Gledali ste, ne preporučujete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dječak sa šibicama

#6776 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by dječak sa šibicama »

Skejdz je glumio u najjacoj akciji zadnjih 30 godina, Face off.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6777 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by _BataZiv_0809 »

hepekcina wrote: 28/05/2024 19:47 Čuvari formule

kakav šupalj i pretenciozan pokušaj :roll:
Ugasio sam nakon pola sata
dječak sa šibicama

#6778 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Cuvari formule je upravo to, pretencizno. Pokusao Bjelogrlic jos jednu temu lansirati kao wooow ovo niste znali. A ono, nedokazana nepotvrdjena nagadjanja koja zapravo i nisu toliko wooow, jedino bitno u cijeloj prici presadjivanje kostane srzi sto je kasniju medicinu obogatilo vaznim napretkom.

Jel SFRJ pokusala napraviti nuklearku ili nije, malo bitno, nije je napravila. Sve ostalo su naklapanja, isto ko i "svemirski program". Jesu iskopali tunele kroz Trebevic, a da niko ne zna zbog cega i zasto. Bolja tema za film, imho, iako je i tu odgovor izvjestan, da se imaju gdje sakriti politicarske guzice.
TAFKAP

#6779 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by TAFKAP »

dječak sa šibicama wrote: 28/05/2024 20:15 Skejdz je glumio u najjacoj akciji zadnjih 30 godina, Face off.
Imao Nicolas dobrih, tipa Leaving Las Vegas, Face Off, The Rock, 8 mm, sad živi i zarađuje od imena, kao i Travolta i Willis dok se nije razbolio.
darius_maximus

#6780 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by darius_maximus »

TAFKAP wrote: 28/05/2024 20:48
dječak sa šibicama wrote: 28/05/2024 20:15 Skejdz je glumio u najjacoj akciji zadnjih 30 godina, Face off.
Imao Nicolas dobrih, tipa Leaving Las Vegas, Face Off, The Rock, 8 mm, sad živi i zarađuje od imena, kao i Travolta i Willis dok se nije razbolio.
NIkad u životu se oni ne mogu porediti s njim.
Cage je jedini od njih (i mnogih drugih) postao žanr sam po sebi.

Čovjek po kojem snimaju filmove i koji će glumiti u indie filmu da mu podigne gledanost.
Ne drži se samo jednog žanra, nego šara od komedija, do horora i uvijek daje sve od sebe.

Neka nama Cagea, da je Bog dao više takvih glumaca. :D :D
tramvajtrojka

#6781 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by tramvajtrojka »

karanana wrote: 28/05/2024 15:18 da civil war.

evo par stvari koje me "svrbe" i koji se sjecam (spoileri, ako se uopste i ima sta spoilovat):

na pocetku (a u jednu ruku ni na kraju) nemamo pojma ko je s koje strane i za sta se ovaj rat vodi. pretpostavka moja a vjerovatno i vecine drugih gledatelja je da su good guys americka vojska i "sjever" a da su bad guys neka unija koja se zove free states ili tako nesto. pretpostavljo sam da oni hoce da se odvoje a vojska im kao neda, kao neki nastavak prvog gradjanskog rata iz 1860ih. medjutim, prva stvar koju cujes je da su texas i california clanovi te formacije, sto mi je odmah bilo politicki nelogicno, a ima i floridska frakcija. i oni kao napreduju na washington da sruse predsjednika. i kao znas da su dobri guysi u washingtonu i u new yorku itd....
eto to je kratki uvod u film. sad neke gluposti:

na pocetku filma smo u new yorku, red za vodu (mig, mig). dolazi bombas samoubica, nosi mislim americku zastavu i roka se medju rajom, desetine mrtvih na ulici. ko je bombas samoubica, koga ona zastupa....veze nemas samo je ubacen taj incident. kontas zastupa "rebelse". ok, hajmo dalje.
tu noc se novinari okupljaju u hotelu koji je poznat kao okupljaliste novinara u new yorku (mig, mig onaj film sa geerom kad su u holiday innu u sarajevu), i par njih odlucuje ici u washington da intevijuisu predsjednika. ali da bi dosli u washington moraju zaobici i napraviti polukrug da bi izbjegli borbe. i onda njihove putesestvije kroz ratnu zonu. e tu je hrpa nelogicnosti od okrutnih hillbilija do sretnih izbjeglica koji se veselo igraju na maksimirskom stadionu (nije maksimir, ali lici malo). a ti ustvari nemas pojma od cega te izbjeglice bjeze. onda neke ulicne borbe u nekim gradu gdje se civili makljaju sa vojskom, opet ne znas ko je ko. onda dolazis do neke farme gdje par nekih uniformisanih, opet ne znas ko su, rade dzenosajd na hrpi civila, istovaraju ih iz kamiona i zakopavaju u masovnu grobnicu. onda jedan novinar upada u tu grobnicu i scena je kao iz onog filma o bosni kad obore onog avijaticara i on se sakrije u masovnu grobnicu....

vidim poduzio sam tako da cu stati sa sinopsisom i upisati glavne stvari:
lose objasnjenje i nelogicnost o tome zasto o ko vodi rat, nerealne linije fronta i nabacana desavanja besmislenosti ubijanja civila, izbjeglica i tako tih gluposti, a to se u americkom gradjanskom ratu sigutno ovako ne bi desilo. zasto bi neko nasumice ubio kamion svakavih civila i crnih i bijelih i drugih boja? neralnost vojnih formacija. u jednom trenutku vidimo pobunjenike kao civile sa puskicam, svak hoda i roka kad stigne i gdje stigne bez komande, a na kraju filma pred washingtonom vidimo pobunjenike kao organizovanu vojnu silu koja je ustvari US army, a ocekivali smo US army na drugoj strani. onda bitka u bijeloj kuci kad pobunjeni ulaze i rokaju secret service a predsjednik sjedi u washingtonu u ovalnom uredu i ceka pobunjenike. i onda kraj i egzekucija, nidje veze. ni sadama u iraku nisu onako roknuli a skoro nista ne znamo sta je uradio ovaj predsjednik, jesu spomenuli da je sebi stavio 3 ciklusa predsjednikovanja i da je kao bombardovao avionima nesto i nekog.
e, a nisam ni stigao da pisem o nasim herojima novinarima koje mi pratimo i jednoj slatkoj ali veoma arogantnoj i antipaticnoj maloj (uvijek mora da bude jedna takva u filmovima). uh stajem jer i ja ovo nabacujem slicno ko sto su oni nabacali film.
Pa kako nisi pofatao film, sve je pocelo tj. sav rat 14 mjeseci ranije kad je ovaj predsjednik u DCu zauzeo treci mandat i raspustio FBI, sto je dovelo do nereda i ovaj krenuo pucati po neduznom narodu, ona sto je uletila u New Yorku je bila jedna od provladinih ekstremista koje su nailazili stalno u filmu, zlocini koje je vlada cinila su bili sirom us od one paljevine stanovnika na autocesti, do helikoptera koji je przio i srusen ispred trznig centra, usput nailazilo na mini frakcije koje su u toj anarhiji pravile vlast po svom izboru oni na pumpi, ona treba u onom gradicu , i vlasnik onog parka sa snajperom. Sama postava DCa da je bio u potpunosti ogradjen i otudjen od svega je za shvatiti ko je good a ko bad guy u filmu. Na početku red za vodu u new yorku ti je dovoljno rekao gdje vlada zabranjuje ljudima i daje im vodu na kapaljku i gdje je krenula tuča protiv vlade i tu ulijece provladin simpatizerka sa americkom zastavom i raznosi se. razlika izmedju njh je i u zastavama
karanana

#6782 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by karanana »

dok probam sazvakat i skontat tvoje objasnjenje, evo prvo pitanje da vidim jesam li razumio, a bice ih jos: new york je pod kontrolom predsjednika, hajde da tako zovem tu struju, jel tako? i onda u new yorku koji je pod njegovom kontrolom, dolazi njegova simpatizerka i samoubiva se zajedno sa jos desetinama ljudi? ako je tako, to je prva stvar koja mi apsolutno nema smisla. haj da se raznijela u nekom gradu pod kontrolom druge frakcija, ali ovako...ali ok, sad je jasnije, ranijela se da ubije te koji su krenuli na provladinu policiju i time ubila i protestante i policiju, ipak beze.

dobro, onda je citav film izokrenut. ja sam mislio da su pobunjenici ti koji ubijaju i koji samovladaju, ali to su ustvari provladini ljudi tipa onih na pumpi ili onih dzenocajdera sa kamionom punim leseva. i onda one izbjeglice na stadionu bjeze od provlade a ne od rebelsa. haj dobro, mada mi i sad film stoji i pripada na ovoj temi.
Point.

#6783 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Point. »

Sinoć sam pogledao Civil War sa puno očekivanja a dobio jedno veliko ništa.
Spoiler
Show
Smorio me film, spora radnja, naslov filma o građanskom ratu a on je samo u bakgroundu, bez nekog objašnjenja zašto je počeo i ko ratuje protiv koga, imamo vladine snage pa Texas_California separatiste pa neki Florida front, pa civili naoružani do zuba koji genocidušu i na kraju nerealna scena gdje Secret Service jedino brani predsjednika koji je površinski opisan kao neko ko je nelegalno uzeo trwći mandat i raspustio FBI i to je kao razlog početka rata. I u državi sa najvećim brojem nukesa niko da sroka jednu u svom tom ludilu. Gimme a fucking break.
karanana

#6784 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by karanana »

Point. wrote: 29/05/2024 21:52 Sinoć sam pogledao Civil War sa puno očekivanja a dobio jedno veliko ništa.
Spoiler
Show
Smorio me film, spora radnja, naslov filma o građanskom ratu a on je samo u bakgroundu, bez nekog objašnjenja zašto je počeo i ko ratuje protiv koga, imamo vladine snage pa Texas_California separatiste pa neki Florida front, pa civili naoružani do zuba koji genocidušu i na kraju nerealna scena gdje Secret Service jedino brani predsjednika koji je površinski opisan kao neko ko je nelegalno uzeo trwći mandat i raspustio FBI i to je kao razlog početka rata. I u državi sa najvećim brojem nukesa niko da sroka jednu u svom tom ludilu. Gimme a fucking break.
to je to. ukratko ono sto sam ja rekao na dugi i nepismen nacin
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6785 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by _BataZiv_0809 »

Toliko ste ga popljuvali da ga moram pogledat
tramvajtrojka

#6786 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by tramvajtrojka »

karanana wrote: 28/05/2024 23:47 dok probam sazvakat i skontat tvoje objasnjenje, evo prvo pitanje da vidim jesam li razumio, a bice ih jos: new york je pod kontrolom predsjednika, hajde da tako zovem tu struju, jel tako? i onda u new yorku koji je pod njegovom kontrolom, dolazi njegova simpatizerka i samoubiva se zajedno sa jos desetinama ljudi? ako je tako, to je prva stvar koja mi apsolutno nema smisla. haj da se raznijela u nekom gradu pod kontrolom druge frakcija, ali ovako...ali ok, sad je jasnije, ranijela se da ubije te koji su krenuli na provladinu policiju i time ubila i protestante i policiju, ipak beze.

dobro, onda je citav film izokrenut. ja sam mislio da su pobunjenici ti koji ubijaju i koji samovladaju, ali to su ustvari provladini ljudi tipa onih na pumpi ili onih dzenocajdera sa kamionom punim leseva. i onda one izbjeglice na stadionu bjeze od provlade a ne od rebelsa. haj dobro, mada mi i sad film stoji i pripada na ovoj temi.
Image

Da bi shvatio desavanja u filmu moras poznavati east coast of USA, pa ces shvatiti njihov put i kuda su isli da dodju do DCa, a sto se tice predsjednika on je lazni diktator koji je drzao taj dio DC i lower and upper state of NY, zato je pucao po ljudima koji su pokusavali pobjeci iz tog dijela to se najvise primjeti kad izlaze iz drzave new york prema Pennsylvaniji gdje sve izbjeglice idu u istom smjeru to jest izlaze sa njihovih teritorija.

A za raznosenje i tu scenu pa logicno lojalni zadojeni ljubimci sistema u čast predsjednika se raznose slicno kao sto je bilo na Capitol hillu :mrgreen: :mrgreen:

Najjaca scena u filmu je kad ih onaj zuco sa eltonovkama na ocima drzi na nišanu i pita iz koje su savezne države i kad dobi odg Florida on mu odgovori znaci centralna Amerika misleci na porijeklo i odmah kamera ide na masovnu grobnicu gdje se vidi da je izvrsio etnicko čišćenje sviju koje ne smatra amerikom kao sto su one dvije odgovorile Missouri i Kentucky, pa kad je upitao sta je izrecica za Missouri pa kad je ona rekla nemam pojma on odg e ovo je prava Amerika

zato je odmah rokno onoga iz Hong Konga, i onaj dio masovnih egzekucija zarobljenih vojnika lojalnih diktatorskom predsjedniku kad ih prate u onoj zgradi
Point.

#6787 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Point. »

Stavljajte u spojlere radnju filma
BarbaDue

#6788 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by BarbaDue »

Film Prey, ne pokušavajte gledati. Nakon 10 minuta ugasio.
:lol: ...koja smijurija od filma, padaju sa avionom na zemlju, avion se raspolovio, lik se budi, cvike mu stoje na glavi. :lol:

Nije mi jasno imaju li ovi filmadžije nešto tipa nadzornik radova i sl. :mrgreen:
zecko_kupuz

#6789 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by zecko_kupuz »

Ja znam da Prey ima indijance i predatora i zbunio me taj avion, kad ono neki bofl Prey, skoro izašao. :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6790 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Truba »

Fakat...kakav avion u Preyu koji jeodlican film o predatoru
swanfilter

#6791 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by swanfilter »

I ja moram reci, Civil War niđe veze. Jedan od najpogubljenijih filmova zadnje vrijeme.

I nemojte na Kejdza Nikolasa. Moze se pohvaliti finim brojem filmova. Ma koliko zadnje vrijeme podsjeca na Segala himself.

Leaving Las Vegas, Face Off, Lord od War, Messangers of the Wind ..

A tek nenadje...ivi Con Air :lol:
dječak sa šibicama

#6792 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Segal je u svoje vrijeme imao neke sjajne filmove, mislim ha hu tucnjave ali nije to bilo lose, ono mimo zakona i Teska meta, pa na onom brodu, solidni filmici. Ili sam ja tada bio mladji i to mi bilo gledljivo :D

Bem li ga, i Van Damme ima dobre filmove Krvavi sport ili onaj prvo cu ga bijem onda cu da ga karam.

Segalovi filmovi nakon "odlaska" u svijet cvijeca i meditacije pa povratka na film, tesko smece. Sa nekakvim reperima, on nesto nekakav specijalac, nigdje veze frajer sto godina ima.

Inace gledao sam njegove aikido prezentacije, dok je bio mlad mrsav visok zgodan, kakav je frajer bio. Htio sam i uletiti ko volonter da mi zavrne ruku :D

Skejdz se srozao ali zivjece na staroj slavi.

tap3ah75

#6793 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by tap3ah75 »

Režim - serija sa Kejt Vinslet

Katu gotivim pravo ali je ovo katastrofa.
Gledao sam trejler i pravo mi je zanimljiv a serija je baš baš bezzeze
dragonz

#6794 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by dragonz »

swanfilter

#6795 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by swanfilter »

dragonz wrote: 10/06/2024 20:23 https://m.imdb.com/title/tt13964390/

Under Paris

Sranje
Ocjena sama nesto govori ...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6796 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by pici »

Prvi pokusaj, zaspo u 15 minuti, sinoc ponovo pokusam od pocetka i svidi mi se prica o pilotu kamikazi itd da ne spojlam. Dodjem do sredine gje godzila rusi i razoaram se. Napravili ga ko robota sa ščanglom u gujici. Ono u moru je sa brodicom bilo mi extra kao i prica a o japanskoj glumi da se dobro diskutovati. Kreveljenje galama, vriska, Jim Carrey face itd.

Pokusat cu ga veceras dovrsiti al po ovome jazuk, film je imao potencijala od tipicnih holivudskih limunada.
TAFKAP

#6797 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by TAFKAP »

dragonz wrote: 10/06/2024 20:23 https://m.imdb.com/title/tt13964390/

Under Paris

Sranje
Ajkula pliva u slatkoj vodi rijeke Seine? Garant neka genetski modifikovana :thumbup:

Odakle vam vrijeme da gledate ovakve filmove?
pici

#6798 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by pici »

Bik (Bull) ajkule mogu u slatkim vodama.
Veći dio života ili čak cijeli život provodi u slatkim vodama (koje su geografski potpuno odvojene), često uopće ne zalazeći u mora . Manji primjerci (do 1 m) pronađeni su u kanjonu Kariba ( Zambezi ), rijeci Ruenja i na ušću Runde . Prostire se cijelim zapadnim Atlantskim oceanom od New Yorka do Brazila , kao i duž istočne obale Afrike , a slatkovodni primjerci nalaze se u jezerima Gvatemale i Nikaragve . Uočen je u Amazoni blizu Iquitosa u Peruu .
Tako da ako idete turisticki u ova podrucja, nema gujce da plivate u rijekama i jezerima jer su izrazito agresivne i opasne po covjeka. Misisipi je pun ovih Bikova i Floridne slatkovodne rijecice koje se ulivaju u more. Da ih ima u jadranu, qujac bi skakali sa starog mosta :mrgreen:
A 16-year-old girl killed in a shark attack was swimming in a river, not the ocean. Bull sharks — considered by some experts the most dangerous — are the rare species that swims in fresh water.
Kelsey Vlamis Feb 7, 2023, 4:01 AM GMT+1
pici

#6800 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by pici »

A vjeruj mi tog se konga i godzile kanim gledat evo ima ijhahaaa. Reko prvo da odgledam godzilu minus one i tesko razocarenje, pola odgledao mada je prica me zaitrigirala o pilotu kamikazi itd da ne spojlam... jazuk. Evo izasao je nastavak tri musketira - The Three Musketeers - Part II: Milady. Prvi dio je odlican i moja preporuka a drugi dio cu gledati zbog fenomenalne Eve Green i odličnog Vincenta Cassela. Stavim utiske jal ovdje jal u preporuke za gledanje.
Post Reply