BadBoy wrote:holowey wrote:mistek wrote:
S druge strane, apsolutno je jedan od prioriteta naredne vlasti, naredne uprave GRAS-a, bilo koga i kako hoćete, da uloži sredstva i od tramvajskih stanica napravi zaista stanice i omogući nam da znamo da li naredni tramvaj čekamo 3, 7 ili 17 minuta. Znači, ne postoji stvar neophodnija Sarajevu ko gradu od toga.
mastam
informacija "sljedeci tramvaj
linija 3, trenutno na stanici
xy, procjena vremena cekanja
4 min"
nadrogiran mastam
displej koji na mapi prikazuje trenutnu lokaciju svih tramvaja sa oznakom linije

Ma i to je previše.
Dovoljno je da piše "Tramvaj br. 3 stiže za 4 minute"
Dovoljno je bilo šta
Ali fakat, ne mislim UOPŠTE da je preskup jebeni sistem koji će pokazivati gdje je tramvaj. Znači, ne očekujem da to bude tačno ko na zapadu, pa da kad piše 40 sekundi, bude 40 sekundi. Ali, neka 10 dana mjere prosječna vremena po stanicama i neka na tom sistemu radi. Ako od Skenderije do Čobanije treba 2 minute, očekivano stajanje 1 minuta, Čobanija-Drvenija 1 minuta, neka na Drveniji stoji 4 minute. I nema veze, može doći za 3, može za 7 zbog nekog belaja, ali bar da znam otprilike gdje je.
Pa, čak ni taj sistem gdje će biti prikazano na kojoj je stanici nije loš. Sasvim bi dovoljno bilo da znam da je došao kod sebilja, a ja čekam kod katedrale.
I nemam uopšte pojma koliko bi ovo koštalo, ali da se radi pošteno, garantujem da je mizerna cifra. Ili eto sređivanje stanica, karta tramvajskog saobraćaja na svakoj i sl.
Helem, vizavi teme, mislim da je ovo realnije očekivati nego prugu prema Hrasnici. Daj Bože da bude (mada mi to treba jednom u 5 godina

), ali tu mora nešto biti nakaradno. Sve je to nekakav ho-ruk sistem.
I na temu, vol. 2, vidim da su digli cestu u ulici Skenderija, od Doma mladih prema Čobaniji. Koliko se sjećam, tu cesta nije bila nešto kritična? Čak mi se čini da su sve do Čobanije "izrezali" šahtove, a ulica je sasvim ok. Kojim redom oni rade ove ulice? Šta bi od one Kranjčevićeve, koja je super za ilustraciju vožnje po mjesecu?