Vjerovatno bi išao na G403 ili DeathAdder Elite. Navedeni Kingstonov nije loš na osnovu Rocket Jump Ninja recenzije, ali djeluje malo "jeftin".
Ionako se "korpa" puni na PIKu da se uzme svašta

Moderator: Benq

izgleda da dosta ljudi ima sličan problem (iskakalo mi po forumima prošle godine)Arslan_11 wrote:Ima li iko ovdje iz sarajeva sa ryzen konfiguracijom? Imam problem, imam cpu plocu i ram, nece da boot-a. Uzeo sam novu plocu medjutim isto. E sad nova nova ploca ne podrzava ryzen 5 1400 od prvog biosa pa ne znam vise sta je crklo jel cpu il ram. Uglavnom ne boota nema beep-ova, stim sto se nova oca restartuje stalno, cuje se po coolerima.
Ako ima neko da probam bar cpu da vidim jel on ok.
dammitArslan_11 wrote:Da mogu do bioaa lako bih ja.
SimpaBloo wrote:dammitArslan_11 wrote:Da mogu do bioaa lako bih ja.
jbg mogu ti ponuditi ono što si vjerovatno već i sam probao (nešto pali samo ako je fast boot off)
ubi boga u del key ili f11
cmos restart
updejt biosa u msi
odstraniti os drive
ili ga fikni kroz prozor(zajebavam se)
sretno i kopaj po forumima prolly ima neki solution
znaci kako sam i mislio,bezvezno pumpanje i marketingferratilis wrote:Imas ljudi koji stave 10000 DPI i onda u igri postave sensitivity na 0.1 ili tako neki mali broj. Tvrde da na taj nacin senzor bolje skenira povrsinu, ali mislim da je to subjektivnoZnam da korejanski Starcraft profesionalci koriste nenormalno visok DPI jer koriste uglavnom box select da biraju jedinice i tastaturu za sve ostalo i prave puno malih pokreta pa ne zele da im se umara ruka, ali ni oni nikad ne idu preko 3200.
Evo primjer, vide se minimalni pokreti misa, ali preciznost nadoknadjuje tastaturom
I just tried being funny i od pomoćiArslan_11 wrote: Simpa![]()
Kopam evo danima, poslije ploce je ram na tapeti, al mi se nedaju pare i za ram da bih zakljucio da je cpu problem
Zašto si kupio novu ploču (a i ryzen 1400Arslan_11 wrote:Ima li iko ovdje iz sarajeva sa ryzen konfiguracijom? Imam problem, imam cpu plocu i ram, nece da boot-a. Uzeo sam novu plocu medjutim isto. E sad nova nova ploca ne podrzava ryzen 5 1400 od prvog biosa pa ne znam vise sta je crklo jel cpu il ram. Uglavnom ne boota nema beep-ova, stim sto se nova oca restartuje stalno, cuje se po coolerima.
Ako ima neko da probam bar cpu da vidim jel on ok.
Tu sam i gledao, mogu promijeniti samo napone za ram, neki 2.5 V napon i +1.8 V napon, ničeg drugog nema (osim XMP-a i mogućnosti promjene radnog takta procesora koji se ne podešava ručno već imaju vrijednosti koje su oni zadali, a povećavaju se za nekoliko 100 MHz.Chstal wrote:Instaliraj bios 3.1 verziju ili idi na 3.3 verziju. Osim toga naponi ti se nalaze na OC tweekeru.Zaboravio sam spomenuti, odabrao sam Asrock AB350M, da stvar bude još čudnija nema ni opcije za mijenjanje napona za procesor (moguće je da su dodali u nekom novijem biosu, ali opet nema smisla, a usto napon od 1.35V za RAM je previše (označava crvenom bojom)).Što se tiče RAM-a odabrao sam Gskill (postoji samo jedan model brzine 3 GHz i kapaciteta 8 GB).
Uspjelo ti je prvo ovo drugBloo wrote:I just tried being funny i od pomoćiArslan_11 wrote: Simpa![]()
Kopam evo danima, poslije ploce je ram na tapeti, al mi se nedaju pare i za ram da bih zakljucio da je cpu problem![]()
anyway, sretno, ako mi šta izleti na nekim obskurnim forumima, a da ne podrazumijeva issue sa ramom, dojavim
Zašto nisi jednostavno reklamirao prvu ploču?Arslan_11 wrote:Uspjelo ti je prvo ovo drugBloo wrote:I just tried being funny i od pomoćiArslan_11 wrote: Simpa![]()
Kopam evo danima, poslije ploce je ram na tapeti, al mi se nedaju pare i za ram da bih zakljucio da je cpu problem![]()
anyway, sretno, ako mi šta izleti na nekim obskurnim forumima, a da ne podrazumijeva issue sa ramom, dojavim. Hvala i salji link da vidimo gdje se to zavlacis.
@DaShip
Zato sto je sa prvom plocom sve radilo bez problema. Odjednom no beep no post no boot. Zujalica se ne cuje i toga me je strah, jer obicno se bez rama prijavi, kada je tako onda je ploca ili cpu. Sto se tice ne kompatibilnosti zna se desiti da nece sa boota ako nije bios od kojeg je oficijelno i podrzan taj cpu.
Jesi pogledao pinove od CPU-a, da se nije koji savio ili ne daj Bože otkinuo?!Arslan_11 wrote:Uspjelo ti je prvo ovo drugBloo wrote:I just tried being funny i od pomoćiArslan_11 wrote: Simpa![]()
anyway, sretno, ako mi šta izleti na nekim obskurnim forumima, a da ne podrazumijeva issue sa ramom, dojavim. Hvala i salji link da vidimo gdje se to zavlacis.
@DaShip
Zato sto je sa prvom plocom sve radilo bez problema. Odjednom no beep no post no boot. Zujalica se ne cuje i toga me je strah, jer obicno se bez rama prijavi, kada je tako onda je ploca ili cpu. Sto se tice ne kompatibilnosti zna se desiti da nece sa boota ako nije bios od kojeg je oficijelno i podrzan taj cpu.
Jesi probao ono što sam rekao za RAM?Pošto možeš ući u BIOS pogledaj da li prepoznaje procesor i RAM, također pogledaj da li ti je zujalica pravilno instalirana.Arslan_11 wrote:Dobio sam kompletan racunar nov al bez garancije. Da sam mogao reklamirati, reklamirao bih. Pod boot mislim kada prodje post screen. Problem je sto je ekran crn no signal.
Gledao ssm pinove ok su svi.
Mislim da ne moze do biosa dociDaShip wrote:Jesi probao ono što sam rekao za RAM?Pošto možeš ući u BIOS pogledaj da li prepoznaje procesor i RAM, također pogledaj da li ti je zujalica pravilno instalirana.Arslan_11 wrote:Dobio sam kompletan racunar nov al bez garancije. Da sam mogao reklamirati, reklamirao bih. Pod boot mislim kada prodje post screen. Problem je sto je ekran crn no signal.
Nisi li rekao da ti je radio prvi prijedlog od jednog člana (da "lupaš" po f8/del)?Dakle pojavi ti se logo od proizvođača matične ploče ali ne možeš ući u BIOS?Bloo wrote:Mislim da ne moze do biosa dociDaShip wrote:Jesi probao ono što sam rekao za RAM?Pošto možeš ući u BIOS pogledaj da li prepoznaje procesor i RAM, također pogledaj da li ti je zujalica pravilno instalirana.Arslan_11 wrote:Dobio sam kompletan racunar nov al bez garancije. Da sam mogao reklamirati, reklamirao bih. Pod boot mislim kada prodje post screen. Problem je sto je ekran crn no signal.
Ja sam mu predlozila da lupa.po del ili f11...ili da drzi tipku i onda upali masinuDaShip wrote: Nisi li rekao da ti je radio prvi prijedlog od jednog člana (da "lupaš" po f8/del)?Dakle pojavi ti se logo od proizvođača matične ploče ali ne možeš ući u BIOS?
Dakle ničeg nema (cijelo vrijeme monitor nikakav signal ne prima)?Ni logo-a od ploče (nisi li rekao da se pojavi?)?Arslan_11 wrote:No signal drug.