda nestala, a potpuni debakl Baratheona, težki porazi no još uvijek u igri Lannistera, isti slučaj sa Tyrellovim, Martellovi i Targerynka su zadržali neki status quo uz par poteza gore-dolje, Boltoni koji su se nedavno palsirali u prvu ligu bi bili šampioni ove sezone po viđenom, viceprvak bi bio Bealish, u u drugoj ligi ostaje ono malo Tullya, Arryna i Greyjoya.

Također velika zamjerka ide izgleda na nizak budžet pa pored bitke na Hardhomeu, nekoliko scena kroz Kings Landing i most u Volantisu ništa značajnije nam nisu prikazali. Onako lijep Braavos i svega par sekundi prikaza, a pola serije se odvijalo tamo, Meeren dvije sezone centar radnje i dalje prikazan u svega par minuta. Dosadna i prespora radnja, ogromna odstupanja od knjige u pojedinim segmentima i da li je to psihološki efekat ili šta, ali djeluje otkako radnaj bježi od knjiga da je znatno lošija jer nije R.R. Martin budala. Iako na brutalan način priča ovu sagu, ipak ono to radi na zanimljiv način dok ekipa očigledno pokušava da ne zna to da balansira pa je na putu da pokvari seriju.

Mislim da bi također ovo moglo biti nešto poput televizijskog fenomena koji će trajat još vjerovatno 3-4 sezone i na kraju neće ostati niko na tronu jer se stalno ponavlja Valar Morgulhis - Svi ljudi moraju umrijeti i tako za koga god navijali izgubio je, pa će tako ispasti kao najveći prank podmetnut publici u historiji televizije.
art vandeley

#6799 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by art vandeley »

niko nije umro, sta vam je :oops:
Pryda

#6800 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pryda »

Sta vam je ljudi pa na youtube imate desetine klipova kako rusi skacu sa petog sprata zgrade u snijeg i nista im ne bude. Theon i Sansa su zivi i nista im ne fali.

Jon isto garant ziv, vjestica ce ga ozivit (vjerovatno je mala zrtvovana za njega)

Stanis 50-50 mozda ga je postedila.

Za Aryu ne znam sta bi rekao, nadam se da nije slijepa.

I jel ono planina na kraju nosi Cersei ? Da se hoce oporavit i po uzoru na Boltone oderat kozu svakom vrapcu :thumbup: :thumbup: Navijam za nju :D
Post Reply