Shvatas li ti, da su ovo sluzbene cifre vadjene na osnovu realnih podataka?insomnia78 wrote:Ne ide ti trolanje. Lozite bezveze narod
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- 512MB
#6776 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- insomnia78
#6777 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Shvatas li ti da zena koja je i napisala tu pricu, koja mu je i nasla posao kaze da lik radi za minimalac i dok poplaca sve ne ostane mu prakticno nista?512MB wrote:Shvatas li ti, da su ovo sluzbene cifre vadjene na osnovu realnih podataka?insomnia78 wrote:Ne ide ti trolanje. Lozite bezveze narod
-
Suzie Q
#6778 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mozda radnici na traci toliko imaju kada rade direktno za tvornicu i to uz nocne sate, rad vikendom itd iako mi cifre djeluju pretjerano.
Ovo sto ja spominjem je satnica od 9,50€ preko Zeitfirme i to je minimalac. I to je odlicno za pocetak gdje ne znas jezik i kreces od 0.
Evo upravo je aktualno u Njemackoj problem satnica u dostavljackim firmama, DHL i UPS najvece firme u tom sektoru drze standard i drže se propisa. Svi ostali angaziraju manje firme, cak i iz Poljske, Ceske itd koji radniku isplate satnicu od 4-5€, ljudi rade po 15h, mnogi i na crno i nemaju nikakva prava.
Sad bih mogla naci isto ovako koliko zaradi dostavljac pa da mi izbaci DHL Brutto a ovamo skroz druga prica.
Ovo sto ja spominjem je satnica od 9,50€ preko Zeitfirme i to je minimalac. I to je odlicno za pocetak gdje ne znas jezik i kreces od 0.
Evo upravo je aktualno u Njemackoj problem satnica u dostavljackim firmama, DHL i UPS najvece firme u tom sektoru drze standard i drže se propisa. Svi ostali angaziraju manje firme, cak i iz Poljske, Ceske itd koji radniku isplate satnicu od 4-5€, ljudi rade po 15h, mnogi i na crno i nemaju nikakva prava.
Sad bih mogla naci isto ovako koliko zaradi dostavljac pa da mi izbaci DHL Brutto a ovamo skroz druga prica.
- insomnia78
#6779 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne mozes ti to dokazati ljudima. On vidio na googlu pise dvije hiljadeSuzie Q wrote:Mozda radnici na traci toliko imaju kada rade direktno za tvornicu i to uz nocne sate, rad vikendom itd iako mi cifre djeluju pretjerano.
- HAVANA
#6780 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kakav minimalac 2000,jaran mi radi 18 godina na BASF-u 1900 eura izadje.Izolacija.
- edo_79
#6781 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Hajd to sve insomnia ... ali ja još ne vidjeh nijednog/ nu da je otišao vani i vratio se .... jebem li ga i taj minimalac višeinsomnia78 wrote:Ne mozes ti to dokazati ljudima. On vidio na googlu pise dvije hiljadeSuzie Q wrote:Mozda radnici na traci toliko imaju kada rade direktno za tvornicu i to uz nocne sate, rad vikendom itd iako mi cifre djeluju pretjerano.
- insomnia78
#6782 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pise na gugluHAVANA wrote:Kakav minimalac 2000,jaran mi radi 18 godina na BASF-u 1900 eura izadje.Izolacija.
- insomnia78
#6783 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja vala jesam. Osim toga ljudi upadnu u semu, prodaju stvari, zaduze se, sramota ih, bice bolje...edo_79 wrote:Hajd to sve insomnia ... ali ja još ne vidjeh nijednog/ nu da je otišao vani i vratio se .... jebem li ga i taj minimalac višeinsomnia78 wrote:Ne mozes ti to dokazati ljudima. On vidio na googlu pise dvije hiljadeSuzie Q wrote:Mozda radnici na traci toliko imaju kada rade direktno za tvornicu i to uz nocne sate, rad vikendom itd iako mi cifre djeluju pretjerano.
Ne kazem da je pod moranjem tako ali pricaju se samo uspjesne price. One druge se kriju
- HAVANA
#6784 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I ovo vala vise,gledajte siru sliku ne samo vasa godista.Meni je 48.36 ljudi se slovom i brojem vratilo od mojih poznanika i prijatelja. I svi rade,neki i bolje nego vani.2 covjeka sto ja znam su se vratila u bih i opet otisli.Ispijali kafe povazdan i vrnuli se kad su presusili.edo_79 wrote:Hajd to sve insomnia ... ali ja još ne vidjeh nijednog/ nu da je otišao vani i vratio se .... jebem li ga i taj minimalac višeinsomnia78 wrote:Ne mozes ti to dokazati ljudima. On vidio na googlu pise dvije hiljadeSuzie Q wrote:Mozda radnici na traci toliko imaju kada rade direktno za tvornicu i to uz nocne sate, rad vikendom itd iako mi cifre djeluju pretjerano.
- HAVANA
#6785 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa i ja sam izolaciju radio na BASF-u,pa kod kineza prao sudje,kod turcina vozio pice,krecio...pa tek onda otvorio firmu.E nije me zapo guz niciji,jebaji ga,tad bi ga opro serbez,ko plati...vjesticanametli wrote:![]()
![]()
svi perete guzice a havana baca suplju oko izolacije i jaran mu isto pere
![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6786 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dvaput krenuo, dvaput se vratio.
E, nećeš.
E, nećeš.
- vjesticanametli
#6787 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ma nemoj ba sad turcin kinez....samo pranjeHAVANA wrote:Pa i ja sam izolaciju radio na BASF-u,pa kod kineza prao sudje,kod turcina vozio pice,krecio...pa tek onda otvorio firmu.E nije me zapo guz niciji,jebaji ga,tad bi ga opro serbez,ko plati...vjesticanametli wrote:![]()
![]()
svi perete guzice a havana baca suplju oko izolacije i jaran mu isto pere
![]()
Trebalo mi.
Nego onaj se nije javio
- O'zone
- Globalni moderator
#6788 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Banned userinsomnia78 wrote:Ne mjesaj mi djete u debilne rasprave da te ne dodjem isamaratiJimmy McNulty wrote:Naravno da ne zelim. Ne bih sebi mogao oprostit da voljene vidjam samo vikendom preko skajpa ko ti svoju priincezu nakon sto si ostavljen ko kakav kucic. I ne kmecim vise, legla diploma prosle sedmice, posao je tu na vidiku, ljepotainsomnia78 wrote: A pa ti ne zelis? Dusa draga.
Zato valjda kmezis po forumu, portalima i klixu hadzijice![]()
Nadam se da ce ti zena dopustit da malu vidjas makar svaki drugi vikend, mada kakav si, djetetu je vjerovatno bolje bez tebe. Haj sad idi peri tanjire, 1200 eura se nece sami zaradit.
» Jimmy McNulty » insomnia78
7 dana
- 512MB
#6789 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To sto ti pajdo insomnia ne zna citat nije moj probleminsomnia78 wrote:Pise na gugluHAVANA wrote:Kakav minimalac 2000,jaran mi radi 18 godina na BASF-u 1900 eura izadje.Izolacija.
- 512MB
#6790 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa onda napisi tako, da radi preko Zeitfirme i nekih muljaza.Suzie Q wrote:Mozda radnici na traci toliko imaju kada rade direktno za tvornicu i to uz nocne sate, rad vikendom itd iako mi cifre djeluju pretjerano.
- vjesticanametli
#6791 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jel taj na traci s putovnicom ili bosanskom sarom...jer vizu za zajtfirmu ne daju
- haubica_i_to_teshka
#6792 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mogucnost izbora.HAVANA wrote: I ovo vala vise,gledajte siru sliku ne samo vasa godista.Meni je 48.36 ljudi se slovom i brojem vratilo od mojih poznanika i prijatelja. I svi rade,neki i bolje nego vani.2 covjeka sto ja znam su se vratila u bih i opet otisli.Ispijali kafe povazdan i vrnuli se kad su presusili.
Mnogi nemaju i tu je problem.
U slucaju belaja (rata/elementarnih nepogoda
Onim drugim...
p.s.lako mi je za tebe... SDA clanska broj 005
- int21
#6793 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Na tarabi pise p...., a nije.insomnia78 wrote:Pise na gugluHAVANA wrote:Kakav minimalac 2000,jaran mi radi 18 godina na BASF-u 1900 eura izadje.Izolacija.
-
sumirprimus
#6794 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ja tek na pitanju ovog odlaska kontam imam vise ovih ja u glavi.
jedan bi da ide, a drugi bi ko da ostane.
a treci bi i tam i vam.
haos
a treci bi i tam i vam.
haos
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6795 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma samo kažeš odoh, pa ako te šta spriječi, onda ti je jasnosumirprimus wrote:ja tek na pitanju ovog odlaska kontam imam vise ovih ja u glavi.
a treci bi i tam i vam.
haos
- Blixen
#6796 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ja imam utisak da se ovdje polemise samo o minimalcu
jeli moguce da su svi koji zive vani na minimalcu?
- 512MB
#6797 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Rijetkost je da se zavrsi na minimalcu.
-
Suzie Q
#6798 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Prelistaj malo unatrag koju stranicu, tamo oko kupovine nekretnina i dionica, vidi cifre pa zakljuci sam.Blixen wrote:ja imam utisak da se ovdje polemise samo o minimalcu![]()
-
Suzie Q
#6799 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije rijetkost da se počne tako a kako ce se dalje izboriti je do osobe.512MB wrote:Rijetkost je da se zavrsi na minimalcu.
- 512MB
#6800 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Rijetkost - je - da - se - ZAVRSI - na - minimalcu.Suzie Q wrote:Nije rijetkost da se počne tako a kako ce se dalje izboriti je do osobe.512MB wrote:Rijetkost je da se zavrsi na minimalcu.