IRAN

Hajlac

#67726 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Sramna uloga Indije u ovoj agresiji:

splinter

#67727 Re: IRAN

Post by splinter »

Dozer wrote: 27/03/2026 08:50
zigzag wrote: 27/03/2026 08:44 opet :-) :-)

dokle više taj scenario
Samo gledam stanje i slazem kockice.
Koji je, po tebi, sljedeci korak kad izgine US pjesadija?
Slanje jos pjesadije?

Kad su vidjeli koliko su ljudi izgubili na Iwo Jimy, shvatili su da bi kopnena invazija na Japan znacila bar 2 M ljudi u vrecama.
Hegseth je upravo, spominjuci Iwo Jimu, u sve uveo scenario okoncanja ovog rata kao s Japanom.
Tj. oni vjerovatno misle da ce ga tako okoncati. A nece sigurno.
Vidi Dozeru, ovaj trenutni sastav, vrh, elta, (civilni i vojni) nazovi to kako hoćeš koji trenutno predvodi "najveću demokratiju" svijeta je najveća skupina bandita i psihopata okupljena oko centra moći još od nacističke Njemačke. Koliko god to nama izgledalo smiješno nekada ili čudno, ili to spremili u odjeljak po nazivom "teorija zavjere", oni postupaju po davno isplaniranoj agendi utemeljenoj na vjerskom fanatizmu, idolopoklonstvu, satanizmu i svemu što ide uz to.
Pa pogledaj samo vjerske seanse u zvaničnim institucijama, bilo da ih organizuje narandža ili psiho Hegseth, mislim to nema veze sa sekularnom državom, bilo čim normalnim Za njih je ovo vjerski, zapravo lažni križarski rat a Epsteinovi dokumenti su samo vrh ledenog brijega. Oni sada kidišu na Iran, jer su na neki način zeokružili dobar dio Bliskog istoka, na isti način kao što su svojevremno kidisali na Irak, posebno područje oko Basre, anakon Irana slijedaća je Turska. Nije to samo simbolika, bez obzira kako mi to komentarisali ovvdje, bitno je u šta oni vjeruju, a oni imaju moć. Dedžal ej trenutno zatočen na u samostanu na jednom ostrvu negdje na istoku. Kasnije će se pojaviti u Horosanu (Isfahan) .
Previše simbolike sa otokom Kharg i starim nestorianskim samostanom i crkvom koja su tu nalazi stoljećima.
Pa tetovaža na arapskom koju ima Hegseth sa natpisom Kjafir, a istu ima Dedžal između očiju itd itd. Mislim to su jednostavno fanatici koji imaju ogromnu moć, uostalom oni više ni ne kriju da je rat na neki način križarski pa očekuju da se što više vjerskih budala iz njihovih redova upeca ne to,
banjaluka078
Moderator

#67728 Re: IRAN

Post by banjaluka078 »

Eto, sad ide i priča o prslucima s nuklearnim punjenjem...
dr_Evil

#67729 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Hajlac wrote: 27/03/2026 09:18
dr_Evil wrote: 27/03/2026 08:13
Dangubic wrote: 27/03/2026 08:09

Ne znamo sta su planirali,znamo samo da svaki put kad Hesbulah ili Hamas napadaju, Palestinci plate glavom i Izrael se siri i sad kao Hesbulah rasura Izrael a protjerali ih na sjever Libanona i uzeli im pola zemlje :mrgreen:
Hezbolah je nesto drugo tu se ne slazem, ali za Hamas se svakako slazem, stvorili ih cionisti, obucili ih cionisti, placaju ih cionisti. I znam da se skoro niko ne slaze sa mnom. Svaki njihov potez je manje Palestine.

Ali s druge strane valjda nam je jasno sta su planirali, tako da ti izjava ne pije vode. Svakako bi oni kad tad roknuli po Libanu, a i po ostalima sve do stvaranja V.Izraela.
Apropo poteza Hamasa:

Znam za te teorije, istrazivao sam. Ali ja od prvog dana kad je ova tema postala ponovo aktuelna tvrdim da je Hamas cionisticko cedo. Naravno ljudi koji su uzeli pusku da brane svoj dom i familiju su nesto drugo, ali rukovodstvo svakako. Jednostavno sto bi Dizdarevic rekao, pogled odozgo.

Doduse ja tvrdim od prvog dana da je ISIL americko cedo, i evo kad je on sumirov bradonja postao predsjednik i otisao u Bijelu kucu dobio sam svoju potvrdu.
SmokingMan

#67730 Re: IRAN

Post by SmokingMan »

Hamasa nije stvorio Mossad niti CIA, samo su ih kompromitovali.
Billy The Pljuc

#67731 Re: IRAN

Post by Billy The Pljuc »

dr_Evil wrote: 27/03/2026 08:28
Billy The Pljuc wrote: 27/03/2026 08:21
HD_2015 wrote: 27/03/2026 07:23

Kineska filozofija tipa, budi potok, budi dašak vjetra na licu neprijatelja ili tako nešto.

Šalu na stranu, ovo je tek počelo. A i ne znamo na koji način je Kina uključena. Navikli smo na krkanluk Donalda Trumpa i naših domaćih političara, te ne znamo šta je prava politka, diplomatija i planiranje.
Ma vjerovatno da jesu ali mi pade scenario angažmana istih sa otvorenom pomoći Iranu i slanjem svojih trupa ako ništa onda u Hormuški moreuz uz ban americi i cionistima na daljnje razaranje zemlje. Tenzije bi se digle nedvosmisleno do izbijanja nuklearne kataklizme ali ne vidim ništa drugo osim povlačenja ovih kukavica i smirivanja situacije diplomatijom uz neku normalizaciju vremenom. Mi u suštini i ne znamo pravu moć KIne, ne zna je niko i jedno ovakvo eventualno pozicioniranje kao glavnog faktora i svjetske sile, pogotovo što se radi o maltene njihovom dvorištu, istima automatski donosi benefite. Svaka iole normalna zemlja na svijetu bi se okrenula njima i pored ekonomije tražila i zaštitu jer sa ovom gamadi na drugoj strani definitivno ne možeš više ništa normalno očekivati. Neko mora zaustaviti ovo ludilo i ponuditi svijetu kakve-takve garancije opstanka.

Znam ja da ovo sve zvuči kao SF i da se mnogima ne bi dopalo isto, USA bi definitivno ovime propala, Putko bi možda malo negodovao ali ne sumnjam da bi se brzo prilagodio, jedino bi cionistička govna zajaukala i u svom fanatizmu ko zna šta još pokušala.

Kina odavno nije Kina iz Opijumskih ratova i svih sukoba koje su kasnije vodili i u kojima su im mnogi ostali dužni, u mnogo toga još uvijek trenutno zavise od drugih i vjerovatno imaju neki svoj "tiha voda brijege valja" plan o preuzimanju primata na svjetskoj sceni. Možda su i vjerovatno i jesu na dobrom putu da ostvare isto ali se neko fakat mora zauzeti za slobodarski svijet.
Ne moze Zapad bez droge i opijata :D mislim da su imali trgovinski deficit i sa Venecuelom :D

Ma Kina se usutila, gleda kakvo oruzje i mogucnosti imaju, snima, uci, vjerovatno dobace stagod Iranu, ali sve je to sitno. Vjerujem da je trenutno Iranu najvaznije da mu se dodaju informacije, pristup satelitima i tamo. Nemamo mi pojma sta se desava, mozda je suradnja odlicna, a mozda nepostojeca. Ne treba se puno zamarati oko toga.
Vazda oni imaju razlog za sprovođenje svojih interesa nego navedoh Opijumske ratove kad je Kina bila fakat slaba u tom nekom kontekstu, nije da nije bilo i kasnije slabosti kao sa francuzima ili japancima ali poslije toga su redom pokazivali zube i lomili i amerikance i indijce i ruse a što ih je i dovelo na poziciju svjetske sile.

Moram te opet kritikovati za kvotanje i Sizifov posao dovođenja ovih, ne znam fakat kako da ih nazovem, na ispravan put. Znaš i sam da od toga nema ništa bez da ulazim u razloge njihovog obitavanja i pisanja sranja ovdje na forumu. Pusti, preskoči, ako već moraš onda ih nemoj kvotati plizim te, većini nas oni su na foe jer nas bezbeli ne zanimaju mentalni proljevi istih. Budi drug pa učini nam makar to, zahvaljujem unaprijed.
Hajlac

#67732 Re: IRAN

Post by Hajlac »

SmokingMan wrote: 27/03/2026 09:24 Hamasa nije stvorio Mossad niti CIA, samo su ih kompromitovali.
Izmedju ostalog, vjerovatno i preko Qatara gdje im se vodstvo nalazilo.
Hajlac

#67733 Re: IRAN

Post by Hajlac »

UAE cionisticki kupleraj slijedi svoje mastere cak i po cijenu svog konacnog kraja postojanja.

dr_Evil

#67734 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Billy The Pljuc wrote: 27/03/2026 09:26

Moram te opet kritikovati za kvotanje i Sizifov posao dovođenja ovih, ne znam fakat kako da ih nazovem, na ispravan put. Znaš i sam da od toga nema ništa bez da ulazim u razloge njihovog obitavanja i pisanja sranja ovdje na forumu. Pusti, preskoči, ako već moraš onda ih nemoj kvotati plizim te, većini nas oni su na foe jer nas bezbeli ne zanimaju mentalni proljevi istih. Budi drug pa učini nam makar to, zahvaljujem unaprijed.
Ma nisam ni registrovao da je ovaj forumas neki od "tuzlaka".

Ma znam da nema nista, vise je to neki refleks.
Hajlac

#67735 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Prognoze za podjelu "plijena" ovih GCC zemljica medju pobjednicima:

JohnnyS

#67736 Re: IRAN

Post by JohnnyS »

Dangubic wrote: 27/03/2026 08:09

Ne znamo sta su planirali,znamo samo da svaki put kad Hesbulah ili Hamas napadaju, Palestinci plate glavom i Izrael se siri i sad kao Hesbulah rasura Izrael a protjerali ih na sjever Libanona i uzeli im pola zemlje :mrgreen:
Hezbolah je nesto drugo tu se ne slazem, ali za Hamas se svakako slazem, stvorili ih cionisti, obucili ih cionisti, placaju ih cionisti. I znam da se skoro niko ne slaze sa mnom. Svaki njihov potez je manje Palestine.

Ali s druge strane valjda nam je jasno sta su planirali, tako da ti izjava ne pije vode. Svakako bi oni kad tad roknuli po Libanu, a i po ostalima sve do stvaranja V.Izraela.
Apropo poteza Hamasa:

Ja ne bih zanemario ni to što je vodstvo bilo u Moskvi netom prije tog "iznenadnog napada" 7.10. kad su ovi s frezama upali preko najčuvanije granice bez da su oni koji su podmetnuli pagere prije 20 godina išta o tome znali. Jelte.

I molim da me zaobiđu priče o tome kako nema Hamasa na zapadnoj obali, pa sranje, kako rat nije počeo 7.10. nego prije i slično. Sve ja to znam. Ali zločinačkoj IDF je ta šarada od napada dala casus belli da sravni Gazu sa zemljom, nekažnjeno, a Rusiji dalo malo zraka jer su pare otišle Bibiju, a ne Zelenskom. Od tog kvazinapada su najmanje koristi imali stanovnici Gaze iako se sjećam pobjedničke atmosferw na forumu tog 7.10.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#67737 Re: IRAN

Post by pici »

SmokingMan wrote: 27/03/2026 09:24 Hamasa nije stvorio Mossad niti CIA, samo su ih kompromitovali.
U potpunosti se slazem. Nisu izvorni al jesu nusprodukt mossada, cia je u ovom svemu precjenjena. Mossad drzi konce kroz strukture ucjena, zastrasivanja, korupcije itd. To je ko neka kosa nostra organizacija. Nista ovo nije novo istorijski, samo im se podudarilo da poslije wwII udruze i naprave strukturu na konto "odbrane" izraela i jevreja i tako i dejstvuju. Da li se sluze svim sredstvima, sluze, da li imaju podrsku zapadnog establismenta, imaju. Tako da kroz epstain slucaj, mogu da ucjenjuju i potkupljuju zapadne sluzbenike. Koliko toga jos ima a nemamo pojma, boga pitaj. Da li je opravdano da poslije holokausta naprave organizaciju mossad, da, da li je opravdano da se sluze nacistickim metodama, ne. Prekoracili su svaku mjeru i to ce im se vratiti ko bumerang. Bić božiji je bio upozorenje.
dr_Evil

#67738 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

JohnnyS wrote: 27/03/2026 09:36

Apropo poteza Hamasa:

Ja ne bih zanemario ni to što je vodstvo bilo u Moskvi netom prije tog "iznenadnog napada" 7.10. kad su ovi s frezama upali preko najčuvanije granice bez da su oni koji su podmetnuli pagere prije 20 godina išta o tome znali. Jelte.

I molim da me zaobiđu priče o tome kako nema Hamasa na zapadnoj obali, pa sranje, kako rat nije počeo 7.10. nego prije i slično. Sve ja to znam. Ali zločinačkoj IDF je ta šarada od napada dala casus belli da sravni Gazu sa zemljom, nekažnjeno, a Rusiji dalo malo zraka jer su pare otišle Bibiju, a ne Zelenskom. Od tog kvazinapada su najmanje koristi imali stanovnici Gaze iako se sjećam pobjedničke atmosferw na forumu tog 7.10.
Izvini susjed, ja odmah napish da ce nakon toga Gaza postati njiva, a Palestinci statisticka greska, naravno dodao sam da je to sve narucio dikretno Izrael jer je Hamas njihovo cedo i da kad god situacije krene u korist Palestine oni su tu da ispale kakvu raketu i okrenu situaciju u korist cionista.

Nije mi tad bilo do slavlja niti najmanje. Jasno mi je bilo koji je duh pusten iz boce.
Hajlac

#67739 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Odgovor Pakistana nakon jucerasnjeg bombardovanja tik do njihove ambasade u Teheranu (kazu pokusaj atentata na posrednike u komunikaciji s cionistima).

statixx

#67740 Re: IRAN

Post by statixx »

Kad smo kod Kineza.

Narandza na aparatima... :D
China’s trade surplus hits new heights in 2025 despite US tariff war

China’s annual trade surplus hits a record $1.2 trillion, even as exports to U.S. decline by 20%
Hajlac

#67741 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Apropo cionististicke Ugande:

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#67742 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

dr_Evil wrote: 27/03/2026 09:39

Izvini susjed, ja odmah napish da ce nakon toga Gaza postati njiva, a Palestinci statisticka greska, naravno dodao sam da je to sve narucio dikretno Izrael jer je Hamas njihovo cedo i da kad god situacije krene u korist Palestine oni su tu da ispale kakvu raketu i okrenu situaciju u korist cionista.

Nije mi tad bilo do slavlja niti najmanje. Jasno mi je bilo koji je duh pusten iz boce.
isto.

i prosto sam se odmah pitao - kome ovo najviše odgovara...
Hajlac

#67743 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Objekte bahreinskog Min. unutrasnjih poslova fizicki preuzima mUssad - garant kao komandno sjediste za predstojeci pokusaj kopnene invazije cio-sotona na Iran:

dr_Evil

#67744 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Hajlac wrote: 27/03/2026 09:41 Apropo cionististicke Ugande:

Abayudaya, nista bez njih. Samo steta sto u Izraelu provode kastraciju nad njihovim zenama, nisu dovoljno visoke, plave i plavih ociju :D
dr_Evil

#67745 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 27/03/2026 09:43

isto.

Istina :D i onda smo krenuli u one rasprave oko direktora M.C. :D
Dozer

#67746 Re: IRAN

Post by Dozer »

zigzag wrote: 27/03/2026 09:13 Odakle da pošalje i ko će im vodu donositi?

Ali ako su vojnici glupani slobodno neka idu...

Car je go. I to se polako otkriva na svim strana. putinovci su se ogolili 2022.

ovi sad postepeno to rade...

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/proc ... /260327039
Jbg..ovo je vec djecije razmisljanje....
DebelinJoe

#67747 Re: IRAN

Post by DebelinJoe »

Bibi je finansirao Hamas da potkopa Arafatov Fatah.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#67748 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

dr_Evil wrote: 27/03/2026 09:45
Chmoljo wrote: 27/03/2026 09:43

isto.

Istina :D i onda smo krenuli u one rasprave oko direktora M.C. :D
Da, ja ga branio :mrgreen: i zaboravio sam na to.
Hajlac

#67749 Re: IRAN

Post by Hajlac »

zigzag

#67750 Re: IRAN

Post by zigzag »

Dozer wrote: 27/03/2026 09:47
zigzag wrote: 27/03/2026 09:13 Odakle da pošalje i ko će im vodu donositi?

Ali ako su vojnici glupani slobodno neka idu...

Car je go. I to se polako otkriva na svim strana. putinovci su se ogolili 2022.

ovi sad postepeno to rade...

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/proc ... /260327039
Jbg..ovo je vec djecije razmisljanje....
Eto ti. dva dijametralno suprotna stava

Ti si nuklearac ja kažem sa će četničija izgubiti ratove bez tih stvarki.
Jer su se osilili , omalovažavaju protivnika i nisu imali dobre planove.

Recept za propast.
Post Reply