Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Šibicar

#6776 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

udrch wrote:Da se pitam:
Begovića više nikad ne bih pozvao..
Dobar je on golman, u nezgodnoj je situaciji jer mu malo fali da sjedne na klupu, samo jedan kiks i na klupi je..
Ibričića nikad nisam ni gotivio, tako da bih ga ostavio tamo u Sibiru..
Džeku bih pozvao, ali protiv Rumuna bi mi bio na klupi..

Ionako sa ovakvim pristupom nećemo nigdje ni ovaj put, pa zašto onda dozvoliti da se neko zajebaje sa reprezentacijom i da se preko nje samopromoviše..

Ovih 15 momaka je zaslužilo moj respect..
udrch-a za selektora! :mrgreen:
Rookie

#6777 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Rookie »

Da se pitam, Sušić bi bio obavezna lekcija u svim školskim udžbenicima, koja bi učila djecu o neprincipijelnosti i kako se ista obija o glavu. I ponajviše o fenomenu da će ljudi trpiti i štetu, a podržavati štetočinu čisto iz inata proizašlog iz "originalnosti" i neosvnovanom idealiziranju i sljepoći na djela. Da skratim, to bi bila lekcija o beskrajnoj ljudskoj gluposti. I štetočine i oštećenih.
extraordinary

#6778 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

LSD wrote:Hajmo se vratiti cinjenicama.

Grupa D:

Francuska - 9 bodova iz 4 meca
Bjelorusija - 8 bodova iz 4 meca
Albanija - 5 bodova iz 4 meca
BiH - 4 boda iz 3 meca
Rumunija - 2 boda iz 3 meca
Luksemburg - 1 boda iz 4 meca.

Sad ce neko reci bjelorusi iznenadili francuze u sred Pariza i slicne šuplje, uglavnom ljudi su odnijeli sva 3 boda i tako nabili ogromnu prednost u odnosu na konkurenciju u samom startu...sreca po nas, pa su nekako kiksali u Luxemburgu...velika sreca.
Što to mi nismo u stanju da iznenadimo francuze na koševu i da bar igramo neriješeno...jok, vec se francuzi upravo na nama izvadiše za domaci kiks...ili što nismo u stanju da iznenadimo yebenu Albaniju u Tirani...znaci ,ne može ni to :oops:
Sad smo dovedeni pred imperativ pobjeda u oba vezana meca sa rumunima a i sa bjelorusima...svaki remi je ogroman korak unazad jer nas niko nece cekati da ih mi stižemo.
Hajd sad da i ja tebe vratim činjenicama, naravno da ovisimo o sebi, jer ako dobijemo 4 boda protiv Bjelorusa i 4 boda protiv Rumuna, što je vrlo moguće, idemo u baraž.
Tarik19

#6779 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

4 boda protiv Bjelorusije i Rumunije nece biti dovoljno za baraz.
extraordinary

#6780 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

Hoće, uz naravno 4 protiv Albanije i 6 protiv Luksemburga. Ili Lihtenštajna, ko nam je već protivnik. Znači 18 bodova garantuje baraž.
psydelija

#6781 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by psydelija »

extraordinary wrote:Hoće, uz naravno 4 protiv Albanije i 6 protiv Luksemburga. Ili Lihtenštajna, ko nam je već protivnik. Znači 18 bodova garantuje baraž.
:lol:
LSD

#6782 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

extraordinary wrote:

Grupa D:

BiH - 4 boda iz 3 meca

Sad ce neko reci bjelorusi iznenadili francuze u sred Pariza i slicne šuplje, uglavnom ljudi su odnijeli sva 3 boda i tako nabili ogromnu prednost u odnosu na konkurenciju u samom startu...sreca po nas, pa su nekako kiksali u Luxemburgu...velika sreca.
Što to mi nismo u stanju da iznenadimo francuze na koševu i da bar igramo neriješeno...jok, vec se francuzi upravo na nama izvadiše za domaci kiks...ili što nismo u stanju da iznenadimo yebenu Albaniju u Tirani...znaci ,ne može ni to :oops:
Sad smo dovedeni pred imperativ pobjeda u oba vezana meca sa rumunima a i sa bjelorusima...svaki remi je ogroman korak unazad jer nas niko nece cekati da ih mi stižemo.
Hajd sad da i ja tebe vratim činjenicama, naravno da ovisimo o sebi, jer ako dobijemo 4 boda protiv Bjelorusa i 4 boda protiv Rumuna, što je vrlo moguće, idemo u baraž.
Jah, svakako... još da bjelorusi izgube ostale tekme sve redom i to bi bilo to ;-) , dobro si to skonto 8-)
palermo

#6783 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

LSD wrote:
extraordinary wrote:

Grupa D:

BiH - 4 boda iz 3 meca

Jah, svakako... još da bjelorusi izgube ostale tekme sve redom i to bi bilo to ;-) , dobro si to skonto 8-)
Pa sad, i ti malo pregoniš, vrlo je bitna utakmica Albanija -Bjelorusija, ako tu Bjelorusija ne pobijedi, a mislim da neće ,onda će nam biti dovoljna po 4 boda iz utakmica sa Rumunijom i Bjelorusijom. Ipak ne zaboravi da su Bjelorusi igrali neriješeno sa Luksemburgom i sa Rumunijom kući.
Mada mislim da je bolje da se ne bavimo kalkulacijama
LSD

#6784 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Jest ,ali ta ista bjelorusija je mlatnula po ušima i francuze i to u sred Pariza...pa što to nebi mogla u Tirani ponoviti taj rezultat :? ako nismo mi uspjeli, ne znaci da nece bjelorusi.
palermo

#6785 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

LSD wrote:Jest ,ali ta ista bjelorusija je mlatnula po ušima i francuze i to u sred Pariza...pa što to nebi mogla u Tirani ponoviti taj rezultat :? ako nismo mi uspjeli, ne znaci da nece bjelorusi.
Naravno mogu, kao što mogu i izgubiti od Albanije jer je ona svakako bolja od Luksemburga koji je opet igrao neriješenosa Bjelorusijom.
Mislim da su ipak glavna pitanja hoćemo li mi dovoljno dobro igrati da pobijedimo i Rumunje i Bele ruse u Zenici.
A nismo mi toliko bodovno zaostali, iako je naravno šteta svakog prosutog boda
Fitovac

#6786 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Fitovac »

kad smo kod pitanja, ja da se pitam ja bih oĆero susića
LSD

#6787 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Evo tabele naše grupe i rasporeda do kraja kvalifikacionog ciklusa.

http://www.uefa.com/uefaeuro2012/standi ... index.html

Jasno je da naredni susret jednostavno moramo pobjediti jer bjelorusi nam vec bježe 4 boda i još nadati se njihovom kiksu u Albaniji...pobjede li bjelorusi dole kod njih, a mi kiksamo - remi ili poraz (nedo Bog) onda su kvalifikacije haman pa izgubljene.
Cak i ako pobjedimo, a bjelorusi izgube u Tirani (što je po nas najbolji moguci scenario)- oni su opet bod ispred nas...cista matematika...a onda nam valja ici rumunima u goste, što nam opet stavlja imperativ pobjede.
Tarik19

#6788 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Ipak u svemu tome netreba zaboraviti da je Bjelorusija odigrala 4 utakmica a mi samo 3.
LSD

#6789 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Tarik19 wrote:Ipak u svemu tome netreba zaboraviti da je Bjelorusija odigrala 4 utakmica a mi samo 3.
Slobodno i ti nama odbij tu jednu utakmicu - to zadnje kolu u Parizu ,tu da se vadimo protiv francuza na njihovom terenu (a nismo mogli ni na svom protiv njih) to su vec pretjerana ocekivanja.
Fitovac

#6790 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Fitovac »

Tarik19 wrote:Ipak u svemu tome netreba zaboraviti da je Bjelorusija odigrala 4 utakmica a mi samo 3.
...jednako kao i da su imali prilicno dobre predstave i da niti jednu nisu izgubili...
extraordinary

#6791 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

Vi izgleda mislite da će Bjelorusi uzeti kući Francuze i Rumune u gostima, pa da nama neće biti dosta 18 bodova za baraž. Bjelorusija je napravila već dva kiksa, X kući sa Rumunima i X kod Luksemburga u gostima. Jesu iznenadili Francuze, ali sigurno da ih neće kući dobiti. Bjelorusija do kraja ima još šest utakmica, od tih šest igraju dva puta sa nama, dočekuju Luksemburg i Francusku, gostuju Rumuniji i Albaniji. Njima je, ako mi naravno ostvarimo zacrtanih četiri boda protiv njih, plafon do kraja 15 bodova. Rumunija nam je ozbiljniji konkurent od te Bjelorusije.
Murat Sabanovic

#6792 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Murat Sabanovic »

sta ste uzeli racunati .... bice sta ce biti ...
Bosanski_kralj

#6793 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Više :D , bio bi red da se i mi jednom plasiramo na neko veliko takmičenje. Crče ja od želje da napokon osjetim merak od navijanja za vlastitu repezentaciju na EP/SP-u
Obuca9

#6794 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

LSD wrote:
Slobodno i ti nama odbij tu jednu utakmicu - to zadnje kolu u Parizu ,tu da se vadimo protiv francuza na njihovom terenu (a nismo mogli ni na svom protiv njih) to su vec pretjerana ocekivanja.
Pa i ovako imamo utakmicu manje od njih, a ti bi nam još jednu odbio. Gdje će ti duša bolan LSD :D
LSD

#6795 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

hz__semir wrote:
LSD wrote:
Pa i ovako imamo utakmicu manje od njih, a ti bi nam još jednu odbio. Gdje će ti duša bolan LSD :D
:lol: :lol: mislio sam da nam doda utakmicu...greška u koracima je bila :mrgreen:

Al stvarno ovaj dvomec sa rumunima ce biti kljucni...tu ne smijemo kiksati.
oridjidji

#6796 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by oridjidji »

Mi imamo grupu u kojoj svaka ekipa moze jedna drugoj uzeti bodove. zato ljudi prst u uho i pratimo sta se zbiva. Igra koju smo pokazali protiv Meksika ulijeva nadu da ova reprezentacija moze bolje. Napokon u prijateljskim utakmicama imamo prave protivnike i prave probe, hvala bogu pa nema vise Rijeke, Irana, Omana, Uzbekistana, Bugarske... Hvala bogu pa sada imamo protivnike koji kada nas pobijede netrebamo ih se stidjeti. Kako ljepo zvuci kada su ti protivnici u prijateljskim utakmicama Svedi, Njemci, Ganci, Slovaci, Meksiko. Da nam je upecati recimo Holandjane na Kosevu, Italijane, Dance recimo pa da mozemo vidjeti gdje nam je mjesto u danasnjem fudbalu.

Protiv Rumuna imamo sansi, samo da nam sreca duvne u ledja moglo bi biti tu u igri i 6 bodova, mada je 4 realnije ocekivati, igru napokon imamo, ali imamo i nedostak sportske srece nece nas go. Protiv Albanije nije lopta htijela u go, a vrlo lako smo ih mogli pobijediti. Protiv Meksika opet losa realizacija. Jedino smo se predali Francuzima, ali eto naletili smo na ranjenog lava i bilo nam je to dosta da nam se od glavu slomi.

Abd nadam se da ce biti bolje i da cemo se napokon plasirati na EP...
Mobile_Disco

#6797 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mobile_Disco »

Sad je najbitnije da se racuna koliko cemo bodova na kraju imati.. A da zbrojimo koliko smo golova u ovim prijateljskim dobili? Koliko smo pobjeda ostvarili? :run:
ultima_palabra

#6798 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Zadnjih 5-6 godina sam zbog Saveza totalno ohlađen od reprezentacije, ali ne mogu da ne primjetim da u zadnje 2-3 utakmice prvi put u ovih 15 godina postoji neki koncept u igri i da se igra brzo i moderno. Naravno, ima tu još segmenata koje treba doraditi, ali Pape je na pravom putu. Nažalost, čovjeku na tom putu podmeću noge, od Saveza, nekih igrača, novinara, itd., tako da nemam sumnje da će ga potrošiti i odbaciti kao i svakog drugog prije njega.

Ovakva reprezentacija kada bi imala prave uslove za rad bi se borila sa Francuzima za prvo mjesto, a sa ovom ostalom buranijom bi se poigravala... nažalost, situacija je takva kakva jest i vjerovatno i ova generacija i ovaj trener neće postići ništa više od dosadašnjih.
Dialer

#6799 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dialer »

Slazem se ultima. Bitno je da raja lupa ovde na pamet.
Obuca9

#6800 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:Zadnjih 5-6 godina sam zbog Saveza totalno ohlađen od reprezentacije, ali ne mogu da ne primjetim da u zadnje 2-3 utakmice prvi put u ovih 15 godina postoji neki koncept u igri i da se igra brzo i moderno. Naravno, ima tu još segmenata koje treba doraditi, ali Pape je na pravom putu. Nažalost, čovjeku na tom putu podmeću noge, od Saveza, nekih igrača, novinara, itd., tako da nemam sumnje da će ga potrošiti i odbaciti kao i svakog drugog prije njega.
:thumbup: :thumbup:

A na prvom mjestu navijaca. Pogotovo ovih "dobronamjernih".

Nećeš vidjeti nijednog fudbalskog radnika (osim onog krezavog kloca Vojvodića) da je ijednu riječ rekao protiv Papeta i njegovog rada. Niko ne kaze da nema gresaka, ima ih svako, koji god posao da radiš moraš praviti greške, ali kad mu podršku daje najveće trenersko ime na prostoru bivše Juge, Švabo, ne treba dalje. Ali nekima ni to nije dovoljno očito. Tu na prvom mjestu mislim na ove "navijače", te novinare ala Borovina i ovih ostalih što otvaraju oči.
Locked