Sirija

Locked
moke_31

#67726 Re: Sirija

Post by moke_31 »

Ali Kemal wrote:
asurbanipal wrote:
PROF. DR. ESAD DURAKOVIĆ TVRDI : MUSLIMANSKI SVIJET POSTAO STRATIŠTE, A ISLAM GLAVNA IDEOLOŠKA META !

Muslimanski svijet je danas u krizi koja se čini sudbinskom. Nakon pada komunizma Zapad je usmjerio svoju ideološku oštricu, ali i svoje ratničke potencijale, protiv islama i muslimanskog svijeta kao glavnog i globalnog neprijatelja. U tome je postigao ekstremno negativne rezultate: muslimanski svijet je postao stratište, a islam glavna ideološka meta, navodi prof. dr. Esad Duraković u uvodu svoje knjige koja je prije nekoliko dana izašla iz štampe pod naslovom „Međumuslimanski ratovi danas: krivo shvaćanje islama“, u izdanju sarajevske Tugre.
Djelimično bih se složio. Muslimanski svijet jeste u krizi, jer je islam u krizi, to sam i sam tvrdio više puta na forumu.
Medjutim ne bih se složio da je Zapadu Islam postao ideološka meta, nego je Zapad, kao lider svijeta, ne direktno politički, ne vojno, nego tehnološki razvoj svijeta je onaj koji Zapad diktira, dok svi ostali samo prate i posmatraju, postao nešto za šta Islam nema odgovora.
Razvojem komunikacionih tehnologija do nestvarnih razmjera kroz internet i mobilnu telefoniju, nestvarno brzu razmjenu informacija kroz društvene mreže, snimanjem i najmanjeg dogadjaja telefonima, direktno javljanje koristeći Skype sa telefona koji stane u džep, što je do nedavno bilo moguće samo koristeći reportažna kola i slično, došlo je do situacije da je sve teže i teže bilo palamuditi i držati stado pod kontrolom i pričati besmislene vjerske priče.

Otuda i ogroman broj izbjeglica sa Bliskog Istoka, jer su ljudi jednostavno informisani, nema te cenzure koja može da blokira informacije. Prije je bilo lako, dva tv kanala i nekoliko novina pod kontrolom, plus hodža u džamiji :D
Dakle ne uzimati u obzir ogromno tehnološko dostignuće Zapada u poslijednje dvije decenije, je nerazumijevanje vremena u kome živimo.

Islamsko vođstvo nije imalo drugog izbora nego potaknuti haos, besmislene ratove da bi dobili u vremenu i vidjeli kako i šta dalje, jer trenutno nemaju nikakav odgovor na bilo koje pitanje.
Moje pretpostavke su da daljnim unapredjenjem informativnog toka, koje niko više ne može da zaustavi u jednom periodu od 50 do 100 godina, Islamu prijeti totalna propast, jer njegova zaostalost će ga dovesti do totalnog poraza, kao što je propala religija starog Rima, kao jedna istorijski prevaziđenja stvar.
Osim toga, ni klimatske promjene ne idu na ruku Bliskom Istoku, koji je po nekim predpostavkama do kraja ovog vijeka osudjen na smrt, i postaće mjesto nemoguće za život svakako.
Bravo majstore :D Jebo Durakovića šta on zna, nek si mu objasnio neke stvari .....hahahah.... Odavno se nisam ovako nasmijao... Internet dohako Islamu....nenadjebivo :thumbup:
Em2r

#67727 Re: Sirija

Post by Em2r »

insomnia78 wrote:Dohaka im internet?
:lol:
Nije kemo daleko jarane od sustine.
Ne mozes ti u 21 vijeku bicevat zatvarat vjesat narod zato sto salje sliku sisa chune preko vibera skajpa itd :)
Dobro covjek kaze, rezimi tamo nemaju odgovor na danasnji napredak i nacin zivota.
Klavikula

#67728 Re: Sirija

Post by Klavikula »

teroristi YPG vrse mobilizaciju. na sud ih treba izvesti. sram i stid ih bilo, kako se usudjuju :oops:
Avetinho

#67729 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Herr Flick wrote:Sve se nema a gledaj kakva se auta vozaju po Damasku,bolja od mojih :D

Image
Jebote dobrih auta. Sta ti vozis?

Sranje u Ruandi, sto rece onaj maloprije.
sarajevoxxxx

#67730 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Sirijska lira otišla na 360. Najveći skok od početka rata.
insomnia78

#67731 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Em2r wrote:
insomnia78 wrote:Dohaka im internet?
:lol:
Nije kemo daleko jarane od sustine.
Ne mozes ti u 21 vijeku bicevat zatvarat vjesat narod zato sto salje sliku sisa chune preko vibera skajpa itd :)
Dobro covjek kaze, rezimi tamo nemaju odgovor na danasnji napredak i nacin zivota.
Samo je paradoksalno sto ce isti ti koji zbrisu vani cim se malo davranisu zeljeti uspostavu serijata u zapadnim drustvima
Pocne im smetati golotinja, svinjetina, ovo, ono...
A ima i ona
Image
insomnia78

#67732 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Image
Kobane
Ali Kemal

#67733 Re: Sirija

Post by Ali Kemal »

moke_31 wrote:
Ali Kemal wrote:Djelimično bih se složio. Muslimanski svijet jeste u krizi, jer je islam u krizi, to sam i sam tvrdio više puta na forumu.
Medjutim ne bih se složio da je Zapadu Islam postao ideološka meta, nego je Zapad, kao lider svijeta, ne direktno politički, ne vojno, nego tehnološki razvoj svijeta je onaj koji Zapad diktira, dok svi ostali samo prate i posmatraju, postao nešto za šta Islam nema odgovora.
Razvojem komunikacionih tehnologija do nestvarnih razmjera kroz internet i mobilnu telefoniju, nestvarno brzu razmjenu informacija kroz društvene mreže, snimanjem i najmanjeg dogadjaja telefonima, direktno javljanje koristeći Skype sa telefona koji stane u džep, što je do nedavno bilo moguće samo koristeći reportažna kola i slično, došlo je do situacije da je sve teže i teže bilo palamuditi i držati stado pod kontrolom i pričati besmislene vjerske priče.

Otuda i ogroman broj izbjeglica sa Bliskog Istoka, jer su ljudi jednostavno informisani, nema te cenzure koja može da blokira informacije. Prije je bilo lako, dva tv kanala i nekoliko novina pod kontrolom, plus hodža u džamiji :D
Dakle ne uzimati u obzir ogromno tehnološko dostignuće Zapada u poslijednje dvije decenije, je nerazumijevanje vremena u kome živimo.

Islamsko vođstvo nije imalo drugog izbora nego potaknuti haos, besmislene ratove da bi dobili u vremenu i vidjeli kako i šta dalje, jer trenutno nemaju nikakav odgovor na bilo koje pitanje.
Moje pretpostavke su da daljnim unapredjenjem informativnog toka, koje niko više ne može da zaustavi u jednom periodu od 50 do 100 godina, Islamu prijeti totalna propast, jer njegova zaostalost će ga dovesti do totalnog poraza, kao što je propala religija starog Rima, kao jedna istorijski prevaziđenja stvar.
Osim toga, ni klimatske promjene ne idu na ruku Bliskom Istoku, koji je po nekim predpostavkama do kraja ovog vijeka osudjen na smrt, i postaće mjesto nemoguće za život svakako.
Bravo majstore :D Jebo Durakovića šta on zna, nek si mu objasnio neke stvari .....hahahah.... Odavno se nisam ovako nasmijao... Internet dohako Islamu....nenadjebivo :thumbup:
Pazi ovo, živiš u nekoj islamskoj državi, cure zamotane, babo ti dovede neku i to je to, za cure naravno isto, koga ti dovedu, pod njega legneš i radjađ djecu, ako nećeš ima pravo da te izmariše, nema izlazaka, zajebancije, nema pive, nema koncerta, ako si po nesreći još i gej, vješala ti ne ginu, diktatura jarane, i u svemu tome uključiš telefon i vidiš raju kako živi u ostatku razvijenog svijeta, prvi put vidiš kako izgledaju neke druge žene, vidiš slobodu na ulicama, cure u ljetnim haljinama, ide se na plažu itd.
U svakome normalnom se probudi želja da se oslobodi, dok je prije mogao da vidi samo ono što mu je servirano, a sada vidi sve, čak može i da komunicira sa svakim.
E sada ako ti ne prihvataš taj Islam, nego bosansku light verziju, onda je to druga stvar, ali ne poštuješ sve, tako da varaš prije svega sebe.
Volim Islam, ali volim i pivu :mrgreen: a većina raje je takva, te te onda pitam, kakav je smisao svega toga :oops:
Last edited by Ali Kemal on 28/10/2015 14:56, edited 1 time in total.
republikauzicka

#67734 Re: Sirija

Post by republikauzicka »

arman1 wrote:
republikauzicka wrote:Safira,debakl kozojeba
Izgleda da su naletjeli u stupicu kakve je US pravio Sadamu. Pustili ih da uđu bez podrške i zaklona, a onda ih poklopili svim i svačim. Navodno avijacija upotrijebila i napalm. Po nezvaničnim info jedinica veličie manje čete (oko 80 ljudi) uništena na lokaciji nekog servisa(kamioni). Očito putin prije oslobađanja teritorije želi što više da ih ukljući u djevica service.

nekoliko Isil-ovaca pregazeno tenkom.59 ih je ubijeno
Avetinho

#67735 Re: Sirija

Post by Avetinho »

republikauzicka wrote:
arman1 wrote:
republikauzicka wrote:Safira,debakl kozojeba
Izgleda da su naletjeli u stupicu kakve je US pravio Sadamu. Pustili ih da uđu bez podrške i zaklona, a onda ih poklopili svim i svačim. Navodno avijacija upotrijebila i napalm. Po nezvaničnim info jedinica veličie manje čete (oko 80 ljudi) uništena na lokaciji nekog servisa(kamioni). Očito putin prije oslobađanja teritorije želi što više da ih ukljući u djevica service.

Sta, zar nemas slike gazenja, kao neki dan kad smo se svi zgrazavali.
republikauzicka

#67736 Re: Sirija

pocelo je :thumbup: Habibi
Rebels release “evidence” linking
Nusra to killing of FSA leader
https://now.mmedia.me/lb/en/NewsReports ... fsa-leader

Em2r

#67737 Re: Sirija

Post by Em2r »

Avetinho wrote:
republikauzicka wrote:

Posebno ti.
republikauzicka

#67738 Re: Sirija

Em2r wrote:
Avetinho wrote:
republikauzicka wrote:

Posebno ti.
ubijeni teroristi
von_admir

#67739 Re: Sirija

Post by von_admir »

Helici lete i dalje i rokaju bez prestanka.
#Syria #Russia'n gunships on low level flight attack with rockets northern #Homs towns
https://www.youtube.com/watch?v=9VlVz7TC0aE
Avetinho

#67740 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Em2r wrote:
Avetinho wrote:
republikauzicka wrote:

Posebno ti.
O cemu bolan ti seres opet, zar ti nije bilo dosta nekidan.
Em2r na aparatima :D
Kikibombona

#67741 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Prvi covjek americke 'ANTI ISIL' koalicije

https://mobile.twitter.com/brett_mcgurk ... 2104878081

Zanimljivi komentari ispod :D
insomnia78

#67742 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Sve kurdi
Nego, ameri su dobili i novog glavnokomandujuceg u borbi protiv Daesha
Ode Nagata, il kako se vec preziv'o
Em2r

#67743 Re: Sirija

Post by Em2r »

Avetinho wrote:
Em2r wrote:
Avetinho wrote:

Posebno ti.
Zovi uciteljicu ali odmah nemoj ko prosli puta cijelu noc da cekas.
Avetinho

#67744 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Em2r wrote:
Avetinho wrote:
Zvao, ali izgleda da su na raspustu.

Nego, imas li kakvu sliku gazenja, da uzivamo svi. Tako ide deratizacija.
Em2r

#67745 Re: Sirija

Post by Em2r »

Avetinho wrote:
Em2r wrote:
Avetinho wrote:

Nemam ja muda da to gledam. Nagledao sam se u ratu dovoljno.
moke_31

#67746 Re: Sirija

Post by moke_31 »

Evo počeli pobunjenici da rokaju i sistemom Fagot. Je li ovo bolje od TOW-a? Ko proizvodi ovaj sistem?

https://www.youtube.com/watch?v=1bKe20L ... e=youtu.be

I da, ode grupa assadovaca :D
Last edited by moke_31 on 28/10/2015 15:55, edited 1 time in total.
Avetinho

#67747 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Em2r wrote:
Avetinho wrote:
Em2r wrote:

Nemam ja muda da to gledam. Nagledao sam se u ratu dovoljno.
Ako si i bio u ratu, onda si cucao u podrumu, kao i moja djeca, dok je tata bitke vojevao. I ja vase propalo djetinjstvo istinski zalim. Ali sumnjam da si se icega nagledao. Mozda naslusao zvukova raznih.

Moras ti jos puno pure pojest da bi se kitio bosanskim ratom ovdje.
Challenger__

#67748 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

digresija.

- glasanje u UN-u za skidanje sankcija Kubi:

Image

Protiv: USA i Izrael.

Nema dalje.
RepublikanskaGarda

#67749 Re: Sirija

Post by RepublikanskaGarda »

Avetinho wrote:
RepublikanskaGarda wrote:Image
Sta kazes. Ljudi ginu u brojevima od stotina hiljada, milioni raseljenih i ko-zna-koliko obogaljenih, a lik kojeg citiras ne zeli da se desi sta se desava u Libiji.

Libija je za Siriju dobitak na lutriji i godisnji odmor.
Pa i Afganistan i Somalija su trenutno za Siriju dobitak na lutriji, valjda čovjek ima pravo iz nekih svojih razloga podržavat režim, urušavanje struktura vlasti, vojske, policije sistema, iako je realno to sve već uništeno a Sirija je razvaljena za vjeke vjekova
sarajevoxxxx

#67750 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Sa Božijom pomoći revolucionari su zauzeli selo Skik kod Hame. Na redu i brdo koje se nalazi iznad sela.
Locked