Koliko je kod savoxxa napeto u tim kombinacijama ne bi me cudilo da ko u meksičkim sapunicama ispadne da su Bagdadi i iranski ajatolah Khamenei zapravo brat i sestrawalter kurtz wrote:Mezimce MZ
Sirija
-
RepublikanskaGarda
#67676 Re: Sirija
- walter kurtz
#67677 Re: Sirija
Televisa presentaRepublikanskaGarda wrote:Koliko je kod savoxxa napeto u tim kombinacijama ne bi me cudilo da ko u meksičkim sapunicama ispadne da su Bagdadi i iranski ajatolah Khamenei zapravo brat i sestrawalter kurtz wrote:Mezimce MZ
- Challenger__
#67678 Re: Sirija
Sve su to budalaste konstrukcije koje žele da prikriju suštinu: vehabizam i njegove ekstenzije su samo priglupi instrumenti američke moći i cionizma.RepublikanskaGarda wrote:Koliko je kod savoxxa napeto u tim kombinacijama ne bi me cudilo da ko u meksičkim sapunicama ispadne da su Bagdadi i iranski ajatolah Khamenei zapravo brat i sestra
-
sumirprimus
#67679 Re: Sirija
bas takoChallenger__ wrote:Sve su to budalaste konstrukcije koje žele da prikriju suštinu: vehabizam i njegove ekstenzije su samo priglupi instrumenti američke moći i cionizma.RepublikanskaGarda wrote:Koliko je kod savoxxa napeto u tim kombinacijama ne bi me cudilo da ko u meksičkim sapunicama ispadne da su Bagdadi i iranski ajatolah Khamenei zapravo brat i sestra
- Challenger__
#67680 Re: Sirija
Mislio sam na Sa'voxove ideološke konstrukcije a ne na tvoj ironični osvrt, Garda. On je jedan od rijetkih pro-vahabitskih simpatizera koji zna istinu, ali je svjesno izvrće ruglu.
Jedino je zatečen učešćem Rusije jer iz njihove ideološke interpretacije, njoj nije bilo mjesta u ovim događanjima, LOL!
Jedino je zatečen učešćem Rusije jer iz njihove ideološke interpretacije, njoj nije bilo mjesta u ovim događanjima, LOL!
- Em2r
#67681 Re: Sirija
Kako god sirijski narod je **BAN!! Od naseg rata je proslo 20 godina pa smo jos u **rcu i to gorem nego kad je rat bio, a nismo bili poruseni ni upola ko sirija. Oni se jadni nikad nece oporaviti.
- Challenger__
#67682 Re: Sirija
Pa, pošto joj nije bilo mjesta (nema je, vjerujte mi na riječ), onda se traži "izdajnik" među braćom. Išće se Kain. A "izdajnik", Kain je Abu Dabi.

- Kikibombona
#67683 Re: Sirija
Evo kakvu Siriju zeli poznati forumski 'ateista' Cbrt!insomnia78 wrote:
Djevojcice slusaju religijsku poduku u Idlibu
Jenan Moussa
- Kikibombona
#67684 Re: Sirija
Oplakah!insomnia78 wrote:@jenanmoussa: FSA in Hama & Idlib can’t do anything against strict Islamic rules issued by Jaish alFatah because FSA weak & doesn’t control territory. This is main problem of FSA in Hama/Idlib: Yes, FSA still exists, but they dont control territory. If they disobey radicals, FSA is out. We all remember how Jamal Maruf group & Hazem (both western backed FSA) were destroyed by Nusra (AlQaeda) after they "disobeyed" them. So FSA in Idlib/Hama has only HQ's, no territory. Even worse: FSA have no courts. So if FSA-member makes mistake, trial is at Nusra court. Nusra allows FSA 2 operate in Hama/Idlib bcz FSA there gets TOWmissiles from West. FSA uses these TOW in support of Nusra etc vs SAA. <
Kaze drug Opetja 'FSA cini 60% pobunjenickih snaga'!
-
sumirprimus
#67685 Re: Sirija
pa rusi su u ratu sa "bracom" decenijama od afganistana preko kavkaskog emirata,ne? cemu faktor iznenadjenja?Challenger__ wrote:Mislio sam na Sa'voxove ideološke konstrukcije a ne na tvoj ironični osvrt, Garda. On je jedan od rijetkih pro-vahabitskih simpatizera koji zna istinu, ali je svjesno izvrće ruglu.
-
sumirprimus
#67686 Re: Sirija
svakom je njegova muka najteza...Em2r wrote:Kako god sirijski narod je **BAN!! Od naseg rata je proslo 20 godina pa smo jos u **rcu i to gorem nego kad je rat bio, a nismo bili poruseni ni upola ko sirija. Oni se jadni nikad nece oporaviti.
a ovo hos nes procitat...ko vijest...
- Kikibombona
#67687 Re: Sirija
Kaze poznati forumski ateista (Cbrt) da ce se nakon rata vjerski fanatici maknuti u stranu milom ili silom...RepublikanskaGarda wrote:Gledaj ti slike iz Idleba, grada koji je trebao postat centar Sirijskog nacionalnog vijeća (SNC-a), pa umjereni ne smiju prismrditi u Idleb, zašto nema vijesti iz grada, zašto nema oporbenih guzonja u tom gradu? zašto je u Idlebu light verzija šerijatskog zakona kakav se primjenjuje u Raci, zašto su budale porušile spomenike sirijskih pjesnika, vojskovođa i znanstvenika koji nemaju veze za familijom Assad i Baath partijom, zašto u Idlebu kao i u Raci krščane možeš pobrojat na prste jedne ruke? Znači Afganistan će biti goli k. naspram Sirije kad njom pocnu upravljat dobrovoljna vatrogasna društva, svako društvo sa svojim hodžom, svojom verzijom islama i šerijata etc...
Ironmen, mislim da je cilj deblokirati zračnu bazu Kuweires, ne vjerujem da će to postat operativna borbena baza, bar ne u dogledno vrijeme ali će svakako služi kao što je i dosad, muholovka za Isis-ovce a važno je i spomenuti da se presjeca važan komunikacijski pravac Allepo-Raqa što ISIS dovodi u težak položaj, zato zadnjih tjedan dana i glume kamikaze od Hame do Allepa da sprijece deblokadu Kuweiresa
Pitao sam ima li slican primjer iz historije, da su negdje vjerski fanatici odnijeli pobjedu i onda se sklonili u stranu...!?
Nije mi odgovorio.
-
sumirprimus
#67688 Re: Sirija
pa reko ti je milom il silom...il ce sam narod prelomit,il ce bit opet rata...Kikibombona wrote:Kaze poznati forumski ateista (Cbrt) da ce se nakon rata vjerski fanatici maknuti u stranu milom ili silom...RepublikanskaGarda wrote:Gledaj ti slike iz Idleba, grada koji je trebao postat centar Sirijskog nacionalnog vijeća (SNC-a), pa umjereni ne smiju prismrditi u Idleb, zašto nema vijesti iz grada, zašto nema oporbenih guzonja u tom gradu? zašto je u Idlebu light verzija šerijatskog zakona kakav se primjenjuje u Raci, zašto su budale porušile spomenike sirijskih pjesnika, vojskovođa i znanstvenika koji nemaju veze za familijom Assad i Baath partijom, zašto u Idlebu kao i u Raci krščane možeš pobrojat na prste jedne ruke? Znači Afganistan će biti goli k. naspram Sirije kad njom pocnu upravljat dobrovoljna vatrogasna društva, svako društvo sa svojim hodžom, svojom verzijom islama i šerijata etc...
Ironmen, mislim da je cilj deblokirati zračnu bazu Kuweires, ne vjerujem da će to postat operativna borbena baza, bar ne u dogledno vrijeme ali će svakako služi kao što je i dosad, muholovka za Isis-ovce a važno je i spomenuti da se presjeca važan komunikacijski pravac Allepo-Raqa što ISIS dovodi u težak položaj, zato zadnjih tjedan dana i glume kamikaze od Hame do Allepa da sprijece deblokadu Kuweiresa
Pitao sam ima li slican primjer iz historije, da su negdje vjerski fanatici odnijeli pobjedu i onda se sklonili u stranu...!?
Nije mi odgovorio.
-
sumirprimus
#67689 Re: Sirija
generalno su i jedna i druga strana nenagodne u svojim stavovima...mislim na forumske...
- Kikibombona
#67690 Re: Sirija
Evo jedna za Coola, starog pankerainsomnia78 wrote:
@jenanmoussa: In Maarat Numan #Syria, court issues strict Islamic dress code for women. Rules similar 2 Sirt,Timbuktu &Raqqa. Strict dress code not only introduced in MaraatNuman, also Idlib city. Controlled by Jihadist coalition JaishFatah. Strict dress code campaign by jihadists in Idlib is called “My veil is my chastity”
- asurbanipal
#67691 Re: Sirija
Ja padoh sa stolice i uganuh noguwalter kurtz wrote:Klixlove post godine upisao sam gace
- Opetja033
#67692 Re: Sirija
Ne kontam fakat, to ti tek sada otkrio da je Abu Dhabi izlozen kritikama?Challenger__ wrote:Pa, pošto joj nije bilo mjesta (nema je, vjerujte mi na riječ), onda se traži "izdajnik" među braćom. Išće se Kain. A "izdajnik", Kain je Abu Dabi.
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa od samog pocetka sranja, Abu Dhabi je crna ovca. Cak i za vrijeme saudijskog Abdullaha bili su najzesci protivnici Katara. Kada su maltene svi zalivski faktori gurali ka pomirenju Abdullaha i Katara, oni su jos vise raspirivali vatru. Veliki protivnici Katara, Turske i MB.
Jbt pa kada je Selman postao kralj, ja sam ovdje pisao da UAE nemaju jedinstvenu vanjsku politiku i da je Dubai blizi Rijadhu, Dohi i Ankari. Ko je god iole upucen (evo neka @Gojeni potvrdi) zna da je Abu Dhabi crna ovca, pogotovo nakon sto je Selman postao saudijski kralj.
Nikada nisu bili dio krila koji sacinjavaju Turska - Saudija - Katar i Dubai. S toga nema govora o nekoj izdaji. Mozda u tvojim ocima jer nisi upratio ovaj dio price, mada me to cudi.
Last edited by Opetja033 on 28/10/2015 12:24, edited 1 time in total.
- insomnia78
#67693 Re: Sirija
Misli na IdlibKikibombona wrote:Oplakah!insomnia78 wrote:@jenanmoussa: FSA in Hama & Idlib can’t do anything against strict Islamic rules issued by Jaish alFatah because FSA weak & doesn’t control territory. This is main problem of FSA in Hama/Idlib: Yes, FSA still exists, but they dont control territory. If they disobey radicals, FSA is out. We all remember how Jamal Maruf group & Hazem (both western backed FSA) were destroyed by Nusra (AlQaeda) after they "disobeyed" them. So FSA in Idlib/Hama has only HQ's, no territory. Even worse: FSA have no courts. So if FSA-member makes mistake, trial is at Nusra court. Nusra allows FSA 2 operate in Hama/Idlib bcz FSA there gets TOWmissiles from West. FSA uses these TOW in support of Nusra etc vs SAA. <![]()
![]()
- asurbanipal
#67694 Re: Sirija
Challenger__ wrote:Sve su to budalaste konstrukcije koje žele da prikriju suštinu: vehabizam i njegove ekstenzije su samo priglupi instrumenti američke moći i cionizma.RepublikanskaGarda wrote:Koliko je kod savoxxa napeto u tim kombinacijama ne bi me cudilo da ko u meksičkim sapunicama ispadne da su Bagdadi i iranski ajatolah Khamenei zapravo brat i sestra
Bolesne ideologije. Vehabizam u bilo kojem obliku je vjerska inačica fašizma i nacizma...
- Opetja033
#67695 Re: Sirija
Kikibombona wrote:Oplakah!insomnia78 wrote:@jenanmoussa: FSA in Hama & Idlib can’t do anything against strict Islamic rules issued by Jaish alFatah because FSA weak & doesn’t control territory. This is main problem of FSA in Hama/Idlib: Yes, FSA still exists, but they dont control territory. If they disobey radicals, FSA is out. We all remember how Jamal Maruf group & Hazem (both western backed FSA) were destroyed by Nusra (AlQaeda) after they "disobeyed" them. So FSA in Idlib/Hama has only HQ's, no territory. Even worse: FSA have no courts. So if FSA-member makes mistake, trial is at Nusra court. Nusra allows FSA 2 operate in Hama/Idlib bcz FSA there gets TOWmissiles from West. FSA uses these TOW in support of Nusra etc vs SAA. <![]()
![]()
Odgovorio ti je @insomnia. Dzenana prica/pise o Idlibu.
Nego sta velis na ovo:
16+ https://pbs.twimg.com/media/CSV3fl4XAAAN76S.jpg:large
Covjek se ziv spali iz protesta sto su mu teroristi iz YPG-a prisilno oteli a potom regrutovali maloljetnu kcerku? Kakva banda, nevjerovatno.
- Challenger__
#67696 Re: Sirija
Ne pričam o tome nego o njegovim interpretacijama po kojima sadašnje rusko prisustvo nije izraz autonomne volje RF nego plaćenički nastup, posljedica finansijskog djelovanja Abu Dabija.Opetja033 wrote:Ne kontam fakat, to ti tek sada otkrio da je Abu Dhabi izlozen kritikama?Challenger__ wrote:Pa, pošto joj nije bilo mjesta (nema je, vjerujte mi na riječ), onda se traži "izdajnik" među braćom. Išće se Kain. A "izdajnik", Kain je Abu Dabi.
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa od samog pocetka sranja, Abu Dhabi je crna ovca.
"Abu Dabi finansira rusku intervenciju".
- Opetja033
#67697 Re: Sirija
Kako god da okrenes nespretno ti je poredjenje jer Abu Dhabi ne moze biti "izdajnik" ili "Kain" obzirom da nikada nisu bili na istoj strani sa Turskom, Saudijom, Katarom i Dubaijem.Challenger__ wrote:Ne pričam o tome nego o njegovim interpretacijama po kojima sadašnje rusko prisustvo nije izraz autonomne volje RF nego plaćenčki nastup, posljedica finansijskog djelovanja Abu Dabija.Opetja033 wrote:Ne kontam fakat, to ti tek sada otkrio da je Abu Dhabi izlozen kritikama?Challenger__ wrote:Pa, pošto joj nije bilo mjesta (nema je, vjerujte mi na riječ), onda se traži "izdajnik" među braćom. Išće se Kain. A "izdajnik", Kain je Abu Dabi.
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa od samog pocetka sranja, Abu Dhabi je crna ovca.
"Abu Dabi finansira rusku intervenciju".
Naravno ne slazem se sa interpretacijom, da ne ispadne da je branim.
- Kikibombona
#67698 Re: Sirija
A gdje je FSA glavna?Opetja033 wrote:
Odgovorio ti je @insomnia. Dzenana prica/pise o Idlibu.
Nego sta velis na ovo:
16+ https://pbs.twimg.com/media/CSV3fl4XAAAN76S.jpg:large
Covjek se ziv spali iz protesta sto su mu teroristi iz YPG-a prisilno oteli a potom regrutovali maloljetnu kcerku? Kakva banda, nevjerovatno.
Mozes reci da su vazni u Dari, ako pretpostavimo da je ekipa Basara Zubija tzv. 'FSA'. Medjutim, nema to veze sa vezom. Nusra moze gaziti one koje zapad naziva 'FSA' diljem Sirije, ali to sa Zubijem nema nikakve veze... Zubi sa tim grupama nema nikakve veze... Svi oni imaju vlastiti komandni lanac, vojne, politicke i vjerske lidere. Te grupe kontrolisu same sebe. Prije par dana je Nusra gazila nekakvu 'FSA grupu' u Dari. Ostalih se to nije ticalo...
Ko ce znati sta je ovog covjeka natjeralo na ovakav cin... U ratu se svasta desava. Jedno je sigurno, prisile za pristupanje YPG nema. Da je tako, mobilisali bi odrasle muskarce i zene kojih je na stotine hiljada u kantonu Cizire, a ne neku djevojcicu... Nigdje veze...
Medjutim, ovo je stara prica, koju turska politika decenijama podmece kao dio anti-PKK kampanje. I da, istina je, mnogi maloljetnici i maloljetnice pristupaju PKK, cesto protiv volje svojih roditelja. Gledao sam dobar dokumentarac vezan za ovaj fenomen. U sjecanju mi je ostala jedna majka. Zena u suzama govori kako je dvoje maloljetne djece (16 i 17 god.) otislo sa PKK. Ostavili su samo pismo, otisli bez pozdrava i ikakve najave. Zena ima jos jednu djevojcicu kojoj je 10 godina. Muza nema, poginuo kao PKK gerilac. Zena u suzama govori kako se boji da ce i ona otici kada poraste i da ce ostati bez ikoga.
Lose je sto PKK u svoje redove prima djecu. Za svaku osudu.
Last edited by Kikibombona on 28/10/2015 12:44, edited 1 time in total.
- Maystor
#67699 Re: Sirija
Nije "srušiti" nego "zapaliti"!walter kurtz wrote:Ili asad ili cemo srusiti sirijuRepublikanskaGarda wrote:Ali zašto bi iranski ISIL napao Izrael ako Izrael naoružava Jordan koji je promjenio stranu i svrstao se na stranu alewitskog režima u damasku kojeg podržava Iran, i kakve to veze ima saudijskim Hezbollahom?walter kurtz wrote:Napad na izrael ima smisla ako je isil iranski
Kako to nisi upamtio, lik je ponovio konstrukciju 8793 puta
- Norman
#67700 Re: Sirija
RepublikanskaGarda wrote:
Ja jbt, sreća pa u Siriji nije haos kao u Libiji.
Ovo isto kao ona: "Joj sranja u Ruandi!"