ovo ti ga dođe ko računanje postojanja BiH od 1840te +/-(dolazak osmanlija)htcxone wrote: PALESTINA JE USTUPILA TU ZEMLJU IZRAELU, ZNAČI LJUDSKI IM JE DALA MJESTO DA ŽIVE ALI TA STOKA OD NARODA IM JE VRATILA KAKO SU I KROZ HISTORIJU RADILI....
Izrael je opet pocinio zlocin!
- zambaklija
#6776 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- htcxone
#6777 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
dobro informisani reci mi onda KO JE TO DAO IZRAELCIMA TU ZEMLJU?
KO JE RAŠIRIO SE KO KUGA I SKUPIO PALESTINCE NA 3 KVADRATA?
NIJE TA CIFRA? TO TRAJE 60 GODINA PA TI MALO SABERI I ODUZMI!
ok ako nije pokusaj istrebljenja onda mi objasni sta to izrael radi= ???
MOZDA IGRA CANTER STRIKE? ili call of duty
-
boris_nsa
#6778 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-LIBERO- wrote:Horde Zla, podrska narodu Palestine. Pored zastave na ogradi, bila je upucena simbolicna podrska skandiranjem imena Palestine.Asamoah Gyan wrote:Podrška Palestinskom narodu i na stadionima širom svijeta!
Lazio:
Roma:
Napoli:
(Fedayn je bila Palestinska oslobodilacka jedinica)
Panathinaikos:
Celtic:
Legia Varšava:
Sinoć su i Horde Zla podržale Palestince
ZADAR wrote:Podrška Palestinskom narodu!
Stop izraelskoj agresiji!
Znamo mi koji smo granatirani i čija su djeca ubijana stvari nazvati pravim imenom!
-
sumirprimus
#6779 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
eh vidis ovo je vec govor mrznjehtcxone wrote:dobro informisani reci mi onda KO JE TO DAO IZRAELCIMA TU ZEMLJU?
dalje,momak...
da preskocim pocetak civilizacije i tlacenje,pa pocnem od pravljenja drzave...
cinjenica,da je odustajanjem britanaca od protektorata palestine i njihova sudbina prebacena u ruke un,i un-ova rezolucija iz 1947 osnivanju 2 drzave,sa jerusalemom pod medjunarodnom upravom,sto izraelci prihvataju,a arapi u potpunosti odbacuju...
jer nece pola,hoce sve...
brtianci se povlace i prc,izraelci presli na plan b i stovrena je drzava izrael...
i 60 i kusur godina,koji god se plan napravi,arapi ga odbace,jer im malo,a kako koji plan,sve im se manje nudi...
znaci u startu je moglo ne bit rata,uz pomjeranje stanovnistva,ne samo arapa nego i zidova...
-
boris_nsa
-
The 51st State
#6781 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
a koji je kurac un podjelio po pola palestinu?
sveta knjiga?
de ba sumirprimus, samo sto palestinci i arapi nisu bili na nivou zapadnih standarda i pa ih ono zajebi do koske...
sveta knjiga?
de ba sumirprimus, samo sto palestinci i arapi nisu bili na nivou zapadnih standarda i pa ih ono zajebi do koske...
-
ArthurSpooner
#6782 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sto vise citam postove na ovoj temi, sto bolje razumijem zasto Izraelci osjecaju potrebu da se brane...
- muhafuca
#6783 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Garantuju stoljeca kad su Zidovi bjezali u Islamske zemlje (Sve moguce)cyprus wrote:muhafuca wrote:E to je priča šbb kbb... Ko garantuje da Palestinci ne bi imali gasne komore kada bi imali priliku za to?cyprus wrote:
Mah pokusavaju ih protjerati s vlastite zemlje
a da su im okolnosti malo drugacije - da su oni sami
jaki i da se ne moraju skrivati iza ledja Zapada
nesto nisam bas siguran da se nebi i kakva gasna komora upalila
A da ne bi bilo zabuna, moram to opet naglasiti, obzirom na očitu ograničenost većeg broja učesnika na ovoj temi... Ne opravdavam izraelske zločine... Naravno da smatram da bi neko trebao odgovarati za njih, ali sam nažalost poprilično siguran da neće nikoMeđutim, mislim da će se ovakav pristup Izraela kad tad njima obit o glavu... Za sada imaju dovoljno glupu i nedovoljno snažnu protutežu u Hamasu, koja im daje mogućnost da mogu izložiti određene argumente pred svijetom, ali vjerujem da će nekad i sami Palestinci i okolne arapske države doći pameti...
Ali ukazujem da je tvrdnja da nema razlike između Hitlerovog režima i Izraela jednostavno laž, ma koliko je neki ponavljali...
od progona katolicke crkve i inkvizicije pa sve do Hitlera
Sa ostatkom se slazem (srednji dio posta)
A ovo da je poveznica izmedju nazizma i zionizma laz - ti opet ides u
krajnost kao i "mi" koji izjednacavamo
medjutim reci da se ne mogu poveznice povuci (propaganda, ophodjenje prema
ugnjetavanoj manjini itd) je isto tako glupost
i ako pogledas sa strane blizi je nas stav nekoj realnoj slici nego tvoj
-
sumirprimus
#6784 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
znaci,interes vlada sviejtom,poklopio se interes britanske imperije sa zionistickim...The 51st State wrote:a koji je kurac un podjelio po pola palestinu?
sveta knjiga?
tad si vec,imao pofin broj jevreja u palestini... i tako,politika je stara kurva...
i da, palestinske/arapske vodje od tih ranih dana pa do danasnjih,pokazali su se totalno nesposobnim,uskotracnim u nacinu razmisljanja,pogledu nadalje i ubuduce,dva tri koraka naprijed,nebriga za buducnost naroda im je uvijek na prvom mjestu,traze nemoguce,i tako,nesto slicno kao ovi nasi domaci..
- Drvosjeca iz Dejcica
#6785 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mogu ja tebi uletiti u posjed i reći evo ti pola posjeda. Sigurno bi se bunio i upotrijebio sva pravna i ona manje pravna sredstva da me istjeraš. Tako ti je i sa palestincima. Sa druge strane nema opravdanja druže za 60 godina ubijanja, otimanja zemlje, imovine, bespravne gradnje naselja za nove Izraelce a sve na račun Palestinaca. Nije baš to tako crno-bijelo kako ti posmatraš a obje strane polažu podjednako istorijsko pravo na tu zemlju.sumirprimus wrote:eh vidis ovo je vec govor mrznjehtcxone wrote:dobro informisani reci mi onda KO JE TO DAO IZRAELCIMA TU ZEMLJU?
MOZDA IGRA CANTER STRIKE? ili call of duty![]()
dalje,momak...
cinjenica,da je odustajanjem britanaca od protektorata palestine i njihova sudbina prebacena u ruke un,i un-ova rezolucija iz 1947 osnivanju 2 drzave,sa jerusalemom pod medjunarodnom upravom,sto izraelci prihvataju,a arapi u potpunosti odbacuju...
jer nece pola,hoce sve...
brtianci se povlace i prc,izraelci presli na plan b i stovrena je drzava izrael...
i 60 i kusur godina,koji god se plan napravi,arapi ga odbace,jer im malo,a kako koji plan,sve im se manje nudi...
znaci u startu je moglo ne bit rata,uz pomjeranje stanovnistva,ne samo arapa nego i zidova...
-
sumirprimus
#6786 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
pazi,kad je doslo do podjele i "rata",zidovi su vec bili tu...Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Mogu ja tebi uletiti u posjed i reći evo ti pola posjeda. Sigurno bi se bunio i upotrijebio sva pravna i ona manje pravna sredstva da me istjeraš. Tako ti je i sa palestincima. Sa druge strane nema opravdanja druže za 60 godina ubijanja, otimanja zemlje, imovine, bespravne gradnje naselja za nove Izraelce a sve na račun Palestinaca. Nije baš to tako crno-bijelo kako ti posmatraš a obje strane polažu podjednako istorijsko pravo na tu zemlju.
ne zaboravi,njih je oduvijek bilo u palestini,dio se poceo vracati vec u 19.st,legalno kupovali zemlju,dijelom ih britanci vracali,kako god,bili su tu,trazili svoje nazad... :)elem,zapetljano hahahah zato ova prica i jeste zanimljiva nasim ljudima,jer mogu dosta toga da prepoznaju u nasoj rahat patnji...
- htcxone
#6787 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
auu ima neko pravo
mi koji smo granatirani i koji smo proveli rat u opsadi znamo ko je ko i kako je zivjeti na taj nacin... ovi pobjeglice i koji se ne sjecaju rata su mi najgori.. sve opravdavaju ...
a sad za ovog gospodina srce barsa (to onaj klub sto zove cionističke ubice da gledaju barsu)
"eh vidis ovo je vec govor mrznje "
ne, to je metafora, a da su od 5 kvadrata napravili drzavu od 205 postoje cinjenice, slike, karte itd.. i to ne možeš pobiti ....

dalje,momak...
otkako je tore i njihovih knjiga onni su najoholiji narod na zemlji (dakle od nastanka jevrejske zajednice)
reci mi molim te sta su trebali ? da pristanu da im uzima ZEMLJA SAMO ZATO JER SU KOLONIZATORI OTIŠLI
zamisli da tebi dođe neko poslije okupacije i kaze, e posto su oni otisli jarane evo dosao sam ja , pa da podjelimo tvoju zemju
da nije zalosno bilo bi smiješno 
naravno da nisu pristali na kompromis, zasto bi? kojim pravom to njima neko ima uzimati zemlju?
a oni da su htjeli "kompromisno rješenje" oni bi lijepo stali kad su uzeli dovoljno da mogu zivjeeti..kao sto vidis na prethodnoj slici a i na događajima u proteklih 7 dana, oni neće stati dok ne uzmu 100% teritorije
mani se uplje
" jer nece pola,hoce sve... " kao sto rekoh vidi se ko hoće sve
brtianci se povlace i prc,izraelci presli na plan b i stovrena je drzava izrael... to je bbio i plan A i plan B
nemoj molim te da mislis da su oni došli da "žive u miru" da je tako ne bi imali 20 nuklearki i ulagali MILIJARDE U NAORUZANJE I VOJSKU ....
" i 60 i kusur godina,koji god se plan napravi,arapi ga odbace,jer im malo,a kako koji plan,sve im se manje nudi...
znaci u startu je moglo ne bit rata,uz pomjeranje stanovnistva,ne samo arapa nego i zidova... !"
60 i kusur godina
izraelcima planovi svage godine rastu
Prvo su htjeli malo, pa malo vise pa sad bi sve
ineteresantno
ti fakat mislis da su arapi pristali na ODUZIMANJE zemlje da bi izraelci stali????????????????????? 
mi koji smo granatirani i koji smo proveli rat u opsadi znamo ko je ko i kako je zivjeti na taj nacin... ovi pobjeglice i koji se ne sjecaju rata su mi najgori.. sve opravdavaju ...
a sad za ovog gospodina srce barsa (to onaj klub sto zove cionističke ubice da gledaju barsu)
"eh vidis ovo je vec govor mrznje "
ne, to je metafora, a da su od 5 kvadrata napravili drzavu od 205 postoje cinjenice, slike, karte itd.. i to ne možeš pobiti ....

dalje,momak...
otkako je tore i njihovih knjiga onni su najoholiji narod na zemlji (dakle od nastanka jevrejske zajednice)
reci mi molim te sta su trebali ? da pristanu da im uzima ZEMLJA SAMO ZATO JER SU KOLONIZATORI OTIŠLI
zamisli da tebi dođe neko poslije okupacije i kaze, e posto su oni otisli jarane evo dosao sam ja , pa da podjelimo tvoju zemju
naravno da nisu pristali na kompromis, zasto bi? kojim pravom to njima neko ima uzimati zemlju?
a oni da su htjeli "kompromisno rješenje" oni bi lijepo stali kad su uzeli dovoljno da mogu zivjeeti..kao sto vidis na prethodnoj slici a i na događajima u proteklih 7 dana, oni neće stati dok ne uzmu 100% teritorije
" jer nece pola,hoce sve... " kao sto rekoh vidi se ko hoće sve
brtianci se povlace i prc,izraelci presli na plan b i stovrena je drzava izrael... to je bbio i plan A i plan B
" i 60 i kusur godina,koji god se plan napravi,arapi ga odbace,jer im malo,a kako koji plan,sve im se manje nudi...
znaci u startu je moglo ne bit rata,uz pomjeranje stanovnistva,ne samo arapa nego i zidova... !"
60 i kusur godina
Prvo su htjeli malo, pa malo vise pa sad bi sve
-
DesertWind
#6788 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
stavljanje zrtve i agresora u istu poziciju i relativizacije krivice barem postenim ljudima pogotovo bosancima koji su prezivili rat - nije strano.....
a ocito i medju nama ima dosta "raje" koja to i sa nama a evo i sa palestincima cini....
a ocito i medju nama ima dosta "raje" koja to i sa nama a evo i sa palestincima cini....
-
miki.ba
#6789 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zakljucak je da je jednih sve više, a drugi nestaju...sumirprimus wrote:pazi,kad je doslo do podjele i "rata",zidovi su vec bili tu...Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Mogu ja tebi uletiti u posjed i reći evo ti pola posjeda. Sigurno bi se bunio i upotrijebio sva pravna i ona manje pravna sredstva da me istjeraš. Tako ti je i sa palestincima. Sa druge strane nema opravdanja druže za 60 godina ubijanja, otimanja zemlje, imovine, bespravne gradnje naselja za nove Izraelce a sve na račun Palestinaca. Nije baš to tako crno-bijelo kako ti posmatraš a obje strane polažu podjednako istorijsko pravo na tu zemlju.
ne zaboravi,njih je oduvijek bilo u palestini,dio se poceo vracati vec u 19.st,legalno kupovali zemlju,dijelom ih britanci vracali,kako god,bili su tu,trazili svoje nazad... :)elem,zapetljano hahahah zato ova prica i jeste zanimljiva nasim ljudima,jer mogu dosta toga da prepoznaju u nasoj rahat patnji...
Jedni imaju leđa drugi nemaju...
-
ArthurSpooner
#6790 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mi i Palestinci i njihov Hamas necemo nikada biti isti, ma koliko bi to voljeli razni mudzahedini na forumu.DesertWind wrote:stavljanje zrtve i agresora u istu poziciju i relativizacije krivice barem postenim ljudima pogotovo bosancima koji su prezivili rat - nije strano.....
- htcxone
#6791 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
INAČE NAVIJAČI SETIKA, PANATENAIKOSA ITD SU SVE SAMI MUDŽAHEDINIArthurSpooner wrote:Mi i Palestinci i njihov Hamas necemo nikada biti isti, ma koliko bi to voljeli razni mudzahedini na forumu.DesertWind wrote:stavljanje zrtve i agresora u istu poziciju i relativizacije krivice barem postenim ljudima pogotovo bosancima koji su prezivili rat - nije strano.....
evo i ja koji nemam ni m od muskimanskog prezimena sam MUDŽAHEDIN
palestina ostala bez dijela zemlje (velikog) -- BOSNA OSTALA BEZ POLA ZEMLJE
palestinski narod protjeran sa zemlje u svijet --- BOSANSKI NAROD PROTJERAN NA SVE STRANE SVIJETA
palestinska djeca ubijena i majke ubijene ----- bosanska djeca ubijena u granatiranju i ubijana
PALESTINA ugnjetavana i napadana samo zbog zemlje i zbog "vjere" --- bosna kao prvo pokusana da se osvoji zbog zemlje a u sput ubijano svo muslimansko stanovnistvo
U BOSNI POSTOJALI LJUDI KOJI SU SE ODUPRLI NAPADU AGRESORA KOJI SU CINILI OVO PREDTHODNO.------- NE KAZEM DA JE HAMAS MED I MLIJEKO, ALI DA NIJE NJIH PALESTINSKO STANOVNISTO ODAVNO NE BI PSOTOJALI
- Thorin
#6792 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dodik poslao pismo podrške Izraelu... WOW
Taman pomisliš da ne može niže... jok, opet nas Dodo iznenadi...
Taman pomisliš da ne može niže... jok, opet nas Dodo iznenadi...
- Asamoah Gyan
#6793 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
boris_nsa wrote:-LIBERO- wrote:Horde Zla, podrska narodu Palestine. Pored zastave na ogradi, bila je upucena simbolicna podrska skandiranjem imena Palestine.Asamoah Gyan wrote:Podrška Palestinskom narodu i na stadionima širom svijeta!
Lazio:
Roma:
Napoli:
(Fedayn je bila Palestinska oslobodilacka jedinica)
Panathinaikos:
Celtic:
Legia Varšava:
Sinoć su i Horde Zla podržale Palestince
![]()
ZADAR wrote:Podrška Palestinskom narodu!
Stop izraelskoj agresiji!
Znamo mi koji smo granatirani i čija su djeca ubijana stvari nazvati pravim imenom!![]()
-
sumirprimus
#6794 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
da,da,relativiziram,izjednavacam,i vjerovatno sam jedan od "njihovih"
ukazujem na nepobitne cinjenice,a one se vama mogu svidjat,ili ne,ali tako je...
i @xtczone jos jedna stvar,to sto ti govoris definitivno nije stilska figura, nego govor mrznje...a mrznja izjeda iznutra...
ukazujem na nepobitne cinjenice,a one se vama mogu svidjat,ili ne,ali tako je...
i @xtczone jos jedna stvar,to sto ti govoris definitivno nije stilska figura, nego govor mrznje...a mrznja izjeda iznutra...
- htcxone
#6795 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nepobitne činjenice da ih izrael ne istrebljuje ?sumirprimus wrote:da,da,relativiziram,izjednavacam,i vjerovatno sam jedan od "njihovih"![]()

jadnici sami se skupili
- Drvosjeca iz Dejcica
#6796 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jevreji državu izgradili na mržnji, Srbi pola države dobili na mržnji a ti o unutrašnjem izjedanju.sumirprimus wrote:da,da,relativiziram,izjednavacam,i vjerovatno sam jedan od "njihovih"![]()
Ne lipši magarče, dok trava naraste.
- mO k3
#6797 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
kome pricati sve ovo sta se desava Palestincima ,svijet okrece glavu kao sve je legitimno , izraelci izgradili zid visok 9m oko ono malo zemlje sto je palestincima ostalo ,to je legitimno , nema nikakve paralela sa varsavskim getom ,jok nema , to je borba protiv terora .
izraleci napravise zid preko polja i njiva Palestinaca gdje palestinci imaju jedini nacin da zaradzuju pare prodavanjem maslinki ,to je legitimno ....
izralecima nije u pitanju vise dvije drzave ,nego sve pod njihove kandze .
Hajde dobro neka bude jedna drzava ,neka palestinci imaju ista prava kao i jevreji ,biraju svoje izaslanike u kneset , ni to nece izraleci pa iz kojeg razloga zato sto je natalitet kod Palestinaca veci za nekih 30 godina bi bila vecina u "izraleu"
fuj kako mi se gadi izraleska politika
izraleci napravise zid preko polja i njiva Palestinaca gdje palestinci imaju jedini nacin da zaradzuju pare prodavanjem maslinki ,to je legitimno ....
izralecima nije u pitanju vise dvije drzave ,nego sve pod njihove kandze .
Hajde dobro neka bude jedna drzava ,neka palestinci imaju ista prava kao i jevreji ,biraju svoje izaslanike u kneset , ni to nece izraleci pa iz kojeg razloga zato sto je natalitet kod Palestinaca veci za nekih 30 godina bi bila vecina u "izraleu"
fuj kako mi se gadi izraleska politika
- draganbl
#6798 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Interesuje me da li neko na ovoj temi zna šta znači latinska poslovica: Audiatur et altera pars.
- mO k3
#6799 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
koja druga strana dragane??draganbl wrote:Interesuje me da li neko na ovoj temi zna šta znači latinska poslovica: Audiatur et altera pars.
- htcxone
#6800 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ona strana koja ubija jel?draganbl wrote:Interesuje me da li neko na ovoj temi zna šta znači latinska poslovica: Audiatur et altera pars.