Vixen? Tushy?Velkoski wrote:Šta je Ultra? Ja imam Premium i nemam opciju za više![]()
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6776 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6777 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
typeOnegative wrote:NordVPN i ExpresVPN , ali NF ima zaista agresivnu kampanju da stane u kraj ovome , valjda se boje kazni .
Vixen_BataZiv_0809 wrote:Vixen? Tushy?Velkoski wrote:Šta je Ultra? Ja imam Premium i nemam opciju za više![]()
- diablobih
#6778 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
NordVPN, potrazi kodove za manje para, modern rouge ili nesto tako ide jedan od kodova sto bas smanji.Velkoski wrote:koji vpn uzeti da radi 100%?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6779 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
i kako da ga dodam na ovaj telemachov router? imam jedino opciju za vpn tunnel koji ne znam podesit'diablobih wrote:NordVPN, potrazi kodove za manje para, modern rouge ili nesto tako ide jedan od kodova sto bas smanji.Velkoski wrote:koji vpn uzeti da radi 100%?
napravio sam workaround, vpn na mobitel pa mirror na tv, al' nije to to realno
- diablobih
#6780 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Koliko ja znam NordVPN sam napravi vpn tunnel tokom instalacije, ne trebas nista dirati.Velkoski wrote:i kako da ga dodam na ovaj telemachov router? imam jedino opciju za vpn tunnel koji ne znam podesit'diablobih wrote:NordVPN, potrazi kodove za manje para, modern rouge ili nesto tako ide jedan od kodova sto bas smanji.Velkoski wrote:koji vpn uzeti da radi 100%?![]()
napravio sam workaround, vpn na mobitel pa mirror na tv, al' nije to to realno
- Rugafet
#6781 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Zacatavanje pro level
- Qler
#6782 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
https://printex.ba/tesla-smart-32t319sh ... ready.html
evo ga
jos ga mogu dobiti bas povoljno
dobro ispod ove cijene. Za spavace mislim da je OK 
evo ga
jos ga mogu dobiti bas povoljno
- klixoris
#6784 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Upravo kupio Sony XE7005 55" u u Domodu u SCC. Ostao im samo jedan i dali mi jos popust za gotovinsko placanje tako da je ispao 1200 KM
Mislim da je dobar deal
Sada, posto sam ja generalno laik za ove postavke, imam 2 pitanja za vas strucnije.
1. Koje postavke preporucujete da podesim ? Mozda ako neko ima slican TV pa da napise koliko brightnessa, contrasta, sta da ukljucim a sta da ugasim itd.
2. Kada gledam non-HD kanale na kablovskoj (digitalni), slika prilicno pikselizira i stopa. Isto kao kada gledas nesto na youtube pa bude losa konekcija i krene da razlama i "kocka" sliku. Kako ovo podesiti i moze li se uopste podesiti ?
Kada nema puno pokreta na slici, koliko toliko je gledljivo, ali ako krenu pokreti onda bas bude mucno, glava da te zaboli
Mislim da je dobar deal
Sada, posto sam ja generalno laik za ove postavke, imam 2 pitanja za vas strucnije.
1. Koje postavke preporucujete da podesim ? Mozda ako neko ima slican TV pa da napise koliko brightnessa, contrasta, sta da ukljucim a sta da ugasim itd.
2. Kada gledam non-HD kanale na kablovskoj (digitalni), slika prilicno pikselizira i stopa. Isto kao kada gledas nesto na youtube pa bude losa konekcija i krene da razlama i "kocka" sliku. Kako ovo podesiti i moze li se uopste podesiti ?
Kada nema puno pokreta na slici, koliko toliko je gledljivo, ali ako krenu pokreti onda bas bude mucno, glava da te zaboli
- amar1994
#6785 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
uslikat cu ti ja sve , postavke za SDR i za HDR , cim sitgnem okacit cu slikeklixoris wrote:Upravo kupio Sony XE7005 55" u u Domodu u SCC. Ostao im samo jedan i dali mi jos popust za gotovinsko placanje tako da je ispao 1200 KM
Mislim da je dobar deal
mrsko mi pisat
Za ne HD materijal nema pomoci na toj velicini , jednostavno je prelos kvalitet jer je to 576i rezolucija
- semirsar
#6786 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
do provajdera je, nek' him se obrati da mu nariktaju iliti pojacaju signalamar1994 wrote:uslikat cu ti ja sve , postavke za SDR i za HDR , cim sitgnem okacit cu slikeklixoris wrote:Upravo kupio Sony XE7005 55" u u Domodu u SCC. Ostao im samo jedan i dali mi jos popust za gotovinsko placanje tako da je ispao 1200 KM
Mislim da je dobar deal
Kada nema puno pokreta na slici, koliko toliko je gledljivo, ali ako krenu pokreti onda bas bude mucno, glava da te zaboli![]()
mrsko mi pisat
Za ne HD materijal nema pomoci na toj velicini , jednostavno je prelos kvalitet jer je to 576i rezolucija
P.S. Cestitam na kupovini
Last edited by semirsar on 08/09/2018 17:09, edited 1 time in total.
- klixoris
#6787 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Hajd ziv bioamar1994 wrote:uslikat cu ti ja sve , postavke za SDR i za HDR , cim sitgnem okacit cu slikeklixoris wrote:Upravo kupio Sony XE7005 55" u u Domodu u SCC. Ostao im samo jedan i dali mi jos popust za gotovinsko placanje tako da je ispao 1200 KM
Mislim da je dobar deal
Kada nema puno pokreta na slici, koliko toliko je gledljivo, ali ako krenu pokreti onda bas bude mucno, glava da te zaboli![]()
mrsko mi pisat
Naravno, ako jos neko ima neku preporuku sta kako podesiti, neka napise
-
CooK
#6788 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Cestitke na novom TV-u i da ti potraje. Vezano za tvoja pitanja:klixoris wrote:Upravo kupio Sony XE7005 55" u u Domodu u SCC. Ostao im samo jedan i dali mi jos popust za gotovinsko placanje tako da je ispao 1200 KM
Mislim da je dobar deal
1. Kolega amar1994 ima taj TV duze vrijeme i eto rekao ti je poslati postavke
2. Ako slika trza onda je do jacine signala a ako dolazi do pikselizacije i macroblockinga onda to donekle mozes rijesiti tako sto ces u postavkama stavku "Redukcija MPEG suma" staviti na "Visoko".
- typeOnegative
#6789 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
cestitke i od mene
Ne znam sto bi mogao bit problem , aali po opisu meni mirisi da je slab signal ako imas kockanje slike . Sto se tice SD signala kao sto kolega amar1994 kaze , ne ocekuj cuda , TV ce zasjat u punom sjaju tek kad mu dovedes FHD ili UHD signal . I kod mene je na SD programima znatno bolja slika na 42" FullHD modelu iz 2014 serije 6 nego na drugom 4K modelu serije 8 . Jbg ma koliko napredan ili skup model bio, ne moze napravit pitu od dreka
Ne znam sto bi mogao bit problem , aali po opisu meni mirisi da je slab signal ako imas kockanje slike . Sto se tice SD signala kao sto kolega amar1994 kaze , ne ocekuj cuda , TV ce zasjat u punom sjaju tek kad mu dovedes FHD ili UHD signal . I kod mene je na SD programima znatno bolja slika na 42" FullHD modelu iz 2014 serije 6 nego na drugom 4K modelu serije 8 . Jbg ma koliko napredan ili skup model bio, ne moze napravit pitu od dreka
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
- klixoris
#6791 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Hvala CookCooK wrote: Cestitke na novom TV-u i da ti potraje. Vezano za tvoja pitanja:
1. Kolega amar1994 ima taj TV duze vrijeme i eto rekao ti je poslati postavke
2. Ako slika trza onda je do jacine signala a ako dolazi do pikselizacije i macroblockinga onda to donekle mozes rijesiti tako sto ces u postavkama stavku "Redukcija MPEG suma" staviti na "Visoko".
Postavke slike sada drzim fabricke, dok amar postavi svoje
Na par kanala jos uvijek malo pikselizira, ali to ce biti onda da je do signala. Da je generalni problem, onda bi zezalo na svim kanalima, a ne samo par
Uglavnom, velika promjena nakon 40" Sony TV-a kojeg sam korisio vec 8 godina
-
CooK
#6792 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ako volis efekat sapunice onda mozes ukljuciti Motionflow mada malo ljudi ima kojima se svidja taj efekat.klixoris wrote:Hvala CookVec sam malo cackao Random i Digital noise reduction i trenutno su na auto. Popravilo se stanje pa ako bude jos zezalo onda cu odvrnuti na High. Motionflow trenutno drzim ugasen, ne znam jel to bolje ili da i njega palim ?
Postavke slike sada drzim fabricke, dok amar postavi svoje![]()
Na par kanala jos uvijek malo pikselizira, ali to ce biti onda da je do signala. Da je generalni problem, onda bi zezalo na svim kanalima, a ne samo par
Random noise reduction ti je za smanjenje snijega ali on moze uzrokovati ghosting u tamnim scenama pa njega drzi ili na low ili na auto.
Digital(ili MPEG) noise reduction ti je za smanjenje pikselizacije, macroblockinga i efekta roja musica(mozes ih vidjeti oko fudbera kada gledas neku utakmicu na SD kanalima) i on se na SD kanalima postavlja na medium ili high.
- Rugafet
#6793 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma najbolje sliku stimaj odokativno, fino stavka po stavka...Ja sam inace te sve digital umanjivace suma iskljucio, od njih vise stete nego koristi
-
CooK
#6794 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Rugi koji je TV kod tebe? BTW, makni tog cupavog sa profila, ne moze se gledati u njega. 
- amar1994
#6795 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Scene select/izbor scene nek ti bude na AUTO uvijek.klixoris wrote:
Hvala CookVec sam malo cackao Random i Digital noise reduction i trenutno su na auto. Popravilo se stanje pa ako bude jos zezalo onda cu odvrnuti na High. Motionflow trenutno drzim ugasen, ne znam jel to bolje ili da i njega palim ?
Postavke slike sada drzim fabricke, dok amar postavi svoje![]()
On se sam prebaci na general ili HDR , i to su dva najbolja moda , ostali su bezveze , osim game moda ako igras igrice (ja ga ne koristim)
SDR (standardna rezolucija , HD i Full HD materijal)
Ne zelis prejak kontrast jer se pojavljuju zrna na HD materijalu i previse je napadno .

motionflow koristim zavisno od scena , al eto najbolje po svom ukusu stimaj , najmanji opera efekt imas u custom modu , clearnees/cistocu ne diraj jer zatamni ekran.

HDR

ispravka , black level treba biti na 46-47 , resetovao sam TV pa se vratilo.

ovo je postavka za SDR , a mozes po zelji staviti na medium contrast enchancer i black enchancer za HDR 4k.
i posljednje , boje ti uvijek trebaju biti na expert 1 , najprirodnije izgledaju , takodje Live colour uvijek iskljucen

Ne volim koristiti noise reduktore jer mi previse mute sliku , zato su uvijek iskljuceni
Last edited by amar1994 on 08/09/2018 21:02, edited 2 times in total.
- Rugafet
#6796 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Imam jednu masinu boli glava, kad bi napisao o kojem se modelu radi ne bi mi vjerovali, mutant od par tisuca
Ma frizura na sliKi je privremenog karaktera
Ma frizura na sliKi je privremenog karaktera
-
CooK
#6797 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Hajd', ti mutav on mutant, bas ste dobar par.

- semirsar
#6798 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
nisi ti skonto Sinana i njegovu zajbanciju, jok vala 
-
CooK
#6799 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pitam ga fino koji TV ima a on spominje nekakvog mutanta od par tisuca(KM?). Mozda nemam smisla za humor ali mi nije smijesna a niti zanimljiva ta za*ebancija.

- klixoris
#6800 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Hvalaamar1994 wrote: Scene select/izbor scene nek ti bude na AUTO uvijek.
On se sam prebaci na general ili HDR , i to su dva najbolja moda , ostali su bezveze , osim game moda ako igras igrice (ja ga ne koristim)
[ovo je postavka za SDR , a mozes po zelji staviti na medium contrast enchancer i black enchancer za HDR 4k.
i posljednje , boje ti uvijek trebaju biti na expert 1 , najprirodnije izgledaju , takodje Live colour uvijek iskljucen![]()
Ne volim koristiti noise reduktore jer mi previse mute sliku , zato su uvijek iskljuceni
Upratio sam da mi malo titra sa backlightom kada je neka mracna scena, npr prikaz necijeg lica a pozadina uglavnom mracna, tada se vidi da sliku prvo prikaze sa vise backlighta pa onda brzo smanji. Mozda je do ovog contrast/black enhancera jer sam ih stavio na medium, a kad sam spustio na low, kao da se ne desava vise