Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dimitrov

#6776 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by dimitrov »

Jao Komšića. Podsjeti me na paničare sa foruma :-)
ragib

#6777 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by ragib »

Bošnjački političari bi trebali mudro i hinjavo voditi politiku. Ne treba nigdje žuriti, pogotovo ne u nato, pa ko god ima pameti vidi kako je ukrajna žurila i dovela time svoj narod u težak položaj, sad recimo bi odmah predsjednik ukrajne prihvatio ponudu o vojnoj neutralnoj za mir, jer je vidio da taj zapad ipak čuva svoju guzicu u ovom slučaju. Mislim da bisnjacki predstavnici trebaju štiti svoj narod od ratova nije ovo nešto lokalno, pa mogu naši borci nešto napraviti, ovo je očigledno uvod u novi svjetski poredak i treba pričekati kako će se situacija na terenu odvijati i mudro poteze povlačiti da običan narod ne gine.
PM72

#6778 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by PM72 »

Thorgerson wrote: 19/03/2022 02:33 Ovo sto Ivo radi nije ok. Samo uvlaci paniku. Gdje je odgovornost?

Jel on shvata da ovim izjavama doprinosi daljem razdoru? Da svakom izjavom se naoruza mozda jedan bosnjak, al isto tako i hrvat i srbin.

Suti ba. Ako znas nesto, dojavi to osobama koje trebaju da znaju. Sta blebeces ko tetka kakva po tvu jebote.

I jos nesto koliki god broj bio vojnika. Opet su profesionalci i efikasnost im je 50x veca od civila sa oruzjem. Ja i moja generacija pusku ne znamo drzat. I kakva korist da nas evo i naoruzas, pa to bi padalo ko patke okolo.

Znamo svi da se nesto trebalo desiti, nesto se planiralo. Ne kazem da ne treba biti spreman uvijek na sve. Ali ovo panicarenje, ne vodi nigdje.

Mislim da ni ukrajinci nisu ovoliko panicarili sa 140.000 ruskih vojnika na njihovim granicama. Nego su se spremali.
U posljednje vrijeme osjetno je porasla prisutnost u medijima političkih Metuzalema kojima je očigledno dosadno.Dobili su sve,od najvećih penzija,kuća,stanova...ali im fali malo vlasti ili pažnje.Te pezionisani generali,Haris Silajdžić,Ivo Komšić,Ganić,Miro Lazović...svi seru i oni bi kao bolje,drugačije,tu smo ako treba itd,itd...

Nisam pratio jer me ne zanima ali mi ukućani kažu kao je Ivo Komšić rekao da će biti rata,kako ćemo biti napadnuti,da spremamo puške itd...što se ne bavi pčelama na imanju u Kreševu i što se ne pozabavi unučadima jebo ga rat...
ragib

#6779 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by ragib »

PM72 wrote: 19/03/2022 09:34
Thorgerson wrote: 19/03/2022 02:33 Ovo sto Ivo radi nije ok. Samo uvlaci paniku. Gdje je odgovornost?

Jel on shvata da ovim izjavama doprinosi daljem razdoru? Da svakom izjavom se naoruza mozda jedan bosnjak, al isto tako i hrvat i srbin.

Suti ba. Ako znas nesto, dojavi to osobama koje trebaju da znaju. Sta blebeces ko tetka kakva po tvu jebote.

I jos nesto koliki god broj bio vojnika. Opet su profesionalci i efikasnost im je 50x veca od civila sa oruzjem. Ja i moja generacija pusku ne znamo drzat. I kakva korist da nas evo i naoruzas, pa to bi padalo ko patke okolo.

Znamo svi da se nesto trebalo desiti, nesto se planiralo. Ne kazem da ne treba biti spreman uvijek na sve. Ali ovo panicarenje, ne vodi nigdje.

Mislim da ni ukrajinci nisu ovoliko panicarili sa 140.000 ruskih vojnika na njihovim granicama. Nego su se spremali.
U posljednje vrijeme osjetno je porasla prisutnost u medijima političkih Metuzalema kojima je očigledno dosadno.Dobili su sve,od najvećih penzija,kuća,stanova...ali im fali malo vlasti ili pažnje.Te pezionisani generali,Haris Silajdžić,Ivo Komšić,Ganić,Miro Lazović...svi seru i oni bi kao bolje,drugačije,tu smo ako treba itd,itd...

Nisam pratio jer me ne zanima ali mi ukućani kažu kao je Ivo Komšić rekao da će biti rata,kako ćemo biti napadnuti,da spremamo puške itd...što se ne bavi pčelama na imanju u Kreševu i što se ne pozabavi unučadima jebo ga rat...
Mi kao mala zemlja trebamo sad rusiji neke sankcije postavljati, pa jarane nismo mi tako jaki da se u svjetske sukobe mjesamao nismo ni americi sankcije uvodili nakon agresije na Irak.
Last edited by ragib on 19/03/2022 09:57, edited 1 time in total.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#6780 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Leon16v »

Prije 10ak dana na nekom skupu, gdin Ivo Komšić reče da je Rusija sposobna spustiti 10k ili 50k vojnika (nisam siguran) u RS

Da bi jučer isto rekao da su sve NATO članice uz granicu sa Ru zatvorile granice za bilo kakav prolazak.

:mrgreen:
Thorgerson

#6781 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Thorgerson »

Hladno je rekao 50.000 vojnika.

Znaci na ukrajinu su poslali 150 000, ali eto u bosnu ce 50000.

Pa jebote.
jefff

#6782 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by jefff »

Imamo li mi Patriot sistem? Nesto u tom rangu?
Hrmpallier

#6783 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Hrmpallier »

jefff wrote: 19/03/2022 10:06 Imamo li mi Patriot sistem? Nesto u tom rangu?
:-) :-)
Prpa.ba

#6784 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Prpa.ba »

Imamo. Rasporedjivanjem strateskih Harisa Zahiragica i Fikri Prevljaka sposobni smo oboriti sve sto protivnici mogu poslati zrakom.
PM72

#6785 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by PM72 »

Leon16v wrote: 19/03/2022 09:43 Prije 10ak dana na nekom skupu, gdin Ivo Komšić reče da je Rusija sposobna spustiti 10k ili 50k vojnika (nisam siguran) u RS

Da bi jučer isto rekao da su sve NATO članice uz granicu sa Ru zatvorile granice za bilo kakav prolazak.

:mrgreen:
Kako? Kuda? Avionom nema kuda,brodom takođe,jedino podmornicama kroz Dunav ali ih jebe hidrocentrala Đerdap.Ili da kopaju tunel ispod Rumunije
plavi_E

#6786 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by plavi_E »

Penicilin wrote: 18/03/2022 22:18 OSBiH zaslužuje puno veće poštovanje i povjerenje građana BiH a naročito ovih nekih profesora, političara, analitičara, novinara i ostalih karinaša. Ako već hoće da konstruktrivno nastupaju u javnosti vezano za OSBiH neka se otvoreno zalažu za povećanje budžeta za odbranu, za povećanje plata vojnika za modernizaciju opreme i uslova u kasarnama itd. Hajde nek neko ovako u Hrvatskoj ili Srbiji omalovažavajuće govori o vojsci. Jebali bi mu mater svi redom
OS BiH, vojna proizvodnja cesto su meta mrdjupolticke borbe i "normalno" je tad da pljujes po sistemu odbrane. Na zapadu se nekad sistem odbrane predstvlja slab i tako se koristi kao opravdanje kad treba izdvoiti vise novca. To u BiH ne funkcionise jer blokada budzeta OS dolazi iz Zagreba i Beograda.
plavi_E

#6787 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by plavi_E »

A sta ce ti patriot protiv ovog vucicevog cemera od avijacije. Pa Stingeri su prejaki zanjih. Predpostavljam da si postavio ovo pitanje jer vjerujes mitomanskim lazima da nebo iznad BiH niko ne cuva i da se vise nikad nece moci uspostaviti no fly zone. To je laz! Zona zabranane letenja nije nikad ni bila ukinita i uspostavljena je na neograniceno vrijeme. Nebo iznad BiH je "punopravni clan" NATO pakta.

Ali i bez tog "clanstva" bosanskog neba u NATO-u je i ovaj postojeci PVO sa Stingerima i KUB-ovima dovoljan za vucicevu avijaciju.
plavi_E

#6788 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by plavi_E »

Tvrditi da ce NATO clanice poslati i jednog svog vojnika na teritoriju iznad koje je nebo "divlji zapad" nije pod nicijom kontrolom mogu samo mitomani ispranog mozga.
atmel

#6789 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by atmel »

:lol: :lol: :run:
plavi_E

#6790 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by plavi_E »

Zabrinjavajuce je to sto je i BiH bila dio jrdnog plana sa Ukrajinom. Sve sto se je dogadjalo u Srbiji zadnjih godina naoruzavanje, povlacenje zlatnih i deviznih rezervi iz inostranstva u Srbiju, gomilanje raznih zaliha ukazuje na to. Dodikovo dizanje tenzija zadnjih nekoliko mjeseci i odgadjanje povlacenja ovlasti na 6 mjeseci da padnu bas u vrijeme agresije na Ukrajinu...
Pa i reakcija EUFOR-a i NATO-a su takodje jasni pokazatelji da se je nesto spremalo.

Problem je sto plan i dalje postoji samo ga izvrsioci u regionu odbijaju sprovesti jer je cemer od ruske vojske zaglibio u Ukrajini.
prasoje

#6791 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by prasoje »

plavi_E wrote: 19/03/2022 13:15 A sta ce ti patriot protiv ovog vucicevog cemera od avijacije.
Za vas je ta avijacija supersila. :-D
plavi_E wrote: 19/03/2022 13:52
Zabrinjavajuce je to sto je i BiH bila dio jrdnog plana sa Ukrajinom... povlacenje zlatnih i deviznih rezervi iz inostranstva u Srbiju...
Neki dokaz za ovo ili lupaš po običaju? I koliko je to deviznih rezervi Srbija povukla?
archi_a

#6792 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

Image

Za svu uvaženu gospodu koja voli da čita između redova. Nadam se i da je uvaženi Komšić zadovoljan porukom. :D
plavi_E

#6793 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by plavi_E »

Glavni izvrsioc dogovora sa Putinom je neki dan obecao da nikad nece odcijepiti manji bosanskohercegovacki entitet.
:lol:

Na sta Rusija spade da su im takvi tipovi saveznici.
prasoje

#6794 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by prasoje »

"#JačiTogether" :facepalm:

Svaka čast, Nejtou!
Mraka

#6795 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Mraka »

Treba nas i našu generaciju koja ne zna pušku držat provest kroz neku obuku barem 15ak/20 dana za svaki slučaj :D :bih:
plavi_E

#6796 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by plavi_E »

NATO je sebi osigurao pristup bh. teritoriju i nebu za vijek vijekova tj. dok god postoji. I to bez ikakvog famoznog clana 5. Clanstvo BiH u NATO ne bi nista vise omogucilo NATO-u nego sto i sad ima. Clanstvo bi samo razbilo mitomaniju o odcjepljenju.
plavi_E

#6797 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by plavi_E »

Glavni problem clanstva BiH u NATO je u tome sto Vulin nebi imao pred kim u Bijeljini bulazniti o "srpskom svetu". Jer mu niko nebi vjerovao u to. Mada i sad kad je javnost vidjela kakve ovlasti ima NATO u BiH sve manje vjeruje u Vulina i njegove bajke.
jefff

#6798 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by jefff »

Sta je to Patriot i sistemi slicni njemu?
GandalfSivi

#6799 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by GandalfSivi »

Sta ce nam Patriot, imamo Aviano na 10 minuta letenja…
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#6800 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Str0nz »

plavi_E wrote: 19/03/2022 13:52 Zabrinjavajuce je to sto je i BiH bila dio jrdnog plana sa Ukrajinom. Sve sto se je dogadjalo u Srbiji zadnjih godina naoruzavanje, povlacenje zlatnih i deviznih rezervi iz inostranstva u Srbiju, gomilanje raznih zaliha ukazuje na to. Dodikovo dizanje tenzija zadnjih nekoliko mjeseci i odgadjanje povlacenja ovlasti na 6 mjeseci da padnu bas u vrijeme agresije na Ukrajinu...
Pa i reakcija EUFOR-a i NATO-a su takodje jasni pokazatelji da se je nesto spremalo.

Problem je sto plan i dalje postoji samo ga izvrsioci u regionu odbijaju sprovesti jer je cemer od ruske vojske zaglibio u Ukrajini.
To stoji, cak je u jednom trenutku srpski svEt bio ispred Ruskog svEta u razvoju, tamo negdje oko nove godine, onda nesto zapelo.

Nego, sto se tice no-fly zone, da li bi to znacilo da ne bi ni neki "cisto teoretski" Bajro negdje iznad BiH mogao poljetjeeti .. :(
Post Reply