Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
L u c i f e r

#6776 Re: Ateizam

Post by L u c i f e r »

Smrcak15 wrote:
L u c i f e r wrote:Fina tematika... :)

Postavlja se i pitanje sejtanove slobodne volje.
I da li ce i kako on biti kaznjen.
I da li teisti znaju porijeklo i znacenje rijeci sejtan i iblis.

I tako... :nosic:
Bit ce kaznjen u dzehenemu.
đe piše kako će biti kažnjen
L u c i f e r

#6777 Re: Ateizam

Post by L u c i f e r »

Smrcak15 wrote:
L u c i f e r wrote:Imaju li ljudi u raju slobodnu volju?
Sta ako u raju neko nekom sprci zenu?
Ili, posto ce svi biti mladi, slucajno sprci npr vlastitu prababu?
:hm:
Imaju slobodnu volju u svemu sto je dobro, dok tamo nema slobodne volje u zlu tj. Da zelis da radis zlo, da ga volis i praktikujes, toga nema u raju i nemozes ga pozeliti jer je to istrgnuto iz raja.

Nemoze doci do nemoralni radnji jer tebi ce samo tvoje zene biti interesantne druge zene ne.
:lol:

pa to onda nije slobodna volja :)

zašto bi nam bila oduzeta ako smo je jednom već imali
Smrcak15

#6778 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

L u c i f e r wrote:
Smrcak15 wrote:
L u c i f e r wrote:Fina tematika... :)

Postavlja se i pitanje sejtanove slobodne volje.
I da li ce i kako on biti kaznjen.
I da li teisti znaju porijeklo i znacenje rijeci sejtan i iblis.

I tako... :nosic:
Bit ce kaznjen u dzehenemu.
đe piše kako će biti kažnjen
neznam tacno gdje pise
Smrcak15

#6779 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

L u c i f e r wrote:
Smrcak15 wrote:
Imaju slobodnu volju u svemu sto je dobro, dok tamo nema slobodne volje u zlu tj. Da zelis da radis zlo, da ga volis i praktikujes, toga nema u raju i nemozes ga pozeliti jer je to istrgnuto iz raja.

Nemoze doci do nemoralni radnji jer tebi ce samo tvoje zene biti interesantne druge zene ne.
:lol:

pa to onda nije slobodna volja :)

zašto bi nam bila oduzeta ako smo je jednom već imali
zato sto oduzimanjem slobodne volje po pitanju zla tebi ucini dobro

jer da pusti da osjecas zlo u Raju, pa kakav je to raj, a ti imas zle misli i ideje, i to hoces da sprovodis u djelo a nesmijes od Boga, recimo osjecaj mrznje, sta to tebi koristi u Raju, dali imas imalo koristi od osjecaja mrznje? nemas

pa zato je BOg izcupa iz tvojih prsa da taj osjeca vise nikad nemozes osjetiti, kao sad ti se trebas buniti sto neces osjecati mrznju, je poput normalno zdravog covjeka koji se buni i trazi da bude sakat, bez noga i ruka. traziti slobodnu volju U ZLU da mozes zlo raditi je poput zdravog covjeka koji trazi da je sakat, nema ni ruka ni noga, i jos trazi da bude slijep i nijem.

Slobodna volja u zlu ce biti oduzeta jer je test zavrsen i zlo nema svrhe u Raju, zlo gubi smisao u Raju kad nema testa, kakavc je to uopste raj gdje ce se osjecati mrznja, zavist, oholost, omalozavanje i potcjenjivanje drugih, vrijedjanje drugih itd itd

i molim te nemoj mi samo reci da ce tebi osjecaj mrznje nedostajati, kao da ti to treba u raju, da te cini potpunim :lol:

kresanje slobodne volje je dobro za tebe, mislim na slobodnu volju u cinjenju zla. postedi i tebe muka i drugih ljudi.

zar nije logicnije da je raj, osjecaj, srece, ljubavi, spokoja, smirenost duse, radost , veselje, zadovoljstvo, a sve ruzne stvari otklonjene
a ako zudis za stvarima iz zla, onda je tebi jarane dusa podivljala i treba da je ukrotis malo
Dope_Man

#6780 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

shbc wrote: Nemoj ma zajebavati da je ovo izjavio? :lol:

Ko jos pije alkohol zbog ukusa? Pijemo da bi ubili odredjene stvari u sebi i napili se. Ne znam nikog ko je umjesto cokolade potegnuo sljivu.

p.s. Neka mu neko kaze da tako nesto postoji i na ovom dunjaluku. Raja to zove "nularica". Isto Laska :mrgreen:
To je standardan dio bar islamske mitologije.. free wine for everybody, if jos se ne mozes napiti.

Hebiga, valjalo je razuzdanoj masi beduina svasta nesto obecati da bi te slusali a dabome, umjesto dusevnog mira i psiholoskog rasta i razvoja, bog je odlucio da im obeca vino i zene u raju :D
r_faruk

#6781 Re: Ateizam

Post by r_faruk »

evo, ima sve ovdje.... ko kaze da nema, laze.... evo link, youtube clip..... fino objasnjeno...

PS: jedino sto su hrvati napravili od "sedme" umjetnosti, a da se moze gledati
Dozer

#6782 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Dope_Man wrote:
shbc wrote: Nemoj ma zajebavati da je ovo izjavio? :lol:

Ko jos pije alkohol zbog ukusa? Pijemo da bi ubili odredjene stvari u sebi i napili se. Ne znam nikog ko je umjesto cokolade potegnuo sljivu.

p.s. Neka mu neko kaze da tako nesto postoji i na ovom dunjaluku. Raja to zove "nularica". Isto Laska :mrgreen:
To je standardan dio bar islamske mitologije.. free wine for everybody, if jos se ne mozes napiti.

Hebiga, valjalo je razuzdanoj masi beduina svasta nesto obecati da bi te slusali a dabome, umjesto dusevnog mira i psiholoskog rasta i razvoja, bog je odlucio da im obeca vino i zene u raju :D
A gledajuci ih kako se ovdje ponasaju, kako locu i gledaju nase zene, izgleda da je Allah fakat svemoguc i da je tacno, jos prije 1500 godina, znao kakva je to kamarila...

@Smrle, mozes li mi odgovoriti na ono pitanje s prethodne stranice?
beni-bu-man

#6783 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

Smrcak15 wrote:

jel pederi idu u raj, ne mislim sad na one obicne gejeve nego one vjerske
aurora313

#6784 Re: Ateizam

Post by aurora313 »

Jedno je tačno: Bog voli ateiste jer mi ništa ne tražimo od njega. Ne mora da sluša naše molitve, da nas kontroliše, da vodi računa ko je masturbirao e kako bi mu osušio ruku...
Sa vjernicima ima samo problema. Em stalno nešto traže, stalno iznose grijehe koje treba razvrstati...
Nije mu lahko.
r_faruk

#6785 Re: Ateizam

Post by r_faruk »

beni-bu-man wrote:
Smrcak15 wrote:

ne postoje taki, njihova srca su ociscena jer su vjernici. tako da ako postoji neki muskarac vjernik koji voli belegiju, onda on nije vjernik...... kratko i jasno... ne moRe bit peder i vjernik...... osim onoga imama u ameriKi... :wink:
Last edited by r_faruk on 25/08/2017 08:57, edited 1 time in total.
beni-bu-man

#6786 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

r_faruk wrote: ne postoje taki, njihova srca su ociscena jer su vijernici. tako da ako postoji neki muskarac vijernik koji voli belegiju, onda on nije vijernik...... kratko i jasno... ne moRe bit peder i vijernik...... osim onoga imama u ameriKi... :wink:
i gdje onda taj ide
r_faruk

#6787 Re: Ateizam

Post by r_faruk »

beni-bu-man wrote:
r_faruk wrote: ne postoje taki, njihova srca su ociscena jer su vijernici. tako da ako postoji neki muskarac vijernik koji voli belegiju, onda on nije vijernik...... kratko i jasno... ne moRe bit peder i vijernik...... osim onoga imama u ameriKi... :wink:
i gdje onda taj ide
trebao bi u pakao zajedno sa nama....
beni-bu-man

#6788 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

r_faruk wrote:
beni-bu-man wrote:
i gdje onda taj ide
trebao bi u pakao zajedno sa nama....
a to sto je Imam :?
r_faruk

#6789 Re: Ateizam

Post by r_faruk »

nema to veze... kao sto smo do sada nebrojeno puta vidjeli, imam je skrenuo sa pravog puta.... u islamu nema homoseksualaca, to je po njihovom shvatanju bolest

mislio sam da uzviknem onu "sad' ga mozes jebat", ali ne ide u ovom kontekstu nikako............
beni-bu-man

#6790 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

r_faruk wrote:nema to veze... kao sto smo do sada nebrojeno puta vidjeli, imam je skrenuo sa pravog puta.... u islamu nema homoseksualaca, to je po njihovom shvatanju bolest

mislio sam da uzviknem onu "sad' ga mozes jebat", ali ne ide u ovom kontekstu nikako............
:lol: :lol: :lol:

ah ta lijepa vjera vam pederi tam pedofili
patriot_1

#6791 Re: Ateizam

Post by patriot_1 »

aurora313 wrote:Jedno je tačno: Bog voli ateiste jer mi ništa ne tražimo od njega. Ne mora da sluša naše molitve, da nas kontroliše, da vodi računa ko je masturbirao e kako bi mu osušio ruku...
Sa vjernicima ima samo problema. Em stalno nešto traže, stalno iznose grijehe koje treba razvrstati...
Nije mu lahko.
Totalno nelogično!
I glupo!
Ispada kao da roditelj voli samo ono dijete koje nikad ništa ne traži,nikad ne kaže"Oprosti mi" i briga tog roditelja hoće li mu to dijete raditi kojekakva sranja ili ne!
patriot_1

#6792 Re: Ateizam

Post by patriot_1 »

beni-bu-man wrote:
Smrcak15 wrote:

Valjda ni ovi ni oni!
Peder je vjernik koliko i ti!
harač

#6793 Re: Ateizam

Post by harač »

Smrcak15 wrote:oduzimanjem slobodne volje po pitanju zla tebi ucini dobro... Slobodna volja u zlu ce biti oduzeta jer je test zavrsen i zlo nema svrhe u Raju... kresanje slobodne volje je dobro za tebe, mislim na slobodnu volju u cinjenju zla. postedi i tebe muka i drugih ljudi
ne postoji slobodna volja bez mogućnosti slobodnog djelovanja, bez obzira ako je to djelovanje iz neke tačke gledišta (npr. allahove), pogrešno.

jedno bi bilo tvrditi da ljudi koji su u raju ne bi slobodno htjeli birati zlo, jer su navodno u raj prosijani samo oni zorli kabasti i provjereni. takva tvrdnja bi bila neuvjerljiva, te je vjerovatno razlog zašto se ne koristi, ali je ipak logičnija od toga da se tvrdi da ljudi u raju imaju slobodnu volju, ali samo ako djeluju onako kako allah to želi, ali ne i onako kako bi oni mogli eventualno željeti (jer čak i to ljudsko biserje u raju nije savršeno, ne'uzu billah)

drugim riječima, stanovnici islamskog raja su namještaj
beni-bu-man

#6794 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

patriot_1 wrote: Valjda ni ovi ni oni!
Sta onda reci za slucajeve seksualnog zlostavljanja u katolickoj crkvi
Dozer

#6795 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Pa, i pedofili su vjernici, zar ne...? Sjetimo se onog hodze iz Gluhe Bukovice.... :D
A 100% nije jedini takav.
Ili gomile kostura novorodjencadi ispod onog nekog samostana u HR...
Ili onog pravoslavnog Kacavende (da ne bude da ne diramo pravoslavne) :D

Itd.itd. Ko zna sta se sve ne zna :D

A sve - predvodnici stada. E sad, ako se oni, kao takvi, ne boje boga i njegove kaze, sta se onda moze iz toga zakljuciti:
a) oni znaju da bog ne postoji
b) ne vjeruju uopste u boga i njegove nagrade i kazne
c) svejedno im je jer su tu samo radi licnih materijalnih interesa

Sta je od ovoga? Ili je sve zajedno? :D
patriot_1

#6796 Re: Ateizam

Post by patriot_1 »

Dozer wrote:Pa, i pedofili su vjernici, zar ne...? Sjetimo se onog hodze iz Gluhe Bukovice.... :D

A sve - predvodnici stada. E sad, ako se oni, kao takvi, ne boje boga i njegove kaze, sta se onda moze iz toga zakljuciti:

Nešto si pobrkao,ne sjećam se da sam ikad igdje čitao o kostima ispod samostana u Hrvatskoj!
Pedofil nije vjernik,ma ni bludnik obični olitiga kurveš nije vjernik a kamoli pedofil ili peder!
Bog je takva djela osudio,pravi vjernik drži do Božjih zapovjedi!
Pođi od sebe,da si vjernik tj. da si 100% siguran da Bog postoji,dali bi guzio djecu ili muške?
patriot_1

#6797 Re: Ateizam

Post by patriot_1 »

beni-bu-man wrote:
patriot_1 wrote: Valjda ni ovi ni oni!
Sta onda reci za slucajeve seksualnog zlostavljanja u katolickoj crkvi
Što drugo nego to da te osobe nemaju veze sa Bogom!Piše u Bibliji da i đavo vjeruje ali ostaje zao!
Vjerovati u Boga je jedno a vjerovati Bogu sasvim nešto drugo!
Dozer

#6798 Re: Ateizam

Post by Dozer »

patriot_1 wrote:
Dozer wrote:Pa, i pedofili su vjernici, zar ne...? Sjetimo se onog hodze iz Gluhe Bukovice.... :D

Nešto si pobrkao,ne sjećam se da sam ikad igdje čitao o kostima ispod samostana u Hrvatskoj!
Pedofil nije vjernik,ma ni bludnik obični olitiga kurveš nije vjernik a kamoli pedofil ili peder!
Bog je takva djela osudio,pravi vjernik drži do Božjih zapovjedi!
Pođi od sebe,da si vjernik tj. da si 100% siguran da Bog postoji,dali bi guzio djecu ili muške?
To sto ti nisi o tome cuo ili citao, ne znaci da se nije desilo. A desilo se, ima i 10, ako ne i vise godina tome.
Kako objasnjavas hodzu-pedofila iz Gluhe Bukovice? Ili ni o tome nisi citao i slusao? Hodza nije vjetnik? :lol:
Kacavenda nije vjetnik?
Oni po Vatikanu i inim drugim crkvama, a sve svestena lica, nisu vjernici?
Da, ipak, nisi ti sta pobrkao? :D
Smrcak15

#6799 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Karakteristicno za "savrsenu knjigu", za koju ne trebaju tumaci, koju svi razumiju isto jer je tako jasno i napisana :D

Nego, hoce li mi ko od vjernika objasniti ono sto upitah vezano za razum, svijest i inteligenciju...?
Da li samo mi, ljudi, imamo ove karakteristike, tj. da li ih je bog samo nama "dao"?
nije samo nama, i duhovnom dzinskom svijetu, ali ti to nevjerujes u taj svijet.

ako mislis na inteligenciju nekih zivotinja to nije taj nivo da bi se sporedio sa covjekom koji salje rakete i svemirske brodove u svemir.
to sto majmun na niovu 4godisnjeg djeteta odradi nesto, neznaci da je inteligentan da bi bio podlozan testu.
Smrcak15

#6800 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

beni-bu-man wrote: jel pederi idu u raj, ne mislim sad na one obicne gejeve nego one vjerske
oni koji sliejde svoje prohtjeve ne idu, pa to praktikuju sa drugim muskarcima tesko za povjerovati da takav moze do raja.

ali oni koji se susdrze i suzbiju to radi Boga jer to On nevoli, pa se ozene sa zenama iako imaju nagona prema muskarcima, takvi itekako zasluzuju Raj daleko vise nego mnogi vjernici.
Post Reply