vjerovatno po ovom zakonuJanjicar wrote:KAko su mu mogli naplatiti kaznu kada prema Deklaraciji Ljudskih prava osoba ima pravo na slobodu okupljanja i udruživanja (čl. 20.) ?? Da li su narusena ovdje ljudska prava?House wrote:Banjalučanin izašao na proteste i platio kaznu 550 KM
Draško Ćup, nezaposleni magistar farmcija iz Omarske morao je platiti kaznu od 550 KM nakon što je protestovao na banjalučkom Trgu Krajine želeći ukazati na preveliku nezaposlenost među mladima.
![]()
Dodo kara
PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
vade_mecum
#6776 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
#6777 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
De nek' mi neko objasni sta ce se promijeniti¸kad ce izbori u oktobru i opet ce isti pobijediti 100%. Koja je svrha onda ovih plenuma i sl. Na kraju ce biti "djaba ste krecili (rusili)"
-
underwater
#6778 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Moze jedino na hajr izac 1) da se naprave protesti 2) tijekom istih POVALE SVE BANKE ....a onda nek vlada ko oce, nek se jebu s praznom haznomAmorJuve wrote:Ljudi da vas pitam par pitanja, laickih... (lektore i pametnjakovice molim da mi ne odg. nego sta konkretno i ako ovo sve ima smisla sto pitam neka odg.)
U Zenici sazivaju plenum. Totalno sam protiv svih ovih ljudi koji vode proteste, jedan profa u kafani daje ocjene, govore i mito da prima, svasta nesto. Drugi do neki dan na bingu zivot izgubi, nigdje veze lik s politikom i mladima Zenice.
Eh sad pitanje, ko ce izabrat te neke buduce skupstinare premijere ministre? Plenum, ok ali kako? Ko ce glasati za te ljude i kako? Oni sabrat ljude od Usore,Tesnja, Maglaja, Zavidovica pa do Olova, Varesa, Breze? Sve mi djeluje nemoguce totalno.
Ja da vjerujem da je neko posten jer je kao gradjanin i nije politicar, posten bez zakona, ma daj...
I jos jedno pitanje za vas koji znate tematiku, ja sam IT inace bez posla naravno. Zar nije lakse bilo proteste napraviti, blokirati vlade dati zahtjeve za da smanje plate, da smanje ovo da ispitaju ono da vako nako... Ne dati da izadju dok sami ne donesu zakone koji ce ih trapat u zatvore?
Hvala
Sve drugo je rusenje drzave.
- Lakat Jebić
#6779 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
kakvo okupljanje i udruzivanje, s kim se okupio, sam sa sobom?Janjicar wrote:KAko su mu mogli naplatiti kaznu kada prema Deklaraciji Ljudskih prava osoba ima pravo na slobodu okupljanja i udruživanja (čl. 20.) ?? Da li su narusena ovdje ljudska prava?House wrote:Banjalučanin izašao na proteste i platio kaznu 550 KM
Draško Ćup, nezaposleni magistar farmcija iz Omarske morao je platiti kaznu od 550 KM nakon što je protestovao na banjalučkom Trgu Krajine želeći ukazati na preveliku nezaposlenost među mladima.
![]()
Dodo kara
-
AmorJuve
#6780 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ok nije problem, nisam svatio i hajde nek sam i budala, ti si pametan. De mi onda objasni i ovo iznad sto ne znam? Prosvjetli me.emigrazione wrote:Ocito nisi u toku, svako normalan i dobronamjeran se cudi zasto se nije od pocetka krenulo sa tim zahtjevima...ali fazon je sto to uopste nije ni bio povod ovih protesta, sad je to valjda i najvecim budalama jasnoI jedno pitanje za vas koji znate tematiku, ja sam IT inace bez posla naravno. Zar nije lakse bilo proteste napraviti, blokirati vlade dati zahtjeve za da smanje plate, da smanje ovo da ispitaju ono da vako nako... Ne dati da izadju dok sami ne donesu zakone koji ce ih trapat u zatvore?
-
Nokian808
#6781 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
AmorJuve wrote:Ljudi da vas pitam par pitanja, laickih... (lektore i pametnjakovice molim da mi ne odg. nego sta konkretno i ako ovo sve ima smisla sto pitam neka odg.)
U Zenici sazivaju plenum. Totalno sam protiv svih ovih ljudi koji vode proteste, jedan profa u kafani daje ocjene, govore i mito da prima, svasta nesto. Drugi do neki dan na bingu zivot izgubi, nigdje veze lik s politikom i mladima Zenice.
Eh sad pitanje, ko ce izabrat te neke buduce skupstinare premijere ministre? Plenum, ok ali kako? Ko ce glasati za te ljude i kako? Oni sabrat ljude od Usore,Tesnja, Maglaja, Zavidovica pa do Olova, Varesa, Breze? Sve mi djeluje nemoguce totalno.
Ja da vjerujem da je neko posten jer je kao gradjanin i nije politicar, posten bez zakona, ma daj...
I jos jedno pitanje za vas koji znate tematiku, ja sam IT inace bez posla naravno. Zar nije lakse bilo proteste napraviti, blokirati vlade dati zahtjeve za da smanje plate, da smanje ovo da ispitaju ono da vako nako... Ne dati da izadju dok sami ne donesu zakone koji ce ih trapat u zatvore?
Hvala
Ja ću sutra na plenumu u SA pokušati upravo to - nikakav pokušaj grabljenja vlasti kroz smjenu federalne vlade već samo uobličiti JASNE i ISKLJUČIVO SOCIO-EKONOMSKE zahtjeve prema vladi i dati im rok od mjesec dana da ih ispune.
Ako ih ne ispune onda pritisak svim sredstvima i kazna na izborima koji trebaju dati vlast a ne ulica!
Ulica i bunt trebaju dati NOVA pravila igre i pravednije društvo a ne uhljebljenje raznih aktivista i pripadnika NVO koji bi se igrali malo vlade!
-
Nero Histrion
#6782 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Izjavili da je vrijedjao (valjda Dodu onim transparentomx_lecter wrote:Janjicar wrote:KAko su mu mogli naplatiti kaznu kada prema Deklaraciji Ljudskih prava osoba ima pravo na slobodu okupljanja i udruživanja (čl. 20.) ?? Da li su narusena ovdje ljudska prava?House wrote:Banjalučanin izašao na proteste i platio kaznu 550 KM
![]()
Dodo kara
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- ExNihilo
#6783 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
E, moj Alfons. U kakvoj ti zabludi živiš.Alfons Kauders wrote:
da ne bude ko u zenici, gdje par stotina ljudi trazi smjenu prilicno popularnog nacelnika koji je dobio ogromnu vecinu glasova gradjana (lik je iz sda i godinama mu niko nije "prisio" nista, a trudili su se)
- Danguba
#6784 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Lakat Jebić wrote: kakvo okupljanje i udruzivanje, s kim se okupio, sam sa sobom?

SLIKA GODINE
- Picajzla
#6785 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kazu dusevno poremecen i onda mu hladno uruce kaznu od 550 KMHouse wrote:Banjalučanin izašao na proteste i platio kaznu 550 KM
- O'zone
- Globalni moderator
#6786 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
[quote="Janjicar"
mater mu cigansku ebem... Ne znam zasto se momak ne obrati ako vec nije Helsinskom komitetu il kome vec ko je zaduzen za ljudska prava.[/quote]
Ovo je samo upozorenje za one koji razmišljaju o tome da izađu na ulicu. 550 KM nije mala para
mater mu cigansku ebem... Ne znam zasto se momak ne obrati ako vec nije Helsinskom komitetu il kome vec ko je zaduzen za ljudska prava.[/quote]
Ovo je samo upozorenje za one koji razmišljaju o tome da izađu na ulicu. 550 KM nije mala para
- gnjev
#6787 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pa vjerovatno ce slijedeci izabrani biti manje bahati ,masa je pokazala da zna biti I nasilna . A vidis da nasi politicari samo razumiju taj jezik. Doduse moglo je to I jos zesce I jace al ne bih sad o tome da me sipa ujutro ne bi budilaPicajzla wrote:De nek' mi neko objasni sta ce se promijeniti¸kad ce izbori u oktobru i opet ce isti pobijediti 100%. Koja je svrha onda ovih plenuma i sl. Na kraju ce biti "djaba ste krecili (rusili)"
- Reglan
#6788 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Sto ne bi razjasnili stvari Libero.-LIBERO- wrote: Mogli bu dugo o tome sta znaci "normalni protesti", ali ne zelim vise o tome.
Zahtjeva ima. Cak uopste nisu previse razliciti kod vecine ljudi, ako se uzme u obzir da na ulici imas koliko hoces individuslnih prica, problema, sudbina...i ako uzmes u obzir da imas barem 2-3, mozda i vise, razlicita pogledfa na potencijalno rjesenje.
Kada se sve to uzme u obzir, zahtjevi su jako definisani. Ima ih vec, sem ako se ne pravis da ne znas ni za njih. To je najlakse.
Druga stvar, a zapravo prva. Artikulacija u hodu, ao sto se sada i desava, je nesto sto odaje, mozda, utisak da stavovi i zahtjevi nisu slozni. Evo prilike. Plenum gradjana Sarajeva, pa bujrum.
Recimo, za mene normalni protesti su oni koji imaju svog vodju.
Dakle imas covjeka koji zastupa gradjansku masu i prenosi njihove zahtjeve odgovarajucem tijelu,u ovom slucaju federalnoj vladi.
Ta osoba prije svega treba da bude glas naroda i da nema privatne ciljeve nego iskljucive produzena ruka naroda.
Zahtjeve trebaju biti oni nuzni koji ce donjeti brza rijesenja i napredak u sto skorije vrijeme.Naravno zahtjevi trebaju biti realni a ne traziti nesto nemoguce (citaj ukidanje kantona jer se kosi sa ustavom)
Ako se vec bori protiv vladajucih stranaka onda iskljuciti ljude koji imaju stranku koja ih gura i gleda svoje interese(jucer pregovaraci iz SBB)
Protesti trebaju biti civilizovani i ne ugrozavati kako gradjansku imovinu tako i gradjanske zivote.Ne blokirati grad jer evo dokazano da se time nista nije postiglo.
Protestima ne krsiti zakone jer istim se zagovara zakonska drzava.
Samo neke osnovne stavke koje meni predstavljaju "normalne" proteste.
- Janjicar
#6789 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ovo nije bilo okupljanje gradjana nego jedne osobe ?vade_mecum wrote:vjerovatno po ovom zakonuJanjicar wrote:KAko su mu mogli naplatiti kaznu kada prema Deklaraciji Ljudskih prava osoba ima pravo na slobodu okupljanja i udruživanja (čl. 20.) ?? Da li su narusena ovdje ljudska prava?House wrote:Banjalučanin izašao na proteste i platio kaznu 550 KM
![]()
Dodo kara
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
- Dozer
#6791 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Rusenje drzave je ok...ali tamo gdje funkcionalna drzava postoji. Danasnja BiH je sve osim funkcionalne...
- Picajzla
#6792 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
gnjev wrote:Pa vjerovatno ce slijedeci izabrani biti manje bahati ,masa je pokazala da zna biti I nasilna . A vidis da nasi politicari samo razumiju taj jezik. Doduse moglo je to I jos zesce I jace al ne bih sad o tome da me sipa ujutro ne bi budilaPicajzla wrote:De nek' mi neko objasni sta ce se promijeniti¸kad ce izbori u oktobru i opet ce isti pobijediti 100%. Koja je svrha onda ovih plenuma i sl. Na kraju ce biti "djaba ste krecili (rusili)"
Po meni ako nista drugo ih treba natjerati da smanje plate, pausale, komisije i sl. Da se to izglasa i da prodje sve procedure do izbora. Onda ko god dodje na vlast nece se smjeti povecati.
- IcedMFEarth
#6793 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Čekaj. Ako država ne funkcioniše, onda je ne treba dirati, ostaviti kakva jeste ?Dozer wrote:Rusenje drzave je ok...ali tamo gdje funkcionalna drzava postoji. Danasnja BiH je sve osim funkcionalne...
-
Nokian808
#6794 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Cilj je uvesti nova pravila igre.Picajzla wrote:De nek' mi neko objasni sta ce se promijeniti¸kad ce izbori u oktobru i opet ce isti pobijediti 100%. Koja je svrha onda ovih plenuma i sl. Na kraju ce biti "djaba ste krecili (rusili)"
Ja sam nisam član nikakve stranke i ne želim biti ali protestujem jer želim NOVE PRAVEDNIJE ZAKONE i uredbe a prije svega redukciju legalne rastrošnosti (razne povlastice, visoke naknade po više osnova) i ilegalne rastrošnosti (prljave javne nabavke i pronevjera novca) vlasti zbog čega se dodatno zadužujemo kreditima koje će moje djete vraćati
- Janjicar
#6795 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Hoce covjek da kaze ako nije funkcionalna ne mozes je rusitIcedMFEarth wrote:Čekaj. Ako država ne funkcioniše, onda je ne treba dirati, ostaviti kakva jeste ?Dozer wrote:Rusenje drzave je ok...ali tamo gdje funkcionalna drzava postoji. Danasnja BiH je sve osim funkcionalne...
- IcedMFEarth
#6796 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Last edited by IcedMFEarth on 12/02/2014 00:22, edited 1 time in total.
- MyTao
#6797 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Zar nije bolje traziti konkretne izmjene u zakonu, a ne ostavke funkcionera. Ovi ce otici, i doci ce isti. Traziti ukidanje nekih funkcija, smanjivanje njihovih plata i slicno je puno bolje za Federaciju.
Just a thought
Just a thought
- gnjev
#6798 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Jebo ciu,areu 51, presluskivanje telefona drzavnih duzosnika, 11 septembar,masone, smrt brus lija I ostale picke materine u odnosu kakve su se ovdje mutne radnje vodile zadnjih dana
-
Nokian808
#6799 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Haha provale...PA BAS TREBA RUŠITI ONO ŠTO NEFUNKCIONIRADozer wrote:Rusenje drzave je ok...ali tamo gdje funkcionalna drzava postoji. Danasnja BiH je sve osim funkcionalne...
- Picajzla
#6800 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Jarane sve je to meni jasno. Samo ne ide mi u glavu kako ce se to uraditi za ovih 4-5 mjeseci. Znaci konkretno za plate ministara, mora se zakon napisati i taj zakon da dobije skupstinsku (parlamentarnuNokian808 wrote:Cilj je uvesti nova pravila igre.Picajzla wrote:De nek' mi neko objasni sta ce se promijeniti¸kad ce izbori u oktobru i opet ce isti pobijediti 100%. Koja je svrha onda ovih plenuma i sl. Na kraju ce biti "djaba ste krecili (rusili)"
Ja sam nisam član nikakve stranke i ne želim biti ali protestujem jer želim NOVE PRAVEDNIJE ZAKONE i uredbe a prije svega redukciju legalne rastrošnosti (razne povlastice, visoke naknade po više osnova) i ilegalne rastrošnosti (prljave javne nabavke i pronevjera novca) vlasti zbog čega se dodatno zadužujemo kreditima koje će moje djete vraćati
Evo sad npr. u TK da dodju svi novi ministri i premijer "iz naroda", sta oni mogu popraviti za par mjeseci kad nakon izbora dolaze novi (stari) na vlast.