Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq

#67651 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakaljin wrote: Eto da jeste tako, znaci u jednom mjesecu skines otprilike eto uzecemo 10 igrica, ali neces svaki mjesec skidati ovoliko igrica, taj ko to radi je bas besposlen i to bas totalno. One koji se bave pirateriom i skidaju mnogo igrica ne uzimam za ozbiljno.
Iskreno, nikoga nije briga da li ga ti, ja ili neko treci uzima za ozbiljno, svako ima pravo za svoje pare da radi sta zeli, pa tako i da skida sadrzaj sa neta u nedogled. Proslo je vrijeme limita i slicnih gluposti, ova prica oko nekih brojaca na portalima nema smisla.
kakaljin

#67652 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote:
kakaljin wrote: Eto da jeste tako, znaci u jednom mjesecu skines otprilike eto uzecemo 10 igrica, ali neces svaki mjesec skidati ovoliko igrica, taj ko to radi je bas besposlen i to bas totalno. One koji se bave pirateriom i skidaju mnogo igrica ne uzimam za ozbiljno.
Iskreno, nikoga nije briga da li ga ti, ja ili neko treci uzima za ozbiljno, svako ima pravo za svoje pare da radi sta zeli, pa tako i da skida sadrzaj sa neta u nedogled. Proslo je vrijeme limita i slicnih gluposti, ova prica oko nekih brojaca na portalima nema smisla.
Ne govorim ja na to nego hvatanja na neka ogranicenja koja nemaju nikakve veze. A rasprava je bila o brojacu, koji postoji kod telecoma, a neko je pitao zasto ga nema kod telemacha cisto radi pregleda i nista vise jer svi znamo da on nema nikakvu funkciju u danasnjem dobu interneta.
damdam6

#67653 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by damdam6 »

damdam6 wrote:Moze li neko mozdaaa neko napisati ko koristi telemach analognu tv i net( ne neki paket, na dva racuna) koliko placa jedno i drugo..?? Jel tacno da je za tv 20ak KM, a za net 15KM..?
Dal iko ziv i koristi ovu kombinaciju...
Radar71

#67654 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

kakaljin wrote:
Radar71 wrote:ograničenje je ipak ograničenje :skoljka:

Koje ogranicenje. Ako je tebi ogranicenje skoro 2000 GB onda stvarno ne treba vise raspravljati sa tobom.

Da hoce i kod nas doci da ti pokucaju na vrata kada se skida nelegalni software sa interneta pa da pocnu kaznjavati te koji se bave pirateriom.
Kad naučiš razliku između Image i 2000 GB javi se :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :izet: :izet: :izet:
Benq

#67655 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

damdam6 wrote:
damdam6 wrote:Moze li neko mozdaaa neko napisati ko koristi telemach analognu tv i net( ne neki paket, na dva racuna) koliko placa jedno i drugo..?? Jel tacno da je za tv 20ak KM, a za net 15KM..?
Moguce da je taj net od 15KM zapravo neki stari paket od akvizirane kompanije. Inace u Telemachu je obicni internet paket 23,10KM + 19,90KM KKS, zato se vise isplati uzeti Duo paket jer se dobije i digitalna i brzi internet.
Last edited by Benq on 21/06/2018 18:25, edited 1 time in total.
kakaljin

#67656 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Radar71 wrote:
kakaljin wrote:
Radar71 wrote:ograničenje je ipak ograničenje :skoljka:

Koje ogranicenje. Ako je tebi ogranicenje skoro 2000 GB onda stvarno ne treba vise raspravljati sa tobom.

Da hoce i kod nas doci da ti pokucaju na vrata kada se skida nelegalni software sa interneta pa da pocnu kaznjavati te koji se bave pirateriom.
Kad naučiš razliku između Image i 2000 GB javi se :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :izet: :izet: :izet:
Reci ti nama razliku ovu u tvojim potrebama, pa da znamo svi zasto je tebi toliko bitno da li je totalno neograniceno ili stavljena neka granica na kolicinu koji rijetko ko moze dosegnuti.

JEr uopste nije rasprava krenula u ovom smjeru vec postojanje brojaca cisto informacije radi.
damdam6

#67657 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by damdam6 »

Benq wrote:
damdam6 wrote:
Moguce da je taj net od 15KM zapravo neki stari paket od akvizirane kompanije. Inace u Telemachu je obicni internet paket 22KM + 19,90KM KKS, zato se vise isplati uzeti Duo paket jer se dobije i digitalna i brzi internet.
Kontam, nego ovo je valjda nasledjeno od HS-a..a i tesko mi bilo vjerovati da ima nesto za 15..bilo mozda prije 5god :D
Radar71

#67658 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

kakaljin wrote: Reci ti nama razliku ovu u tvojim potrebama, pa da znamo svi zasto je tebi toliko bitno da li je totalno neograniceno ili stavljena neka granica na kolicinu koji rijetko ko moze dosegnuti.

JEr uopste nije rasprava krenula u ovom smjeru vec postojanje brojaca cisto informacije radi.
Znači ne znaš, očekivano :lol: :lol:
Last edited by Radar71 on 21/06/2018 18:33, edited 1 time in total.
Benq

#67659 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

damdam6 wrote: Kontam, nego ovo je valjda nasledjeno od HS-a..a i tesko mi bilo vjerovati da ima nesto za 15..bilo mozda prije 5god :D
Eh da, u pitanju je stari internet paket "Standard" od HS-a, on je bio 15KM i brzina mu je bila oko 12Mb.
Telemach

#67660 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@damdam6,
Aktivna usluga analogne televizije je preduvjet za sve dodatne usluge, a njena cijena je 19,90 KM. Možete se pretplatiti posebno na neki od internet paketa, uz analognu televiziju, ali Vam preporučujemo Duo Net ili Trio Grande pakete jer imate wifi internet, D3 digitalnu televiziju. Također, u Duo ili Trio Grande paketima ostvarujete značajne uštede, imate više kanala, veću brzinu interneta te mogućnost korištenja dodatnih usluga: Eon, Unifi, Unifon... Opremu, naravno, dobijate besplatno na korištenje. Ponudu detaljnije možete pogledati na: https://telemach.ba/Paketi/Zasto-paketi
Predlažemo da nam dostavite i kontakt telefon u pp, a kolege će Vas pozvati i rado odgovoriti na sve upite
doff

#67661 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Telemach

Prosše sedmice su me kontaktirale vaše kolege i dogovorili smo potpisivanje novog ugovora. Rečeno je da ću bit kontaktiran iza Bajrama, i na tome je stalo.
kokikol

#67662 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

Mehemed wrote:Nema šanse 100% 2-3 mjeseca uzastopno, to je na 40 Mbita downloadu preko 12000GB mjesečno(tačnije 12656,25GB). Odakle 12TB prostora puta tri mjeseca 36TB. Nema teoreske šanse.
Ja u prosjeku ne potrošim više od 200-300GB mjesečno

Image
o čemu ti jarane jel to ograničena potrošnja interneta pa se sekiraš koliko imaš protokola,,, zaita mi neki ljudi nisu jasni
seoBIH

#67663 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

@Mehmed

Ja sam imao 2 node-a za kripto. Samo je tu promet bio oko 3 terabajta. Skidao sam drugovima igrica, otrpilike 2 terabajta. Vise mi nije trebalo, ali se moze iskoristiti 100% ukoliko ti treba.

@kokikol

Nista nije unlimited. Siguran sam da u T&C imaju neki dio teksta koji se odnosni na "prekomjerno koristenje resursa" i da su se na taj nacin zastitili. Koliko je dopusteno koristi, slabo ko od nas to zna, jer nismo iskusili.

Nema potrebe voditi neku diskusiju, ali eto, treba imati na umu da nista nije neograniceno, iako ne pise malim slovima.
Mehemed
Vozim: automobil

#67664 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

kokikol wrote:o čemu ti jarane jel to ograničena potrošnja interneta pa se sekiraš koliko imaš protokola,,, zaita mi neki ljudi nisu jasni
Ofrlje sam to onako procijenio kad su počeli pričati o tome, nikada nisam pratio promet od kako imam Telemach.
seoBIH

#67665 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

beni-bu-man wrote:@seoBIH

nije, u ugovoru telemacha nije nigdje navedeno da si ogranicen
Ni ne mora. Jednostavno navedu da radis "zloupotrebu" mreze, ili jednostavno da tvoje koristenje interneta prelazi u profesionalne potrebe. Na osnovu toga ti ogranice uslugu, ili deaktiviraju potpuno.

Radio sam za kompaniju koja je imala "neogranicenu upotrebu resursa". Ukoliko bi neko to iskorsitavao, a kompaniji se ne isplati, korisnik bi dobio 2 upozorenja. Trece upozorenje je ponuda skupljeg paketa, ili prekid usluga.
Telemach

#67666 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

doff wrote:Telemach

Prosše sedmice su me kontaktirale vaše kolege i dogovorili smo potpisivanje novog ugovora. Rečeno je da ću bit kontaktiran iza Bajrama, i na tome je stalo.
@doff,
Provjerit ćemo i brzo se javiti.
Tiger 033

#67667 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Rugafet

#67668 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Meni nisu jos nista javili
rizibizi

#67669 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

smorise po fb s tom vijesti o prodaji,doduse poluzvanicno ali me ne bi cudilo da se jedno jutro probudimo s novim logom i novim vlasnikom, ili samo novim vlasnikom, ili isto sve samo friski kapital novog investitora.Spominje se Vodafone u prici ne bi li napokon dobili jednog pravog mobilnog operatera.
puz_u_salati

#67670 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by puz_u_salati »

rizibizi wrote:smorise po fb s tom vijesti o prodaji,doduse poluzvanicno ali me ne bi cudilo da se jedno jutro probudimo s novim logom i novim vlasnikom, ili samo novim vlasnikom, ili isto sve samo friski kapital novog investitora.Spominje se Vodafone u prici ne bi li napokon dobili jednog pravog mobilnog operatera.
Al fakat smoriše. Prvo vijest je potekla iz žute štampe tj. SB i GS. Ne bih da pišem al znamo svi ko kontroliše te medije i koliko im je N1 i UG u cjelini trn u oku. Još i izbori..

Čak je i Avaz "nezavisan" u odnosu na spomenuta glasila.
dječak sa šibicama

#67671 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Telekom i njihova suplja, vec mjesecima preko narucenih tekstova pisu kako ce Telemach biti kaznjen, ukinut, nogiran zbog sportkluba i bla bla bla.

Ako ih i kupi Vodafone, kakve to veze ima, samo ce se gazda promijeniti a struktura ostaje ista. Osim ako telekomovi "novinari" ne kontaju da je Vodafon neka vodovodna firma pa ce Telemach pretvoriti u konkurenciju VIKu
sencobih

#67672 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Ko zna koliko se tu para prepralo, i sad kad su zavrsili sto su planirali onda prodaju firmu , opet neka čarlama na visokom nivou
help_desk

#67673 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by help_desk »

Novi suvlasnik UG je Altice. Do kraja meseca ce biti objavljeno.
Tiger 033

#67674 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

dječak sa šibicama wrote:Telekom i njihova suplja, vec mjesecima preko narucenih tekstova pisu kako ce Telemach biti kaznjen, ukinut, nogiran zbog sportkluba i bla bla
Nedavno sjedih sa jednim likom iz bhtelekom inače neka čivija dole i kaze mi... Ništa im nije teže palo nego što je Džeko snimio reklamu za Telemach...kaže kloc snimi reklamu za TM konkurentsku firmu a mi im sponzori...povraca im se na spomen Džeke cijeloj upravi bht
ElRe

#67675 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

Klocevi su u telekomu, zasto pravno nisu regulisali mogucnost reklamiranja konkurencije obzirom da su sponzori FSBiH
Locked