Hebo ga belaj pa sto ne predaje te papire viseTehnički direktor N/FSBiH Denijal Pirić je prije sedam dana u razgovoru za "Sport" potvrdio da su se Sead i njegov otac nedavno ponovo izjasnili da će igrati za naš državni tim
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
ketronsd1
#6776 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
- bingov buraz
#6777 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
shalla wrote:A u pm više što mi ide na živce ova rečenica, frajer je ponavlja isto papagajMOSALJOZE wrote:Prema tome, ako hoće da igra za našu reprezentaciju, zna šta treba uraditi.![]()
Pa pobogu ima li IŠTA što savez može uraditi, ja ću sebi oba jajeta i qrac pojesti ako IGDJE u svijetu igrač sam ganja papire, pogotovo ako se radi o ovako kompleksnoj papirologiji... Slažem se da igrač mora pokazati volju, pokrenuti prvi korak (tipa da kontaktira ambasadu u Njemačkoj da pita odakle da počne sa procedurom sređivanja papirologije) ali ne može me niko živ ubijediti da jedan profesionalni igrač (a pogotovo u jeku sezone kada njegov klub igra ritmom srijeda-subota a između toga se naravno trenira) hoda po ambasadama, čeka u redovima i sl, ma nema teorije...
Ja znam da se ponavljm nekoliko puta ali zar ne bi neki redosljed trebao biti da ovaj 1) najprije sazna šta sve treba uraditi, 2) pošalje pasoš, ličnu, ID kartu, (šta li već treba od toga) uz punomoć datu NEKOME IZ SAVEZA da mu preda zahtjev uz kompletirane dokumente koje je poslao (ako ovi iz saveza nemaju vremena evo tako mi Allaha dragog ja ću mu to ganjati, evo zaklinjem se ovako javno, nek ostane pisani trag), 3) ukoliko je potrebno da potpiše neki dokument u kojem se obavezuje da će igrati za BiH završi i to i pošalje (ovo može biti i korak 1,5), 4) predsjednik saveza urgira, kumi, moli ministarstva, predsjedništvo i ostale guzonje na vlasti da se to završi u što kraćem roku, 5) kada se procedura završi tj kada se papirologija sredi, obavijesti se igrač koji bi onda trebao uraditi finalni korak tako što će sjesti na avion, doći da preuzme dokumente, slika se sa Begićem, Papetom, Marjanom, Sanelom Jenkins, Shallom (dakle sa bilo kim sa kim hoće) i eto ga...
P.S. Čuj nije gledao tekmu. Ne znam bil plakao od tuge ili urlikao od ljutnjePa jebote svak' sve i da je nisi gledao (a ne kontam ako 80% raje sa foruma pogleda obje tekme igrane taj dan, kakvih to on prečih poslova ima, mora sabah zorom na posao šta li
) slaži, reci "ma gledao sam jašta radi, extra je Sead odigrao", ma lupi štagod...
Jooooooooooj
X
- It_is_a_Leclerc
#6778 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Sead će igrati za BiH !

- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#6779 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ako nije insajderska treba te banovatiIt_is_a_Leclerc wrote:Sead će igrati za BiH !
- It_is_a_Leclerc
#6780 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ako mali ne zaigra za nas, samobannovat ću seSlo Burner wrote:Ako nije insajderska treba te banovatiIt_is_a_Leclerc wrote:Sead će igrati za BiH !
- Edin H.
#6781 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
A nije ti palo na pamet shalla da selektor preferira da gleda ozbiljnije timove, a ne nekakav Shalke i neke Turke, poput nas sitnih smrtnika?
Porastao rejting
, pa sa tim i prohtjevi. Samo ne znam na koju fintu ce Jasminu pravdati troskove

Porastao rejting
- jeza u ledja
#6782 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Pa nije valjda isao u Italiju da gleda utakmicu? 
- Edin H.
#6783 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ups, a to on na TV-u gledao?jeza u ledja wrote:Pa nije valjda isao u Italiju da gleda utakmicu?
Onda je opravdano, mozda jos nije nabavio satelitsku, sa internetom se ne snalazi, a na Anteni ili koja im je glavna TV je sigurno bila tekma iz Italije
- jeza u ledja
#6784 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
U svakom slucaju je glupo.
Ili ako si vec toliko navro da gledas Barcelonu uzivo, mogao si pogledati snimak ove druge. Mislim ne bi trebalo biti tesko jelte.
Al dobro haj sve to , nego on hoce medijima da po ko zna koji put pokaze da ga ovaj ne zanima dok sam nesto ne pokrene, sto po meni znaci da smatra da nas Kolasinac u stvari zajebava. Znaci daj nesto konkretno.
Evo Jagodic je rekao da je pricao sa njim i da njega zanima samo A repka. OK, kako sad to uraditi to ostaje izmedju saveza, selektora i Kolasinca.
Mescini da je ovaj izgubljen i da mu se ne igra za nas, al eto. Mislim da je prvo do njega.
I ako nam se posreci pa on zaigra opet cu reci da je to bilo do njegove odluke, a ne do saveza ili selektora.
Znaci glavni odgovorni za svoju sudbinu je sam Kolasinac.
Ili ako si vec toliko navro da gledas Barcelonu uzivo, mogao si pogledati snimak ove druge. Mislim ne bi trebalo biti tesko jelte.
Al dobro haj sve to , nego on hoce medijima da po ko zna koji put pokaze da ga ovaj ne zanima dok sam nesto ne pokrene, sto po meni znaci da smatra da nas Kolasinac u stvari zajebava. Znaci daj nesto konkretno.
Evo Jagodic je rekao da je pricao sa njim i da njega zanima samo A repka. OK, kako sad to uraditi to ostaje izmedju saveza, selektora i Kolasinca.
Mescini da je ovaj izgubljen i da mu se ne igra za nas, al eto. Mislim da je prvo do njega.
I ako nam se posreci pa on zaigra opet cu reci da je to bilo do njegove odluke, a ne do saveza ili selektora.
Znaci glavni odgovorni za svoju sudbinu je sam Kolasinac.
- Edin H.
#6785 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ponavlja se prica Ibrahimovic izgleda, ako se nesto ne uradi, premda ovaj naravno nije ipak taj nivo igraca.
-
Dead Man Walking
#6786 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Logicno je da igra za Njemacku.
- phillie
#6787 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
ma ne gleda on utakmice, on ti kasete vinta, kazu mu kako je ko igrao, a kad spisak sastavlja, ode u word i uradi copy /paste. 
- Edin H.
#6788 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Dead Man Walking wrote:Logicno je da igra za Njemacku.
-
Dead Man Walking
#6789 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Sta si zakovrno, vodim se Safetovom logikom. 
- Edin H.
#6790 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Znam, ima smijesak na krajuDead Man Walking wrote:Sta si zakovrno, vodim se Safetovom logikom.
- jeza u ledja
#6791 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Pa to jest logicno , al ko kaze da se trebamo voditi tom logikom i pokusati mu pomoci da prohoda do Bosne. Al mora on HTJETI!
- Edin H.
- jeza u ledja
#6793 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Jel to hos rec da previse filozofiram ? 
- IcedMFEarth
#6794 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Na stranu ovi Kolašinci i sve, zašto nema bih repke na fifi 
- Edin H.
#6795 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Me ne, nisam to mislio, nego Pape logicarjeza u ledja wrote:Jel to hos rec da previse filozofiram ?
-
svi u napad
#6796 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Shalla hvala ti za dobar komentar i hvala ti sto si spreman da se sam licno angazujes oko ove papirologije kad besposlicari iz Saveza nece da rade svoj posao. I Jose Mujica je na drugoj temi "ponudio" svoje usluge. Ovo sve govori da nas narod je spreman na ogromne zrtve samo da vidi repku na WM. Repka je jedino svjetlo nasem napacenom narodu (to i vecina igraca vidi) a ovi salabajzeri samo kafendisu. Zemlja sa 4 miliona stanovnika od kojih skoro polovina (cast izuzecima) navija za susjede spada u cudo nevidjeno. Imati toliko navijaca na gostovanjima kao sto BiH ima, mogu se pohvaliti samo velike zemlje. Uh umalo da zaboravim pohvaliti i Jeza koji je napisao jednu dobru analizu. Mora se priznati da napredujemo u korisnim kritikama i analizama i da se diskusije vode u sve boljem pravcu. Naprijed BiH. Do godin eu Brazilu.
- jeza u ledja
#6797 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Evo fino prijedlog za Kolasinca.
Neka pokaze svoj patriotizam tako sto ce naleci Rumenosu Kostolomosu na operisano koljeno cim se ovaj vrati na prvi trening. Tako ce najbolje dokazati da je spreman da igra za Zmajeve.
Neka pokaze svoj patriotizam tako sto ce naleci Rumenosu Kostolomosu na operisano koljeno cim se ovaj vrati na prvi trening. Tako ce najbolje dokazati da je spreman da igra za Zmajeve.
-
TheMule
#6798 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Sta ima pratiti Kolasinca na tv-u? Pa on je selektor jedne reprezentacije, igraci se ocjenjuju na treninzima i na prijateljskim utakmicama, tj nasi igraci, ne preko tv-a. Posto je Kolasinac jos uvijek Njemac, sta ga ima gledati. Ja bi se stidio ici gledati ga, ko neki prosjak, "hajde molim te igraj za nas." Kao sto Safet rece "Zna sta treba raditi"
-
Kontra__
#6799 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Aha, samo tako ponosno i arogantno, pa cemo ga debelo popusit. I mnogo vece ribe od nas idu, mole i kume, a mi nit imamo nekog materijala za qrcenje niti bilo sta drugo. Ali hajd, to rekao bih standardno bosanski, u mnogo cemu se tako s visoka postavljamo, a nemamo ni miligrama prava na to jer smo relativno tanki!
Nijemci idu i pregovaraju sa igracem koji i truna kvaliteta ima da zaigra za njih, iako imaju mali milion igraca na toj poziciji, ali jok, mi cemo se postavit "ako hoces igraj za nas, zna se sta ti je ciniti, ako neces - ko te jebe".
Nijemci idu i pregovaraju sa igracem koji i truna kvaliteta ima da zaigra za njih, iako imaju mali milion igraca na toj poziciji, ali jok, mi cemo se postavit "ako hoces igraj za nas, zna se sta ti je ciniti, ako neces - ko te jebe".
-
TheMule
#6800 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
To je poso za ljude is saveza, ne za Safeta. On vodi ekipa, ima sigurno 100 briga, Grcka na pragu, e sad treba pratiti Kolasince i druge... Nek se on skoncentrise na prvo mjesto i svjetsko prvenstvo, ostavite covjeka da radi svoj poso.Kontra__ wrote:Aha, samo tako ponosno i arogantno, pa cemo ga debelo popusit. I mnogo vece ribe od nas idu, mole i kume, a mi nit imamo nekog materijala za qrcenje niti bilo sta drugo. Ali hajd, to rekao bih standardno bosanski, u mnogo cemu se tako s visoka postavljamo, a nemamo ni miligrama prava na to jer smo relativno tanki!